falkon napsal:
Chapem. Bohuzial zrejme uz ziadna "generalka" na serveri nebude, doladuju sa posledne detaily finalnej misie. "Generalka" zacne v piatok 21:00..
Nicmenej, minuly stvrtok na serveri bezal cerveny trening, tak ste sa tam mohli "zliezt" a odskusat si to. Nesledoval som to, ale z malej velkosti logu som nadobudol dojmu, ze vas tam vela nebolo. Druha moznost ktora ma napada je, aby ste sa ako cerveni zvolali na vas testovaci server a odskusali si to sami. Je vas na akciu prihlasenych 162, takze verim, ze dokazete zaplnit server viac nez 60timi ludmi. Je to len o tom, ako sa dokazete zorganizovat...
clone9cz napsal:
Falkone tleskám, když jsem to psal před palbou, tak se k zátěžovým testům nikdo neměl.
Kdo nebude moci reálně letět si asi do pátku nový stroj nekoupí, takže se vlastně nic nestane, když na to přijdete až v pátek.
super zpráva, takže si velení hned na začátku do kolonky ztráty může napsat cca 20%Upravil/a ZVP_ALEX dne 29-11-2011 06:34
Chlapi, vždyŤ vám to Falkon nabízí, jestli chcete, můžete ve čtvrtek použít ostrej server a slézt se tam v neomezeném počtu a testovat. Konektivita je dobrá.
310_Pip napsal:
jestlize ma nas testovaci server upload 2MB, tak asi tezko... :|
To ma mrzi, ale hold uz fakt nemam ako pomoct. Do stvrtka vecera tam bezi test finalnej misie. Ako ako keby sa velmi chcelo, tak by sa asi dal pustit server na "vedlajsom porte", alebo odletiet to vo stvrtok vecer... ale to by to musel niekto zorganizovat, nahnat tam ludi a poslat mi misiu, ktora sa tam ma nahrat a spustit.
Osobne som ale dost skepticky a popravde sa mi do toho vobec nechce - pretoze casu na to bolo dostatok... takze to je naprd, ked si niekto spomenie 4 dni pred akciou.. :(
doprdele falkone, tímdle jsi mě dostal...
Ty i Fuči.
Před 14ti dny (nebo kolika) jsem tu psal o zátěžovém testu, jak to asi vypadá. A jestli nechcete pustit červené s modrýma na váš server nebo jestli to zvládnete vlastníma silama.
Odpověď žádná - prestoze casu na to bolo dostatok....
To, že nějací červení testovali na vašem serveru jsem se třeba já dozvěděl až dnes - prima komunikace jak red-blue, tak i red-red :(
Akce a specky se dělají kolik let a vždy, opakuji vždy, je problém se startem....
Bude naprosto super, až se pět minut před vzletem, kdy budou na sebe navázané různé skupiny, začne řešit, že ten a ten se nemůže připojit, protože mu to něco dělá nebo nedělá vůbec nic (server to prostě nebude zvládat).
A vy tu pak cintáte nesmysly typu, že "prestoze casu na to bolo dostatok..."
No to by mě čert vzal a hned takhle po ránu
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
310_Pip napsal:
ja jen na vysvetlenou... a kazdej si to muze testnout na spitech, vecer tam byva 60+ lidi
to je blbost, protože to chce k tomu i tu mapu, když už ne počet objektů
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
310_Pip napsal:
ja jen na vysvetlenou... a kazdej si to muze testnout na spitech, vecer tam byva 60+ lidi
Na Spitech si testnu kulový, když neumí prohrávat a člověk dostane za náhodný sestřel čtyř adminů v jednom letu doživotní BAN (stalo se před víc jak rokem) a doprošovat se nehodlám, když neumí přijmout porážku.
Jen by mne zajímalo zda je to náhoda a nebo je v tom nějaká podivná souvislost oni totiž letěli Ju-88 s krytím 3x FW190 Upravil/a ZVP_ALEX dne 29-11-2011 07:57
Hopere, server je totožný, jako byl vloni. Velikost misfajlu je o cca 15% větší, nežli byla vloni (první načtení mise bude velice velice zdlouhavé, předpokládám 5 - 15 minut). Počasí je podobné (z HW hlediska stejné), jako bylo vloni. Množství objektů je stejné, nebo dokonce mírně nižší, než bylo vloni. Modpack je otestován tak, jak jsme to jen dokázali. Stejně jako sledování všech možných výpisů a logů ze serveru. Bugy, co jsme našli, byly opraveny. Zátěžovým testem serveru byla Palba 1938.
Pokud máte individuální problémy s vyladěním počítače, sežeňte 120 lidí na nějaký den (jen vás červených je kolik? 160?), požádejte o server a vyzkoušejte to. V letce, v rámci které se akce účastním, na toto požadavek nebyl žádný. Pokud vás bude řekněme 60 a budete chtít doplnit, tak určitě na rychlý test modří třeba čtyřicítkou pilotů přispějí. Sám ale myslím, že je to ze strany serveru zbytečné, otázka je, jestli chtějí "klienti". Nicméně v době, kdy najdeme servery se stovkou pilotů online mi i tohle přijde takové, zbytečné.
1stCL_Fucida napsal:
Hopere, server je totožný, jako byl vloni. Velikost misfajlu je o cca 15% větší, nežli byla vloni (první načtení mise bude velice velice zdlouhavé, předpokládám 5 - 15 minut). Počasí je podobné (z HW hlediska stejné), jako bylo vloni. Množství objektů je stejné, nebo dokonce mírně nižší, než bylo vloni. Modpack je otestován tak, jak jsme to jen dokázali. Stejně jako sledování všech možných výpisů a logů ze serveru. Bugy, co jsme našli, byly opraveny. Zátěžovým testem serveru byla Palba 1938.
Pokud máte individuální problémy s vyladěním počítače, sežeňte 120 lidí na nějaký den (jen vás červených je kolik? 160?), požádejte o server a vyzkoušejte to. V letce, v rámci které se akce účastním, na toto požadavek nebyl žádný. Pokud vás bude řekněme 60 a budete chtít doplnit, tak určitě na rychlý test modří třeba čtyřicítkou pilotů přispějí. Sám ale myslím, že je to ze strany serveru zbytečné, otázka je, jestli chtějí "klienti". Nicméně v době, kdy najdeme servery se stovkou pilotů online mi i tohle přijde takové, zbytečné.
O server se nebojím, Palba po vychytání much běžela pěkně...
Jde o to jak píše Hoper otestovat počítače, jestli nám HW utáhnou 100+ letadel a množství objektů a pokud ne, tak aby byl prostor na pohrání si s se snížením detailů/rozlišení na létatelný stav.
Tudíž doufám že se v ten čtvrtek večer sejdeme v dostatečném množství.
Fuči, naši organizátoři doufám zažádají na čtvrtek přístup pro červené.
To, že bylo něco otestováno vloni na Palbě, když byl jiný UP, je sice hezké, ale ne 100%.
A jestli někdo testuje na našem serveru při počtu 30lidí, tak to též neznamená, že má 100% otestováno, co mu to bude dělat při 120...
Je to velká akce a velká organizace (vaše). Nepodceňujte takové "maličkosti", jako chod serveru pod plnou zátěží a ani (především) chod jednotlivců. I kdyby se letělo na identickém SW jako loni. Tu akci (doufám) děláte především pro ty jednotlivce :)
Osobně bych chtěl test 4+ hodin ;), ale to je ve čtvrtek večer nereálné, takže doufám, že bude stačit aspoň ta hodina dvě...
A už jsem vybublal :)
Hoper napsal:
doprdele falkone, tímdle jsi mě dostal...
Ty i Fuči.
Doprdele Hopere, co tu zase kua prskas?!? :-\
Hoper napsal:
Před 14ti dny (nebo kolika) jsem tu psal o zátěžovém testu, jak to asi vypadá. A jestli nechcete pustit červené s modrýma na váš server nebo jestli to zvládnete vlastníma silama.
Odpověď žádná - prestoze casu na to bolo dostatok....
Teba neucili zaklady "rediokomunikacie"?! Ze kym nedostanes potvrdenie, nemozes sa spolahnut ze sprava bola dorucena adresatovi?! Priznam sa, ze ja som ziadny dotaz nezachytil... mozno som ho necital vobec, mozno nebol dostatocne "dorazny". Ak by ti na tom vazne tak zalezalo, tak by si sa ohlasil znovu a znovu... a znovu... a trebars aj tvojimi oblubenymi PM-kami, kym by si nejaku odpoved nedostal...
Vies, ono je strasne jednoduche len tak "mudrovat", ale je uz tazke investovat do toho svoj cas a usilie a snazit sa vsetko zorganizovat tak ako sa ma, ze?! Takze prosim nechaj stranou ten svoj alibizmus, ze si to "niekedy niekde nejak nieco spomenul"...
Hoper napsal:
To, že nějací červení testovali na vašem serveru jsem se třeba já dozvěděl až dnes - prima komunikace jak red-blue, tak i red-red :(
To ma sice mrzi, ale to si vybavte medzi sebou s vasim generalom Rampou. Z pojho pohladu spravil vsetko co mal - poziadal ma sukromne o "cas na serveri", ja som mu ho prislubil, v dany cas som server spustil a co sa dialo potom sa mna uz netykalo.
Hoper napsal:
A vy tu pak cintáte nesmysly typu, že "prestoze casu na to bolo dostatok..."
No a este povedz ze nie! Povedz mi datum, kedy si mi napisal (sukromne), ze by si chcel test na serveri, a ze sa chces dohodnut?! A ako dlho som ti tvoju snahu "brzdil"?! Hm..? Tak co mi tu zase kua kladies za vinu?! :-\
Nevadi, zabudnime na to, radsej sa sustredme na to, co bude, a ci sa s tym da este nieco spravit...
==============================================================
(to bola akoze hruba ciara za tym co bolo, pome sa divat na to, co bude)
Opakujem co som pisal:
falkon napsal:
Ako ako keby sa velmi chcelo, tak by sa asi dal pustit server na "vedlajsom porte", alebo odletiet to vo stvrtok vecer... ale to by to musel niekto zorganizovat, nahnat tam ludi a poslat mi misiu, ktora sa tam ma nahrat a spustit.
Prepacte mi, ale ako to tu citam, tak tu zatial vsetci len naprazdno [i]cintáte[/i] (mudrujete) miesto toho, aby ste sa dali k cinom! Ujal sa tej organizacie uz niekto? "Veli" tomu testu niekto? Oslovil ma uz niekto, aby si dohodol cas na serveri?! Nie, neoslovil.
Takze ak nieco chcete, tak si to zariadte. Z mojej strany je to len o tom, aby ma niekto dostatocne vcas sukromne kontaktoval (idealne mail, moze byt aj PM), a dohodol sa so mnou na moznostiach servera (hlavne casovych). Sorry, ale som tiez celkom vytazeny clovek, takze nemozem garantovat neustalu pohotovost az si niekto na poslednu chvilu zmysli ze po mne nieco chce...
Ked sa s dotycnym dohodneme na case, tak budem ocakavat ze mi bude dorucena misia, ktoru budem moct v dostatocnom predstihu nahrat na server a vecer spustit.
Hoper napsal:
Misiu si vytvorte aku chcete - s lubovolnym poctom objektov. Snad ale naivne necakate, ze vas niekto pusti na "finalnu mapu" par dni pred akciou... :) Aktualne testovana misia ma 739 kB a 23371 riadkov.
Topper-Czech napsal:
Bude generálka na ostrém serveru?
AH_Permon napsal:
JOJO Hopera moc nemam rád B) ale vtom má pravdu.
Měl byse udělat zatěžový test at seto zas neposere jak s PALBOU.
Pajda napsal:
Tudíž doufám že se v ten čtvrtek večer sejdeme v dostatečném množství.
Hoper napsal:
Fuči, naši organizátoři doufám zažádají na čtvrtek přístup pro červené.
Ako vidno, zaujem vas prejavilo viacero, takze sa dohodnite medzi sebou, kto sa toho ujme a zacne to organizovat. Opat opakujem, ze do tejto chvile ma zatial este nikto s nicim konkretnym nekontaktoval!
-------------------------------------------- Mimochotom, Hopere, aby sme si naliali cisteho vina... :) Vidis sa? Prskas tu najviac, ale ked ide do tuheho a treba nieco SPRAVIT, tak sa z toho zase vyzuvas a pises "...naši organizátoři doufám zažádají..." :) Nemyslim to v zlom, ale prijde mi to ale usmevne... ;)
Edit: uz som sa vybublal aj ja :) tak dufam, ze z toho nevznikne flejm. Kazdopadne ja uz k celej zalezitosti nemam moc co povedat - technicke veci doriesim sukromne s pripadnym organizatorom kto sa toho ujme.
Upravil/a falkon dne 29-11-2011 16:11
Hoper napsal:
To, že nějací červení testovali na vašem serveru jsem se třeba já dozvěděl až dnes - prima komunikace jak red-blue, tak i red-red
No s tím testováním červených opatrně, on to byl test něčeho úplně jiného, než toho kolik servr a jednotlivé počítače útáhnou. Bylo nás tam jenom cca 20 jestli se nepletu a ani Já a domnívám se, že ani většina ostatních zůčastněných nevěděla, že je to ten ofiko server na kterým se to celý poletí.
Takže by jsem s výkřiky brzdil jak na Blue tak na Red straně Upravil/a ZVP_ALEX dne 29-11-2011 16:50
Si říkám, že jsem se vůbec ptal. Zájem by byl, ale nikdo to nejspíš nedostal dál, než z teamspeaku. Dalším textem nenarážím na nic a ani na nikoho (soběvztažní lidé nechť dají pokoj). Tak nějak jsem (nejen po zdejší Palbě) automaticky předpokládal, že se bez testu server/max. počet klientů tahle akce neobejde. Z toho zapadákova, ze kterého občas vystrčím hlavu na dogfight scénu, má každé větší setkání zkoušku, protože i krach jednoho odrovná ostatní. Tady v Invazi sice i deset chybějících pilotů nemusí být znát, ale už nejen kvůli době přípravy není příjemné, že se pět minut před narozením z jakohokoliv důvodu pár lidí nepřipojí. A nemusí jít o potíže serveru nebo "železa" klienta, či kvality linky. I Ultrapack je dost nevyzpytatelnej a je lepší zjistit závadu 24hodin předem, než v Den D.
310_Pip napsal:
To sem psal proto, ze si nekteri stezovali, ze nevedi co jim Sturm udela, kdyz budou na serveru se 40+ lidma.
ZVP_ALEX napsal:
310_Pip napsal:
Na Spitech si testnu kulový, když neumí prohrávat a člověk dostane za náhodný sestřel čtyř adminů v jednom letu doživotní BAN (stalo se před víc jak rokem) a doprošovat se nehodlám, když neumí přijmout porážku.
Jen by mne zajímalo zda je to náhoda a nebo je v tom nějaká podivná souvislost oni totiž letěli Ju-88 s krytím 3x FW190
jo Alexi to je smutny a citim s Tebou, taky me to sere, jak sou na Spitech debilni admini... nejsi sam, kdo ma spatne zkusenosti ci staly ban
nicmene je to jediny server, kde se najde 60+ lidi vecer a mapy narocny celkem jsou, viz. moje drivejsi prispevky k UP3 a pouziti RAM v launcheru
diky ctvrtecnimu testovani je zbytecny se touto debatou dal zabyvat
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.