November 25 2024 15:28:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
606_Dzori

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
1stCL_Fucida
Tak ona ta Horriho recenze výborně sedí i na dnešní podobu. Bohužel. Ale uvidíme, co ukáže budoucnost...
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Baron
Nesedí, s výnimkou chýbajúcej offline kampane.

P.S: Začína sa tu vytvárať zbytočný flejm okolo jednej recenzie Úsměv. Takže ak niekto znovu napíše že Horrido to perfektne zhrnul - jeho vec a má pravdu.Šklebící se
Upravil/a Baron dne 29-04-2015 15:25
Hals - und Beinbruch!

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

Tak ona ta Horriho recenze výborně sedí i na dnešní podobu. Bohužel. Ale uvidíme, co ukáže budoucnost...
Ta Horridova recenze je především recenze jeho nenaplněného snu. On si přál, aby to bylo něco a oni ale udělali něco jiného. Tedy on to popisuje zaujatě z úhlu pohledu člověka, který vlastně chtěl jiný produkt. Navíc je to značně neprofesionálně podané, protože to svoje osobní zaujetí autor neudržel na uzdě a podává věci nekorektně až nepravdivě. O nějaké reflexi stavu simulační komunity a trhu pak už vůbec nemůže být řeč. Jediná škoda je, že se nenašel vhodnější člověk na napsání recenze. Vhodnější lidsky, odborně i novinářsky.

Mimochodem, co chce masa? Masa chce trénováním posádky dosáhnout neviditelnosti pro netrénované, chce vytunit schopnosti letadla, aby movití mohli snadno střílet neplatící takypiloty. V takovém prostředí pak vzniká herní náplň. Jsou na to peníze, najdou se možnosti "oživení" dogfightu. Kdo chce kam, pomozme mu do WT.
Non est specifica

Paulus
Celkem s tou recenzí bych souhlasil. A přesto to budu létat a létá se mi tam dobře. Taková recenze by se hodila, s drobnými úpravami, třeba i na DCS a tento sim kupodivu nikdo nezpochybňuje. Každý pokus o vytvoření leteckého simulátoru, který byl či bude vytvořen, má své klady i zápory a kdo chce si v nich své najde. Hawgh.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Garrett
Juj sem netušil že se tu kolem toho strhne takovej flame. Myslím ale že musíme být vděčni za to co je. Momentálně BOS vychází nejlépe. WT je taková arkáda co si hraje na simulátor. Trénování posádky a možnost si regulérně zazoomovat při pohledu z kokpitu mě straší ve snech ještě nyní. O letovém modelu nemluvě.
DCS je hodně fajn, ale zaměřuje se spíše na stroje z období studené války. Pár WW2 letadýlek tam sice je, ale na regulérní válečnou řežbu si ještě počkáme. A i tak to nebude sim pro každého. Už jenom fakt, že se mi u Béefka při divokých manévrech ulamujou křídla, naznačuje že se mam ještě hodně co učit. Úsměv

Baron
Mno... Vcera sa mi na BoS tiez podarilo urvat kridlo na Bf-109F-4 (Wings of Liberty server). Tiez sa mam este co ucit Úsměv
Hals - und Beinbruch!

magot
CO ROF dokázal na poli WWI (vyjma přítomnosti zeppelinu) to BoS nedokázal na poli WWII.
Totiž když se chce tak to jde ...

Rumcajs
magot napsal:

CO ROF dokázal na poli WWI (vyjma přítomnosti zeppelinu) to BoS nedokázal na poli WWII.
Totiž když se chce tak to jde ...
Zatím, že?

BOM je jen "datadisk" k BOSku, je to stále ve vývoji. ROF taky nevznikl za první rok. Já samozřejmě doufám, že aktuální stav není konečný a že časem přibude náplň z pohledu letadel a map, že přidjou i nástroje pro komunitu, aby se dalo lépe tvořit a že budou i další vymoženosti, sen je aby to zvládlo stovky lidí na serveru a masivní pozemní činnost. No aby ta východní fronta byla věrohodná. Navíc se proslýchá, že BOM není poslední ani z pohledu aktuálních prací v 777. Jenže je to malé studio, na vše si prostě musíme počkat. Nás, co to opravdu lítáme, je nakonec taky pět a půl, takže není odkud brát víc peněz.
Non est specifica

Garrett
...Nás, co to opravdu lítáme, je nakonec taky pět a půl, takže není odkud brát víc peněz.

To by pak vysvětlovalo ty přemrštěný ceny :/ Nadruhou stranu nemají kam chvátat, protože na trhu není žádná konkurence, která by je tlačila.

Rumcajs
Když není konkurence, podle čeho poměřuješ přemrštěnost cen? Podle všeho ty peníze tak tak stačí na život firmy. Kdyby chtěli míň, asi by se neuživili vůbec a prostě by zavřeli krám a dělali něco jiného. Pokud je to pro někoho moc peněz, je to holt jeho problém. Nikdo, ani ten chudej, nemůže čekat, že mu jeho zábavu budou ostatní dotovat. Je 100$ moc peněz? Ve slevách se to dá pořídit za polovinu. Je i polovina moc? Pak nezbývá než chtít levnější obveselení.
Non est specifica

Garrett
To že má firma finanční potíže jsem nevěděl, beru zpět. Ale přeci jenom mi je líto, že obsah BOS není bohatší (za tu cenu). Porovnávat můžem třeba s FC3 modulem do DCS. Sice jiná éra, ale vesměs stejný počet (neklikatelných) letadel, srovnatelný letový model a jistota progresu vývoje. A za poloviční (plnou) cenu. BOM si samozřejmě koupím, jako jsem si koupil starýho sturmovika, COD, BOS. Jak říkáš, někdo to musí sponzorovat Úsměv

Baron
Nemáš celkom pravdu ohľadne porovnania DCS a BoS - pred niekoľkými rokmi si pre FC musel mať kúpený Lock On (ešte teda v časoch keď bol docela drahý), takže keď si rátal náklady, suma bola o niečo vyššia ako je BoS. Podotýkam, že píšem o prvých vydaniach CF, nie o tých neskorších, kde išli s cenou hodne dole. Samotné moduly (myslené lietadlá) nie sú nijak zvlášť lacné, takže ak si zrátaš čo dáš za DCS vo "full" výbave, tak je to skutočne hodne. Stačí ak si zrátaš Fw-190 + Bf + P-51D v obchode bez zliav a si na 1,5 násobku celého BoS. S tromi lietadlami, bez mapy. Celkovo by som to uzavrel s tým, že tak ako CoD aj BoS má svojich zastáncov aj odporcov - na jednej strane tam môže byť čokoľvek skvelé, vždy sa nájdu lidi, ktorí to "opičujú" už len z princípu, a naopak, sú lidi, ktorí nekriticky hodnotia tú "svoju" hru, ale všetky ostatné majú hromadu chýb, sú nehrateľné, lebo im tam chýba to alebo ono a tak ďalej. Takže kto chce, dobré si nájde v každej hre a bude sa baviť hrou. No a kto chce, bude hľadať za každú cenu chyby v hre (dosaďte si do názvu ľubovoľný názov) a potom ich bude víťazoslávne zverejňovať no fórach - a svojim spôsobom sa tiež bude baviť.
Hals - und Beinbruch!

Garrett
Nechtěl jsem tu v žádném případě chytračit a chtěl bych celou diskuzi ukončit. Pravda nelze porovnávat samostatné moduly DCS, protože se jedná o plně interaktivní simulaci. Sáhl jsem proto po FC3, kde je zjednodušené ovládání srovnatelné s BOS. Součástí Lock On byla tuším jen jednička a dvojka. Trojka už byla implentována do základního modulu WORLD.

Strangy
Pánové, chystá se vůbec do budoucna alespoň podobná offline kariéra, jako je v ROF? Dokud jí totiž mít BOS nebude, není to produkt pro mě, i když bych si ho rád pořídil. Nejsem takovej kanon, abych lítal jen on-line a ani by mě to nebavilo.

magot
Zapomeň na to ;-)

Rumcajs
Magot je tradičně pesimista. Ono to nakonec neškodí, páčto nepovedených projektů již bylo mnoho a jeden nemůže s trochou pesimismu šlápnout vedle.
Jenže to není pravda. Když vydali tu stávající kampaň, nebyla přijatá vůbec dobře. IL2 Forum pak bylo plné nápadů, co všechno by to mělo umět a co všechno tomu chybí. Všechny ty řeči, co se tu vedou, se vedly i tam a důkladněji. 777 pak oznámilo, že jsou si vědomí neutěšenosti aktuálního stavu, dali dohromady nový plán a dospěli k závěru, že vytvořej nový systém kampaně a že to střízlivě odhadují na rok práce. Tak rok uteče někdy v listopadu nebo prosinci. Rok je jistě dlouhá doba a bude otázka, jak moc se jim to povede splnit. Nicméně na tom dělají.
Non est specifica

Alan Grey
[img]http://ag-simulatory.cz/wp-content/uploads/2015/04/10470160_814173571993836_4859043974605376483_o-1024x582.jpg[/img] is not a valid Image.

Další na facebooku IL-2

http://www.alan-grey-page.cz/
310_cibule
Magot není pesimista. Magot je prostě jen zaháčkovaný v jiném projektu. A horri zase v jiném. That simple ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Já bych Loftovo počínání shrnul slovy Mefistofela "... chtíc vždy konat zlo, vždy dobro vykoná"

Strangy
Rumcajsi, díky za odpověď. Počkám si až BOS pěkně dozraje Úsměv , však ROF jsem si pořídil taky až ve zralém stádiu, ikdyž tam to bylo tehdy i vinou slabšího železa.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,041,909 návštěv