Musim povedať, že teraz je Fw hodne nebezpečný stroj. Ak má výšku, žiadny stroj v BoS nemá šancu sledovať ho v dajve a následnom vybratí do sviečky - spoľahlivo sa každý rozpadne, vrátane Messerschmittov. Na close combat je samozrejme lepší Bf-109F4. Po včerajšom nočnom teste (večer sme lietali s Rumcajsom, a bola to paráda, akurát že som sa na Ded Expert server potom nemohol dostať na letisko kua) konštatujem, že je upravený He-111 a to tak po stránke letovej ako i odolnostnej. Po zásahu flakom nad cieľom vo výške 3500 metrov He-111 púšťal palivo, pravý motor poškodený, pravé krídlo bez klapky a bez krídielka s hromadou dier, spodný strelec a radista mŕtvi, horný strelec ťažko zranený - napriek tomu som mašinu dotiahol na letisko vzdialené nejakých 60 - 70 km. Uff. Konečne bombardér nie je istý zostrel. Predpokladám, že to platí aj pre Pešku, to budem musieť ešte otestovať - platí pre sovietske stroje vo všeobecnosti, obzvlášť som zvedavý na La-5.
Po grafickej stránke jednoznačne posun k lepšiemu - letiská sú konečne vidieť, ciele sa zobrazujú na väčšiu vzdialenosť ako predtým. Modely lietadiel sú také nejaké jemnejšie (= krajšie), neviem presne definovať čo s tým porobili, ale vyzerajú lepšie - potvrdené aj Rumcajsom. Zmizli aj mikrostuttery, ktoré boli reportované viacerými hráčmi. Ak to mám zhrnúť - čo je napísané v devblogu to aj bolo fixnuté/opravené/vylepšené.
Čo stále nemajú doriešené, je plynovka v Bf-109G. Lietať sa s tým samozrejme dá ( a dobre) je to iba nepríjemné. Tiež by mohli dať aspoň JEDEN ukazovateľ na stojanku pri spawne, ktorým smerom je štartovacia dráha.
Upravil/a Baron dne 19-03-2015 10:34
Taky jsem se krátce cvičně proletěl v Bf-109G proti Pešce. Je to to samé jako s He-111, velké díry v křídle, čoudí jak darebný kamna, ale nespadne. Dorazit jsem ji nedokázal, neboť mi zadní střelec poškodil motor a musel jsem nouzově přistát.
Tak to je dobre Už sa teším ako dnes Pešulu prevetrám Apropos - musím pochváliť nový zvuk flaku - ten pocit keď vedľa vás vybuchujú šrapnely je skvelý. Konečne kanonáda ako má byť
1.010 je asi povedený patch. Sice sem tam někdo říká, že se nejde přihlásit na server, nebo nejde naspawnovat letadlo, ale zdá se, že jsou to velmi řídké problémy.
Navíc, možná pod dojmem toho patche, se na červené straně pravidelně ukazuje zjevně organizovaná skupina výtečníků, jako jsou =FB=Said, BlackMamba, Loki, =FB=Archandel a další. Zjevně ruská (podle pingu do 10ms možná Moskevská) komunita. No a tihle kluci pořádaj pravidelné nájezdy na německé pozice a drží červenou stranu většinou v silné přesilovce. No takže to je prima, protože je zábava pro všechny. Neustále někde někdo chcípá, útočí, zdrhá ... A to je fajn prostředí i pro zákeřné piloty. Totiž tací, jako já, mají dost možností chytat opozdilce, postřelence, pomatence a jiné zbloudilce, kteří se vzdálili z hlavního hejna. Navíc tohle neustálé a celkem předpokládatelné žehlení modrých a vzápětí červených letišť s sebou nese škálu možností pro bitevníky, kteří mohou ničit tanky s jistou nadějí na návrat. A taky je to šance pro bombry, že k cíli nejen doletí, ale když se tam nebudou příliš zdržovat, možná i stihnou doletět domů. Nakonec největší nepřítel bomberů je AAA. V podstatě se od AAA bráněného cíle nedá odletět bez poškození. S He 111 je skoro jisté, že se flak někde ujme. S Peškou je to trochu lepší, dá se s ní letět vejš a je rychlejší, zas ale neveze nálož bomb, ale prskavky na ohňostroj. Vůbec je AAA implementováno cestou nejmenšího odporu. Kvantitu druhoválečného AAA nahradili kvalitou počítačových střelců a ládovačů, což je prostě blbé řešení pro hratelnost.
Rumcajs napsal:
...Nakonec největší nepřítel bomberů je AAA. V podstatě se od AAA bráněného cíle nedá odletět bez poškození. S He 111 je skoro jisté, že se flak někde ujme. S Peškou je to trochu lepší, dá se s ní letět vejš a je rychlejší, zas ale neveze nálož bomb, ale prskavky na ohňostroj. Vůbec je AAA implementováno cestou nejmenšího odporu. Kvantitu druhoválečného AAA nahradili kvalitou počítačových střelců a ládovačů, což je prostě blbé řešení pro hratelnost.
A tak to zase ja som rád, že sprafili ťažké flaky nebezpečnými. Aký má význam protilietadlová obrana továrne (napríklad) ak je neškodná? Teraz to aspoň núti pilota po odhodení bômb manévrovať a zdrhať z toho hnusného flaku - predtým sa čakalo na dopad bomb a čumelo sa cez zameriavač na cieľ a potom whoatyvoetobolnádhernýzásah Teraz keď takto niekto poletí, tak si tí kremíkoví delostrelci povedia dole whoatyvoetobolnádhernýzásah Ano, ja som rád, že to takto spravili. Lenže - týka sa iba ťažkého flaku, ľahký flak pri letisku mi pripadal pomerne neškodný. Teda vlastný flak, nepriateľský ma zoťal ako papierovú ružu na strelnici pri prvom prelete cez ich letisko (v dogfighte).
...inak súhlasím s Rumcajsom, že ide o vydarený patch - na rozdiel od jeho predchodcu.
P.S. Pipe, už někdy před půl rokem Jason psal, že trimy na osu nebudou (podle některých jde o limit použitého enginu). Je to bordel, svinstvo, komunismus, ale s ohledem na duševní rovnováhu bych doporučoval pomalu se s tím smířit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
To ti schvaluji. Ani já jim to nežeru. Navíc mám trimbox, takže jsem na osu třeba z CoD zvyklý. Jen že mne to už v noci nebudí ze spaní a při každém patchi nečekám, že se to změní. Nezmění.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Trim na osu je stejnak čít. Ve skutečnosti to člověk musel honit na nějakým kolečku a tak na to potřeboval volnou ruku. Nějakou dobu to trvalo a po tu dobu asi nemohl jen tak dělat zatáčky +7g. Ty BOSový čudlíky sice tomuhle nezabrání, ale alespoň to jeden nějaký čas musí držet. Mimochodem, vůbec nejhorší čudlíková implementace je pro to Befko. Ne nadarmo se tomu v BOS komunitě říká "the wheel of fortune".
Jinak se ztotožňuju s Magotem, že je nesmysl, aby to byla limitace enginu. Kdyby bylo nejhůř a toužil jsem po takové věci, asi bych si to dokázal tak nějak dodělat skrz ten svůj vJoy mapper. Naštěstí po tom netoužím, tak se na to vybodnu.
Ani bych neřekl, trim na osu maj, ale jen u befek, čím se liší od ruských mašin je mi teda záhadou...
Tím, že německá éra neměla trim, ale vyvážení stabilizátoru. Ale to je jedno, neobhajuji to, naopak, považuji to za chybu. Rád bych, trim ruských letadel byl na osy. Jen konstatuji.
Mimochodem škoda, že Tante Ju bude jen AI, zásobovací lety s ni bych si dal.
Upravil/a 310_cibule dne 20-03-2015 22:26
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.