October 10 2025 19:17:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Invasion!
falkon
606_vencour napsal:
Otázka je ... teď to nedělá (jestli se nepletu)?

Bohuzial sa pleties - je to "vlastnost" (BUG) Ultrapacku. To, ze si sa s tym zatial nestretol, je tipujem len tym, ze sa pri treningoch vatsinou RRR system nevyuziva.

606_vencour
Zkoušel jsem ho, load i unload ... zpravidla jsem čekal na písmenka s tim, že už to mam ... mam za to, že jsem občas i stopnul vykládku ... otestuju ještě. Dedikáč nám občas padl ... pravda, ještě jsem to nezkoumal, nikdo se neozval ... takže nemohu vyloučit.

606_vencour
Doplnění: zatim jsem převážně dozbrojoval se zapnutym motorem, zašpalkoval a odšpalkoval, zrušil dozbrojování a vesele jsem si žil ... je nějaký přesný návod, jak mam toho dosáhnout? Tj. zatim se mi to nestalo, opět ověřeno a potvrzeno, RRR maká ohledně loadu, unload prověřim večer.
Ptal jsem se lidí na našem dedikáči, nikdo takovou zkušenost taky nemá ... že by padalo připojení i letadlo.
Jen jsme jednou zažili při refly bouchnutí ... dedikáč jsem přeinstaloval a zatim ok. Tj. přišli jsme na to, že dedikáč NEMÁ rád, když mu kdokoliv za chodu mění konfiguráky (=texťáky), jako by si udělal vlastní kopii dat při spuštění.
Upravil/a 606_vencour dne 27-11-2011 19:47

310_Podrs
Zkus si vzít éro ve kterém letí 310ka, vyzbrojit ho bombami, narodit se a bomby zahodit(nevybuchnou protože se neodjistí), pak vystřel pár gulí jen tak, abys nasimuloval že se nevracíš s plnými zásobníky...

Pak zašpalkuj a představ si že bys chtěl změnit výzbroj třeba na default(nechceš už bomby), nemůžeš dát proto jen Rearm, ale musíš změnit loadout, vybereš default a začne probíhat změna loadoutu...a v tomhle okamžiku odšpalkuj...

http://www.310raf.com
falkon
Vencoure, bohuzial tento bug sa podarilo asi 3x umyselne vyvolat (a tym potvrdit) na dedikaci, na ktorom sa poleti. Radi ti vsetci k tomu povieme ako na to, aby si si to dokazal zreprodukovat aj ty, ale prosim nie v tomto vlakne. Zbytocne sa tak dolezita informacia odsuva mimo pozornost vsetkych pilotov, a pritom je BEZPODMIENECNE nutne, aby o tejto HROZBE vsetci piloti vedeli!! Inak si mozme ist vsetci piskat...

Diky za pochopenie, detaily ked-tak cez PM.

falkon
"Opakovanie, matka mudrosti...":

1stCL_Fucida napsal:
Prosím čtěte všichni pozorně!!! - důležitá úprava pravidel !!!:

Při finálním testování procesů pro tuto speciálku jsme narazili na jednu velice nepříjemnou vlastnost. O co jde?:

Pokud měníte konfiguraci výzbroje pomocí RRR a ještě před dokončením přezbrojení odstraníte špalky či nastartujete motor, velice často dojde k výbuchu letadla a co hůř, shodíte server. Chyba je SKUTEČNĚ natolik závažná (a v horizontu blížící se akce neodstranitelná), že musíme tento proces ZAKÁZAT. Shození serveru by znamenalo zničení celé akce pro všechny zúčastněné (viníka lze snadno dohledat v logu, ale nějaké následní vláčení bahnem už nám akci nevrátí).

Pokud někdo z vás omylem zahájí přezbrojování svého letounu na jinou výzbroj pomocí RRR, pak nesmíte za nic na světě proces přerušit odšpalkováním či nastartováním motoru. Nechte ho doběhnout do konce a vše bude v pořádku. Ovšem toto je skutečně krajní nouze, už samotné využití změny konfigurace výzbroje přes RRR je od této chvíle jednoznačným poručením pravidel.

Dle nových pravidel je to takto:
Pokud potřebujete změnit konfiguraci výzbroje (například místo pum SC 250 podvěsit SC 500, či místo 8 raket podvěsit dvě pumy), dotankovat benzin, doplnit pumy či obecně připravit na další let, postupujte prosím následovně:

1) S letounem přistaňte a zarolujte na stojánku.
2) Zašpalkujte.
3) Zahajte odčerpání zbývajícího paliva a munice, v MDS volby: TAB - 8 - 8 - 9 - 1/2/3/5 (až potud se tedy nic nemění).
4) Vyčkejte na dokončení procesu vyložení.
5) Čekejte 5 minut a dejte REFLY.
6) Čekejte 15 minut v menu (! - změna, původně platilo 30 minut).
7) Navolte novou výzbroj a dejte Fly.
8) Zahřívejte motor po dobu 5 minut.
9) Pojezd + start.

Děkuji za pochopení. Upravená pravidla verze 1.1 jsou na první stránce.

Je krajně důležité, abychom si všichni uvědomovali závažnost tohoto kroku.

606_vencour
Vzal jsem si stroj 310. s bombama, narodil se, vystřílel něco a odhodil bomby, zašpalkoval, dal ... 8 8 8 8 1 ... vypsalo mi "Starting loadout changing ... 30s", odšpalkoval a viděl jsem "chocks away, loadout aborted" ...
Pak jsem udělal to samé, ještě zapnul motor ... a bylo to, hotovo, dedikáč se otočil. Tož potvrzuju.

1stCL_Jiricek
Tak teď už to musí být pravda! .)

ZVP_ALEX
Dotaz za ty natvrdlejší Šklebící se

Mám tomu rozumět tak, že RRR se používá jen k odzbrojení a vytankování letounu a jinak ne?

Pro dotankování a dozbrojení, třeba i jen střeliva je nutné to refly?

9) Pojezd + start.

Upravil/a ZVP_ALEX dne 28-11-2011 06:39

1stCL_Fucida
Rozumíš tomu správně, Alexi.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hokus
To je škoda,že RRR je vzásadě odstřelen.
A to mohu potvrdit,že server na kterem trenuji červeni s padáním ve zmíněném případě nemá problém.Pouze se např.natankovala alikvotní část paliva.

606_vencour
Hokusi, i dedikáč 606ky padá ... otestoval jsem to na dvou různých strojích ... nedělalo mi to se samotnými špalky. Padá to až se zapnutím motoru. Nepadá to s přezbrojením, padá to se změnou výzbroje.

Tj. dosud jsem rearmoval se zapnutým motorem, proto jsemsi toho nevšim. Mimochodem když mam zašpalkováno a odhazuju bomby, tak nespadnou, spadnou až odšpalkuju ... o tomhle asi taky víte? Tj. mohlo by to pomoci zjistit, kde je chyba.

Hokus
Bohužel potvrzuji Naštvaný
Při načátání jiného druhu výzbroje a odšpalkování dojde k výbuchu a pádu serveru.
Škoda,že padá server jinak by vše mohlo zůstat při strém.
Vždyť je to chyba pilota a pokud by se kvuli nedbalosti odbouchl,tak je to jen jeho mínus.
Upravil/a Hokus dne 28-11-2011 09:22

1stCL_Fucida
Ano. Ano. Ano. Úsměv Jsem rád, že jste si sami vyzkoušeli, co to může způsobit a že nikdo nedopustí, aby k tomu došlo v praxi. Jak píše "Loptička" Falkon, opakování je matka moudrosti:

Prosím čtěte všichni pozorně!!! - důležitá úprava pravidel !!!:

Při finálním testování procesů pro tuto speciálku jsme narazili na jednu velice nepříjemnou vlastnost. O co jde?:

Pokud měníte konfiguraci výzbroje pomocí RRR a ještě před dokončením přezbrojení odstraníte špalky či nastartujete motor, velice často dojde k výbuchu letadla a co hůř, shodíte server. Chyba je SKUTEČNĚ natolik závažná (a v horizontu blížící se akce neodstranitelná), že musíme tento proces ZAKÁZAT. Shození serveru by znamenalo zničení celé akce pro všechny zúčastněné (viníka lze snadno dohledat v logu, ale nějaké následní vláčení bahnem už nám akci nevrátí).

Pokud někdo z vás omylem zahájí přezbrojování svého letounu na jinou výzbroj pomocí RRR, pak nesmíte za nic na světě proces přerušit odšpalkováním či nastartováním motoru. Nechte ho doběhnout do konce a vše bude v pořádku. Ovšem toto je skutečně krajní nouze, už samotné využití změny konfigurace výzbroje přes RRR je od této chvíle jednoznačným poručením pravidel.

Dle nových pravidel je to takto:
Pokud potřebujete změnit konfiguraci výzbroje (například místo pum SC 250 podvěsit SC 500, či místo 8 raket podvěsit dvě pumy), dotankovat benzin, doplnit pumy či obecně připravit na další let, postupujte prosím následovně:

1) S letounem přistaňte a zarolujte na stojánku.
2) Zašpalkujte.
3) Zahajte odčerpání zbývajícího paliva a munice, v MDS volby: TAB - 8 - 8 - 9 - 1/2/3/5 (až potud se tedy nic nemění).
9) Pojezd + start.

Děkuji za pochopení. Upravená pravidla verze 1.1 jsou na první stránce.

Je krajně důležité, abychom si všichni uvědomovali závažnost tohoto kroku.

Upravil/a 1stCL_Fucida dne 28-11-2011 09:30

606_vencour
Jestli tahle specka přežije 48h bez pádu, tak ať mi nikdo neříká, že si Čechoslováci neumějí poradit, dohodnout se a že jsou nedisciplinovaní.

313_OTTO
fuči a platí stále pravidlo, že pokud proběhne v těch 15 min kdy budu v menu nálet na letiště i neúspěšný, že ztrácím letadlo??? Něco takového v pravidlech bylo??

1stCL_Fucida
Neplatí, takové pravidlo tam ani nikdy nebylo Úsměv

Kdykoliv jsi v menu, je letoun nezničitelný a pilot nesmrtelný.

606_Ramon
K pravidlům - neprotiřečí si tyhle dva body?
4.2. Dozbrojení letounu & Dotankování letounu
...
6) Čekejte 15 minut v menu.
...

4.5. REFLY management při poletovém odbavení
Během dotankování a dozbrojení má být stroj na ploše.

asi to souvisí i s tím co psal OTTO, protože dál se píše:
Bude-li však během této doby (kdy není hráč s letadlem na ploše letiště) proveden nálet na letiště, je stroj vždy zcela zničen bez ohledu na rozsah a úspěšnost proběhnuvšího náletu.

czs_scharck
Můžeme tedy být 48 hodin v menu ? Pff
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

1stCL_PETRAS
Šlo by ještě na jeden kanál TS3 namapovat takovou tu nápovědu, co mají v divadle když herci zapomenou text ?
Že by tam seděla slečna či paní, obložená stohem papírů a radila by nám s děravou hlavou Mrknutí ???

Dělám si prdel, ale možná v tom nejsem sám ... Vyděšený

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

38,248,791 návštěv