September 22 2025 00:09:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru.
WT_Flan
Hoper napsal:
Jistěže to jsou "kdyby" - pokud to nejsou schopní vydat, pak to jsou jen zbytečné kecy Mrknutí

Mno, možná pro nadšence RoF to je povzbudivá zpráva a informace, jak jsou ti "jejich" programátoři výborní a úžasní...
Kdyby tací ovšem byli, tak ten FM/DM udělají, protože výpočetní výkon dneska dostupný je, ne že ne...
Čiliž ? Jsou to jen kecy Úsměv

Dobre Hoper, hlavne klid, nevydali to, jsou to jen hnusne chlubive a alibisticke kecy, jo ? Jen klid...jsou to jen kecy Šklebící se Samym opakovanim si to urcite zacnu taky myslet, zitra uz o tom budu presvedcen a jen se bojim, ze se s tebou jeste zacnu hadat, kdo to tvrdil prvni ! Argumentace a zduvodneni tvrzeni je tak drtive a presvedciva, ze mi nezbyva nez kapitulovat. Jen klid, jsou to kecy Šklebící se

Hoper
Flane, ideální bude, když si to namluvíš na nějaké záznamové médium a přes noc si to zapnuté pustíš u hlavy...
zbytečné kecy... zbytečné kecy... jsou to jen zbytečné kecy... všechno to jsou jen zbytečné kecy....
uvidíš, že se to pak zlepší :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

313_123
nějak nechápu tuhle diskusi od začátku
clod se nepoved víme to všichni
je pravda že každého tam nakrklo něco jiného
mě offline ,toho grafika, tám,hle toh támhleto

budem asi všichni doufat, že se to zlepčí - včetně opice
já tomu po těch mnoha nedodržených slibech
výmluvách atd. prostě už nevěřím

rof je pro mě momentálně z nouze cnost - a až překvapivě dobrá a zábavná
když bude mít il funkční offline, do roka opravěj těch páááár chyb
bude to dobrá hra
po skušenostech s původním il mám dojem, že ho ale už instalovat nebudu
nebo budu muset stáhnout 14GB modů nebo fanoprav
at pro grafiku,zvuk tak pro offline tak pro online
(doufám že nebudou jako enyor přemešlet pár let než to pustí zda to co udělali není protizákoné - zpřístupnil normálně zaplacený a výrobcem prezentovaný obsah
baz jeho pačů to prostě nefungovalo Mrknutí)
Upravil/a 313_123 dne 27-05-2011 06:41

Opitze
já se tu ptal celkem srozumitelně na to, v čem je složitější naprogramovat druhoválečné éro, když umím naprogramovat Spada nebo triplán... jediné námitky byly třeba - hydraulický systém v podvozku, jiný DM apod.

Ale já se ptám - jak se to dá matematicky definovat - např. větší pevnost draku? Jak se dá matematicky definovat výkonější motor? No jedině pomocí nějakých funkcí a procedur. Pokud mám vzorec pro výkon motoru, pokud mám v ruce i měření z reálných testů, kde vidím i ty samotné funkce hezky graficky namalované, tak to až takový problém nemůže být. Co se mění? Výkon motoru, váha, plocha křídel, aerodynamika éra. atd... Ale nic z toho není mimo zákony fyziky, mechaniky a matematiky.
A pokud najdu nějakou funkci, byť ne úplně přesnou, která funguje, tak bude fungovat pořád.

Jedině co v ROF musí udělat je vzít jiné éro s jiným výkonem a aerodynamikou a posadit jej do už existujícího prostředí. To ero bude líp stoupat, kroutit, lítat rychleji, ostřeji, bude mí vyšší akceleraci - prostě ufo. Něco jako nacheatovaný éro. A bude mít více budíků a ovládacích prvků.
Možná se tam bude počítat více věcí, ale nemusí se zase počítat, co se stane s érem, když přijde o horní pravé křídlo z celkem 6....
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

TozziFan
Opitz napsal:... Možná se tam bude počítat více věcí, ale nemusí se zase počítat, co se stane s érem, když přijde o horní pravé křídlo z celkem 6....

Ale zase je to o překopání celého kodu. Neříkám že to není možné, ale byla by to podle mého práce o mnoho složitější než než jen přidělat další FM a DM.

313_123
TozziFan napsal:
Opitz napsal:... Možná se tam bude počítat více věcí, ale nemusí se zase počítat, co se stane s érem, když přijde o horní pravé křídlo z celkem 6....

Ale zase je to o překopání celého kodu. Neříkám že to není možné, ale byla by to podle mého práce o mnoho složitější než než jen přidělat další FM a DM.

to by pak někteří ultra zastánci modletadel museli smazat své miláčky z 1946
tuším, že v modech je taky pár letadel co prej nešli nebo byli moc složité na zhotovení Šklebící se

jak říkal můj děda všechno jde, jen chcíplá koza nejde
opičáku napiš do 777(případně na jejich forum) (tvoje ang./rus je určitě lepší) at nám udělaj jedno letadlo - jen tak pro legraci Šklebící se
(neboj narozdíl od jiných ti aspon odpoví)
případně jim tam můžeš napsat kdo všechno ho koupí
hlásím se jako první

1stCL_Fucida
Opitz napsal:
Jedině co v ROF musí udělat je vzít jiné éro s jiným výkonem a aerodynamikou a posadit jej do už existujícího prostředí. To ero bude líp stoupat, kroutit, lítat rychleji, ostřeji, bude mí vyšší akceleraci - prostě ufo. Něco jako nacheatovaný éro. A bude mít více budíků a ovládacích prvků.
Možná se tam bude počítat více věcí, ale nemusí se zase počítat, co se stane s érem, když přijde o horní pravé křídlo z celkem 6....

Touhle logikou bys mohl udělat simulátor i na základě Source enginu.

Rozdílů je hodně. Vztlaková mechanizace - klapky, sloty. Skutečně samonosná křídla a vůbec poloskořepinové konstrukce, odlišné damage modely i používané zbraně. Trimování. Pancéřování..všechny možné samosvory. Do toho všeho ve druhé světové bys měl počítat s transsonickou oblastí proudění (ne že by s ní původní Šturm nějak rozumně počítal). Navíc se grafika musí zvládat vykreslovat plynule i při 4x rychlejším pohybu. Věřím tomu, že by tvůrci RoF dokázali ukázat velmi slušnou interpretaci letového modelu drohoválečného letadla, ale jestli by byli horší, stejní, nebo lepší, nežli Olegovci, to posoudit nedokážu.
Jo a btw: víceméně stále vládnou tabulkové simy, tzn. ty si nevypočítávají letový model, ale jejich model je plněn daty z venčí. Tzn. nezeptáš se ho: "Jak létáš?" Ale řekneš mu: "Létej takhle!"
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Horrido
Vztlakové klapky už v ROF jsou ;-)
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Fucida
Na Pfalzu ne! Šklebící se

Hoper
Opičáku, na tohle by ti mohl odpovědět falkon (kde se zasa fláká ??), ale při svém relativně správném uvažovaní musíš přeci i domýšlet to, že nejen že přidáš nějaké matematické výpočty, funkce a dotazy, ale i VAZBY a KONTROLY mezi jednotlivýma položkama celého výpočtu. Čím toho je v letadle víc, tím víc faktorů pro ovlivnění výpočtu, to je ti přeci jasné, ne ?
Se ptáš jak malej jarda ;)

ovarek.cz/hamster.gif

Opitze
já už to udělal, a asi to udělalo více lidí, protože Jason potom odpovídal v jednom foru na toto téma - nikdy nechtěli skončit u WWI, po těch letech programátoři chtějí zkusit i něco nového, jiného. Nevidí žádný technický problém, který by jim v tom bránil, jen čistě "zdrojový" - všichni pracují na offline kampani a dalších letadlech. Myslím že jasně naznačil, že pokud budou mít dost peněz, tak se do toho jednou pustí.
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

606_Alllite
Ja bych chtěl, aby kluci z 777 udělali pořadný 2W sim na Olega už spoléhat nemůžem. Oleg je pro mě nyní anti Chuck Norris
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

WT_Horrido
Já si myslím, že otázky na Bf-110 s radarem nebyly v ROF dotazníku úplně zbytečně...
Upravil/a WT_Horrido dne 27-05-2011 11:05
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
a něco kolem Zer nebo Raidenů se tam neptali ? :))

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Fucida
606_Alllite napsal:
Ja bych chtěl, aby kluci z 777 udělali pořadný 2W sim na Olega už spoléhat nemůžem. Oleg je pro mě nyní anti Chuck Norris

Jasně, vždyť vytvořil pouze nejoblíbenější a nejúspěšnější letecký simulátor posledních deseti let, není důvod v něj mít důvěru Úsměv

3BAP_Cassius Chaerea
Šklebící se

Mě je zase úplně up*dele kdo udělá nejlepší simulátor 2. s.v., jestli Oleg, ti kluci od RoF, nebo snad Opičák, hlavně aby byl. To ostatní jsou jen kecy...Mrknutí
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 27-05-2011 11:30

j4ck41
mno to jestli 777 budou delat druhovalecnej sim je zatim jenom fabulace a hudba budoucnosti ... ono se klidne muze stat ze za nejakych 5 let uz zadny 777 Studios nebude existovat ... ale myslim, ze primej konkurent CloDu by byl jenom prinosem ... Olegovci by si pak snad konecne vytahli hlavu z prdele

ale pred 777 Studios je jesta habakuk prace na prvovalecnem poli a nejak se me nezda ze by meli prostredky a kapacity na to aby mohli soubezne delat na dvou projektech

606_Alllite
1stCL_Fucida napsal:
606_Alllite napsal:

Jasně, vždyť vytvořil pouze nejoblíbenější a nejúspěšnější letecký simulátor posledních deseti let, není důvod v něj mít důvěru Úsměv

Já mu věřil Fuči , ale Clodem o mojí důvěru přišel! Je to stejné jako kdyby Kája na staré kolena začal dělat Hip-hopÚsměv
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

MIKA
myslim ze Clod nedostane cenu za nejlepsi simulator roku 2011 Smutný jak ji obdrzel RoF za rok 2010...
Upravil/a MIKA dne 27-05-2011 11:51

310_Pip
no rok jeste neskoncil...a hlavne este to nevydali v USA, kde to bude rozhodujici!
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,075,545 návštěv