Jaký joystick si pořídit?
|
Baron |
Přidané 10-12-2014 08:41
|

Moderátor

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
CSAF_Sajonez napsal:
Baron napsal:
CSAF_Sajonez napsal:
.....Co jsem četl a viděl, tak Warthog od Thrustmasteru není také zrovna dokonalý. Škoda té ceny, že za ty léta nepovolila, jinak bych na něj ještě nějakou dobu šetřil  .
Nie je dokonaly, ale lepsi od neho nie je. Prave preto si drzi tu cenu, ktoru ma.
Za seba mozem Warthog len odporucit. Jednak ide o kopiu skutocneho knipla (vtratane kopie plynovky), pritom je to poctivo spracovany kus zeleza. Jedine, co mi pri nom chyba je FF, ale s tym som sa naucil zit 
Věřím  Třebas na něj jednou dojde  Jinak co jsem četl, tak nejhůře jsou na tomto HOTASu plynovky a jejich zpracování. Jak by si je zhodnotil?
Voči plynovke nemám žiadne výhrady. Spracovanie je veľmi kvalitné, a pri porovnaní s produktami iných firiem nemá konkurenciu. Navyše je plynovka ťažká, takže perfektne sedí na stole - bez strachu, že sa pohne v tej najnevhodnejšej chvíli. Je to presná kópia plynovej páky z A-10C (+ časť základne plynovky) a pracuje perfektne, či už v režime ovládania jedného motora alebo po rozpojení plynovky na dve z dôvodu ovládania dvoch motorov. Napr. práve tá delená plynovka je úplná božáreň pri ovládaní napr. v Gothe alebo HP 0/400 v RoF, Bf-110 v CoD, alebo He-111 a Pe-2 v BoS atď. Veľmi presne kopíruje pohyby ruky, ak by sa niekomu zdala dosť tuhá, citlivosť je nastaviteľná pohodlne na základni hneď vedľa plynovky. Čo sa týka spínačov, pracujú poslušne tretí rok niekoľko hodín denne, a to bez najmenších problémov. Podsvietenie čudlov je upraviteľné v dodávanom programe, a to od zvýšenia/zníženia jasu až po úplné vypnutie podsvietenia.
Ak mám Warthoga zhodnotiť ako celok - za vyššiu cenu najlepší joystick pre hráčov na trhu.
[img]http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/10/hotas-warthog-joystick.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Baron dne 10-12-2014 10:42
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 10-12-2014 10:02
|

Diskutující

Příspěvek: 2339
Založený: 26.03.08
|
Existuje joy dokonalejší i dražší? Kdysi jsem někde našel něco velkého. Klacek byl až od země.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 10-12-2014 11:17
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 5064
Založený: 09.10.05
|
Z jednopružinové konstrukce udělal výhodu marketing saiteku. Rozhodně to není o nic levnější než klasika. Jen v té nedokonalosti hledáte výhody.
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 10-12-2014 22:15
|

Diskutující

Příspěvek: 2339
Založený: 26.03.08
|
Ptám se znova: existuje joy dokonalejší i dražší? Než je třeba Warhog?
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 10-12-2014 22:20
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Existuje. MS SideWinder FF 2. Nejdokonalejší a ani ne moc drahý. Ale blbě se shání.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 10-12-2014 22:25
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Paulus napsal:
Ptám se znova: existuje joy dokonalejší i dražší? Než je třeba Warhog?  Tohle je podobná kvalita. Nebo spíš vyšší, protože to postrádá některé konstrukční nedostatky prasátka. http://flightsimc...customers/. Někomu se však nelíbí levně vyhlížející rukojeť. Jsou k tomu i nástavce a rukojeť se dá namontovat ta z Warthogu.
Dál jsem viděl tuším nějakou německou firmu, která na zakázku dělá páky s dlouhou rukojetí. Zkrátka klacek posazený na podlahu. Snad to byl Schreinerschmid http://www.schrei...d.com/Home. Ale aktuálně ho u nich nevidím.
A nakonec před časem někdo inzeroval FFB klacík, který byl hydraulický. Asi to bylo tohle http://www.paccus.... Požadavek na vyšší cenu by byl splněn, stojí to 2247€ .
Non est specifica
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 11-12-2014 00:36
|

Uživatel

Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
310_cibule napsal:
Existuje. MS SideWinder FF 2. Nejdokonalejší a ani ne moc drahý. Ale blbě se shání.
Na ebay zatím k sehnání jsou, kolem 100$, vetšinou US. Občas je tam i nějaká Evropa, ty bývají o fous dražší. Ale zas je to bez cla/dph a menší poštovné, takže to ve výsledku vyjde nastejno.
Samozřejmě nevýhoda nákupu z US, je nákladná a zdlouhavá reklamace.
Jak se tady spousta lidí nad tím FF rozplývala, tak mě to nedalo a jeden sem si objednal. Cena 90$ dalších + 50$ doprava + kolik si řeknou celníci (snad jenom 20% dph) = cca 3600 Kč, což není zase úplně málo.
Ale zase je to méně než za tu Black Mambu. Ke které mám jednu výhradu, mám sice levnější verzi, která nemá tolik čudlíků, ale to na ten můj problémek nebude mít vliv. Problém mám s tím, že oproti klasické plastové Cobře M5 má výrazně kratší osu Y (výškovku). Problém způsobuje usazení konektoru té vyměňovací rukojeti, který překáží mechanice v plném rozsahu pohybu. Dá se to předělat, což jsem i udělal a konektor přepájel, aby se tam vešel lépe a nebránil v pohybu. Takže velké mínus za to, že sem to musel rozebírat a strachovat se o to, jestli to ještě dám dohromady. Psal jsem samozřejmě e-mail výrobci, který říkal, že mou připomínku předá inženýrům, tak možná s tím něco udělali, možná ne 
Porovnání budu moci udělat až SideWinder dorazí. No sem na to hodně zvědavý, HALL senzory u Mamby vs optické senzory a praní se s FF u SideWinderu.
Vlastně se teď už čeká jenom na celníky, tak snad mě stihnou odbavit do Vánoc. A pak vám poreferuji, pokud si teda nebudu trhat vlasy, když přijde rozbitý
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 11-12-2014 05:27
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
MSFF nemá optické senzory. Má obyč poťáky. |
|
|
|
LEON |
Přidané 11-12-2014 06:23
|

Diskutující

Příspěvek: 2080
Založený: 28.10.10
|
http://www.aholub...dvindr.php
V této recenzi se ale píše o optických senzorech místo potenciometrů. Jak to tedy je?
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-12-2014 07:18
|

Uživatel

Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
dokaz to
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 11-12-2014 08:12
|

Diskutující

Příspěvek: 2821
Založený: 07.10.14
|
Force Feedback Pro má optiku, dvojka má potenciometry. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 11-12-2014 11:45
|

Uživatel

|
Tak to se omlouvám za mylnou informaci, ale koukám, že nejsem sám, kdo žil v domnění, že FF2 má optické snímače.
No musím říct, že jsem trochu zklamán, a vědět to dřív, tak bych ještě nákup zvážil, potenciometry nemám rád...
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-12-2014 12:48
|

Uživatel

Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Jedni tvrdia tak, druhi zase inak. ja mam Precision2 a kalibrovat som ho nikdy nemusel a chodi aj po mnohych rokoch uplne bez problemov.
Myslim ze nebudes sklamany ani s FF2 (vychadza z P2) 
dalsi spokojni uzivatelia:
http://forum.il2s...eedback-2/
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 11-12-2014 13:03
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Shadow. od roku cca. 1998 jsem měl dva joysticky. Oba MS SideWinder FF. Tomu prvnímu odešel asi po pěti letech spínač střelby. Dal jsem šikovnějšímu kamarádovi a ten si ho opravil. Druhý mám už asi deset let.
SideWinder je držák. A přesný. Je to nejlepší investice, kterou jsi v životě udělal.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 11-12-2014 14:30
|

Uživatel

|
@Cibule
Věřím, že je to velice kvalitní kousek hardwaru, z mého webového průzkumu, jsem snad nenašel jedinou negativní recenzi.
Na FFB se taky hrozně těším, neměl jsem ještě možnost ochutnat. A věřím, že to pocit z pilotáže posune zas o stupínek dále.
Ale stou přesností jsem trošku na vážkách, já poťákům nevěřím. Než jsem si koupil koupil Cobru M5, tak jsem měl Thrustmaster Hotas X a myslel jsem si jak je to přesný joy (hlavně potom když jsem poladil ty křivky ) a klidně bych ho doporučil ostatním. Pak jsem si s Cobrou čuchnul k HALL senzorům a byl jsem v jiném světě. Navíc ještě páka na Cobře má hodně dlouhý chod a tím ovládání ještě zpřesní. Tohle si prostě budu muset ozkoušet a uvidím.
Zde je nějaké porovnání SideWinderu právě s Hotas X a ještě s Logitechem. A chlapík tam dost haní potenciometry právě v Hotas X i Logitechu, takže asi na tom bude SideWinder v tomhle ohledu lépe. Pokud ne, tak to rozvrtám a dám tam ty Hally z cobry a třeba to bude fungovat
http://riseofflig...mp;t=29129
@Nevo
Jj, tohle vlákno bylo velké plus pro SideWinder, když jsem přemýšlel o objednávce 
Hlavně tenhle příspěvek, to vypadá na ten nejdokonalejší JOY:
http://forum.il2s...2/?p=46228
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 11-12-2014 14:40
|

Stařešina

Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Shadow, Cibule a jeho klacík jsou dva staří kamarádi. Dokázali spolu již kdeco zbořit, lze jim tedy věřit. MS FFB2 je přesný svým způsobem. Díky tomu FFB lze dosáhnout přesnosti letu, protože člověk mnohem lépe vnímá sílu než polohu. Přesnost samotného kusu HW asi není špatná, ale určitě nestačí na nové kovové klacíky a hall senzorama. Jenže aby člověk byl schopnej reálně využít přesnosti joysticků s tisíci odlišitelnýma polohama, musí k tomu taky mít šanci to rozeznat na straně člověka. Tedy potřebuješ dlouhou páku. Proto se vyrábějí ty nástavce a páky od země. FFB je cesta, jak dosáhnout přesnosti skrz přesnější lidský senzor - sílu. Co chci říct, je to, že MS FFB2 a klacíky bez FFB nejsou úplně jednoduše porovnatelný. Je to skoro to samé, ale funguje to vůči člověkovi jinak.
Non est specifica
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 11-12-2014 14:47
|

Diskutující

Příspěvek: 2821
Založený: 07.10.14
|
Páka s FF se nikdy nevyrovná přesností páce bez FF. I kdyby měla FF páka hall senzory vyrobené Tony Starkem.
Hally má G940 např. a přenost je řekněme "vyhovující." |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 11-12-2014 16:07
|

Diskutující

Příspěvek: 2517
Založený: 30.05.07
|
Přesně tak.
Jen Přesnost G940 je nevyhovující. |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 11-12-2014 16:09
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
dokaž, že má senzory.....
Já ho mám doma a nemá senzory. Má jeden optický senzor, který snímá jestli máš ruku na páce a když nemáš, vypne síly, aby se nehřál, nežral a nemlátil ssebou. Bohužel lidi vidí v popisku, že tam je nějaký optický snímač a hned myslí, že to nemá poťáky.
MSFF mám cca 5 let, předtím jsem měl X-52 (před ní Logitecha, před ním Genius, před ním.....). Z X-52 používám plynovku. Klacek je to nehorší, co jsem měl v ruce. MSFF2 snad bude ještě dlouho sloužit. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 11-12-2014 17:56
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11129
Založený: 26.01.13
|
Jak se píše výše, původní MS Force Feedback Pro (jen pro gameport) měl optické senzory. MS FF 2 pak downgradoval (nejspíše kvůli ceně) na klasické potenciometry, byť poměrně kvalitní.
Měl jsem tři a na všech třech začaly postupně potenciometry odcházet, což byl také pokaždé důvod jejich výměny za další a ještě jeden další FF2, až jsem zjistil, že už to nemá cenu (ten knipl je dnes prostě starý, stejně jako právě poťáky) a pořídil sice ergonomickou zrůdnost, ale z hlediska FF a životnosti mnohem pokročilejší Logitech G940. Nutno dodat, že prakticky všeho jsem dosáhl právě s MS FF2 v kombinaci s pedály od CH. S G940 jsem aktivně vlastně už nikdy pořádně nelítal (pomineme-li poslední generaci velkých speciálek - Palba, Invaze..).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|