Tak diskuze na IL2 kupodivu stále pokračuje. Crump je fakt psychicky odolnej. Naopak stojí unreasonable, což mi teď přijde jako příhoný nick, a ten je zase sveřepej. Crum, zdá se, polevuje v sofistikovanosti argumentů a napsal to úplně polopaticky zde http://forum.il2s.../?p=225920
Ok, the engine only sees and reacts to density altitude. It does not care what the pressure of the Oxygen Molecules is or even what the temperature of the Oxygen Molecules in the combustion chamber.
It ONLY cares about HOW MANY oxygen molecules it has to combine with HOW MANY Fuel Molecules to create Carbon Dioxide, Water, and a bunch of pollutants in the combustion process.
Zkráceně a přebásněně: Tomu motoru je jedno, jaká je teplota či tlak. Jediné, co motor zajímá, je objem kyslíku, který dostává do válců, aby mohl dávkovat palivo.
Do diskuze vstoupil i Zak a slušně se optal, jestli z toho všeho pro 777 plyne nějaký závěr. Na což mu Crump odpověděl, že ano a že to pošle. Takže se zdá, že bychom mohli zaznamenat pokrok s tou nebohou stodevadesátkou. Crump to vysvětluje skutečně z pohledu člověka, který ví, co přesně to dělá a proč a jak.
Mě tohle stále baví. Korektní simulace takové věci, jako je motor s vrtulí, je sama o sobě docela zajímavá věc a zde je to ještě splácané s letadýlkem. Kdyby to vedlo k zlepšení výkonů stodevadesátky, konečně by z toho byl zabiják. Aktuálně je to tak, že pokud sedlám Jaka a vidím solo FW 190, v podstatě nemám moc strach, že by mě sám dokázal nějak ohrozit. Zkušenej pilot FW taky místo pokračování v souboji odlétá směrem domů, dokud na to má energii. Nakonec by to mohlo vést k lepšímu pochopení německý motorový techniky na straně vydavatele BOSka a to by pak vůbec přineslo divočinu.
naše banda by zase chtěla protáhnout křídla, tak se chci zeptat, jestli BoS došel k rozumné verzi k lítání, četl jsem recenzi od Horrida na Games Tiscali, a tam to nevypadalo moc dobře. I když už asi od toho uběhlo dost času, je změna k lepšímu? Je dost serverů k lítání? Letadla, střelba a ostatní věci kolem jsou OK?
S RoF jsem byl v klidu, Clod totální zklamání, tak se nechci zase nepříjemně zklamat z budoucího vývoje simů.)) Anebo bude líp, když prubnu starýho, dobrýho šturma a BoSu dám ještě čas?
Manny, závisí čo od toho očakávaš - ak chceš singleplayerovú kampaň, radšej sa BOS vyhni. Nemá žiadnu, iba jednotlivé tréningové misie tváriace sa ako kampaň (neúspešne). Ak chceš ale momentálne asi najlepší letový model, skvele spracované lietadlá v krásnej grafike a zatiaľ servery o 48 hráčoch (nie 32 ako písal Magot, BTW má sa to meniť na 64 a viac v relatívne krátkej dobe), potom určite BOS za to stojí. Vlastne jediný porovnateľný letový model nájdeš v DCS.
Upravil/a Baron dne 04-02-2015 07:35
Zdar Manny, jak už psal Baron, na polet je to úžasný. Sice se od toho nedá čekat smysluplná offline kampaň, ale online na nevázaný polet je to aktuálně bezkonkurenční. Všechny ostatní volby to alespoň v některé z klíčových oblastí překonává rozdílem třídy.
IL2 vs BOS: IL2 je hodně pozadu graficky a stran FM. BOS je sice zatím chudej na mapy a planeset, ale je to ve vývoji.
CloD vs BOS: Graficky je CLoD lepší v kabině a některé aspekty pohledu ven. Ale CloD propadá v počasí a zejména pak viditelností dotů. FM v BOSku je taky hodně napřed. Navíc CloD víc než pravděpodobně nemá žádnou budoucnost.
DCS vs BOS: Dokud nebude v DCS nový grafický engine, není to alternativa po grafické stránce. Online je dost slabý. Offline snad ani nestojí za řeč. FM má porovnatelný s BOSkem, tedy alespoň tam, kde je hotový.
Ty MMO lítací hry neuvádím, to je jiný žánr.
BOSko ale vyžaduje slušný lítací HW. Tedy klacík a pedály a nejlépe TIR. Na klacíku prostě záleží. Podobně záleží na monitoru. Chce to monitor, na kterém jsou dobře vidět odstíny šedivé. A základem je rychlé CPU, nejlépe i5 či i7.
Dál je třeba říct, že stávající mapy jsou zimní a tedy si sněhu užiješ. Než bude nějaká zelená mapa, ještě to nějaký čas potrvá.
P.S. Jo a Horrido je známý mrmlal. Z jeho krásného zklamání se nedá usuzovat na nic. Ten sim je určen lidem, kteří si chtějí online zalétat a chtějí od toho virtuálního lítání pocit, že to opravdu pilotují. Je to prostě pro jiné lidi, než je Horrido. Tedy pokud od toho nečekáš hru na hrdinu, který jde změnit svět leteckých dějin a nečekáš herní prvky, ale čekáš to, že si zážitek zařídíš vlastní aktivitou a aktivitou jiných hráčů, pak je vše OK.
Jde o to že si lidi si za nějaký čas u Lofta vybrečej celkem solidní FM, nová letadla a mapu.
Pak to bude celkem dobrej sim + -
Na druhou stranu DM model již pravděpodobně nikdy revizí neprojde což mě osobně dost demotivuje si to koupit. Páč to není lukrativní bussines ... Tady je velká chyba lávky.
Další věc chybějící full mission builder, možnost snadno patlat skiny v psd, otevřenost modům to jádro životnosti tam chybí. V tom má DCS navíc.
Nicméně na online polety to bude dobré. Po čase to ale možná zapadne prachem ...
Upravil/a magot dne 03-02-2015 18:25
Zdar Manny, jak už psal Baron, na polet je to úžasný. Sice se od toho nedá čekat smysluplná offline kampaň, ale online na nevázaný polet je to aktuálně bezkonkurenční. Všechny ostatní volby to alespoň v některé z klíčových oblastí překonává rozdílem třídy.
IL2 vs BOS: IL2 je hodně pozadu graficky a stran FM. BOS je sice zatím chudej na mapy a planeset, ale je to ve vývoji.
CloD vs BOS: Graficky je CLoD lepší v kabině a některé aspekty pohledu ven. Ale CloD propadá v počasí a zejména pak viditelností dotů. FM v BOSku je taky hodně napřed. Navíc CloD víc než pravděpodobně nemá žádnou budoucnost.
DCS vs BOS: Dokud nebude v DCS nový grafický engine, není to alternativa po grafické stránce. Online je dost slabý. Offline snad ani nestojí za řeč. FM má porovnatelný s BOSkem, tedy alespoň tam, kde je hotový.
Ty MMO lítací hry neuvádím, to je jiný žánr.
Co to máš za verzi BoS ? Protože podle toho co tu píšeš mám úplně jinou hru.
BOSko ale vyžaduje slušný lítací HW. Tedy klacík a pedály a nejlépe TIR. Na klacíku prostě záleží. Podobně záleží na monitoru. Chce to monitor, na kterém jsou dobře vidět odstíny šedivé. A základem je rychlé CPU, nejlépe i5 či i7.
Dál je třeba říct, že stávající mapy jsou zimní a tedy si sněhu užiješ. Než bude nějaká zelená mapa, ještě to nějaký čas potrvá.
P.S. Jo a Horrido je známý mrmlal. Z jeho krásného zklamání se nedá usuzovat na nic. Ten sim je určen lidem, kteří si chtějí online zalétat a chtějí od toho virtuálního lítání pocit, že to opravdu pilotují. Je to prostě pro jiné lidi, než je Horrido. Tedy pokud od toho nečekáš hru na hrdinu, který jde změnit svět leteckých dějin a nečekáš herní prvky, ale čekáš to, že si zážitek zařídíš vlastní aktivitou a aktivitou jiných hráčů, pak je vše OK.
Co to máš za verzi BoS ? Protože podle toho co tu píšeš mám úplně jinou hru, kde si jí koupil?
Tohle jsem chtěl slyšet, díky. Chceme lítat online, HW a vybavení kolem máme. Dřív jsme hodně lítali šturma, ale je mi jasný, že graficky je to už jiná liga.
Osobně se přikláním k BoSu, šlo by napsat víc o DM modelu, to je to tak špatný?
A poslední dotaz, koupí nejdražší verze se stanu majitelem i budoucích letadel ve vývoji, popř. map, nebo následný dokup, jako v RoFu?
Díky chlapi.
P.S. : mrmlání Horrida je mi víc, než sympatické...)) Člověk rád slyší pravdu.) A když jsme u pravdy, tak kde je její GURU? Jeho příspěvek by mi možná otevřel oči. ))))))
Tohle jsem chtěl slyšet, díky. Chceme lítat online, HW a vybavení kolem máme. Dřív jsme hodně lítali šturma, ale je mi jasný, že graficky je to už jiná liga.
Osobně se přikláním k BoSu, šlo by napsat víc o DM modelu, to je to tak špatný?
A poslední dotaz, koupí nejdražší verze se stanu majitelem i budoucích letadel ve vývoji, popř. map, nebo následný dokup, jako v RoFu?
Díky chlapi.
P.S. : mrmlání Horrida je mi víc, než sympatické...)) Člověk rád slyší pravdu.) A když jsme u pravdy, tak kde je její GURU? Jeho příspěvek by mi možná otevřel oči. ))))))
V premiové verzi máš FW 190 a La5. Nic budoucího si nekupuješ. FW 190 je zatím taková vykuchaná alternativa. Výkonostně je jen malinkato nad ruskejma strojema a to asi úplně nesedí. Měla by být relativně rychlejší (asi). La 5 je pak docela ničemný stroj. Je sice rychlej u země, ale netočí jako Jak a Bfku stejně neuteče a na BnZ taktiku to stejně moc není, protože ty německý lítadla jsou v tom stejně lepší. Takže vlastně není důvod si nekoupit základ a podle zvážení ty dvě lítadla třeba dokoupit ve slevě.
DM je asi jako v ROFku. Je to jednodušší implementace, nicméně docela věrohodná. A především nijak člověka nešetří při zásahu. Žádný letadlo nesnese větší počet zásahů. Jen ten IL2 je trochu tužší.
Veskrze lze získat celkem slušnou představu o BOSku tak, že si stáhneš zdarma ROFko a zalítáš si ty dvě volný letadla. Je to Albík DVa a Spad XIII. Jednak je to podobný graficky a pak se zejména z toho Spada dá získat nějaká představa o FM v BOSku. Jsou to ale jen přiblížení, přeci jen lítat hadraplán z WW1 a 1000 koňový potvory z WW2 je jiný.
...Osobně se přikláním k BoSu, šlo by napsat víc o DM modelu, to je to tak špatný?
A poslední dotaz, koupí nejdražší verze se stanu majitelem i budoucích letadel ve vývoji, popř. map, nebo následný dokup, jako v RoFu?...
DM vobec nie je zly. Viac-menej to trefne prirovnal Rumcajs k RoF i ked BoS je kdesi inde. Treba ale povedat, ze DM je vo vyvoji a pripravuju sa napr. prestrelene kyslikove flase pilota a dalsie vychytavky. Chysta sa toho jednoducho hodne, ale vyvojari o tom nechcu hovorit, co je pochopitelne V kazdom pripade sa je na co tesit
Ako povedal Rumcajs, ked si kupis premiovu verziu hry, ziskas Fw-190A-3 a La-5. Nic viac, nic menej. Dovolim si s Rumcajsom trochu nesuhlasit, podla mojho nazoru je Wurger najlepsi nemecky stroj v hre. Ale niektori povazuju za top nemecky stroj Bf-109F4 a niektori zase G2. Takze si vyber La-5 je len pre pilotov s gulami pre padavky su Jaky-1
Upravil/a Baron dne 04-02-2015 07:39
CHlapi chtěl bych se se zeptat všech kteří bosáka létají:
Máte taky problém s rozplizaváním obrazu?
Rezhlídnu se rozmaže se obraz.
Přitáhnu knipl a přitom se dívám skrz zaměřovač rozmaže se obraz.
Zumnu rozmáže se obraz.
Takže při kombinaci těhto pohybů,(ale i samostatně), nevidím v zaměřovači letalo, či jeho siluetu, či jeho obrys, místo toho vidím jen rozmazané hnědé hovno.
Má to takle být? Vím že se toto téma zde již řešilo, ale BOSa nemajíc nesledoval jsem jak tahle diskuse skončila.
Ale kuš. Drahý je to pouze pokud v tom hledáš off line kampaň, hru na hrdinu WW2, svoje ztracené sny a jiné podobné. Je to produkt pro lidi, co se chtějí dost specificky bavit. Takových lidí je málo a nikde není psáno, že do tý skupiny patří každej, kdo chce něco lítat.
Dám příklad. Mě třeba (zatím) nebere moc DCS. Sice mám všechny ty Dory, Kurfiřty a Poníci, ale lítám to sporadicky. Proč? No protože to nemá pro mě vhodnou náplň. Je to taky sim, ale online je to hrozný, offline je to ještě horší, ale je to výborný tím, co všechno to simuluje. Je to pro jinou sortu simulantů. Je to pro polétavý lid, který si rád hraje s těma všema blbinkama, co jim ani nerozumím. A je to kvůli tomu blbý? No vůbec ne. Není to pro mě. A to není tragédie.
Když už jsem u DCS, nikde jsem si nevšiml, že by tu někdo cítil potřebu si vylejvat svůj kyblík neštěstí ohledně DCS kampaně, kariéry, zoufalého online interfejsu .... Proč cítíte potřebu se tu vymezovat vůči BOSku, když to taky není pro vás? Proč nezvracíte nad některejma těma zvěrstvama DCS? A že se jich tam najde slušná sbírka.
CHlapi chtěl bych se se zeptat všech kteří bosáka létají:
Máte taky problém s rozplizaváním obrazu?
Rezhlídnu se rozmaže se obraz.
Přitáhnu knipl a přitom se dívám skrz zaměřovač rozmaže se obraz.
Zumnu rozmáže se obraz.
Takže při kombinaci těhto pohybů,(ale i samostatně), nevidím v zaměřovači letalo, či jeho siluetu, či jeho obrys, místo toho vidím jen rozmazané hnědé hovno.
Má to takle být? Vím že se toto téma zde již řešilo, ale BOSa nemajíc nesledoval jsem jak tahle diskuse skončila.
předem dík za reakce.
Si vypni v nastavení kamery ty "Cinematics" efekty. No a budeš mít po rozmazávání. Stačí se optat. (jo a možná vypni i "Head shaking" či jak tomu nadávaj, to je taky nesmysl)
Horrido má pravdu pouze v tom, že si něco moc přál a oni vývojáři na jeho velikost kašlali a udělali to pro jinou sortu lidí. Viz příspěvek výše. Jinak to napsal hezky a má určitě pravdu (bez jakékoli ironie, opravdu to popsal přesně). Pouze pozapomněl, že na světě není sám a že jeho preference nejsou nijak univerzální a už vůbec ne důležité.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.