Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Shadowdeath |
Přidané 04-01-2015 19:44
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
1stCL_Fucida napsal:
Mně tedy poškozený letadlo letí v BoSu podstatně hůř, než nepoškozený. A to po všech stránkách.
No zažil jsem na syndykátech takovou příhodu.
Napadl jsem Bfko, na průletu jsem mu rozčadil motor (pěkně černý dýmečky), něco z něj i odpadlo,no říkám si ten má dost, ale on si to nemyslel a šel po mě. Jelikož to bylo za frontou a kousek od jejich letiště, tak jsem sem se tam sním nechtěl mazat a na plnej plyn upaloval kurz domů.
Letěli jsme těsně nad zemí a rozčazené bfko se mě pořád drželo, ba mě i pomalu dotahovalo. Befka si všimlo další letadlo a padlo na něj, říkal jsem si ha teď ho nějaký comrade sejme, ale ono to bylo druhé befko, které se asi orientovalo dle čmoudíků. Dlouho to netrvalo a všimnul si i mě, ale naštěstí při útoku na své kamaráda nedělal jenom průlety, ale zaparkoval za ním, takže neměl energii, aby na mě hned padnul a tudíž mu nezbývalo, než se připojit ke sledovačce.
Takže už sem měl za sebou befka dvě, no co s tím, přitáhl jsem ještě kousek chladiče a doufal, že doletím někam k nám a tam si je někdo podá.
No a teď ta zajímavost, oba za mnou letěli, stejně rychle, jedno zdravé a druhé poškozené (podle dýmečků bych řekl, že vážně).
Dopadlo to nakonec tak, že po cca 5 minutách (už jsme doletěli skoro k našemu letišti) se poškozenému bfku se zastavil motor a padl do lesa. Po chvilce odešel motor mě, protože jak jsem stahoval chladiče, tak jsem to uvařil. A druhé befko, byl gentleman a jenom kolem proletěl, když viděl, že mě stojí vrtulka a letěl někam pryč.
Je to už nějaká doba, určitě před 1.008, ale v patch notes jsem si nevšiml, že by zrovna něco v tomto směru ladili, ale kdo ví?
A takových historek z natáčení je víc.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 04-01-2015 20:16
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Shadow, tohle se mi už taky párkrát stalo. Podle mě jim blbne vizualizace poškození. Tvýmu počítači to nahlásí poškození motoru, který ale na druhé straně není. To Bfko asi žádný kouř nevidělo. Nebo maj nějakou třídu poškození, která má omylem vizualizaci hustým kouřem. Jsou to počítače, že něco v počítači kouří, vůbec neznamená, že si počítač myslí, že to opravdu hoří. Navíc se mohlo ztratit něco cestou mezi serverem a tvým klientem a jeho klientem. Ten komunikační protokol asi nebude úplně spolehlivý, přednost má výkon.
Jo a má reálný význam stáhnout chladič pod 25%? Si myslím, že rychlost navíc už stejně nezískáš.
Non est specifica
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 04-01-2015 20:30
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10828
Založený: 26.01.13
|
Ve verzi 1.008 byl DM dále laděn, je to popisováno hned na start screenu když se pouští BoS.
V původním Šturmu výkony poškozeného motoru postupně degradovaly. Vše probíhalo celkem lineárně. V BoS má motor tendenci pracovat s obstojným výkonem a jakmile dojde olej (voda), nebo jakmile se něco příliš pokazí, tak úplně odejít během pár vteřin.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
BP_Madvlk |
Přidané 05-01-2015 19:38
|
Uživatel
Příspěvek: 654
Založený: 10.01.06
|
Nevím,zda zdejší létači sledují vlákno se skinama do BOS,každopádně zde http://forum.il2s...-mp/page-2 se postupně ( krom jiných )přidávají CaK skiny.Bohužel to není rozděleno podle mašin.takže se musí prohlížet stránka.Zatím je tam balík pro Ju87 a He111.Ostatní budou přibývat časem..
Je čistě na Vás,jestli chcete vidět naše kamufláže nebo ne,každopádně po každém balíčku to sem hodím .Vlčák |
|
|
|
Paulus |
Přidané 06-01-2015 13:38
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
Pěkné! Díky!
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 06-01-2015 14:23
|
Stařešina
|
S těma skinama je to vyřešený cestou nejmenšího odporu. Existuje jen malá sada oficiálních skinů, na kterou je spolehnutí. Nemožnost dostat svůj skin do standardu limituje použití vlastních skinů. Páčto pokud ostatní můj skin nemají, vidí mě jako default daného typu. Sice na tom dramaticky nezáleží, ale já prostě preferuju světlé skiny, které přeci jen poskytují drobně lepší vizuální ochranu před zpozorováním. Navíc, když už si beru skin, beru si ho především kvůli ostatním, sám ho téměř nemám šanci vidět. Třeba to časem ještě zváží a povolí komunitní skiny, které se dostanou do oficiální distribuce. Nebo by to mohli distribuovat dynamicky. Jenže to už asi chci moc.
Non est specifica
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 06-01-2015 16:51
|
Diskutující
Příspěvek: 2487
Založený: 30.05.07
|
Ovladání BOS.
Celkově je to zatím na prd.
Není teměř žádná možnost nastavování os.
R +Y: Tady to není takový problém.
Ale P: To je problém. Prostě s tím toho moc nenadělám: Letadlo se mi při míření a tím padem tedy při POTLČOVÁVÁNÍ a PŘITAHOVÁVÁNÍ Kymácí a houpe A houpe a kymácí. Prostě není možné seštelování jako v: IL-2 nebo WT nebo ROF.
No a trimovat výžkovku tlčítky: to je pro mě trest za moje hříchy.
No ja si myslím, že to takhle určitě nezůstane. Vždyď pdívejte se na ROF.
Určitě to bude vylepšeno v dalším vývoji. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 06-01-2015 17:23
|
Hlavní administrátor
|
Rumcajs napsal:
S těma skinama je to vyřešený cestou nejmenšího odporu. Existuje jen malá sada oficiálních skinů, na kterou je spolehnutí. Nemožnost dostat svůj skin do standardu limituje použití vlastních skinů. Páčto pokud ostatní můj skin nemají, vidí mě jako default daného typu. Sice na tom dramaticky nezáleží, ale já prostě preferuju světlé skiny, které přeci jen poskytují drobně lepší vizuální ochranu před zpozorováním. Navíc, když už si beru skin, beru si ho především kvůli ostatním, sám ho téměř nemám šanci vidět. Třeba to časem ještě zváží a povolí komunitní skiny, které se dostanou do oficiální distribuce. Nebo by to mohli distribuovat dynamicky. Jenže to už asi chci moc.
Perzonalizace je jednou z klíčových vlastností hratelnosti. V původním Šturmu sis nastavil vlastní imatrikulaci, skin pilota i letadla. Tady jsou zatím možnosti naprosto nulové, což mě dost mrzí.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 06-01-2015 18:04
|
Stařešina
|
57_OTU ajvn napsal:Letadlo se mi při míření a tím padem tedy při POTLČOVÁVÁNÍ a PŘITAHOVÁVÁNÍ Kymácí a houpe A houpe a kymácí. Tohle kymácivé chování maj pravděpodobně přehnané. I lidi, reální piloti, kteří maj BOSko rádi, jsou vůči tomuhle kritičtí. Že prý v reálu tyhle oscilace nezaznamenávají.
Jenže je tu ono jenže. V reálu má člověk skutečnou páku a skutečné síly a odpor v tom. Pohyby páky navíc působěj přímo na jeho žaludek. Pilot se k páce chová možná jinak, než my, obývákoví válečníci. Navíc, kdo z vás pilotů s letadlem na něco pohyblivého opravdu míří? No a pak je tu druhá věc. Tyhle simulace počítají svět v malých časových úsecích. To často stačí, aby taková simulace tíhla k oscilacím, který v reálném světě neexistují a i by se daly potlačit, kdyby vzorkovací frekvence byla výrazně vyšší. Jenže na to naše domácí pekáčky asi nestačí. Nakonec je tu latence virtuální reality a zobrazení. Nic z toho ve skutečnosti není a na PC je to větší či menší problém.
Co s tím? Uklidnit ruku. Musíš do toho vložit trochu klidu, chce to cvik, ale jde to. Pomáhá kvalitní lítací HW, vysoká zobrazovací frekvence, obecně minimalizované zdroje všech latencí. Základ je ale ta kalibrovaná ruka. Se mrkni na moje videa z BOSka, nejsem přímo čarostřelec, ale letadla mě poslouchají. Je to obyčejně natrénované.
Non est specifica
|
|
|
|
CSW_Cassius Chaerea |
Přidané 06-01-2015 18:13
|
Diskutující
Příspěvek: 4360
Založený: 14.02.13
|
1stCL_Fucida napsal:
Perzonalizace je jednou z klíčových vlastností hratelnosti. V původním Šturmu sis nastavil vlastní imatrikulaci, skin pilota i letadla. Tady jsou zatím možnosti naprosto nulové, což mě dost mrzí. Naštěstí vytvoření vlastního skinu v ilovi nebylo tak jednoduché, aby to dělal každý...takže zase tak často nedocházelo k tomu, že lítali naprosto úchylný letadla. Krásná to doba... |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 06-01-2015 18:20
|
Hlavní administrátor
|
Cassi, mohl jsi nastavit default jak na straně serveru, tak na straně klienta - tady nemůžeš nastavit nedefault nikde .
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 06-01-2015 19:32
|
Diskutující
Příspěvek: 2487
Založený: 30.05.07
|
No ja se vždycky piplám ve všech simech s nastavením každého letadýlka zvlášť. A tady si nemůžu hračinkovat.
Nevadí! Tak se budu nějaký čas prostě kymácet. Ostatně jsme na tom všichni stejně. |
|
|
|
BP_Madvlk |
Přidané 06-01-2015 19:55
|
Uživatel
|
1stCL_Fucida napsal:
Rumcajs napsal:
Perzonalizace je jednou z klíčových vlastností hratelnosti. V původním Šturmu sis nastavil vlastní imatrikulaci, skin pilota i letadla. Tady jsou zatím možnosti naprosto nulové, což mě dost mrzí.
Nemáš pravdu Fuči.Pokud si vytvoříš skin a dáš ho volně ke stažení,tak si ho stáhne a uvidí jen ten,kdo chce.Ostatní uvidí default.A nemusí se načítat CACHE,což taky nebrzdí hru anejsou lagy.Takže já bych viděl tento model lepší. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 06-01-2015 20:03
|
Stařešina
|
BP_Madvlk napsal:
Nemáš pravdu Fuči.Pokud si vytvoříš skin a dáš ho volně ke stažení,tak si ho stáhne a uvidí jen ten,kdo chce.Ostatní uvidí default.A nemusí se načítat CACHE,což taky nebrzdí hru anejsou lagy.Takže já bych viděl tento model lepší. Jde o několik věcí.
1) Imatrikulace je součást skinu. Nemůžeš si ji nastavit. Nejde tak zaručit ani identifikace ve vzduchu.
2) Existuje jeden společný default pro dané letadlo. Nemůžeš si ani zvolit rodinu skinů. I když ostatní neuvidí můj skin, alespoň bych nemusel být na zimní mapě zelený.
3) Skiny nemusí brzdit hru. Stačilo by, aby byl oficiální skin server.
Zatím je to velmi jednoduché a řekl bych dlouhodobě nevyhovující.
Non est specifica
|
|
|
|
BP_Madvlk |
Přidané 06-01-2015 20:11
|
Uživatel
|
Jasně Rumcajsi ,to jo.Ale není tu NULOVÁ možnost |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 06-01-2015 21:30
|
Hlavní administrátor
|
Jop, už jsme to otestovali. Když máš staženej skin, jakej používá někdo jinej, tak toho dalšího vidíš. Oproti Šturmovi sice nic moc, ale aspoň trošičku seberealizace
|
|
|
|
CSW_Cassius Chaerea |
Přidané 06-01-2015 21:52
|
Diskutující
Příspěvek: 4360
Založený: 14.02.13
|
BP_Madvlk napsal:
Nemáš pravdu Fuči.Pokud si vytvoříš skin a dáš ho volně ke stažení,tak si ho stáhne a uvidí jen ten,kdo chce.Ostatní uvidí default.A nemusí se načítat CACHE,což taky nebrzdí hru anejsou lagy.Takže já bych viděl tento model lepší. Jsou tam dvě ale...Kdo ho nemá vidí default, což je v případě zelených defaultů velké mínus. A pak zase ty skiny problikávají jako v RoF (při pohledu jinám), což nepůsobí zrovna dobře. |
|
|
|
BP_Madvlk |
Přidané 06-01-2015 22:05
|
Uživatel
|
Jo,to je je bohužel bolístka. |
|
|
|
Brano |
Přidané 14-01-2015 20:15
|
Nováček
Příspěvek: 92
Založený: 24.05.14
|
Vacsina La5 lietala v zime 42/43 v standardnej tmavo/svetlo zelenej kamuflazi.Iba malo pocetna seria bola tovarensky striekana bielou farbou.Vodou rieditelnu bielu farbu pouzivali podla dostupnosti.Mnohi sa na to vykaslali,kedze takato farba nanasana v mraze nedrzala na nitrocelulozovych farbach standardnej kamuflaze.
V zime 43/44 a 44/45 sa premalovanie lietadiel nabielo uz vobec nepouzivalo.Prikaz marsala Novikova.Aj kvoli novemu standardu svetlo/tmavo sivej farby pouzivanej cca od jula 43. |
|
|
|
Baron |
Přidané 16-01-2015 20:07
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Novy Developer Diary:
http://forum.il2s...ntry222435