November 26 2024 05:26:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
CSAF_Sajonez
Některé detaily se povedly i když samozřejmě mnoho lidí v tom uvidí prvky arkády. V BoSu odpadávají po určitém stupni poškození křídla podvozkové nohy. Protivník byl ztrestán za to, že si nad sněhobílý Stalingrad přivezl kamufláž s Tuniska ( jo, taky sem byl překvapený, že tam něco takového dávali).

[img]http://img17.rajce.idnes.cz/d1702/10/10829/10829171_df50a82a68e5c2122aa2b1bfd3dff530/images/2014-12-30_00039.jpg[/img] is not a valid Image.

Pro Lavočku to platí také, ale je to trochu zabugované. Jedna podvozková noha zůstala zakotvená a u té druhé zůstala vzpěra přes to, že obě jsou se vším všudy mimo letoun Úsměv

[img]http://img17.rajce.idnes.cz/d1702/10/10829/10829171_df50a82a68e5c2122aa2b1bfd3dff530/images/2014_12_29__20_25_39.jpg[/img] is not a valid Image.

313_Nevo
hmm, cakam ci chlapci od BOSa hodia nejake starorocne resume a novorocne plany, zatial nic, len pekny pic na plochu (orig rozlisenie najdete na ich fore)

il2sturmovik.ru/m/2014/12/23/ny_il2_540.jpg
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

CSW_Cassius Chaerea
Pěknej děda Mráz. Úsměv

Valec
Pragr napsal:

K tomu Cassovu videu snad jenom tolik. Nějak jsem neviděl ty hromady křídel ustřelených kulometnou municí. Respektive neviděl jsem ani jedno Mrknutí

Jinak včera na Syndicate Lavočka vydržela kolem 8 zásahů z 20 mm kanonu. Crčelo jí palivo z obou křídel a chlapík nakonec šel dolů kvůli zastavenému motoru, nikoli kvůli odpoadnutí jakékoli části. (Pravda většina zásahů šla přímo zezadu, takže nejhorší scénář pokud se týká účinnosti munice).

Na druhou stranu pořád je to paráda v porovnání se starým Ilem, kde 109ka pravidelně vyrdžela zásah 23 mm granátem do motoru a v lepším případě začala vypouštět ten řídký šedý kouř. O CloDu, kde Spitfire i Hurricane vydrží bez nejmenší známky poškození pět, šest zásahů z dvacítek ani nemluvě Šklebící se Ale tam byl problém s HE municí obecně, jelikož E-1 se čtyřmi kulomety byla pokud jde o účinnost výzbroje jednoznačný král.
Nemel tady nesmysly.V Clodu ted často litam Befko a z 90% když se trefim jen kraťoučkou davkou z 20 mm kanonu tak to ma pro letadlo fatalni následky.
Upravil/a Valec dne 04-01-2015 09:22

1stCL_Novotny
No vidíš Válče a já zas můžu s klidným srdcem říct že s několika věcičkama "melete nesmysly" ohledně BoS. Prostě jen další názor a pokud myslíš že ho vyslovíš ty a je to okamžitě svatá pravda, holt nemusí hned být svatá pravda.
A teď si rád poslechnu pár na zem vracejících argumentů o tom jak moc jsem nekorektní a zaujatý či sebe střetný a co vše jsem kde bla, bla, bla.

Valec
X Novotny napsal:

No vidíš Válče a já zas můžu s klidným srdcem říct že s několika věcičkama "melete nesmysly" ohledně BoS. Prostě jen další názor a pokud myslíš že ho vyslovíš ty a je to okamžitě svatá pravda, holt nemusí hned být svatá pravda.
A teď si rád poslechnu pár na zem vracejících argumentů o tom jak moc jsem nekorektní a zaujatý či sebe střetný a co vše jsem kde bla, bla, bla.
Tak mi napis co za nesmysly jsem napsal.Ze se zatím nikdo neozval.

1stCL_Novotny
Ale to je vše v diskuzi a dávno pořešená, jen tu nikdo nedělá povyk jak by mu jiný vzal hračku.Šklebící se Přesně tuty reakce jsem čekal po příchodu CoD grupy, která nikdy nechtěšla tyhle sračky od RoF zplozené ani cejtit. Úsměv
Nejde o to co říkáš, ale jak to říkáš. Jsem Válec a hotovo, poserte se jáááá to říkám. Úsměv
Mám rád tvé zkoumání a hledání, je to super, ale jak někdo sebemíň protestuje či má jinou pravdu je to nevěřící a musí být upálen. To tu opravdu chybělo.
Jinak nic proti tomu oč se snažíš. Úsměv

Rumcajs
Valec napsal:

Pragr napsal:

K tomu Cassovu videu snad jenom tolik. Nějak jsem neviděl ty hromady křídel ustřelených kulometnou municí. Respektive neviděl jsem ani jedno Mrknutí

Jinak včera na Syndicate Lavočka vydržela kolem 8 zásahů z 20 mm kanonu. Crčelo jí palivo z obou křídel a chlapík nakonec šel dolů kvůli zastavenému motoru, nikoli kvůli odpoadnutí jakékoli části. (Pravda většina zásahů šla přímo zezadu, takže nejhorší scénář pokud se týká účinnosti munice).

Na druhou stranu pořád je to paráda v porovnání se starým Ilem, kde 109ka pravidelně vyrdžela zásah 23 mm granátem do motoru a v lepším případě začala vypouštět ten řídký šedý kouř. O CloDu, kde Spitfire i Hurricane vydrží bez nejmenší známky poškození pět, šest zásahů z dvacítek ani nemluvě Šklebící se Ale tam byl problém s HE municí obecně, jelikož E-1 se čtyřmi kulomety byla pokud jde o účinnost výzbroje jednoznačný král.
Nemel tady nesmysly.V Clodu ted často litam Befko a z 90% když se trefim jen kraťoučkou davkou z 20 mm kanonu tak to ma pro letadlo fatalni následky.
Prágr asi nelítal TF 4.312. Svého času byla kulometná munice rozhodně lepší než je teď. Dokonce jsem tehdá postoval videjko, jak sundat Wellouše jen s použití těch dvou kulometů Bfka na jeden průlet. Bf 109 E1 byla tehdá skutečně lepší volba než E3. Pak se munice upravovala. Dokonce v jednom patchi to mělo fatální následky pro spojenecké piloty a muselo se to zase korigovat.
Non est specifica

CSW_Cassius Chaerea
Upálil bych je všechny, šmejdy jedny nevěřící.

Shadowdeath
Tu temnou dobu pro RAF piloty si pamatuju, zásah prakticky kamkoliv 20mm a tma v kabině.

On je problém co berete jako "sestřel". Jestli letadlo vyřazené z boje a nebo rozprsklé o zem.
Co se týče strukturální integrity tak letadla v CLoDu prostě vydří o dost víc. Ale rozdíl oproti BoSu je v tom, že poškození má vliv na letový model, tzn. stačí jeden granát na křídlo a spit je prakticky pro další boj nepoužitelnej.
Samozřejmě pokud chceš "sestřel" hned a ne si počkat až to dotyčný rozfláká při přistání, tak je dost možný, že do něj budeš muset ještě nasypat pěknejch pár granátů navíc.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
V BOSku má zásah taky vliv na letový model. Některá poškození vedou k chvění celé konstrukce. Nebo to má vliv na výkony. Ustřelení řídící plochy se taky pozná. Zásah motoru taky vede ke snížení výkonu a záhy k zastavení. Sice je to podávaný trochu jinak než v CloDu, ale výsledek je podobnej.
V CloDu je výrazně menší šance na destrukci draku letadla. Ustřelené křídlo je poměrně vzácné. Zato třeba Spity a Hurriky docela často zapalujou Mezky. A poměrně zásadní rozdíl, kde BOSko sbírá plusové body, je dmg model panáku na padáku. To je věc, kterou chce zkusit online. Lze ustřelit padákové šňůry a chudák paňác pak hezky letí volným pádem a udělá žuch.
Non est specifica

Shadowdeath
Ok, zásah má minimální vliv na FM.

No přijde mě, že po nějakém patchy, se mě už ani to letadlo netřese. To že mě někdo trefil, většinou poznám tak, že začnu něco pouštět a pokud to není černé, tak můžu vesele dál nahánět a sestřelovat befka, jedinou nevýhodu to má, že jsem lépe vidět. V manévrech necítím žádné zhoršení. V CLoDu díra v křídle, a musím letět domů, protože už pořádně neudělám ani zatáčku.

Ustřelená řídící plocha naštěstí již vliv má, ale do nedávna tomu taky ještě tak nebylo.

Zásah do motoru, ho časem vyřadí, ale pořád můžu x minut letět bez ztráty výkonu.
Tady se mě hrozně líbí CLoD, když mě někdo trefí na motor, tak jsem vyřazen z boje a na půl plynu letím domů. Nelze to pořád hnát na max. výkon, protože začne motor škubat apod.

To s tím padákem nevím v BOSu jsem zatím po žádném nestřílel online. V Offlinu sem si to zkusil a normálně pak chlapík spadne, ale to samé udělal i třeba ve starém šturmu. Jestli jde panáčkovi třeba ustřelit nějaká končetina tak je to asi plus, ale má to pro letecký simulátor podobnou váhu jako zničitelné stromy, vlastně spíš o dost menší.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Baron
Jo CloD je v tomto super. Zasiahol som naplno Spita z Bf110, teda zasah zo styroch gulometov a dvoch 20 mm kanonov, na vzdialenost mozno 20 (virtualnych) metrov, pozorovane zasahy na trupe, motore a koreni kridla. Nebolo poznat ziadny vysledok, lietal dalej ako neposkodeny. Jeden z dovodov, pre ktore som CLOD prestal lietat.

EDIT: ohladne strelby do pilota na padaku. To moze robit iba hovado.
Hals - und Beinbruch!

Rumcajs
Baron napsal:EDIT: ohladne strelby do pilota na padaku. To moze robit iba hovado.
Mě to překvapilo, že to jde. Pilota asi nejde rozstřílet, ale padák se dá ustřelit. Panák pak dopadne na zem a zabije se. No a protože hovad je kolem dost, sem tam se to stane, že člověk po výskoku padá k zemi bez padáku. Na Syndikátech to není častý jev, ale i tam už se mi to stalo.
Non est specifica

CSW_Cassius Chaerea
I AI tanky střílí hlavní zbraní po padácích...Úsměv HOVADA!

1stCL_Fucida
Mně tedy poškozený letadlo letí v BoSu podstatně hůř, než nepoškozený. A to po všech stránkách.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
Cassius Chaerea napsal:

I AI tanky střílí hlavní zbraní po padácích...Úsměv HOVADA!

Příkaz, ten zněl jasně – nesmí projít za žádnou cenu!

Baron
Rume, stane sa, ze zasiahnes i pilota na padaku, ak strielas na lietadlo a chlapik sa prave bailoutuje. To je v poriadku, tomu nezbranis. Ja mam na mysli nieco ineho - videl som (ano, bolo to prave na Syndicatoch), ked chlapik vyskocil z horiaceho He-111 a Lavockin, ktory ho predtym zapalil a uz mal pripisany zostrel, na neho zautocil a dorazil ho na padaku. Pri prvom utoku netrafil, tak spravil dalsi utok a tam sa mu to uz "podarilo". Tomu hovorim hovado. A je uplne jedno, ci sedi v sovietskom alebo nemeckom stroji. Pripomina mi to situaciu z RoF, kedy sa pilot s nickom Wolf-13 vyzival v zabijani pilotov uz zostrelenych lietadiel.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Válka je holt svině.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Cassius Chaerea
Baron napsal:

Rume, stane sa, ze zasiahnes i pilota na padaku, ak strielas na lietadlo a chlapik sa prave bailoutuje. To je v poriadku, tomu nezbranis. Ja mam na mysli nieco ineho - videl som (ano, bolo to prave na Syndicatoch), ked chlapik vyskocil z horiaceho He-111 a Lavockin, ktory ho predtym zapalil a uz mal pripisany zostrel, na neho zautocil a dorazil ho na padaku. Pri prvom utoku netrafil, tak spravil dalsi utok a tam sa mu to uz "podarilo". Tomu hovorim hovado. A je uplne jedno, ci sedi v sovietskom alebo nemeckom stroji. Pripomina mi to situaciu z RoF, kedy sa pilot s nickom Wolf-13 vyzival v zabijani pilotov uz zostrelenych lietadiel.
To je strašné. Kdyby jenom takovej vrah věděl, že jeho obět z toho může mít pak noční můry...Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,047,763 návštěv