Rumcajs napsal:
@LEON - tedy že sis platil 2 MMOčka současně, to tě už opravdu posouvá do vyšší ligy. Se musí nechat, že na to aby měl člověk odhodlání, čas, nervy, nadšení, prostor a klid a ještě nějaký mrzký peníz.
Ono možná stačí, abys bydlel s rodiči a pak je toho času, nervů, nadšení, prostoru a klidu tak nějak mnohem více .
13000 za tři roky je na poměry simů hodně. Ale ono to ve výsledku snad tolik nebude. U starýho Šturma bylo tempo přímých investic řekněme 500,- Kč ročně.
osobne si myslim, ze kazdy financ. model ktory zaplati vyvojarom chleba je dobry.
ale je velka chyba porovnavat fin. model hry na kozmonautov ako je SC s hrou na pilotov ako je ROF, DCS, alebo BOS. kozmonautov bude vzdycky nepomerne viac.
a pokial sa vam zda (dana) cena neprimerana, potom si uvedomte, ze nie ste (v danom momente) cielovou skupinou vyvojarov. cielom su ti, ktori kupili.
sucasne lietadielkove hry, ktore sa snazia simulovat kde co, su proste nobl zbozim. a clovek si musi zaplatit, aby mohol (prvy) do klubu.
holt nie je to pre chudobnych. chudobni cakaju pred klubom dokial nepride nejaka zlava co ich prepasuje dnu.
313_Nevo napsal:
a pokial sa vam zda (dana) cena neprimerana, potom si uvedomte, ze nie ste (v danom momente) cielovou skupinou vyvojarov. cielom su ti, ktori kupili.
313_Nevo napsal:
Nejsou cílem spíše ti, kteří dosud nezakoupili?
Jistě je snem každého producenta SW, aby si licenci či službu koupilo co nejvíc lidí. Celkem často se tak stává, že když je něco úspěšné, hledá se cesta, jak to ještě nafouknout. Vlastně to platí pro úplně cokoli komerčního. Anglicky mluvící možná znají termín "Stretching the brand". Nafukování cílové skupiny ale může být kontraproduktivní, protože to může odradit původní cílovou skupinu. Zde je to klasika, cílová skupina BOSka je celkem jasně "light hard core flight simmers". Tedy lidi, kterým jde o bojové lítání a v něm věrnost na úrovni samotného lítání a použití zbraňových systémů. Není to úplně HC, tam patří DCS (snad super věrné a s modelováním detailů, které nejsou až tak zásadní pro sestřel nějakého chudáka online). A není to arkáda a MMO jako WT. Mez mezi těmato světama je ale tenká, jak se ostatně kluci z BOSka přesvědčili po uvedení odemykání letadel do života. O podstatnou část již vybudované klientely v tom momentě přišli. Možná získali kus jiného segmentu, ale je to zub za zub, oko za oko. Takže bych řekl, že aktuální cíl BOSka je udržet existující klientelu a tu podojit a následně dojit jak dlouho to jen půjde. Takže pokud si to někdo doposud nekoupil, pak asi nepatří do cílové skupiny, nebo je na mezi a třeba čeká na slevu, nebo na další vývoj. Nemyslím, že by se chystala nějaká další změna orientace, která by cílila na rozšiřování záběru. Asi by to byla i chyba, protože by zas vznikla pochyba o tom, co vlastně BOS je a pro koho to je. Ne, žádné ovladatalené tančíky a válku online nečekejte. Je to na lítání nad placatým světem nejlépe v zimě.
myslene tak, ze pokial je nejaka cena dlhodobejsie v platnosti a ja som stale nezakupil, tak asi nie som cielova skupina a cakam kym pridu s adekvatnou cenou pre moju cielovu skupinu.
Jasně Nevo, peníze hrají roli, nicméně i peníze tvořej cílovou skupinu. Asi by se našlo dost lidí, co by si přáli jezdit třeba Mercedesem, který by jim úplně vyhovoval, jen na to mít. No kdo na to nemá, holt jezdí něčím víc lidovým. A takových je u nás naprostá většina.
Aktuálně má BOS 25% slevu. Jestli pojedou ve stylu ROFka, do půl roku bude i sleva 50%. A za pár let budeš kupovat letadla za 2 - 5 dolarů jedno. Jenže to máš jak s těma Mercedesama. Pár let starý Medvěd se taky stane dostupným širším masám, jen to nejlepší má za sebou. I BOSko bude mít svůj životní cyklus. Aktuálně má to nejlepší před sebou (doufám). Za pár let, až budou ty letadla za dolar, to bude za zenitem. Tomu asi bude odpovídat i online komunita. Asi!
tak tak, chyba by bola tiez, predavat to moc lacno
btw co sa tyka novych strojov, tak pokial sa drzia ankety, tak sa poucili z ROF. tam myslim bola anketa ohladom noveho bojiska kde vyhralo taliansko a oni aj tak spravili kanal.
Valec, co popisuje Leon, nie je zas tak uplne zriedkave.
napr letecz co prevadzkuje virtalfighters.cz ma tiez dva aktivne ucty v dvoch MMO konkretne ACES HIGH a WWIIOL. a to viem, ze ich posledne roky skoro vobec nehrava a stale plat! preco? bo je velky priaznivec tohto typu lietadielkovych hier a chce aby aj nadalej boli na trhu!
pokial je ale clovek zapaleny pre danu vec, tak nejake tie obate nad bezny standard su pochopitelne.
btw z ineho sudka. co stoji vycvik na motorovom lietadle? len tak na rychlo som nasiel cca 150.000kc. a to si clovek ani nevystreli. takze toto virtualne lietanie je stale velmi lacne
313_Nevo napsal:
btw co sa tyka novych strojov, tak pokial sa drzia ankety, tak sa poucili z ROF. tam myslim bola anketa ohladom noveho bojiska kde vyhralo taliansko a oni aj tak spravili kanal.
Přání komunity je jen jedna část rovnice. Dám možný příklad úvah kolem mapy kanálu.
Měli na výběr, zda jako novou mapu udělají Itálii nebo The English Channel. Udělali anketu a přišli na to, že zájem o Itálii je větší a že kanál preferuje menšina. Spočetli si náklady na vývoj kanálu a na vývoj Itálie, započetli komplikace a možná problematičnost horských scenérií, neúplné planesety pro Italský scénář a přidali fakt, že i ti co preferujou Itálii stejně koupí i kanál. Možná kanál nebude až takový výnos, ale zas na druhou stranu to bude mnohem menší náklad. ... Chci říct, že u každé investice se poměřuje riziko a dosažitelná výnosnost. A že dost pravděpodobně tohle vyšlo u kanálu výrazně líp. Riziko malé (nejsou hory, letadel je celkem dost i pro takový scénář), náklady nižší, výnos skoro stejný. Bingo, každý investor zvažuje, kam svoje peníze umístí. Někdo možná něco chvíli dotuje, pak ale finanční matematika musí zvítězit. Navíc je třeba zdůraznit Jasoňovy výroky z té doby, kdy se letmo zmínil o tom, že taková mapa by byla super pro scénář Spitfire versus Bf 109. Pak to ale hned zahodil, že to se rozhodně nechystá a vůbec, že ROF je WW1 sim a do druhé války že nikdy nepůjdou. Tak Bfko už by bylo, jestli v rámci Lend-Leas vyrobí i ruského Spita a Hurrika, stačí kopnout do mapy, aby se posunula ke kanálu a můžeme lítat nad Dover.
PS: Tahle úvaha je čistá spekulace. Děj i závěr je vymyšlený. Nicméně už jsem trénoval level bombardování s He 111.
Nehledejte pořád důvody proč si to nekoupit. Tím, že si to koupíte dáte najevo, že o tento sim jako takový, máte zájem a pokud Jasoň uvidí, že je o to zájem (respektive, že to mu to nese nějaké chechtáky), tak se na to nevyprdne a časem bude i itálie, i kanál, i afrika, třeba i pacifik a k tomu hromada letadel.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Co furt řešíte ? je to volba firmy,ať se vám to líbí nebo ne.Nikdo vás přeci do ničeho nenutí.....kua práce.Kdo má pořád číst ty uplakaný kec,že je to na hovno...je a co....taky to hraju.Život je taky někdy na hovno a co...taky ho žiju a jsem spokojenej...silně mi připomínáte moje 6-ti leté děti....ti dva se taky kolikrát nedokážou dohodnout....Ano,každej máte svojí pravdu a tak se jí snažíte prosadit....No a co,žejo řeknete si....Ale když chci něco kritizovat,tak to nejdříve vyzkouším...a neremcám.No.......kua .....muselo to ze mě ven a je mi líp
Co furt řešíte ? je to volba firmy,ať se vám to líbí nebo ne.Nikdo vás přeci do ničeho nenutí.....kua práce.Kdo má pořád číst ty uplakaný kec,že je to na hovno...je a co....taky to hraju.Život je taky někdy na hovno a co...taky ho žiju a jsem spokojenej...silně mi připomínáte moje 6-ti leté děti....ti dva se taky kolikrát nedokážou dohodnout....Ano,každej máte svojí pravdu a tak se jí snažíte prosadit....No a co,žejo řeknete si....Ale když chci něco kritizovat,tak to nejdříve vyzkouším...a neremcám.No.......kua .....muselo to ze mě ven a je mi líp
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
Normálně lítám sám, ale včera se stala úžasná věc. Přišle Vlk a spolu lítáme BOsko. Nejprve já dělám žížalku na háčku a Vlčák lovce. Pak se to zase otočí a na háčku se povozí Vlčák. Pak oba dostaneme přes držku. Připojí se Shadow a ptá se na TS. Tak mu napíšeme duchaplně, ať se podívá na forum, že to tam je napsaný. OK, jsme už tři. Na jiném TS se hromadí JG6 a celá ta banda modrých paviánů v čele s Baronem. K nám se přidává JULB, Permon a další známá esa z CloDu a IL2. Nakonec je nás na jednom TS asi 7 a kluků z JG6 na druhém asi 5. Syndikáti jsou narvaní k prasknutí a začíná mela. Mlátíme se hlava nehlava, pokřiku na TS je jak když indiáni oslavují návrat bizonů a sjeli se lysohlávkama. Musím na chvíli pryč (dostal jsem domácí úkoly asi na 20 minut), vracím se, a stále je plno jak na TS tak na Syndikátech. Dokončujeme s velkým hurrá serverovou misi a polovina se spokojeně odebírá do hajan. Vytrvalci jako já Vlk a Shadow dávají ještě jednu rundu a připojují se na TS ke Krakenovi a spol. Taky lítaj Syndikáty. Odlítáme ještě zásobovací He 111 a nějaký doprovod. Zrubeme se s Jakama a IL2 nad Marinovkou do malinovky. Celý večer zábava jak svině. Ušní bubínky ještě nějaký čas slyší ratatatata. Oči i po zavření vidí výbuchy, kouř a rozplácnutá letadla.
Tak borci, co máte letadla v lesku, co víc byste asi tak chtěli? Jestli povíte, že víc realismu, skočte se přidat k ISIS do Sýrie, tam vás realitu naučet s úplným damage modelem.
Normálně lítám sám, ale včera se stala úžasná věc. Přišle Vlk a spolu lítáme BOsko. Nejprve já dělám žížalku na háčku a Vlčák lovce. Pak se to zase otočí a na háčku se povozí Vlčák. Pak oba dostaneme přes držku. Připojí se Shadow a ptá se na TS. Tak mu napíšeme duchaplně, ať se podívá na forum, že to tam je napsaný. OK, jsme už tři. Na jiném TS se hromadí JG6 a celá ta banda modrých paviánů v čele s Baronem. K nám se přidává JULB, Permon a další známá esa z CloDu a IL2. Nakonec je nás na jednom TS asi 7 a kluků z JG6 na druhém asi 5. Syndikáti jsou narvaní k prasknutí a začíná mela. Mlátíme se hlava nehlava, pokřiku na TS je jak když indiáni oslavují návrat bizonů a sjeli se lysohlávkama. Musím na chvíli pryč (dostal jsem domácí úkoly asi na 20 minut), vracím se, a stále je plno jak na TS tak na Syndikátech. Dokončujeme s velkým hurrá serverovou misi a polovina se spokojeně odebírá do hajan. Vytrvalci jako já Vlk a Shadow dávají ještě jednu rundu a připojují se na TS ke Krakenovi a spol. Taky lítaj Syndikáty. Odlítáme ještě zásobovací He 111 a nějaký doprovod. Zrubeme se s Jakama a IL2 nad Marinovkou do malinovky. Celý večer zábava jak svině. Ušní bubínky ještě nějaký čas slyší ratatatata. Oči i po zavření vidí výbuchy, kouř a rozplácnutá letadla.
Tak borci, co máte letadla v lesku, co víc byste asi tak chtěli? Jestli povíte, že víc realismu, skočte se přidat k ISIS do Sýrie, tam vás realitu naučet s úplným damage modelem.
Docela mě zajímá, jak třeba Baron a jeho hoši stíhají hrát dva simulátory najednou, protože je vidím každou noc v ROFku, tomu říkám nasazení S!
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.