Battle of Britain
|
Hiltos |
Přidané 09-02-2010 00:00
|
Uživatel
Příspěvek: 863
Založený: 28.04.06
|
Tanku, znamy FFB problem se da resit tim, ze das refly. Pripadne disco a opet pripojit. |
|
|
|
1stCL_Pagy |
Přidané 09-02-2010 00:10
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 219
Založený: 12.04.07
|
Tanku čím víc toho píšeš o tom restartu tím víc mi připadáte jak lamy co včera nainstalovali šturma a hned druhej den leteli specku. Vidis a jsme zas u toho Váš problém né náš start měl bejt na 20:50 ale díky tomu jaký jste lamy to bylo cca o hodinu pezději |
|
|
|
310_Mik |
Přidané 09-02-2010 00:53
|
Nováček
Příspěvek: 72
Založený: 29.06.09
|
1stCL Novotny napsal:
No trapárna jak z SVK! tohle vlákno dejte celé do háje a dejte už pokoj.
Samý velký ego a prd z toho. Stejně už jen melete nesmysly.
Zcela souhlasím. Vždyt to je hnus. |
|
|
|
311_Tank |
Přidané 09-02-2010 00:57
|
Uživatel
Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
Ano Pagy jsme lamy, uz se tesim jak dokonalou Italskou organzaci vytres nam vsem zrak. Adios |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 09-02-2010 05:10
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Jaro se blíží, samci jsou v říji
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
Panek |
Přidané 09-02-2010 07:57
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Třít se froté ručníky a nebo ledovou sprchu. |
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 09-02-2010 08:20
|
Uživatel
Příspěvek: 1572
Založený: 07.06.06
|
Ta věc s TS byl prostě kiks ze strany tvůrce akce, to je fakt..na druhou stranu, vzhledem ke všem těm novotám co se v akci vyskytly se ani nedivím že Lekk přikládal TS menší prioritu..neměl, ale stalo se a už s tím nic neuděláme..
Na dotaz Pagyho proč jsme operativně nepřešli na náš TS odpovídám, že to nebylo možné, protože akci za červené letěli i piloti z jiných letek a 310/311 jede na nové verzi TS3,tudíž rychlý přechod pro někoho kdo ji nemá nehrozil..
Popojeďme.. |
|
|
|
310_Gringo |
Přidané 09-02-2010 08:24
|
Uživatel
Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
Panek napsal:
Třít se froté ručníky a nebo ledovou sprchu.
Omévat přirození vlažnó vodó. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 09-02-2010 10:46
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Takže to shrneme za modré (jestli někteří modří nesouhlasí, nechť se vyjádří):
Nemá smysl červené jakkoliv napadat za poněkud zvláštní trasy a především rychlosti AI letadel, které způsobily velké potíže v načasování (de facto ho v některých případech zcela znemožnily). Oni to červení nemohli ovlivnit vůbec. To je čisté Lekkův problém (případně někoho, kdo mu to pomáhal testovat), ale to jsme mu napsali už cca 3x a navíc jsme mu to celkem důrazně vysvětlili na TS. Nemyslím, že je třeba mu to předhazovat znovu. Kdybychom způsobili takovéhle haló po zkušenosti s Fw 200 v minulé misi, nemuselo se to opakovat v téhle. Teď jsme ale haló způsobili a domnívám se, že v příští to bude z hlediska časů a meeting pointů (v případě, že budou opět AI) již zcela v pořádku.
Vedle téhle věci nejvíce modré trápil restart bez udání důvodu. Jakékoliv restarty jsou v kulturním leteckém světě (AFW např.) prováděny na základě zcela fatálních technických (i netechnických) potíží výrazného % účastníků. Řekněme, že se potíže musejí týkat alespoň 1/3 lidí jedné strany a potíže musejí být takového charakteru, že pilot nejsou schopni letět. Restart se prováděl například při srážce většího množství strojů na startu, nebo při nějaké vážnější SW chybě. Dle mého názoru červení jednoznačně měli právo na restart akce, ale je značně diskutabilní, zda toto právo měli v době, kdy jej uplatňovali.
Museli vědět okamžitě, že mají vážný problém, který jim de facto likviduje možnosti koordinace a boří samotné základy, na kterých mohou stavět. Tady červená organizace (a to ať se na mě pánové nezlobí) selhala na plné čáře. Myslím, že je velice jednoduché provést zběžnou kontrolu kanálů a komunikace, tak jak to provedl před akcí Pagy. "Bombardérům stíhači, zkouška spojení" - "Stíhačům bombardéry - slyšíme čistě a jasně". Zabralo to asi 5 minut času. Nicméně věřím, že i tohle říkat červeným je zbytečné, neboť to zde četli již několikrát a sami vědí, co příště v tomto směru udělat lépe. Jen snad ještě jeden malý příklad: Minulý měsíc jsme po dlouhé době letěli proti 606. a VGR. Vzhledem k tomu, že jsme neletěli dlouho a já měl jisté poblouznění mysli, jsme si neskutečně DEMENTNĚ namapoval komunikaci. A protože jsem byl řekněme centrálním prvkem, tak jsem tím značně poničil komunikaci všech modrých, kteří se účastnili. Ani na okamžik mě ale nenapadlo žádat červené o restart. A už vůbec ne s tak slabým argumentem, že by mi vypadl Force Feedback.
Takže resumé ohledně restartu:
Pokud skutečně nastane důvod k tomuto kroku, velitel červených (v této akci jsem za ně považoval Lekka a Tanka) se obrátí na velitele modrých (v tomto případě Pagy). Je jedno, jestli chatem, po telefonu, nebo po TeamSpeaku (a samozřejmě naopak, pokud bude třeba restart pro druhou stranu). Popíše v rychlosti situaci. Velitel protistrany vyhodnotí, zda je to skutečně důvod k restartu (případně pozdržení startu celé akce) a případně se poradí s piloty, kterým velí. Výsledné rozhodnutí považuji a vždy jsem považoval za směrodatné.
Tohle je myslím vhodné a spravedlivé jak pro modré, tak pro červené. A bude fajn, když se těmito nepsanými pravidly budeme řídit i nadále. Tak jak to fungovalo třeba na zmíněném na AFW.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
repa |
Přidané 09-02-2010 10:58
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 323
Založený: 09.07.09
|
není to sice ke speciálce, ale některé to snad potěší.dávám to sem z důvodu velké navštěvnosti tohoto topicu
http://www.ww2air...23148.html
bitva o británii v barvě a o něco lepší obrazové kvalitě.pro zobrazení linku se musíte registrovat
Upravil/a repa dne 09-02-2010 10:59
|
|
|
|
311_Pepno |
Přidané 09-02-2010 11:41
|
Nováček
Příspěvek: 52
Založený: 15.12.09
|
Tak a teď by se mělo toto vlakno po vyjasnění uzamknout a je to |
|
|
|
Hoper |
Přidané 09-02-2010 15:25
|
Fusioner
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
dejte poslední slovo Pagymu ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 09-02-2010 16:19
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Pánové
Specialka byla super.Díky všem organizátorum.
Na KAŽDÉ specce se něco vysere. Takže to prosím vás berme s nadhledem.To že se něco lehce nepovedlo určitě nejvíc štve TY kdeří kolem přípravy naší zábavy strávili jistě mnoho času.
Přiznám se že jsem diskusi po specialce nečetl celou, ale chci věřit žebyla většinou konstruktivní. Takže doufám že se nám kluci neznechutili a že zase něco připraví.
P.S.
Nikdo není dokonalý.
tedy ehm pardon nikdo kromě Fučidy |
|
|
|
1stCL_Pagy |
Přidané 09-02-2010 16:23
|
Rozkoukaný
|
S Fučim souhlasím což u nás nebývá zvykem Ale dle mého to byla prostě chyba červených a jen jejich tudíž být jen na mě restart by se nekonal, jejich chyba nefungovalo ti neco za letu musel jsi jit pristat pokud to znemožňovalo tboje další poslání. A bylo dost času si to anstavit požádat někoho z AH aby vám udělal kanály, prostě jste to naprosto podcenili a ten restart jen z dovolenim ale nasral 50% modrejch pilotů |
|
|
|
1stCL_Pagy |
Přidané 09-02-2010 16:27
|
Rozkoukaný
|
Tanku prosím, některé příspěvky by jsi měl přejít a zatím tu jen máváš svojí speckou, ale zatím kde nic tu nic. Když tu člověk napíše něco ohledně planesetu tak sice ano postneš nějakej link, ale co tam člověk najde krom dvou Squadron možná tří B17 samý B26, a jako stíhačky P40 , P38 a možná nějaký V Spity a když ti tu říkám že tam měli jen druhořadý stíhačky tvrdíš mi opak a pak mi to jen potvrdíš Jinak o organizaci Italů se neboj, rozhodně v tom nemůžem mít větší bordel jak vy v téhle poslední |
|
|
|
Merten |
Přidané 09-02-2010 16:29
|
Uživatel
Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
Pagy moc ale stráááááááááášně moc se pleteš.To bylo podstatně víc než 50% . |
|
|
|
310_Ikar |
Přidané 09-02-2010 21:33
|
Uživatel
Příspěvek: 537
Založený: 05.10.05
|
|
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 09-02-2010 22:27
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
No ty vole... To mi připomíná, že jsem nedávno seděl v jednom báru tady u nás v Praze a cca ve 23:00, když jsem byl ve společnosti jedné krásné slečny a neměl jsem ještě tolik alkoholu krvi mi kdosi zaťukal na rameno a zeptal se, zda jsem vesmírný člověk a jestli tu nejsou zlí ještěři Když jsem zjistil, že tomu chlapovi je asi 30 let, nevěděl jsem jestli přišel z Bohnic nebo zda ji mám já jako z praku... |
|
|
|
311_Tank |
Přidané 09-02-2010 23:52
|
Uživatel
Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
1stCL_Pagy napsal:
Tanku prosím, některé příspěvky by jsi měl přejít a zatím tu jen máváš svojí speckou, ale zatím kde nic tu nic. Když tu člověk napíše něco ohledně planesetu tak sice ano postneš nějakej link, ale co tam člověk najde krom dvou Squadron možná tří B17 samý B26, a jako stíhačky P40 , P38 a možná nějaký V Spity a když ti tu říkám že tam měli jen druhořadý stíhačky tvrdíš mi opak a pak mi to jen potvrdíš Jinak o organizaci Italů se neboj, rozhodně v tom nemůžem mít větší bordel jak vy v téhle poslední
Tak Allies se urcite neboji, maji totiz na sve strane mocnou, byt druhoradou, zbran: "RESTART" |
|
|
|
CSL_Raptor |
Přidané 10-02-2010 00:00
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 171
Založený: 25.12.07
|
Ha háá
To byl Aštar Šaran (nebo jak), ještěři tě načipujou pokud k nim nevstoupíš. |