January 07 2025 22:25:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
veikso

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
Merten
Já bych neřekl že střílím na dálku a v rofu už vubec ne Vyděšený ale sem tam se to nevyplatí Šklebící se.

WT_Horrido
No když se člověk dívá na záznamy tak s překvapením zjišťuje, že moment "teďuždonějnarazímmusímuhnout" dělá ve skutečnosti asi 30 - 40 metrů. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Merten
Možná u tebe u mě těsně po něm následuje moment "krvajádonějvletělazasenemámvrtuli" Šklebící se

1stCL_Novotny
Potvrzuju, Mertej chodí až na kůži.Úsměv

WT_Horrido
No tak to dělá správně. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Merten
Asi až moc když mi každej druhej bouchne před xichtem Cool

LEON_CZ
Tapi napsal:
Před pár dny jsem se stal vlastníkem RoF Úsměv
Poraďte pls, jak se řeší míření u letadel jako D.VII nebo Albatros, kde jsou záměrné kříže nikoli uprostřed, ale na každém kulometu zvlášť(tj. vlevo a vpravo)?
Mám TIR, takže se můžu samozřejmě nahýbat doleva či doprava, ale než srovnám mušku a střed kříže tak je to, vhledem k rychlosti s jakou je třeba mířit, poměrně dlouhá doba. Zatím to řeším tak, že mířím prostě "od oka" na pomyslný střed, ale to samozřejmě není asi ono... Je na to nějaký fígl?

Vzdal jsem to mířit přes 6DOF a opět létám pouze v 3DOF. Nastavit pohled myší před zaměřovač a přes F10 uložit. Sice se připravuju o trochu té realističnosti, když se už nemůžu hýbat v kabině do stran, ale rapidně mi stoupla úsoěšnost střelby a to je pro mě důležitější...

http://www.virtualnipilot.cz/
LEON_CZ
WT_Horrido napsal:
A v podstatě to platí pro všechna německá letadla, jen D.VIII nema žádnou pomůcku. Dreideckeru to léta do překřížení drátů.

Ta ,,pomůcka" na motoru u Albíků a Dr.VII mi je ale pravidelně při prvním čelním útoku téměř vždy ustřelena, na to mám smůlu Šklebící se

Tapi
To LC_Leon: včera jsem to vyzkoušel a dobrý. Asi to budu používat (i za cenu, že přijdu o 6DOF) Mrknutí
Upravil/a Tapi dne 16-02-2010 08:33

WT_Horrido
Zajimavé řešení Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

LEON_CZ
V IL-2 mi 6DOF nijak nevadí, třeba u reflexního zaměřovače. Ale aby mi dalo víc práce dohonit mušku za hledí, než se dostat za soupeře, na to se můžu z vysoka... Zamračený I za cenu potupného návratu k PPjoy pro ,,soví hlavu"...

WT_Horrido
Kdyz už se chci podívat skrze hledí tak se prostě posunu "bokem." Řekl bych, že máte nedostatečně seřízeny osy TrackIR.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

LEON_CZ
WT_Horrido napsal:
Kdyz už se chci podívat skrze hledí tak se prostě posunu "bokem." Řekl bych, že máte nedostatečně seřízeny osy TrackIR.

Možná, že u software originálního TrackIRu jsou uspokojivější možnosti, jak si vyladit 6DOF pro míření skrz hledí, ale já se musím z finančních důvodů spokojit s FreeTrackem v2.0. Tam sice jsou určité možnosti nastavení křivek exponenciálních rychlostí pohledů apod., ale dodnes se mi nepovedlo je nastavit tak, abych mohl s 6DOF (vRoF) dostatečně rychle měnit polohu hlavy v rozsahu celého kokpitu a zároveň citlivě měnit polohu hlavy vůči hledí, pro mě to jsou pro nastavení křivek FreeTracku dva protichůdné požadavky Zamračený
(Jakous takous náhradou za pocit potupy z návratu k primitivnímu 3DOF přes PPjoy je alespoň skutečnost, že přes PPjoy mám o polovinu větší rozsah zoomu, než ve FreeTracku použitého napřímo v režimu TrackIR. V TrackIRu nemůžu dostat větší zoom než od poloviny kokpitu k zaměřovači, přes PPjoy si můžu zoom oddálit ještě o polovinu více dozadu, přes celý rozsah délky kokpitu, což se mi někdy při sledování hodně zuřivě manévrujícího soupeře hodí, že se posunu ještě víc dozadu a mám pak větší přehled. Vyzkoušeno na několika PC, instalacích RoF a dvou FreeTrackách, stejné je to i na IL-2 WoP. Ale to je hodně chabá náhrada, radši bych našel nějaké řešení, jak používat 6DOF a přitom neztrácel čas s lovením mušky v hledí)
Pokud se ptám náhodně českých hráčů na serverech v RoF, jak mohou mířit s 6DOF, tak mi je občas řečeno, že ten zaměřovač příliš přeceňuju, protože se má střílet až z té vzdálenosti, kdy Ti soupeř vyplní celý výhled a pak se nedá netrefit, ale já prostě nemám moc dobrý pocit, když musím střílet ,,od boku" Šklebící se
Upravil/a LEON_CZ dne 16-02-2010 17:32

WT_Horrido
Jo freeeeetrack, tak to potom jo.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

LEON_CZ
WT_Horrido napsal:
Jo freeeeetrack, tak to potom jo.

Dokud mi nezvýší šéf plat, tak si prostě nemůžu dovolit vyhodit 5 litrů za origoš TrackIR Šklebící se Natož ne se svojí historickou PC sestavou, ve které bych za těch 5 litrů mohl třeba ztrojnásobit výkon Mrknutí A i věc v ceně čtyř infra LED, tří odporů a USB kabelu je pořád daleko efektivnější, než poziční klobouček Šklebící se

WT_Horrido
Jasně, to je bez debaty.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

LEON_CZ
Jako by nestačila ta ruská zvěř co lítá na CoCoSu a už tu vznikl další rudý masomlejn AnAnAs Šklebící se Tenhle víkend jsem strávil na USA serveru ToW (Tides of War) a je to opravdu šokující rozdíl. ANI JEDNOU jsem nezažil vulch, soupeři téměř po každém sestřelu ,,salutovali" a když jsem včera večer zbyl na konci mise sám proti přesile asi šesti Fokkerů VII, tak si mě vybral jediný, ostatní se točili kolem nás v kruhu a do souboje nezasahovali. Nádhera Úsměv Dobytci se sice určitě najdou všude, ale na některých serverech jich je drtivá většina a na některých je člověk potká jen občas...

WT_Horrido
Tak jsem si v sobotu šel zalétat a byl tam nějaký maník a při startu mise mi napsal "tak uvidíme jak ti ten Albatros točí." Tak jsem pln očekávání vzlétl, pomalu se dosypal nad frontu a pak jsme se potkali. Měl Spad a nastoupáno. A začal zoomovat a stoupat a já se mu točil na čelňák a stoupal za ním. No a "bavili" jsme se tímhle stylem dobře půl hodiny a kdyby neskončila mise létáme tam dodnes.
Tak prosím takhle točit už ne, děkuji. Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Schmouddle
Jo ten samej pocit jsem měl když jsme lítali Kanal1942 a tys mel Fw190. Dobře ti tak. Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
WT_Horrido
Ale já nikomu nepsal "uvidime jak ti ten tvůj shitfire točí" Úsměv

Navíc druhá světová je ideologická, tam neznám bratra, ale Velká válka je přece radostná a svěží událost a chci se bavit Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,167,492 návštěv