October 20 2025 12:24:01
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
NOVACEK
clone9cz
Nikoliv tedy doplněk na verzi 4.09, ale patch 409 na verzi 408, no odkaz je na úvodní stránce tuším, nebo v seznamu verzí.

http://www.wwii-illusion.net
1stCL_Fucida
Wanderer napsal:
Ještě jeden dotaz, jsou v IL-2 fungující zrcátka? Takový horní rám kabiny Mustangu si o něco takového přímo říká. Nemá cenu polemizovat, zda vidět stíhačku na šesté v zrcátku je už pozdě, prostě se ptám na možnost zobrazení aktuálního obrazu za zády.

Musíš si to namapovat v ovládání, toggle mirrors myslím. Některá letadla mají (Spitfire), jiná ne (Focke-Wulf).

Omlouvám se za špatné výrazivo. Nejraději bych neinstaloval nic, ale jak jsem vyčetl s verzí 4.08 (kterou mám) si na síti moc nepolítám, proto potřebuju 4.09. To je v mém případě jediný důvod.

Výrazivo máš správný, to se jen Clone snaží bejt vtipnej Úsměv
Ten patch najdeš tady:
http://forum.1cpublishing.eu/showthread.php?t=10276

Teď mě mrzí, že jsem se nestavil v Pardubicích do stánku, to jsem v té době o tomhle webu neměl ani tušení, tatož to, že mě to tak chytne. Úsměv

V Pardubicích jsme byli dost přetížení, asi bychom ti nedokázali všechny dotazy rychle zodpovědět. Moc času zabíralo starání se o caparty a jejich tatínky Úsměv Ale pravda, mohl sis pokecat s několika starými pardály Úsměv No, od toho máme SVK - a srazy Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

lochness
2 wanderer:
co se tyka hyperlobby, jde o klient, ktery ti pomuze s vyhledavanim servru a vetsinou i infomaci o verzi hry na nich (pripadne lidi kteri hraji Il2). Pro online hrani to je celkem pomocnik.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Wanderer
Takže teamspeak se mi podařilo zprovoznit, 4.09 taky nainstalovat. O track jsem už taky něco vyčetl, zatím tedy zkusím vystačit s kloboučkem. Kde je možnost vyzkoušet zda mi vše funguje jak má, přihlásit se a případně potrénovat? Prošel jsem i stránky 1.ČS virtuální školy, bohužel nějakou aktuální informaci kdy akde jsem nenašel.
Něco už mi ovšem ochotně nabídl kolega Pip.

www.kvharco.cz
1stCL_Fucida
Vzhledem k tomu, že Škola je dlouhodobě neaktivní, pak bych doporuřoval tento krok přeskočit. Mrkni se na ČS. letky (ZDE), vyber si tu, která ti bude nejsympatičtější, a zkus se zeptat, jestli by sis s nimi mohl nezávazně zalétat. Vysvětlí ti základní věci a dají přičuchnout k tomu skutečnému online životu. Sám se pak rozhodneš, jestli je to to, co hledáš Úsměv
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 27-09-2010 20:13

Wanderer
Takže díky zde za rady. Právě se mi podařilo odstartovat a přistát na serveru asfaltových holubů, tak to není tak složité.

www.kvharco.cz
LEON_CZ
1stCL_Fucida napsal:
Vzhledem k tomu, že Škola je dlouhodobě neaktivní, pak bych doporuřoval tento krok přeskočit. Mrkni se na ČS. letky (ZDE), vyber si tu, která ti bude nejsympatičtější, a zkus se zeptat, jestli by sis s nimi mohl nezávazně zalétat. Vysvětlí ti základní věci a dají přičuchnout k tomu skutečnému online životu. Sám se pak rozhodneš, jestli je to to, co hledáš Úsměv

Ta stránka s CZ/SK letkami je ale poměrně dlouho neaktualizovaná a některé letky už snad ani neexistují. Je v plnánu někdy nějaká revize, update toho seznamu?

http://www.virtualnipilot.cz/
krysto6
ahoj piloti mam par dotazu Úsměv
1)-jak zjistim jakou verzi ila mam???
2)-tech letadel je snad tisíc Pff jupí ale ja furt nevim jaky si vybrat achjo Naštvaný treba p-51 je hroznej ale jinak Fw nebo spitfire Me sou good trysace moc nemusim, kvulu problemum s motory bavim me si snima hrat a potom hoří Šklebící se
3)-jak mam nastavit plyn na 110% me de jenom 100% max.+WEP ten je docela dobrej ale necitim rozdil Smutný jo a kdyz chci nabrat vysku jaktoze letadlo se převraci do předu??? a kdyz mam treba 100%plyn tak krasne tahne nahoru?? a klapky tušim přistávací to stoupá samo Šklebící se
díky za odpověd

czs_scharck
Když spouštíš hru tak verze je ukázána v levém, spodním rohu. (např. v4.09m)
P-51 vůbec není hroznej, tohle není Counter strike, kde ti stačí klábosnice a myš.
Ať se ti to líbí nebo ne, pokud zde nechceš být jen terč, musíš se něco naučit a bude to chtít alespoň joystick s twistem a hatem.
.... a pak už jen ... se učit, se učit, se učit ..... pokud na to nemáš vůli, tak hru dřív nebo později smažeš a vrátíš se raději k tomu Counterstriku ... Vyděšený
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

saldy
Kdysi jsem tu četl že v nastavení comfigu jde zrychlit poziční klobouček, to defaultní nastavení je dost pomalý, bohužel už to nemůžu nikde najít.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Paulus
krysto6
Vše ti časem dojde. Šklebící se
Pokud vydržíš.
Učím se stále a hraju to... moc let.
Nejelepší na tom je příjít na většinu fíglů sám.Mrknutí
Jinak si pročti forum. Vše už tady je!Úsměv
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

TozziFan
saldy napsal:
Kdysi jsem tu četl že v nastavení comfigu jde zrychlit poziční klobouček, to defaultní nastavení je dost pomalý, bohužel už to nemůžu nikde najít.

Speed=6
;(speed of mouse zoom and pan, higher is faster)
;(rychlost myši při zoomování a sledování kamerou, vyšší je rychlejší)

kouty
von Pavel napsal:

He....neber ho vážně Úsměv To by jsi nedočetl ani do důchoduŠklebící se

lochness
kouty napsal:
von Pavel napsal:

He....neber ho vážně Úsměv To by jsi nedočetl ani do důchoduŠklebící se

a proto tady Clonak a dalsi urdrzuji poradek, aby nemusel cist cele forum, ale mohl cist jen casti, ktere ho prave zajimaji (jak to mel urcite namysli von Pavel).

krysto6:
2) kazdy letadlo je dobry, zalezi, ktere ti nejvic sedne. Hadam, ze si vyberes bud podle sympatii ke konkretnimu typu nebo letectvu, u ktereho stroj slouzil, nebo budes zkouset a vyberes to, ktere ti bude pripadat nejlepsi. V obou pripadech to bude chtit cas a hodne letani.
edit: Samozrejme je dulezite si uvedomit, co od IL2 1946 cekas. Jestli hru nebo simulator a podle toho se k tomu postavit. Bud te bavi litat jen masomlejn a nebo radsi odnekud nekam s nekym letis, pustis tam bombu, zkusis neco sundat, hlavne chces prezit a pak padis bezpecne domu. To ma na vyber stroje urcite taky vliv.

3) nektera letadla vic jak 100% nemaj. A u tech ktere ho maji, musis tusim bez joysticku pouzit pridavani po 5%, defaultne myslim nastavene na klavesu "+" nad pismenkama.
Co se tyce klapek a jejich tahnuti nahoru - nevim, jestli to tak je stoprocentne realne, nejsem real pilot ani technik a fyzice se radsi vyhejbam, nekdo to tu probiral. Ve hre proste klapky tahnou stroj nahoru.
Pokud pri stoupani prepadavas dopredu, muze to byt zpusobeno vice faktory. Mozna mas moooc malou rychlost, nebo letadlo potrebuje vytrimovat, aby stoupalo i na mensi rychlosti (dulezite zejmena pokud nemas joystick)
Upravil/a lochness dne 20-11-2010 18:48
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

krysto6
Couter strike nikdyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy už nikdy více tolik promarněnýho času, sice ne moc ale stejně.
-už mam na poště x52 od pondělí to je dost pozdě na to ze sem ho koupil 8.11. a on to poslal až 12.11. Naštvaný ten zdovolením deb*l co mi to posílal, mi to měl poslat ke mě domu a ne k babičce Naštvaný
-na aukru sem zmenil adresu ale vono jakoby nic asi jim tam zavolám a srovnám to tam Vyděšený
apsťák mam příšernej PC je v opravně joy na poště Smutný
sbejvá jen čekat
Mrknutí

roman
Volný čas můžeš využít třeba ke studiu Češtiny Mrknutí

krysto6
moje řeč Šklebící se

1stCL_Fucida
V reálu, když vysunete vztlakové klapky, tak letadlo začne trochu více klopit na nos. Tedy naopak, než v ILovi. Je dobré to lehoulince korigovat trimem.

Krysto, nevím, jestli ti to nepíšu už podruhé, ale nejdřív hodně čti a až když na něco nenajdeš odpověď, tak se ptej Úsměv

clone9cz
Ono nefunguje hledání ?

http://www.wwii-illusion.net
Wanderer
Ono kromě češtiny, tohle nastudovat taky není od věci. Úsměv http://lu.fme.vutbr.cz/ucebnice/opory/aerodynamics.php

www.kvharco.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,315,633 návštěv