November 23 2024 01:36:34
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Návštěva hrobu 'Nowiho'
Mungo
Gryzlov, nech ti nezostanem visiet odpoved (zvysok tu uz vobec nestiham): ZSSR a Risa neboli kopiami v sposoboch pachaniach zla, ale rozsahom sa jednoznacne vyrovnali. ZSSR vedome likvidoval inteligenciu na miestach, ktore obsadil, aj ked to bola zrejme skor napln prace oddielov NKVD nez CA. Lenze cistky tiez skor vykonavali SS and co. nez Wehrmacht. Kazdopadne ukrutnostou sa nelisia, nanajvys vyberom obeti a pouzivanymi metodami.
Keby Sovieti dobyli Finsko, nerobim si iluzie o tom, co by nasledovalo pocas pokomunizovania krajiny.

Polsko - tam sa tazko urcuje, co bolo Sovietske a co Polske - ked uz pre nic ine, tak preto, ze Polsko bolo 2x(?) delene. Zhodou okolnosti hlavnymi hracmi boli Nemecko, Rusko a Rakusko.
O tom, ze svati zrovna neboli tiez viem. Dalsi moment, ktory vytaca ludi v diskusiach o Sk. state, ked im pripomeniem v pripade Sk. ucasti na tazeni proti Polsku, ze po Mnichove/Viedni si prisvojilo nejake uzemia na severe Slovenska. Vseobecne je historia hodne spinava, ale v pripade konfliktu ZSSR vs. nacisticke Nemecko ide v mojich ociach v prvom rade o vzajomny konflikt dvoch bestii, ktore sa poruvali nad koristou. Kto vypalil prvy vystrel uz taku ulohu nehra. Odskakali miliony ludi na oboch stranach, ktori neraz mozno isli do boja v dobrej viere (ci uz bojovat proti komunizmu alebo chranit svoj domov). Rozlisovat kto bol aky mi obcas robi dost problem, prave z tohoto dovodu - viem mozne pohnutky, ktore by sa dali povazovat za spravne, ale vzapati sa dovali balvan opacnych dovodov. A dookola.

Hoper
Vyndám ze skříně pionýrský šátek co mám od ruského pionýra kirgizsko-ruského původu (měli hezčí látku jak my) a pojedu se do Německa podívat ke hrobu Míši Wolfojc ...
Kdo jede se mnou ?
Fuči, co ? To byl taky odborník mezi odborníky :)

313_Gryzlov
Mungo, děkuji za odpověď.

K prvnímu odstavci nemám co dodat.

Co se týká druhé části. Díval jsem se do vojenských map a situace během války mezi Polskem a vlastně už sovětským Ruskem v letech 1920 - 1921 vyvrcholila ve stav, kdy Rusko přišlo o území na západní Ukrajině a v západním Bělorusku. V roce 1939, kdy bylo napadeno Polsko Německem, překročila německá vojska "hranici" carského Ruska ... přesněji jsem našel postup vojsk na Brest, Lvov (což bylo 100km od oné hranice). Tato města leží na území, které tedy původně patřilo carskému Rusku a konečné ustanovení hranic mezi Německem a SSSR dopadlo tak, že Němci se stáhli zpět za tyto hranice a "uznali" původní hranice carského Ruska. Alespoň tak jsem to pochopil.

Ovšem v konečném důsledku nemohu tvrdit, že šlo o obnovení hranic na základě historického pozadí, protože netuším, kdy a jak carské Rusko k danému území přišlo, protože toto spadá tuším do dob Bohdana Chmelnického a až tak moc zpět v historii jsem nepátral a ani se v tomto úplně neorientuji.

313_123
Hoper napsal:
Vyndám ze skříně pionýrský šátek co mám od ruského pionýra kirgizsko-ruského původu (měli hezčí látku jak my) a pojedu se do Německa podívat ke hrobu Míši Wolfojc ...
Kdo jede se mnou ?
Fuči, co ? To byl taky odborník mezi odborníky Úsměv

šátek nemám ale kdy se jede Šklebící se
chělo by to zas pozlobyt modrý

Mungo
Tie mapy by som si mal niekde zohnat. Ako urcit co bolo polske a co ruske ozaj netusim, to by chcelo niekoho fundovaneho.
Sucasne ale Sovieti s Nemeckom dohodli de facto jeho uplnu likvidaciu a v prvom kroku vojensky obsadili >50% jeho uzemia.

Opitze
se zaklady ekonomie by se mel seznamit kazdej... pochopil by lepe moznost a mantinely... Úsměv
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

WT_Buback
313_Gryzlov napsal:
WT_Buback napsal:
313_Gryzlov napsal:
WT_Buback napsal:
To Gryzlov: A co by sis tak představoval? Nemáš dost na svůj důstojnej život, tak ti na to mám přispět, nebo co?

Doufejme, že Ti nebudu muset přispět sám.

:-))) super, a odpovíš mě? Mě zajímá jak si představuješ, že by to mělo fugovat.

Už chápu ... věta "A co by sis tak představoval" nebyl pouhým řečnickým obratem před větou následující ...

Ovšem mám se na Tvou otázku dívat tak, že není jaksi zřejmé, že mým přáním je, aby minimální výše platu dokázala zajistit důstojnou životní úroveň pro samotného člověka, případně s dítětem, v běžném životě, bez milodarů atd.?

Spokojený s odpovědí?

Nespokojený :-) (Můžem pro teď pominout to, že je pro každého je důstojá životní úroveň něco jinýho a že pokud by někdy něco takovýho fungovalo, tak polovina lidí přestane pracovat.) No a nespokojený s odpovědí jsem proto, že jsi opět popsal pouze cíl kterého chceš dosáhnout, ale ne způsob jak se k tomuto cíli dostat.

313_Gryzlov
Mungo napsal:
Tie mapy by som si mal niekde zohnat. Ako urcit co bolo polske a co ruske ozaj netusim, to by chcelo niekoho fundovaneho.
Sucasne ale Sovieti s Nemeckom dohodli de facto jeho uplnu likvidaciu a v prvom kroku vojensky obsadili >50% jeho uzemia.

Mapy, kterými disponuji mají vyznačené tyto hranice zcela zřetelně. Jedná se o vojenské mapy, které zobrazují různé operace prakticky od počátku válek ve starověku.

Ano, máš pravdu, že SSSR obsadil 50% Polska, ale vypadá to, že si "vzal zpátky" jen území ztracená během války s Polskem z let 1920 - 21. Díval jsem se ještě na stav po válce a toto územní rozdělení zůstalo prakticky beze změn. Došlo jen k posunu hranic v rámci jižního úseku (Przemysl byl vrácen Polsku) a ještě došlo k posunu hranic u Brestu. Pokud mám pravdu, pak by likvidace Polska z pohledu územního teritoria padla na hlavu Německu.

jestli se Ti podaří získat příslušné podklady, pak by mě docela zajímal Tvůj názor.

rudidlo
313_Gryzlov napsal:
rudidlo napsal:Pochopil jsem, že narážíš na koupěschopnost obyvatelstva, která je u nás zatraceně nízká.

Asi Ti nedokážu odpovědět na to jak je možné, že za stejnou práci mi v Brně nabízí dvojnásobek a v Praze a okolí trojnásobek nástupního platu. Závidím všem, kteří mají tu možnost za prací jít tam kde jim zaplatí víc. Taky proto nám z republiky odchází tolik schopných lidí.

V Praze dostaneš vyšší plat za stejnou práci proto, protože výše nájmů v Praze, ceny bytů atd. jsou také mnohem vyšší.

No ale o tolik, aby mi to "sežralo" tak velkou část platu, aby mi ve výsledku zůstalo to samé asi ne.

http://silicon-remarks.blogspot.com
MK_KaiN
No rozdíl v ceně a nájmu bytů v Praze a zbytku republiky je fakt značnej.Mám to ozkoušený,"tržní" nájem platím už šestej rok.A rozdíl v ceně bytu 3+1 V Praze a třeba UL je zhruba milion. Tak asi tak.Sem to počítal.Kdybych sehnal práci v místě svýho rodiště jen za deset tisíc čistýho,tak mě zbyde po všem placení víc peněz než když bydlím v Praze.Jenže je otázka jestli by se mě z prahy vůbec chtělo.
Upravil/a MK_KaiN dne 10-11-2006 12:14

WT_TeeDee
rudidlo napsal:
No ale o tolik, aby mi to "sežralo" tak velkou část platu, aby mi ve výsledku zůstalo to samé asi ne.

Máš pravdu...mnohem víc (edit: by ti to sežralo v Praze) Šklebící se
Upravil/a WT_TeeDee dne 10-11-2006 12:22

313_123
Opitz napsal:
se zaklady ekonomie by se mel seznamit kazdej... pochopil by lepe moznost a mantinely... Úsměv

a už někdo přizpůsobyl nákou ekonomickou
příručku na české poměry

313_Gryzlov
rudidlo napsal:No ale o tolik, aby mi to "sežralo" tak velkou část platu, aby mi ve výsledku zůstalo to samé asi ne.

Za pronájem bytu o velikosti 1+k až 2+k (a to je veliká klika) zaplatíš zhruba 6500,- až 9000,- bez energií. 6500,- je zázrak sehnat ... většinou je to od 7000,-.

Za pronájem bytu 3+1 se platí 12000,- (horší kategorie), standard je tak 15000,-.

Pokud člověk chce hypotéku nebo hypoúvěr na byt ... to si můžeš zjistit sám ... ceny bytů jsou tak kolem 1,5 mil za 1+kk, od 2 mil máš 2+kk .... zbytek je nevím pro koho.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 10-11-2006 12:36

313_Gryzlov
WT_Buback napsal:

Nespokojený :-) (Můžem pro teď pominout to, že je pro každého je důstojá životní úroveň něco jinýho a že pokud by někdy něco takovýho fungovalo, tak polovina lidí přestane pracovat.)

Tvůj názor.

WT_Buback napsal:No a nespokojený s odpovědí jsem proto, že jsi opět popsal pouze cíl kterého chceš dosáhnout, ale ne způsob jak se k tomuto cíli dostat.

Kdybych toto zcela přesně věděl, nemusel bych zde na SVK, o tomto problému hovořit a odpovídat Ti na otázky, na které znáš předem odpověď, protože bych seděl v ministerském křesle a ČR by byl stát s nejspokojenějším obyvatelstvem.

rudidlo
WT_TeeDee napsal:
rudidlo napsal:

Máš pravdu...mnohem víc (edit: by ti to sežralo v Praze) Šklebící se
Můžeš mi podat nějaká reálná čísla?

rudidlo
313_Gryzlov napsal:
rudidlo napsal:No ale o tolik, aby mi to "sežralo" tak velkou část platu, aby mi ve výsledku zůstalo to samé asi ne.

Za pronájem bytu o velikosti 1+k až 2+k (a to je veliká klika) zaplatíš zhruba 6500,- až 9000,- bez energií. 6500,- je zázrak sehnat ... většinou je to od 7000,-.

Za pronájem bytu 3+1 se platí 12000,- (horší kategorie), standard je tak 15000,-.

Pokud člověk chce hypotéku nebo hypoúvěr na byt ... to si můžeš zjistit sám ... ceny bytů jsou tak kolem 1,5 mil za 1+kk, od 2 mil máš 2+kk .... zbytek je nevím pro koho.
Když to porovnám s místními poměry, jedná se o cca dvojnásobek. Takže když odečtu náklady na bydlení v Praze a zde, tak mi v Praze zůstane víc Smutný

EDIT: Jednou to snad půjde a stanu se taky Pražákem Cool
Upravil/a rudidlo dne 10-11-2006 12:48

Ucho
"Medituj, dýchej... nááááááááádech, výýýýýýdech...
tak a ještě jednou...

nááááááááááááááádech
........
výýýýýýýdech...

a přidej očistnou mantru, bratře....

ňami ňami ňami ňááááááááááááááááááááááááááááám
ňami ňami ňami ňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám
já jsem klidný ňami ňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám
já jsem šťastný ňami ňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám
já jsem z eM Ká ňami ňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám
ňami ňami ňami ňáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááám"

LOL! Vopičáku ty už nemusíš nikdy nic napsat, stačí když se podepíšeš Šklebící se
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

Opitze
313_otu_123 napsal:
Opitz napsal:

a už někdo přizpůsobyl nákou ekonomickou
příručku na české poměry

Ekonomie
stručný přehled

teorie a praxe aktuálně a v souvislostech, cca 290 stran

Autor - Jena Švarcova a kolektiv...

cena 299,- v obchodech Kanzelsberger
Mrknutí
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

313_Gryzlov
rudidlo napsal:Když to porovnám s místními poměry, jedná se o cca dvojnásobek. Takže když odečtu náklady na bydlení v Praze a zde, tak mi v Praze zůstane víc Smutný

EDIT: Jednou to snad půjde a stanu se taky Pražákem Cool

Při výši platu kolem od 10 - 14 000,- to není nic krásného. Celkově za byt i s energiemi dáš tak 10 až 12 000 (1+k), 2+k minimálně 12000. A to nemluvím o lidech, kteří mají pod 10.

Pokud v takovém bytě žijete dva, tak už je to smaozřejmě hned veselejší. Ta finanční situace se velmi rychle změní k lepšímu. Ale nesmí dojít k tomu, aby jste přišli o práci na delší čas.

WT_Buback
313_Gryzlov napsal:
WT_Buback napsal:

Nespokojený :-) (Můžem pro teď pominout to, že je pro každého je důstojá životní úroveň něco jinýho a že pokud by někdy něco takovýho fungovalo, tak polovina lidí přestane pracovat.)

Tvůj názor.

WT_Buback napsal:No a nespokojený s odpovědí jsem proto, že jsi opět popsal pouze cíl kterého chceš dosáhnout, ale ne způsob jak se k tomuto cíli dostat.

Kdybych toto zcela přesně věděl, nemusel bych zde na SVK, o tomto problému hovořit a odpovídat Ti na otázky, na které znáš předem odpověď, protože bych seděl v ministerském křesle a ČR by byl stát s nejspokojenějším obyvatelstvem.

Pokud si myslíš, že něco nefuguje jak má a víš jak by to fungovat mělo, tak bys měl mít alespoň rámcovou představu jak toho dosáhnout. Nechci od tebe návrh prováděcích předpisů, či novelu zákona. Ale měl bys přece aspoň vědět, z jakého zdroje chceš čerpat prostředky na zvýšení, podle tebe nedostačujících, soc. dávek.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,020,425 návštěv