November 26 2024 17:23:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
310_JD

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Baron
Na zostave čo máš, ti BOS pôjde na maximálnom nastavení i v MP.
Hals - und Beinbruch!

Sanyo
Díky.

LEON
...případně si stáhni z http://riseofflig.../tryrof/en Rise of Flight (je F2P), nastav grafiku na MAX, zkus nějaký testovací let a uvidíš hned na čem jsi. Engine BOS z engine ROF vychází, mělo by to být podobné...

https://www.rcfree.eu
Shadowdeath
Ha, tak jsem přišel na problém s tou mou grafikou, ale nevím co s tím Smutný A souvisí to nějak s vertikální synchronizací.

Pustil jsem si MSI afterburner, abych zjistil jak je to s teplotou a pod. No a podle těch grafů to vypadá, že se mě zapíná nějaký FPS limiter a má to co do činění s mraky/čmoudíky a přístrojovou deskou. Když letím mrakem a zároveň mám pohled mírně do kokpitu, tak padnou FPS na 30, kouknu se tak, abych neviděl vnitřek kokpitu a FPS se zvednou na 60, tam kde mají být.
Pokud to letí na tech 60 FPS, tak je vytíženost GPU kolem 90%, a když na těch 30 FPS, tak je to jenom kolem 50%. Tzn. není to tím, že by na to karta nestačilo, ale někde něco sepne, ať už je to ve hře nebo někde jinde, co omezí FPS na 30. Ve hře mám FPS limiter na OFF a zaplou vertikální synchronizaci.
Pokud vertikální synchronizaci vypnu, tak to tuhle blbost nedělá. Zkoušel jsem v. synch. vypnout ve hře a zapnout v ovladačích, a začne to dělat stejnou blbost...

Hru jsem reinstaloval, ovladače grafiky mám nejnovější, nastavení v nvidia control panelu, jsem dal na default.

Můžete to prosím někdo zkusit, jestli vám to taky nedělá? Stačí quick mise s nějakou oblačností, nějaký měřič FPS (já třeba použil fraps), mít puštěnou vertikální synchronizaci a zaletět do mraku a koukat půl na půl do kokpitu a ven Úsměv

Pozn. lítat bez vertikální synchronizace nechci, pak se mě trhá obraz a to se mě nelíbí.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Baron
Shadowe, napis tento problem na forum BoSu. Uz som to pisal vyssie, ale u mna takyto problem nie je, a ani u nikoho koho poznam. Skusil som lietat v mrakoch v roznej oblacnosti (az po divocinu s plnou oblacnostou, preletaval som nad a pod mraky + snezenie) ale problemy ake popisujes som nemal. Preto odporucam forumIL2, zvycajne dokazu poradit.

Zelam hodne zdaru.
Hals - und Beinbruch!

311_Mart
@Shadowdeath: Máš zapnutý triple buffering?
i.ibb.co/KzWCvpr/Mart.png

Shadowdeath
311_Mart napsal:

@Shadowdeath: Máš zapnutý triple buffering?

Pokud mám v-sync přes hru tak ne, pokud ho aktivuji přes nvidia control panel, tak ano. Každopádně žádná změna Smutný
No jdu tedy něco sesmolit na BOS forum.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

606_JuLB
Shadowdeath, ani mne sa nepodarilo nič také namodelovať (merané ShadowPlay).

Je podozrivé, že máš FPS presne 60 a 30. Mne FPS kolíšu niekde medzi 35 až 60, plynulo, podľa smeru kam pozerám.

Nemáš predsa len vo všeobecných nastaveniach Nvidie VSync na Adaptive? (ja mám riadené aplikáciou)
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

Shadowdeath
Dnes večer jsem ještě trochu bádal a zjistil jsem, že tenhle problém nemám jenom já a u BOSka, ale mají to i jíní lidé a u jiných her.
A prý je to vlastnost implementace v-sync. Snaží se synchronizovat na "stabilní" FPS. Tzn. pokud není schopna hra běžet na hranici 60 fps, tak to začne sychronizovat na 30. A tahle vlastnost mě přijde dost ujetá, místo abych jel na 55 fps, tak jedu na 30....

např. zde:
http://www.tomsha...p-fps.html
http://www.gamefa...r/70214763

Co jsem vyčetl, tak doporučené nastavení je:
- odškrtnout fullscreen
- vypnout v-sync ve hře
- vypnout frame limiter ve hře
- nastavit v ovladacim panelu nvidie - adaptivní synchronizaci

Hra se u mě teď chová jako kdybych neměl zaplou v-sync, prostě FPS jsou takové co grafika v danou chvíli zvládá a obraz se netrhá, jako bez v-sync. Zkoušel jsem zatím jen chvíli a vypadalo to OK.

@JuLB:
Zkoušel jsem různé kombinace nastavení. I jedním z nich bylo ve hře zapnuto, v control panelu řízené aplikací. A pořád se to chovalo stejně.

Každopádně je divné, že to dělá jenom mě a začalo to dělat někdy celkem nedávno, a jelikož hru jsem reinstaloval, takže možná budou na vině aktualizované ovladače u grafiky (momentálně mám verzi 344.75)
No ještě zkusím někde stáhnout starší ovladače, třeba to zas začne fungovat normálně...

EDIT:
Tak ovladačema to zřejmě není, našel jsem nějaké starší (konkrétně verzi 335.23 z 10.3.2014) a chová se to pořád stejně hloupě.

Ale vzpoměl jsem si na jinou věc co jsem v poslední době udělal. Zvýšil jsem si detaily z Balanced na High. Na Balanced můj komp utáhne průlet mrakem na 60 fps, takže nedojde k tomu propadu na 30 fps. Takže je pravděpodobné, že mě to takhle debilně funguje pořád, jenom ty propady nebyli tak časté a všiml jsem si toho až teď Smutný
Upravil/a Shadowdeath dne 06-12-2014 21:44

Baron
Skus ovladace 344.52, malo by ti to prestat robit blbosti.
Hals - und Beinbruch!

kosic12
Dobrý den

Rád bych si koupil IL-2 BoS. Mám notebook i7 4710HQ, GTX 860M a 8GB RAM. Poradil by jste mi prosím někdo jak IL-2 BoS rozjedu?

1stCL_Fucida
Koupíš, nainstaluješ, spustíš Úsměv. Jako jakoukoliv jinou aplikaci, nejsou v tom žádné zádrhely. Tvoje HW konfigurace by měla být dostatečná a simulátor by měl pracovat plynule.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Shadowdeath
Tak jsem dneska provedl nějaké další pátrání a nakonec to vypadá, že za všechno může microsoft a directx.
Konkrétně jde o to, že directx neumí, již zde Martem, zmíněný triple buffering.
- Umí doublebuffering, který se s v-sync chová tak, že pokud hra neudrží danou hranici fps, tak začne synchronizovat na nižší. Např. 60, 30, 20, 15, 10, ... - tzn. můj případ.
- Nebo umí před renderovat snímky, což umožní mít více FPS, ale údajně zvyšuje input lag. Tuto volbu mám nastavenou na default - tj. řízeno aplikací a pokud zvýším v ovladačích počet před renderovaných snímků např. na 3, se stejně nic neděje, a chová se to pořád viz. první bod Smutný

Nějaké články, ze kterých vycházím:
http://www.gamede...buffering/
http://gamedev.st...-buffering
https://forums.ge...nvidia-cp/

Potřeboval bych někoho chytrého přes počítače, aby mě to vysvětlit Úsměv Na ofik foru se k tomu, zatím nikdo nevyjádřil.

A ještě mě napadlo, že pokud používáte SweetFx, je možné si to řeší v-sync nějak po svým? A třeba to umí i ten triple buffering? Úsměv

Baron
Úsměv Mrknutí

farm8.staticflickr.com/7477/15951683762_78cd1654e6.jpg
Hals - und Beinbruch!

SepiaX
Zdarec, uvažuji že zkusím BOŽKU ale nechci pustit žilou takovou sumu tak bych měl několik dotazů:
1.Jaký je rozdíl mezi steam verzí a nesteeam verzí?
2.Zaslechl jsem že existuje nějaký způsob zakoupení přes ruský server za nižší částku, je tam nějaké riziko?

Díky za odpovědi
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Mira
Já mám nesteam verzi a zatím...!! žádný problém. myslím že i ve hrách nebude žádný rozdíl. Krom toho, že ostatní aspoň netuší co zrovna lamím Úsměv

Rumcajs
Sepiáku, proslýchá se, že se připravuje k prodeji verze čistě pro Ruský trh. Tato Starter Edition verze bude mít dvě letadla, LaGG3 a Bf 109F4. Zbytek se musí vylítat kampaní. Má to stát 500 rublů, což je dnes bratru 10$. La 5 a FW 190 se ale vylítat nedaj, ty se musej koupit. Zatím nevím nic o dostupnosti takové verze a ani nevím nic třeba o licenčních omezeních. Pokud by tam zamontovali ochranu, že hru lze spustit pouze z lokace v Ruské federaci, pak by to zde bylo skoro na nic. Asi bys nechtěl hrát přes nějakou Ruskou proxy. Radši ožel těch 60$ a kup si běžnou edici. Nebo počkej na slevovou akci. Na Steamu je Standard za 49.99€. Funkčně je to stejný, jen je to přes Steam. Sem tam je Steam pomalejší s aktualizacema.
Non est specifica

Baron
SepiaX napsal:

Zdarec, uvažuji že zkusím BOŽKU ale nechci pustit žilou takovou sumu tak bych měl několik dotazů:
1.Jaký je rozdíl mezi steam verzí a nesteeam verzí?
2.Zaslechl jsem že existuje nějaký způsob zakoupení přes ruský server za nižší částku, je tam nějaké riziko?

Díky za odpovědi

Sepi, ber to ako čisto osobný názor - ber nesteamovú verziu. BoS je možné bežne kúpiť v obchode (dnes videné v predajni Brloh) alebo samozrejme na Nete, cena začína od 30,38 €. Tu máš link na Heureku: http://hry-na-pc....oCeYPw_wcB

O ruskej verzii som počul iba to, že sú tam iba dve lietadlá, nič viac.
Hals - und Beinbruch!

SepiaX
Jjj koukal jsem i do šopů a u nás něco kolem 800Kč... Co mi vrtá hlavou je to jak po sléze když budu chtít dokoupit např. La-5 S8?
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Rumcajs
SepiaX napsal:

Jjj koukal jsem i do šopů a u nás něco kolem 800Kč... Co mi vrtá hlavou je to jak po sléze když budu chtít dokoupit např. La-5 S8?
No na stránkách IL2. Vytvoříš tam účet, regneš si koupenou hru a k ní přikoupíš letadlo či dvě. Je to stejné jako v ROFku.
Non est specifica

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,049,793 návštěv