November 26 2024 17:51:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
magot
Fungujou tam vůbec sirény z Jericha?

Pragr
Pokud jde o Stuku: jakmile se odlepím od země a naberu tak 10 - 15 m výšky, stahuji otáčky na 2 400 a ata na 1.25. Odpovídá to vrtuli na cca 85 % a výkon 90 %. Obvykle stoupám při rychlostech kolem 230 km/h. Do těch 3 500 metrů se se 100 % paliva a nákladem 1 SC500 a čtyř SC70 hrabu kolem deseti minut. To není nijak špatný výsledek. Optimisté jako Baron létající s SC1800 mají se stoupáním do letové hladiny poněkud větší problémy Mrknutí

Jinak při vzletu pozor na příliš rychlé přidání plynu. Pokud člověk posune plynovou páku z nuly na sto téměř okamžitě, nestačí regulátor otáček dostatečně rychle reagovat a snadno dojde k přetočení motoru.

Pokud jde o útok samotný, mám celkem jednoduchý postup. Vyhledám cíl okýnkem v podlaze a jakmile mi začne mizet pod trupem, začnu s přípravou na útok. Tzn. stáhnout vrtuli na minimum, zavřít chladiče, stáhnout páku přípusti na volnoběh. Během téhle doby cíl obvykle zmizí pod trupem. Následuje zapnutí sirén (pokud je mám) vysunutí brzdicích klapek a nastavení trimu na zhruba 50 % - 70 % (těžký na čumák). Potlačím, dokud se cíl neobjeví v zaměřovači. V tu chvíli letím dolů pod úhlem zhruba 70° a cíl umisťuji do středu zaměřovače. Vždycky volím nastavení, kdy nejprve odhazuji křídelní bomby a následně centrální (vzhledem k rychlosti je první odhoz kolem 1 000 m až 700 m, druhý o zhruba 200 m niže).

Snad ti to pomůže. Jinak musím říct, že Stuka je pro mně nejzábavnější stroj a to už od dob CloDu. Úsměv

Baron
A je vonku verzia 1.007. Juch! Úsměv

http://forum.il2s...ntry208486
Upravil/a Baron dne 03-12-2014 16:16
Hals - und Beinbruch!

Shadowdeath
- You may hear dogs barking in the villlages.

Tak hlavně, že řeší důležité věci Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Baron
Teoreticky by ti mohla stacit tato odpoved od Zaka:

Zak, on 03 Dec 2014 - 16:01, said:
Our sound designer has more time then programmers or engineers, so he adds some nice little features from time to time.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Player limit on dedicated servers set to 48. We ask all hosts to decrease the number of server clients in case if tickdelay gets higher than 18ms;

No, prima. Taková první vlaštovička :-) Je to trochu vopruz létat nad těmi zasněženými pláněmi a zoufale hledat nepřítele.

P.S. Díky Prágře, hned večer na to vlítnu.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Shadowdeath
310_cibule napsal:

Player limit on dedicated servers set to 48. We ask all hosts to decrease the number of server clients in case if tickdelay gets higher than 18ms;

No, prima. Taková první vlaštovička :-) Je to trochu vopruz létat nad těmi zasněženými pláněmi a zoufale hledat nepřítele.

P.S. Díky Prágře, hned večer na to vlítnu.

No zrovna včera sem s tím na syndykátech problém neměl. Jsem měl zrovna chuť si zabitevničit se šturmem, ale v tom počtu 4 rusy na 15 němců, to nějak nešlo, dycky mě rozebrali, ještě než sem doletěl k cíli Smutný Tak sem si vzal Jaka a zvolil podlou taktiku padat na němce hluboko na jejich území, kde si myslí, že jsou ještě v bezpečí Vyděšený A podařili se 4 sestřeli za jeden let, to se mě snad ještě v ruském stroji nepovedlo. No hnedka se mě lépe usínalo Úsměv

Jeden byl tedy Bot, což nevím co znamená, jestli v tom seděl hráč, který se před připsáním sestřelu odhlásil? nevím. Ale podle manévrování, točil úplně nádherné horizontální zatáčky, a i podle toho, že mě viděl, i když sem si dával záležet abych se schoval ve sluníčku, tak to asi Bot opravdu byl.

@Baron
No nevím jak to mají, jestli sound designer, je schopen i implementace zvuků do hry nebo to stejně musí potom řešit programátor. Každopádně čas si na to nějak našli a jsem rád, že to tam je, dneska budu lítat 20m nad zemí s otevřenou kabinou Šklebící se

Jo a jinak mě ješte napadlo, jestli s tím taky někdo nemá problém. Hra mě spadne (buď se sekne nebo "program přestal pracoval" ) ve chvíli, kdy se má zobrazit efekt výbuchu.
Není to pokaždé, stalo se mě to zatím 2x:
1. Odhození bomb se šturmem na fabriku, kdy jsem se ohlédl a kontroloval co všechno rozbiju. A těsně před výbuchem se to seklo.
2. Když jsem sledoval startovat BFko přes brambory, které nabouralo přímo do věže. Zase těstě před výbuchem, hra udělala bác.

Problém mám, i třeba při útoku na bombry, ve chvíli kdy ho pěkně rozčadím, tak se mě hra začne škubat. Asi to bude nějak špatně optimalizovaným efektem kouře/ohně. Ale s nastavením grafiky to máme tak jak to máme, tak nějak nevím co s tím Smutný
Grafiku jsem už snížil na Balanced a nějak nepomáhá, na low se mě už jít nechce Úsměv Balanced si myslím by měl můj stroj utáhnout (lítám na 1440p na i5 2500K @4GHz, 770 GTX, ovladače nejvovější).
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

BP_Madvlk
TAk to jsi na tom možná o maličko lépe než já,já mám 660GTX a jedu plynule na plný detaily...

Shadowdeath
Mě to jede plynule do té chvíle, než se zobrazí nějaký ty čmoudíky a plamínky. Padám na bombr, sypu do něj olovo, všechno ok, než se mu rozhoří motor, pak ho s cukáním obrazu předletím a pak se to zase srovná.
O víkednu to zkusím přeinstalovat a uvidím, možná se někde něco při updatu nepovedlo a teď to tam vázne Úsměv

Baron
Tak to mas nieco blbo u seba. Lietame na ultra bez problemov ci su tam efekty alebo nie (+ upraveny terrain.ini). Pozri si ovladace na GK, ci mas aktualizovane. To co popisujes, vyzera totiz na problem GK a vacsinou su to prave ovladace.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Též létám na ultra (+ upravený terrain.ini) a nezaznamenal jsem nejmenší cukání ani v případě, že něco bouchá. GF 580 GTX.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
310_cibule napsal:

Též létám na ultra (+ upravený terrain.ini) a nezaznamenal jsem nejmenší cukání ani v případě, že něco bouchá. GF 580 GTX.
To máš fajn. Já třeba zaznamenávám škubání při bouchání dycky když Baronovi dělám střelce ve Štuce či v Heinkelu. Dycky nám ustřelej křídlo nebo ocásek a pak to škubne, jak Baron bouchne do stolu. Dycky.
Non est specifica

310_cibule
Tak zkus lítat s někým jiným. Třeba to škubat přestane.

Baron
To nepomôže. Kadencia cukania je priamo úmerná množstvu vyslopaného rumu na pozicii strelca Rumcajsom. Keby si videl ten bordel čo tam vždy po sebe nechá. ..
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Novotny
Velebnosti a ty židle vrátili poblitý!

310_cibule
Barone, až ti to tam zase zebl...je a ty začneš hledat jiného střelce, někdy bych to zkusil. Ale musíš si pořídit nové letadlo.

Jak vlastně u stuky přesně fungují ty hlášky týkající se motoru? Také off mode a Climb mode? Co signalizuje, když se rozsvítí a jak by na to měl člověk reagovat?

310_cibule
BTW Už jsem slyšel to psí štěkání (stačí si decentně rozbít hubu u nějaké vesnice).

Slyšet, když po mně někdo střílí a projektily narážejí do mého letadla, by také nebylo k zahození...

Baron
Stačí napísať, vyvetráme miesto strelca a môžeme bombiť Šklebící se

Take off - vrtuľa naplno, bohatosť zmesi na maximum, plný plyn. Pozor pri pridaní plynu, ak pridáš moc energicky, môžeš pretočiť motor. Po vzlete tento režim ukončiť čo najskôr. Odporúčam zapnúť kompresor na automatiku. Režim Take off ti môže po troch minútach poškodiť motor, takže na to pozor.

Climb - určené na stúpanie do požadovanej výšky. Vrtuľu stiahnuť na 80 - 90 % (podľa potreby), vodný chladič na 50 - 75, olejový chladič na 80 - 100 %.
Upravil/a Baron dne 04-12-2014 13:33
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Prima, dík.

Sanyo
Zdravím, mám FX 6300, GTX 650Ti a 8Gb Ram, můžu očekávat, že mi ta hra pojede i v Mp na plné detaily při rozlišení 1600x1050, samozřejmě i při letu nízko nad zemí, kouřem atd.?

Poslední dobou mi připadá, že vývojáři kašlou na optimalizaci a hra vyžaduje stále silnější stroje, i když hra graficky vypadá jako starší hry. Tak abych nebyl opět překvapený jako v DCS World. Díky

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,049,813 návštěv