November 26 2024 19:25:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Shadowdeath
Tak jsem si dal dneska polet na Syndikátech, překvapivě byla převaha VVS, tak jsem se dostal k tomu ozkoušet BF (konkrétně G2). No co na to letadlo říct než, že to je hroznej mazlík Úsměv Já, kterej v Jaku/LaGGu dostává pořád na prdel, sem si přivezl 2 Jaky a uštval jednoho šturma.

Pár příhod z poletu:
Chybějící výškovka
Prvnímu Jaku sem ustřelil pravou výškovku i se stabilizátorem (tzn. komplet celá jedna strana holá) a pořád mu to manévrovalo až překvapivě dobře. Dostali jsme se do "rolling scissors" (nevím jak se to řekne česky, neangličtináři omluví, případně použijí strýčka google a nebudou vymýšlet zběsilé teorie o tom co to asi znamená Úsměv) a musel jsem za to bfko docela tahat, abych se za něj dostal. Pak za to zatáhl moc a padl do vývrtky a následně do země. No nezdálo se mě to úplně košér Úsměv

Stalingrad ani GTX770 neutáhne
Oba souboje s Jaky, jak první, tak druhý končili tak, že Jak zdrhal směrem ke Stalingradu, a tam začalo drsné kolísání FPS, ala klasik šturm někde nad větším městem. Hra se stala prakticky nehratelnou a trefit manévrující letadlo vyloučeno... Je divné, že dřív se mě tohle nějak nestávalo, buď sem se nějak štastně Stalingradu v Multiplayeru vyhnul, nebo do toho zas nějak hrábli. Asi možná nějaké ruské pravidlo herního průmyslu, že nad městem se to musí začít sekat, nebo nevím Úsměv

Uštvání šturma
Dva zářezy mě stačili a upaloval jsem domů, když jsem zahlédl jiné bfko útočit na šturmovík. Než jsem se zapojil do souboje, tak to bfko neustálo a švíklo sebou do lesa. Vypadalo to, že se snaží za tím šturmem utáhnout zatáčku, ale asi to bylo moc. A ten chlapík s tím šturmem uměl točit. Snad čtvrt hodiny sem tam na něj nalítával, než jsem mu ubral dostatečný počet hitpointů (dokonce sem se i trefoval), aby vyskočil. A to sem měl ještě velké štěstí, že mě netrefil, protože párkrát udělal takovou zatáčku, že se z náletu na šestou stal čelnák Úsměv S tím divným damage modelem, je ten šturmovík fakt tank.

Neklidné přistání
Setřel jsem si pot z čela a mířím na letište, shodou náhod, snad nebylo dál než 10kilometrů, takže během chvilky už to srovnávám na finál, podvozek, klapky. A najednou všude kolem trasírky, a už nadávám, č.... jeden a podobě, no co, ještě že neumí střílet a zachvilku druhej, naštěstí stejnej případ, no než sem dosednul a dokončil let, tak měli ještě každej šanci si jednou střelit, naštěstí netrefili ani to stojící letadlo. Takže jsem mohl zakončit s krásnými 2 light plane a 1 medium plane, 100% bodů za přistání, 2x za expert obtížnost, sice si za to nic neodemknu, ale co, jsem doma, živ a zdráv Úsměv

Tak jsem se pěkně vyžvanil a co jsem tím vlastně chtěl říct, že ačkoliv se mě na tom taky některé věci nelíbí a občas si i zanadávám, na to co tam ty klucí ruský vymýšlí, tak když si tahle dám tu hodinku večír na serveru, tak je to hrozně fajn a jsem rád, že jsem zrovna tohle hovno podpořil Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
Shadow, BOS není na grafiku moc náročný. Spíš je náročný na procesor. Pokud dojde s nVidií 770 ke škubání, spíš bych v tom viděl nějakou zradu. Třeba teplota. Grafiky totiž při vysoké teplotě snižují frekvenci, se podtaktovávají. Mám GTX 780, tedy jen o 10% rychlejší kousek a jakmile se odlepím od země točí to nad 70 FPS. Vysoko ve vzduchu klidně přes 110. U země, když to kolem vybuchuje, to chvilkama spadne třeba na 50, ale rozhodně to neškube. Na druhém počítači mám GTX 560Ti a sice na nižší nastavení a jen full HD, ale taky to jede bez problémů s FPS. Nicméně oba moje stroje mají 120mm ventilátor, který fouká přímo na grafiku a nad tím další, kterej to zas odsává. Jakmile je to v zátěži, hned to zvyšuje otáčky. ... Chci říct, že pečuju o teplotní pohodu.

Ta chybějící půlka výškovky nemusí být nutně tak velký problém. Stačí, aby ten Jakpilot uměl bojovat na vysoké rychlosti. No zkrátka aby uměl víc, než jen klacek na koule. Ten Jak je totiž překvapivě schopnej na rychlostech mezi 300 - 400. Když se s ním Befko snaží držet krok v tomhle tempu na vysokých g, klidně začne ztrácet, vytahuje ty svoje sloty a energie jde do kopru. Jestli s tebou bojoval v tomhle režimu, ta půlka výškovky stačila. Nicméně do vývrtky stejně spadnul, ne?

S tím šturmem je to ta samá příhoda. BnZoomer musí umět střílet s vysokou deflexí. Jakmile to budeš mít natrénované tak, že se trefíš v 50% pokusů, budeš nepřekonatelné eso. Ale i 30% stačí k absolutnímu štěstí. Tohle se nedá nijak urychlit. To člověk prostě musí zkoušet a zkoušet a trénovat. A rychle se to zapomíná.

Jinak naprostý souhlas, to, co je v BOSku k dispozici, stačí na velkou porci zábavy. Snad časem přijde i ta komplexnost pro tvůrce kampaní, online válek atp.
Non est specifica

Shadowdeath
No zkus se proletět přímo nad Stalindradem (městem), tak aby se ti do záběru dostalo i město. V tu chvíli se mě to začalo sekat jak ve starém šturmu někde nad Cain. Ale je možné, že je to třeba jen problém té konkrétní mapy, tvůrce možná do města umístil moc bojujících jednotek, že to moje mašinka neutáhla, nevím. Jinak cpu mám 2500k @4Ghz.

Už jsme byli těsně nad zemí a pomalí, samozřejmě nevím jak to má být správně. Jenom jsem zvyklí z jiných simů, že když mě ustřelí jednu výškovku, tak už to moc netočí, ani v super kroutcím spitu, pak to befko neutočím. A tady se chlapík i přes takovéto poškození držel moc hezky. Možná měl FF klacík, asi se s tím pozná lépe jak za to tahat, já FF nemám a dost často to přetáhnu Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

clone9cz
To bude asi zase problém počtu objektů. Dá se to otestovat, ale nejdřív si stáhni grafiku a vypni zvuk. Stejně tak se může čekat na nějaká nutně důležitá data po síti ze serveru a než se rozhodne jak dál, tak se neposílají data grafice a ona čeká.

http://www.wwii-illusion.net
clone9cz
Asi zase problém počtu objektů. Dá se to otestovat, ale nejdřív si stáhni grafiku a vypni zvuk. Stejně tak se může čekat na nějaká nutně důležitá data po síti ze serveru a než se rozhodne jak dál, tak se neposílají data grafice a ona čeká.

Shadowdeath napsal:

Pár příhod z poletu:
Chybějící výškovka
Prvnímu Jaku sem ustřelil pravou výškovku i se stabilizátorem (tzn. komplet celá jedna strana holá) a pořád mu to manévrovalo až překvapivě dobře. Dostali jsme se do "rolling scissors" (nevím jak se to řekne česky, neangličtináři omluví, případně použijí strýčka google a nebudou vymýšlet zběsilé teorie o tom co to asi znamená Úsměv) a musel jsem za to bfko docela tahat, abych se za něj dostal. Pak za to zatáhl moc a padl do vývrtky a následně do země. No nezdálo se mě to úplně košér Úsměv

Tohle už se snad nemusí řešit. Pokud křídlo mění vlastnosti poškozením a neupadne až při 0HP, tak se musí grafik s DM nějak vypořádat. Zjevně to netrefili.

http://www.wwii-illusion.net
Baron
Prvý kuk na Tante Ju Mrknutí ...a nová kampaň k tomu Úsměv Link na príslušné vlákno:

http://forum.il2s...ntry206660

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_11_2014/post-7693-0-38413000-1417181913.jpg
Upravil/a Baron dne 28-11-2014 15:06
Hals - und Beinbruch!

606_JuLB
Konečne rovnocenný súper do dogfightu pre LaGG-a Šklebící se

Som zvedavý, z čoho bude mať "požičaný" FM.Úsměv

1stCL_Novotny
606_JuLB napsal:

Som zvedavý, z čoho bude mať "požičaný" FM.Úsměv

Možná z Ju 88 v CoD. Mrknutí

Baron
Aby som nezabudol - novu minikampan pustajte v offline mode.

Have fun Úsměv
Hals - und Beinbruch!

WT_Flan
Shadowdeath napsal:

Uštvání šturma
Dva zářezy mě stačili a upaloval jsem domů, když jsem zahlédl jiné bfko útočit na šturmovík. Než jsem se zapojil do souboje, tak to bfko neustálo a švíklo sebou do lesa. Vypadalo to, že se snaží za tím šturmem utáhnout zatáčku, ale asi to bylo moc. A ten chlapík s tím šturmem uměl točit. Snad čtvrt hodiny sem tam na něj nalítával, než jsem mu ubral dostatečný počet hitpointů (dokonce sem se i trefoval), aby vyskočil. A to sem měl ještě velké štěstí, že mě netrefil, protože párkrát udělal takovou zatáčku, že se z náletu na šestou stal čelnák Úsměv S tím divným damage modelem, je ten šturmovík fakt tank.

Uvidíme zda se nam fora zase zaplni pojmem "kroutic". Coz mi pripomina, kdo nezazil WT_Slavu, nevi co je "kroutit" :-)

WT_Flan
Ta kampan je taky odemykadlova ? Nejaka minikampan ?

Baron
Nie. V tejto kampani neodomkynas nic. Len sa musi spustit v rezime offline.
Hals - und Beinbruch!

WT_Slava
WT_Flan napsal:

Uvidíme zda se nam fora zase zaplni pojmem "kroutic". Coz mi pripomina, kdo nezazil WT_Slavu, nevi co je "kroutit" :-)

To už je dávno promlčený.Šklebící se Nech důchodce spátMrknutí

BP_Madvlk
Jojo,bejvávalo na WT serveru...tam jsem začínal online lítání Úsměv

WT_Pedropan
WT_Slava napsal:

WT_Flan napsal:

To už je dávno promlčený.Šklebící se Nech důchodce spátMrknutí

Hele, von nezapomněl psat...

http://www.wtigers.org/
WT_Flan
Ani kulovy. Duchodce mají se spanim ma kurevsky problém ! Takze o spani nemuže byt rec Úsměv Kroutit !

Baron
...a po zime prichádza jar Úsměv

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_11_2014/post-1696-0-62530600-1415872291.jpg
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
To naozaj nevyzerá zle.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Novotny
Hm.

CSW_Cassius Chaerea
Baron napsal:

...a po zime prichádza jar Úsměv

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_11_2014/post-1696-0-62530600-1415872291.jpg
To je ofiko? Na tohle jsem nejvíce zvědav, jak to bude vypadat z výšky aspoň 5 km, jestli se furt bude lítat v tom 10km oparu.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,049,923 návštěv