November 26 2024 20:48:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Baron
Yoyo_cz napsal:

Asi mysli odomykanie kamuflazi.

Touché, jak by řekla moje francouzská vychovatelka.
Čili hodiny a dny lítáš offline "kampaň" aby sis vylítal body na kamufláže, které se ti nelíbí, výzbroj, kterou nebudeš používat a to vše jenom proto, aby ses dopracoval k něčemu, co by se ti mohlo jednou hodit online. Možná.
A to vše za předpokladu, že:
a) po půlhodinovém letu ti vytuhne celý šturm těsně před přistáním (= 0 bodů),
Cool šestý pokus svěříš autopilotovi, který se nechá sestřelit flakem po cestě zpět (= 0 bodů) nebo
c) po úspěšném přistání zjistíš, že blonďatý adolescentní potomek ženského rodu si naprosto nutně potřeboval přežehlit vlasy a to, co shodou okolností odpojila, byla wifka... (opět 0 bodů).

Autor takovéto zhovadilosti by měl dělat burlaka na Volze a ne simulátor.

Tvoj prispevok obsahuje zopar nepresnosti, ktore sa tykali verzie hry 1.003. Jednu masinu vies kompletne odomknut za jeden pohodovy vecer - za predpokladu ze lietas na expert mode. Navyse nemusis tu kampan lietat, bez toho co "musis" vylietat sa v pohode zaobides.

Pises, ze ti Sturm vytuhne po polhodinovom lete - nuz, mne BoS naposledy spadlo vo verzii 1.003 a aj to nepadalo nijak zvlast casto. Odvtedy som CTD nemal (mame verziu 1.006) - a to lietam BoS kazdy den. Len tak na okraj - nepada to ani kolegom z letky a pokial viem, BoS nepada ani Rumcajsovi a dalsim, ktorych na serveroch stretavam. To tuhnutie vyzera skor na chybnu instalaciu - pripadne slabu graficku kartu (iba dohad, netusim aku mas zostavu). Pokial ti to robi aj vo verzii 1.006, odporucam napisat na forum alebo PM Hanovi, ten ti da odpoved za jeden dva dni (vlastna skusenost).

Za odpojenie wifiny potomkom zenskeho rodu (asi) vyvojari nemozu. Úsměv
Hals - und Beinbruch!

clone9cz
Rumcajs napsal:

magot napsal:

Vás obdivuju, na tohle bych neměl nervy ...
To je přeci úhel pohledu. Clone se rozhodl, že pro něj jsou důležitý chyby a vady na kráse. Já, Baron a další se rozhodli, že pro ně je důležitý to lítání, grafika a zábava. Prostě každej si v to něco ...

Tvoje vyjádření je poněkud zavádějící. Já vidím, že to udělali nejhorším možným způsobem který jsem viděl a ptám se proč (tedy jako v RoF). To si nesedli a neřekli, uděláme to alespoň trochu líp, třeba podadresář s bombarďákama pro ovládání. Případně pro každé letadlo podadresář ? Namapovat dvoumotorák a jenomotorák v jednom setu je tak fajn, že bych chtěl vědět, kdo to vymyslel. Vidím v tom šlendrián, který jistě není omezen jen na zmíněnou část.

Rumcajs napsal:

Kampaň ve stávající podobě je za trest. Má svůj důvod. Totiž v Rusku maj za 500 rublů k dispozici verzi se 2 letadlama a zbytek si vylítaj. Což se dá vnímat jako podraz na nás, co platíme plnou cenu. Nebo se to dá vnímat tak, že díky tomu budou peníze na vývoj, který nás taky potěší.

To ale není důvod, že musím mít odemykání já, když vyplajznu 99. Naopak bych očekával, že bude i dost Ivanů, který by si i rádi koupili verzi bez levelování za plnou palbu, tu ale nemáme ani jeden.
Levelování = prodlužování herní doby. Pro online nesmysl. Pro off-line máme kampaň, taky nesmysl. Ať si to v takové podobě prodávají za 500 rublů.

Proste mi přijde, že to dělají zase Ivani a nikdo ze 777 se nezamejšlí tím, proč to tak dělají. Je to stejný jako ve kře na pěchotu kde jsou 2 tanky, posádku to simuluje ale při přepnutí z velitele na střelce velitel zaleze a zavře za sebou poklop, aby se při každém přepnutí musel opět na tlačítko dobývat ven.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Clone vidíme to podobně. Já jakožto programátor mám za sebou taky svojí sbírku pokusů udělat smysluplné GUI. A musím přiznat, že ne každé moje dílko skončilo velkým úspěchem. Udělat slušné GUI je kupodivu docela složité a ne každej to umí. Jsou na to metodiky, jak to navrhnout, a lidi, kteří jsou školení speciálně na tvorbu GUI. Ale tohle si asi 777 nemůže dovolit a tak prostě programátor, kterýho maj snad jednoho, udělal něco podle svého aktuálního nápadu. Pak se ukázalo, že to je nedomyšlený a že to mělo být jinak strukturovaný. Jenže už je to hotový a není energie to předělat. Má to v sobě všechny prvky vývoje v malinké firmě, kde programátor dělá všechno, tedy i to, na co nemá vzdělání a talent a čas.

Naopak odemykání rozhodně není nápad programátora, to je manažerský/obchodní rozhodnutí, které nám všem okolo zůstáva obestřeno tajemstvím. Neznám nikoho, kdo by tomu opravdu rozumněl. Ta ruská levná verze je možné vodítko, proč to tak je, chtěli si to třeba ozkoušet na nás, jak to bude fungovat. Nebo nechtěli, aby rusové nadávali, že oni musej odemykat a my ne. Bůh ví, taky mě to štve, tedy štvalo. Jsem najmul Jozifa Autopilota Dvojrychloviče a chybějící kusy ho nechal odlítat.
Non est specifica

magot
clone9cz napsal:

Rumcajs napsal:

magot napsal:

Vás obdivuju, na tohle bych neměl nervy ...
To je přeci úhel pohledu. Clone se rozhodl, že pro něj jsou důležitý chyby a vady na kráse. Já, Baron a další se rozhodli, že pro ně je důležitý to lítání, grafika a zábava. Prostě každej si v to něco ...

Tvoje vyjádření je poněkud zavádějící. Já vidím, že to udělali nejhorším možným způsobem který jsem viděl a ptám se proč (tedy jako v RoF). To si nesedli a neřekli, uděláme to alespoň trochu líp, třeba podadresář s bombarďákama pro ovládání. Případně pro každé letadlo podadresář ? Namapovat dvoumotorák a jenomotorák v jednom setu je tak fajn, že bych chtěl vědět, kdo to vymyslel. Vidím v tom šlendrián, který jistě není omezen jen na zmíněnou část.

Když už to takhle zmastili nebylo by lepší jen zlehka modifikovat ROF GUI?
Páč to je relativně přehledné ...

606_JuLB
Žalovať sa nesmie, hlásiť sa musí...Šklebící se

BoS mi spadlo naposledy včera, uprostred kampaňového letu. Exáč som zhodil až cez Task Managera.

Po reštarte Lounchra sa začal tváriť, že chce inštalovať nejaký update. Ok, myslím si, teda vybrali si dobrý čas na nehlásený update.

Po chvíli ale update skončil neúspechom - nepripojenie sa k serverom. Zato nabehlo tlačidlo PLAY. Že si zahrám to ale nehrozilo, hra nenabehla vôbec.

Zvyknutý na takéto podarúnky, vymazal som obsah adresára Update a tentoraz už prebehol celkový update na pôvodnú verziu 1.006. Že sa zasa premazali nastavenia zvuku a grafiky už bolo iba najmenšie zlo.

Že nefungujú rôzne profily aspoň pre jedno / viacmotoráky je smutné. Dá sa to ale silovo riešiť cez prepisovanie cfg súborov ešte pred štartom hry.

A ešte ku kampani, včera po odomknutí poslednej piatej časti, každý let vo štvorke vždy končil núdzovým pristátím, teda podľa vyhodnotenia súdruha BoSa. Aj keď som pristál na domovské letisko s nedotknutým lietadlom.

Ale lieta to pekne...Mrknutí

310_cibule
Ještě že nevím, co je GUI. Možná proto se u simulátorů tak netrápím :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Tyler Durden
GUI je věc která nevadí u toho co máte rádi, ale velice vadí u toho co nechcete mít rádi.

Rumcajs
310_cibule napsal:

Ještě že nevím, co je GUI. Možná proto se u simulátorů tak netrápím :-)
To je jedna z těch třípísmenných zkratek jako USA, KGB, DDR, CIA, FTP, IBM, GUI, SSH, SSL ... netřeba tomu věnovat víc pozornosti než třeba tomu KGB a CIA dohromady. Takových je prostě plnej svět.
Non est specifica

olda Olde maly
Tak jsem si chtěl na Vánoce udělat radost, ale nic teda kupovat nebudu, když jste mě to rozmluvili. Úsměv

magot
a tak si to dej pod stromeček ať máš nějakou radost ze života, problémy se časem třeba dořešej ;-)
Co by to bylo za vánoce bez novýho simu Šklebící se A 4.13 kdo ví jestli bude ... s CLODem via FT to taky nevypadá nějak růžově ...

313_Nevo
ja nic kupovat nebudem, fakt im fandim, ale na druhu stranu nemam tolko penazi aby som podporoval kde koho v jeho snahach

snad im prislo po release/pride pred vianocami dost penazi z predajov, aby mali moznost to doriesit do nejakeho pouzitelneho (pre mna) stavu

btw GUI, ako niekto spomenul, naco vymyslat koleso odznova ked stacilo pouzit vacsinu z ROF? to by zvladol aj jeden jediny polo-programator na polovicny uvazok Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

magot
tak ta ruská verze se dá pořídit za pár šušní ne?

313_Nevo
jedine ze by to bolo free2play a po vyskusani by som si mozno toho Yaka kupil Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

clone9cz
olda maly napsal:

Tak jsem si chtěl na Vánoce udělat radost, ale nic teda kupovat nebudu, když jste mě to rozmluvili. Úsměv

Největší omyl Pána Boha jsou Vánoce.
Udělej si ještě větší radost tím, že to koupíš až funkční. Třeba s opraveným befkem a MP pro nejméně 60 lidí.

http://www.wwii-illusion.net
Brano
BoS je v sucasnosti jedina hra na lietadielka z druhej svetovej,ktora je vyvijana a podporovana oficialne developermi.Dokonala nie je,ale to nie je dovod tuto hru odpisat.Pretoze tymto systemom myslenia mozno o chvilu nebude uz vobec nic pre nas uchylakov leteckych k dispozicii.Vsetci nadavaju na rusakov,ale ani v americi ani v inej zapadnej ric* sa nenajde take studio,ktore by sa chopilo tvorby.A co tak precitavam rozne fora,zapadnych "experten" co by to vedeli urobit lepsie,by sa zmestilo minimalne do jednej A380.

Shadowdeath
313_Nevo napsal:

jedine ze by to bolo free2play a po vyskusani by som si mozno toho Yaka kupil Úsměv

A tohle není vůbec špatný nápad, udělat DEMO verzi, kde bude LaGG s F4 pouze v základní variantě a fungovala by pouze quick mise a MP. Prakticky tak jak to je v ROF a už jsem zase u toho kola Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Tyler Durden
Brano napsal:

BoS je v sucasnosti jedina hra na lietadielka z druhej svetovej,ktora je vyvijana a podporovana oficialne developermi.Dokonala nie je,ale to nie je dovod tuto hru odpisat.Pretoze tymto systemom myslenia mozno o chvilu nebude uz vobec nic pre nas uchylakov leteckych k dispozicii.Vsetci nadavaju na rusakov,ale ani v americi ani v inej zapadnej ric* sa nenajde take studio,ktore by sa chopilo tvorby.A co tak precitavam rozne fora,zapadnych "experten" co by to vedeli urobit lepsie,by sa zmestilo minimalne do jednej A380.

Ano, je nutno podporovat každé hovno, protože příště dostanete zase stejné hovno a to se vždy vyplatí.

1stCL_Novotny
Ano přesně jak říkáš, ostatně jsi jedním velkým příkladem.

n0emis-
Domací kokpit pro IL-2 BOS ÚsměvMrknutí
YouTube Video

Rumcajs
Tak jsem dnes lítal na Syndikátech. Byl jsem s Prágrem na oficiálním BOS TSku a přišel nějaký rod. Jako nick rod. Nějakou dobu trvalo, než jsem si ho všiml, no ale pak jsem přišel na to, že tam je, tak se ptám, co je zač a co lítá. Že prý lítá LaGGa 3 a že bojuje někde s Mezkama. No nic tam nebylo. Tak se ukázalo, že byl na jiném serveru. DED Normal. Ptal se, zda se k němu přidám, což jsem odmítnul s tím, že nemám rád ikony. Tak se připojil na Syndikáty. Zas vzal LaGGa z toho zadního letiště pro zásobování. No co, tak jsem s svým Jakem plácnul vo zem a šel tedy taky startovat ze zásobovacího letiště. Ukázalo se, že rod byl asi prvně na expertovi. Takže jsem odstartoval a pak asi 25 minut lítal kolem letiště a vysvětloval, co si má namapovat, proč mu chcípá motor, jak má brzdit, zatáčet a tak dál. Nakonec odstartoval. Vysvětlili jsme si i směs a kompresor, trimování v LaGGu a letěli na frontu. Cestou jsme se párkrát málem ztratili, páčto něco studoval a najednou z něj byl dot někde jinde. Tak jsem si řekl, jdeme na to přímo, poletíme nad cizí letiště, tam bude určitě nějaká zábava. A taky že jo, hned vidím zásobovací He 111, jak si to šine na přistání, řvu do TSka, že jdu po něm a ať následuje, vzápětí zpozoruju Mezka, co mu dělal cover a hned za ním druhýho. Tak ječím, že to asi nedáme, ale že se pokusím toho Heinkela sundat dřív, než nás dostanou. Že prý OK, trefím bombera, stačil jeden průlet, ten 23 mm kanón dělá divy. Ve výšce stromů hulákám, že se pokusím zmizet na sever a že ho nevidím, ale ať se taky pokusí zmizet. Mastím to tedy u země na sever a za pár vteřin se zorientuju a vidím za sebou dvě letadla a třetí vejš nad nima. Aha, je v boji s těma Mezkama. Tak se ptám, zda je to on a že prý jo. Nu což, nenechám ho v tom a vracím se. Než se přiblížím, ti dva u sebe, co se honěj jak kočka a myš, střílej a jeden padá. Hmm ... jsem se nemusel vracet, ne? Prdlajs. On s tím LaGGem honil tu stodevítku a sundal ho. Rod je Polák, asi odchov z 303 Cool Ten co byl vejš, radši zdrhnul. Říkám, že ho vidím a že ho dostoupám, než ho ale doženu, vidíme další Heinkel. Říkám mu, jsi vejš a blíž, je tvůj. No tak ho sundal. Zavelím pryč, nastoupat, pak se vrátíme. Nastoupáme do 4000 a vrací mi vedení. Tak letíme podél zásobovací trasy ve snaze najít další stojedenáctky. No a Někde nad Kalachem potkáme 3x 111 a 4x 109. A jedna z těch 109 byla vejš a viděl nás dřív, točím za bomberama a řvu, aby brejknul, že ho má v zádech. Je to celkem beznadějný, je jich dvakrát tolik a maj Bfka a my LaGGy. Rozhoduju, že zkusím sundat alespoň jednu stojedenáctku, než nás rozeberou na atomy. Rod se pere se stodevítkou a já tedy dajvuju k tý skupině. Jenže ... maj to krytí a volové jsou nějak moc sebevědomí. Tak cestou k bomberům jednu stodevítku zapálím. Rod rozkuřuje svojí. V zádech mám další, to už nedám, tak mu alespoň zamotám hlavu a spadnu na toho Heinkela. Bum bác, pouští všechny tělní tekutiny a já dostávám do motoru a po palici. Tak skáču ven a Rod se došmudlává se zbylýma stodevítkama. Nakonec ho sundaj.
Tak to byla opravdu hezká hodinka. Nejprve to vypadalo beznadějně, nebyl ani na stejném serveru. Pak prvně na experta, ani neměl mapování. Zničil tři LaGGy, než se jednou odlepil od země. A ejhle, nakonec jsme spolu sundali slušnou sbírku letadel a měli jsme to nejhorší éro, co se dá najít. Prima večer.
Non est specifica

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,050,017 návštěv