"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Já to koupím určitě. A slíbil jsem Vojtáškovi, že to tady zpropaguji : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Pánové a dámy, mnozí jsme četli Nebeské jezdce, rád si přečtu vaše názory na další knihy Richarda Husmanna - Filipa Jánského. https://www.datab...smann-1618
Vzpomínky nebeského jezdce považuji za nutný doplněk Nebeských... https://www.datab...dce-162331
Vážení priaznivci našich kníh,
Dňa 23.12.2019 nám z tlačiarne dorazili novo vytlačené knihy Rumunské kokardy nad Československom, ktoré popisujú postup rumunského 1 leteckého zboru cez Československo od decembra 1944 do mája 1945.
Na našej stránke https://degart.webnode.sk/products/rumunske-kokardy-nad-ceskoslovenskom/ môžete nájsť podrobnosti a krátke video z listovania knihy.
Budeme radi, ak sa Vám kniha zapáči a objednáte si ju. V rámci ČR budeme zasielať českou poštou na dobierku od prvého januárového týždňa.
Ten titul vypadá hodně zajímavě! Otázka ale je, jakým stylem to bude napsáno a s jakým obsahem. Náplň knihy totiž může být od banálních, všeobecně známých základních informací až po suchý technický popis, kterému porozumí pouze diplomovaný inženýr... Osobně doufám ve zlatou střední cestu, tj, nějaký rozumně čtivý obsah doplněný občasnými grafy, tabulkami a fotografiemi. Kniha není levná, chtělo by to nějakou alespoň stručnou recenzi. Dokud ale nevyjde asi nikde nic bližšího neseženeme...
The book will focus on primary research material, and seeks to avoid the treadmill of recycled stories about British and German fighter aircraft, and replace them with a comprehensive review of original documents from the Military archives in America, Germany and Britain – together with access to original memoirs -never previously seen- written by German fighter engine designers during the Second World War.
The primary credit for the creation of this book must rest with Doktor -Ing. Karl Kollmann, who`s father Professor Doktor -Ing. Kollmann was chief designer of the Stuttgart Unterturkheim design office, where the engine of the Messerschmitt Me109 was formed and developed until 1945. Dr. Kollmann provided his fathers memoirs to me so that a the story of the race for power between nations could for the first time tell the full story of the most important technical aircraft battle of the Second World War.
Na tom anglickém Amazonu to na ty stejné peníze vyjde s poštovným. Ono je to vcelku asi jedno.
Jak to bude pojato jsem sám zvědav. Ale aby to nakladatelství vydalo, tak to bude muset být spíš tou zlatou střední cestou, nebo k ní alespoň přikloněné. Ten týpek je magor do techniky a má i videa na youtubu srozumitelnou formou i pro středně pokročilé laiky.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Saburo, Tapi ( případně další), už vám přišla "The Secret Horsepower? Mě Amazon už 2x napsal, že objednávka odložena. Koukal jsem trochu po netu, ale nic nezjistil.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Saburo, Tapi ( případně další), už vám přišla "The Secret Horsepower? Mě Amazon už 2x napsal, že objednávka odložena. Koukal jsem trochu po netu, ale nic nezjistil.
Knížka koupena, jsem za tříčtvrtinou a bohužel ten překlad je velice, velice tragický. Trochu mě mrzí, že se autor soustředí na ponorkovou válku obecně a né na své osobní zážitky. Na druhou stranu jsem až do přečtení této knížky netušil, jak japonští ponorkáři dostávali v pacifiku tak strašně přes držku.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.