S tou dohledností mě začínáte bavit?
Kolik pak by jsi magote potřeboval mít dohlednost řekněme v sedmi kilometrech? Přes půl evropy? A co třeba slavný šturmovický doty, co jsou po lehké úpravě configu vidět i ze stratosféry. To ti připadá reálný?
Jinak v těch sedmi kilometrech by jsi tam byl asi sám. Teď jsem se tam 20 minut škrábal a kochal se, jak se mi při střemhlavém letu zpět k zemi vlivem velký rychlosti utrhly křídla.
Pokud chceš mít hezkou grafiku, tak jí musíš taky optimalizovat, aby to utáhly ty obyčejný PCčka hráčů a nemusely se roky dělat kdejaký alfa beta patche.
Zkus si třeba X-plane (nejlepší civilní leteckej simulátor) Tam se z tý mlhy zblázníš.
Vilik napsal:
S tou dohledností mě začínáte bavit?
Kolik pak by jsi magote potřeboval mít dohlednost řekněme v sedmi kilometrech? Přes půl evropy? A co třeba slavný šturmovický doty, co jsou po lehké úpravě configu vidět i ze stratosféry. To ti připadá reálný?
Ze 3 km je za jasného počasí vidět reálně cca 100 km daleko. Pokud vím, tak jediný sim, který to umožňuje, je MSFS (resp. ta jeho aktuální odnož). Nejspíš ještě Lock On, ale tím si nejsem jistej.
Série IL-2 dříve umožňovala dohled 30 km. V současnosti (a poslední cca 3 roky nazpátek) je to cca 70 km. Wings of Prey umožňoval myslím okolo 15 - 20 km, tady to asi bude podobné.
Termín "slavnej šturmovickej dot" neznám a už vůbec nevím, jak vytunit config, abych viděl něco významně lépe .
Vilíku, na kterém? Já zatím na všech viděl ten opar. Například na tom Hellcatovském je vidět sotva 10 km daleko.
Leone, dohlednost nad 100 km? No za jasnýho počasí a když je vzduch čistej (netvoří se opar)...takových dní je spousta. Problém je, že i když není dohlednost úplně dokonalá (tak jako třeba dneska), tak vidíš aspoň třeba těch 50 - 70 km daleko. Jenže Warbirds of Prey umožňoval vidět jedině značně omezeně. Ve vzduchu to vůbec nepřipomínalo reálný vzduch. Spíš takovej kouř, popílek, smog..nevím, jak lépe to napsat. Mám u sebe jedno video s Blaníkem, kde se létá jen do 300 m, straty pokrývají celou oblohu a přesto je na něm dohlednost lepší, než na jakémkoliv videu z téhle dvojice simulátorů.
Jak jsem už několikrát psal - tohle je věc, kterou v těch letadlech překousnout nedokážu i kdyby měla letový model sebedokonalejší a grafické efekty byly sebelepší. Jednoduše to ve mně nedokáže probudit pocit z letu. Věřím, že právě tohle na tom vadí spoustě lidí.
Přesně stejná diskuse tu proběhla už minimálně jednou nebo dvakrát, ale klidně si to můžeme zase zvopáknout Padlo tam, že právě ten kouř, popílek a smog, který snižuje viditelnost, právě k válce patří daleko víc, než maximální dohlednost a jasné počasí. Talbot tam postoval pěkné video z plachtění, kde je WoPovský LOD jak vyšitý...
Tu je RoF na maximální detaily z 6ti kilometrů.
http://imgshack.cz/?di=9134521625514
....
A tu WT z 6ti.
http://imgshack.cz/?di=1134521783813
Upravil/a Vilik dne 17-08-2012 17:38
LEON napsal:
Přesně stejná diskuse tu proběhla už minimálně jednou nebo dvakrát, ale klidně si to můžeme zase zvopáknout Padlo tam, že právě ten kouř, popílek a smog, který snižuje viditelnost, právě k válce patří daleko víc, než maximální dohlednost a jasné počasí. Talbot tam postoval pěkné video z plachtění, kde je WoPovský LOD jak vyšitý...
Sladká nostalgie, OK-4801, první Blaník, kterého jsem pilotoval a odlétal jsem na něm nemalou část svého výcviku Je to cca 5 - 6 km vzdušnou čarou od našeho letiště. To je vidět v čase 0:11. Brdy, které jsou jasně vidět na obzoru jsou vzdálené cca dalších 10 km (přímo za nima z téhle výšky nebude vidět nic, na to jsou ty kopce moc vysoké). Tipuju, že viděli až kamsi ku Praze (cca 50 km). Mimochodem, je to (jak je asi dost dobře patrné) natáčené z výšky 1200 m.
Vilíku: Není to taková hrůza, ale je to šíleně rušivý element. 2:45 - 2:55 - krásně čistá obloha...a po nějakých já nevím kolika - 20 - 30 km najednou stěna mlhy na všech stranách. RoF to má vyřešené parádně a dle mého dost reálně. Tam je dohlednost parádní.
Poradil by někdo, jak zprovoznit joy? Ať dělám, co dělám, tak nic. A na to, jak přidat plyn jsem taky nepřišel No prostě totální lama Nikde žádnej manuál pro takovýho blba jak jsem já
No ale efekt výbuchů má pěkně hnusnou texturu ... zřejmě z fotky
(Z videa s P-51) Limitace dohledu ve výšce jsou přijatelnější v Rof, Jednak graficky a jednak že WWI letadla operovala všeobecně v malých výškách s vyjímkou Zeppelinů který tam zatím nejsou.
Upravil/a magot dne 17-08-2012 20:22
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.