September 22 2025 00:12:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
War Thunder
magot
WT_Horrido napsal:
Já bych chtěl aby tam šly ošahávat japonky v metru.

Včera se na mě nějaký dvě nalepily, nevěděli z jap. průvodce kde je stanice Vysočanská. Bylo jim něco kol 25 Šklebící se
Upravil/a magot dne 17-08-2012 10:23

Robo
magot napsal:Jako hra s dobrou hratelností to může být, ale jak se nedostaneš nad 4000m, je tam omezená viditelnost apod.

Aha, to som si zle precital - ja som myslel, ze viditelnost je obmedzena na 4000m, nie dostup Šklebící se Tak to potom nevadi.

Vilik
S tou dohledností mě začínáte bavit?
Kolik pak by jsi magote potřeboval mít dohlednost řekněme v sedmi kilometrech? Přes půl evropy? A co třeba slavný šturmovický doty, co jsou po lehké úpravě configu vidět i ze stratosféry. To ti připadá reálný?Šklebící se
Jinak v těch sedmi kilometrech by jsi tam byl asi sám. Teď jsem se tam 20 minut škrábal a kochal se, jak se mi při střemhlavém letu zpět k zemi vlivem velký rychlosti utrhly křídla.Šklebící se
Pokud chceš mít hezkou grafiku, tak jí musíš taky optimalizovat, aby to utáhly ty obyčejný PCčka hráčů a nemusely se roky dělat kdejaký alfa beta patche.Šklebící se
Zkus si třeba X-plane (nejlepší civilní leteckej simulátor) Tam se z tý mlhy zblázníš.Šklebící se

313_Nevo
Ta hra mi pride realistickejsia ako mnoho komentov tu Šklebící se

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

WT_Horrido
Zorganizujeme nějaký společný polet? Důchodci od Lídla, nextgen guys a nekompromisní simulanti společně proti tamním holčičkám s gamepadama? Pff
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Baron
Horri neblbni, to by bol masaker Cool
Hals - und Beinbruch!

Alan Grey
YouTube Video

http://www.alan-grey-page.cz/
1stCL_Fucida
Vilik napsal:
S tou dohledností mě začínáte bavit?
Kolik pak by jsi magote potřeboval mít dohlednost řekněme v sedmi kilometrech? Přes půl evropy? A co třeba slavný šturmovický doty, co jsou po lehké úpravě configu vidět i ze stratosféry. To ti připadá reálný?Šklebící se

Ze 3 km je za jasného počasí vidět reálně cca 100 km daleko. Pokud vím, tak jediný sim, který to umožňuje, je MSFS (resp. ta jeho aktuální odnož). Nejspíš ještě Lock On, ale tím si nejsem jistej.

Série IL-2 dříve umožňovala dohled 30 km. V současnosti (a poslední cca 3 roky nazpátek) je to cca 70 km. Wings of Prey umožňoval myslím okolo 15 - 20 km, tady to asi bude podobné.

Termín "slavnej šturmovickej dot" neznám a už vůbec nevím, jak vytunit config, abych viděl něco významně lépe Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Vilik
1stCL_Fucida napsal:
Wings of Prey umožňoval myslím okolo 15 - 20 km, tady to asi bude podobné.

No asi neni. Dohlednost je tu větší. Je to vidět na těch videjkách.

LEON
To 1stCL_Fucida: Jenže kolik takových jasných dní s maximální dohledností v roce je...

https://www.rcfree.eu
3BAP_Cassius Chaerea
LEON napsal:
To 1stCL_Fucida: Jenže kolik takových jasných dní s maximální dohledností v roce je...
V leteckých hrách 99% dnů.Úsměv

1stCL_Fucida
Vilíku, na kterém? Já zatím na všech viděl ten opar. Například na tom Hellcatovském je vidět sotva 10 km daleko.

Leone, dohlednost nad 100 km? No za jasnýho počasí a když je vzduch čistej (netvoří se opar)...takových dní je spousta. Problém je, že i když není dohlednost úplně dokonalá (tak jako třeba dneska), tak vidíš aspoň třeba těch 50 - 70 km daleko. Jenže Warbirds of Prey umožňoval vidět jedině značně omezeně. Ve vzduchu to vůbec nepřipomínalo reálný vzduch. Spíš takovej kouř, popílek, smog..nevím, jak lépe to napsat. Mám u sebe jedno video s Blaníkem, kde se létá jen do 300 m, straty pokrývají celou oblohu a přesto je na něm dohlednost lepší, než na jakémkoliv videu z téhle dvojice simulátorů.

Jak jsem už několikrát psal - tohle je věc, kterou v těch letadlech překousnout nedokážu i kdyby měla letový model sebedokonalejší a grafické efekty byly sebelepší. Jednoduše to ve mně nedokáže probudit pocit z letu. Věřím, že právě tohle na tom vadí spoustě lidí.

Vilik
Nevim jak tobě, ale mně to teda přijde dál než 15-20 km.
YouTube Video

LEON
Přesně stejná diskuse tu proběhla už minimálně jednou nebo dvakrát, ale klidně si to můžeme zase zvopáknout Šklebící se Padlo tam, že právě ten kouř, popílek a smog, který snižuje viditelnost, právě k válce patří daleko víc, než maximální dohlednost a jasné počasí. Talbot tam postoval pěkné video z plachtění, kde je WoPovský LOD jak vyšitý...

http://www.youtub...LunQDV_IxY

https://www.rcfree.eu
Vilik
Tu je RoF na maximální detaily z 6ti kilometrů.
http://imgshack.cz/?di=9134521625514
....
A tu WT z 6ti.
http://imgshack.cz/?di=1134521783813
Upravil/a Vilik dne 17-08-2012 17:38

1stCL_Fucida
LEON napsal:
Přesně stejná diskuse tu proběhla už minimálně jednou nebo dvakrát, ale klidně si to můžeme zase zvopáknout Šklebící se Padlo tam, že právě ten kouř, popílek a smog, který snižuje viditelnost, právě k válce patří daleko víc, než maximální dohlednost a jasné počasí. Talbot tam postoval pěkné video z plachtění, kde je WoPovský LOD jak vyšitý...

http://www.youtub...LunQDV_IxY

Sladká nostalgie, OK-4801, první Blaník, kterého jsem pilotoval a odlétal jsem na něm nemalou část svého výcviku Úsměv Je to cca 5 - 6 km vzdušnou čarou od našeho letiště. To je vidět v čase 0:11. Brdy, které jsou jasně vidět na obzoru jsou vzdálené cca dalších 10 km (přímo za nima z téhle výšky nebude vidět nic, na to jsou ty kopce moc vysoké). Tipuju, že viděli až kamsi ku Praze (cca 50 km). Mimochodem, je to (jak je asi dost dobře patrné) natáčené z výšky 1200 m.

Vilíku: Není to taková hrůza, ale je to šíleně rušivý element. 2:45 - 2:55 - krásně čistá obloha...a po nějakých já nevím kolika - 20 - 30 km najednou stěna mlhy na všech stranách. RoF to má vyřešené parádně a dle mého dost reálně. Tam je dohlednost parádní.

Vilik
No však si to každej teď může podle přiloženejch screenů porovnat.Úsměv

Vilik
Jinak tady mi to taky tak trošičku připomíná tu tvojí stěnu.Úsměv
http://imgshack.cz/?di=513452193243

olda Olde maly
Poradil by někdo, jak zprovoznit joy? Ať dělám, co dělám, tak nic. A na to, jak přidat plyn jsem taky nepřišel Cool No prostě totální lama Šklebící se Nikde žádnej manuál pro takovýho blba jak jsem já Smutný
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

magot
No ale efekt výbuchů má pěkně hnusnou texturu ... zřejmě z fotky
(Z videa s P-51) Limitace dohledu ve výšce jsou přijatelnější v Rof, Jednak graficky a jednak že WWI letadla operovala všeobecně v malých výškách s vyjímkou Zeppelinů který tam zatím nejsou.
Upravil/a magot dne 17-08-2012 20:22

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,075,563 návštěv