January 21 2026 15:16:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patche, datadisky - kyblíček spekulací
Robo
Nevo manual na Emila sa povaluje na nete, mozem Ti uploadnut.

Inak Nevo, CloD je teraz v celkom dobrom a prijatelnom stave, da sa kupit za facku Mrknutí

Co sa lietania podla manual, je to lepsie ako byvavalo a daju sa vsetky era lietat takmer podla prirucky, ale su tam iste uskalia a prikoria...

DarkTatka
Ted je to v takovem tom stavu "hm, zajimave a docela chytlave, ale kdyby opravili tech nekolik drobnych bugu co me vytaci tak by to bylo mnohem lepsi" Úsměv

Ale aspon to bezi a za tu facku to stoji, to zas jo.

Jara4
darktatka napsal:
Ted je to v takovem tom stavu "hm, zajimave a docela chytlave, ale kdyby opravili tech nekolik drobnych bugu co me vytaci tak by to bylo mnohem lepsi" Úsměv

Ale aspon to bezi a za tu facku to stoji, to zas jo.

Některé bugy prostě neopraví, s tím už jsem se smířil. Pořád je to ale lepší, než nějaká arkáda a grafikou to starého Šturma překonává na celé čáře.

WT_Horrido
No to je ohromný úspěch že to překonává 11 let starou hru. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

DarkTatka
Vidis to, ja nerad letam stihace a jak to nema pod trupem bombu tak me to nebavi. A v tomdle ohledu, i kdyby jen pro to ze v starem sturmovi strelci funguji, tak stary sturmovik vyhrava na cele care.

Ale takove proleteni nad londynem v hurikanu je skvely zazitek, spitfiry vypadaji jako spitfiry, je radost v tom litat.

Robo
Robo napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Robo, ale mě by to fakt zajímalo..pokud u mě to éro létá na 2400 a na 2200 otáček velmi podobně (cca 465), tak mi přijde krajně nepravděpodobné, aby tobě létalo výrazně odlišně. Proto by bylo fajn, kdybys to na současné verzi proměřil.

Ved aj mna to zaujimalo, preto som uz davnejsie testoval sam aj s kolegami tieto veci a je to tak ako pise autodeath. V terajsej verzii sa nic nezmenilo. Ja som si precital, ze si mal problem na 110 dohnat Blenheimy, tak som chcel poradit a dal som vediet ze co funguje - maximalny mozny MAP a 2200 U/min.

Fuci tak sme to testli dnes s Valcom a v tom poslednom patchi ozaj doslo k viacerym zmenam - opravili trim vyskovky aj smerovky a automatika na E-4 teraz drzi otacky na 2400 U/min (predtym 2300-2350), taktiez uz neklesne ata ak das otacky nad 2200 U/min, takze v tom nie je teraz ziadny rozdiel, ci letis na 2200 alebo 2400. Automatika je teraz velmi ucinna a efektivna a na E-4 sa uz asi moc neoplati lietat s vypnutou. (Predtym (RC2) tam bol problem (jeden z mnohych), ze ak si zapol WEP, mal si 1,45ata len ak si otacky podrzal nizsie, inak klesol na cca 1,39ata. Na 1,45ata a 2200 U/min si letel najrychlejsie, rychlejsia ako na 1,39ata a 2400 U/min. Na vertikalne manevre asi tiez zmena, otestujeme inokedy. Maximalka pri zemi je cca 485km/h IAS.

Baron
darktatka napsal:
Vidis to, ja nerad letam stihace a jak to nema pod trupem bombu tak me to nebavi. A v tomdle ohledu, i kdyby jen pro to ze v starem sturmovi strelci funguji, tak stary sturmovik vyhrava na cele care.

Ale takove proleteni nad londynem v hurikanu je skvely zazitek, spitfiry vypadaji jako spitfiry, je radost v tom litat.

Hmmm... Včera ma toť naši bombarďáci (Fiks, Pavel & Comp) nahovorili na hĺbkový let s Blenheimom, vybombardovať základňu He-111, Ju-88 a Bf-110C7. Blembák síce pod trupom bombu nemá (má ju v bombovnici) ale zážitok to bol bohovský. Ak teda pominiem fakt, že som zabudol odistiť bomby (to je tou mojou mierumilovnou povahou) a odje.. ehm... odpraskol ma flak hneď pri prvom nálete, aspoň som pozeral ako zvyšok kamikaze letky demoluje letisko. No jednoducho nádhera. Neskoro v noci (po návrate z 1. svetovej Šklebící se ) som vliezol do Ju88 a vo fomácii s ďalšími piatimi Junkersami sme leteli nad Londýn - a to bolo teda iné maso... Vystúpali sme do 4500 m, doprovod tvorilo niekoľko 109 a 110. Nad Engelandom sa do nás postupne púšťali všetky mašiny s kokardami na krídlach. Dva Ju88 išli dole už nad Doverom, jeden sa rozrthol po priamom zásahu druhému ustrelili motor (doslovne) tak to otočil a vracal sa do Francúzska. Traja sme ale leteli ďalej - a ja som stále nemal ani šajn ako zameriam bomby Cool Ovšem mali sme dobrý doprovod, odháňali od nás Tomíkov jedna radosť. Nad Londýn však doleteli iba 110ky 109ky sa museli vrátiť pre nedostatok paliva. Super. A tam nás čakali Hurricany. Zaplietli sa však so 110kami, takže sme odbombardovali nejaké doky - odhodil som podľa prvého Ju88, neviem čo a či som vôbec niečo trafil, bol som rád že točíme nazad. Lenže Tomíci nie a nie dať pokoj a oblažili nás návštevou Spitfirov. Bolo by to nadlho opísať celý let, takže stručne - nad Francúzsko sme síce doleteli všetci traja, ale strelec a bombometčík boli mŕtvi, pravý motor v hajzli, smerovka ustrelená. Zážitok nesmierny. Toľko k tým bombardérom.
Upravil/a Baron dne 22-10-2012 14:22
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Fucida
Vidíš Robo, že to přeměření mělo smysl Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

SepiaX
Hmmm... Včera ma toť naši bombarďáci (Fiks, Pavel & Comp) nahovorili na hĺbkový let s Blenheimom, vybombardovať základňu He-111, Ju-88 a Bf-110C7. Blembák síce pod trupom bombu nemá (má ju v bombovnici) ale zážitok to bol bohovský. Ak teda pominiem fakt, že som zabudol odistiť bomby (to je tou mojou mierumilovnou povahou) a odje.. ehm... odpraskol ma flak hneď pri prvom nálete, aspoň som pozeral ako zvyšok kamikaze letky demoluje letisko. No jednoducho nádhera. ...

Jojo fakt drsný polet a vulching s Blembákem to byl opravdu zvláštní zážitekMrknutí
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Pepe
WT_Horrido napsal:
No to je ohromný úspěch že to překonává 11 let starou hru. Úsměv

Hele nevrážej mezi nás klín, joo?

Robo
1stCL_Fucida napsal:
Vidíš Robo, že to přeměření mělo smysl Úsměv

...keby to nemalo zmysel tak to predsa nerobim, vcera nebol cas na skusanie, dnes bol. A bol aj Valec, lebo tieto veci sa menia bez dokumentacie kazdym patchom a najlepsie skusat vo dvojici. Digitalny budik ozaj neukazuje spravne TAS...

1stCL_Fucida
Čím tu TAS měříš, resp. kde se zobrazuje?

Hoper
on se Horri nesměle ozval, že až zas příště bude nějaký větší hromadný polet, rád by to taky vyzkoušel
a jelikož doprovodných stíhačů není nikdy dost...

co, Horri ? ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
313_Nevo napsal:
Ofikos vysvetlenie od nich je ale taketo:
The general plan is, after the milestone is submitted and accepted [BoM], we return to the now almost-final patch, cram as much as we can into it, and make it our final Cliffs of Dover patch. The next time it will be updated is when you install the sequel over it.

V preklade, bude sa dalej postupovat ako pri originalnom IL2 - kazdy novy 'datadisk' bude aj update povodnej hry. [btw ak teda 1.11.2 bol final patch, tak BoM bol akceptovany..]

aha, to je pak jiná
děkuji

ovarek.cz/hamster.gif

Robo
1stCL_Fucida napsal:
Čím tu TAS měříš, resp. kde se zobrazuje?

Nezobrazuje sa presne, to je ten problem. Tiez nie su zname atm. podmienky na mape takze sa testy nedaju preratat a interpretovat - vid pokusy na 1c. Smutný

1stCL_Fucida
Úsměv Luthier je rafinovaný Úsměv

Nicméně je pokrok, že jsem se po roce a půl dostal skutečně k tomu, že mě na těhle letadlech začíná zajímat míra simulace výkonů. Ten poslední patch opravdu není špatnej. Dokonce jsem si dneska říkal, že kdyby to v současný podobě vyšlo, tak by to nejspíš bylo přijato s otevřenou náručí a ne tak, jak to bylo přijato rok a půl zpátky. Spíš jsem už ani nečekal, že se to dostane do současnýho stádia a čekal jsem, že se tvůrci pokusí napravit svou reputaci až "Moskvou". Ale tohle je ganz gut.

WT_Flan
Hoper napsal:

on to totiž nikdo další kromě mě a Jiříčka nejspíš nepochopil Úsměv)

Slusny vykon na hlodavce s idejemi ! Šklebící se

Hoper
občas překvapím i sám sebe ;)
ale v tomto případě jsme byli minimálně tři :))

PS: přemýšlím, jestli ještě nějaké ideje mám... Ale je důležité mít ideového vůdce!
A tuhle něco říkal o tom, že by se WT mohli konečně ukázat na ATAG serveru ;)

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
nemůže někdo u sebe zkouknout, jak se mu zobrazuje Měsíc (v čase 0100) a jestli se mu to zobrazuje jako mně ? Ideálně někdo s ATI a někdo s NV.
Jestli to dělá jen mně nebo je to chyba obecná.

Ď

ovarek.cz/hamster.gif

L382_Conan
Hoper napsal:
L382_Conan napsal:
L382_Conan napsal:
Čau,
předešlé verze chodily normálně, poslední ale problém:
- hra se normálě načte, ale mise nebo let nejde spustit - viz. obr.1
- hra nejde normálně ukončit - musím restartem - viz. obr. 2
Má někdo podobnou zkušenost nebo radu?

http://alka382.ra...#Error.jpg

http://alka382.ra..........jpg

Díky za radu, ale boužel to nepomohlo.

Jinak soubor maddox.core jsem vůbec nenašel!

BoBka pouštím ze Steamu, ne exe souborem
zástupce mi jako spouštěč háže něco takového: steam://rungameid/63950

Díky za rady, nepomohlo nic, pro vysvětlení video:

http://youtu.be/H...bpSo4?hd=1

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,135,105 návštěv