Mě se celkem líbí, určitě vyzkouším, pokud se objeví někde v českém krámu. Páka půjde hned do koše, ale ta plynovka se mě líbí a samostatná plynovka s "dvoj pákou" se asi sehnat jinak nedá, než s nějakým setem. Takže pokud bude za rozumnou cenu, tak proč ne.
Shiping píšou 3. dubna, takže to má stejně čas. Z USA bych si to určitě neobjednával, protože k 200 doláčům se ještě nabalí clo, VAT, poštovné atd.
Mno pokud bys tu páku skutečně zahazoval určitě se domluvíme
Nemám s tím problém, klacík mám modovanou cobru a za saiteka měnit nebudu. Takže jde jenom o to jak bude provedena kabeláž, a jestli vůbec půjde zapojit páka samostatně bez plynovky. Každopádně než to bude v CZ si ještě chvíli počkáme.
Neviem, kto pôjde skôr ku dnu, my či oni. US ekonomika je niekoľkonásobne výkonnejšia ako celá produkcia EU. A netreba zabúdať na Čínu a Rusko - ti tiež obchodujú v dolároch.
Neviem, kto pôjde skôr ku dnu, my či oni. US ekonomika je niekoľkonásobne výkonnejšia ako celá produkcia EU. A netreba zabúdať na Čínu a Rusko - ti tiež obchodujú v dolároch.
Já bych to tak dramaticky neviděl. Zaprvé nevím, odkud se bere ta několikanásobně výkonnější ekonomika. Máš k tomu nějaký podklad? Třeba porovnání podle HDP tak dramaticky nevypadá. Viz třeba zde http://cs.wikiped..._obyvatele.
V dolarech se obchoduje, to je výsledek předchozího vývoje a zejména pak WW2. Čína i Rusko se ale dost snaží, aby alespoň část svého zahraničního obchodu realizovali ve svých měnách a o to samé jde EU s EURem. V tomhle úhlu pohledu je pak EU obrovský trh, kde se uvnitř obchoduje mezinárodně téměř výhradně v EURu. A je to trh lidnatější než USA, že?
Navíc kdokoli sleduje vnitropolitickou situaci v USA ví, že USA mají nemlich ty samé problémy, co má EU. Taky žijí na dluh. Taky válčí se ztrátou dříve suvereních pozic. Navíc se u nich ještě výrazněji projevuje stagnace příjmů vrstvy chudých a střední třídy. Ačkoli HDP roste, výnosy se realizují především na účet vrchního příjmového procenta obyvatel. Od začátku tisíciletí stagnuje nebo dokonce mírně klesá reálná životní úroveň porobeného zemědělného a rukodělného lidu.
Zkrátka neexistuje ráj na zemi. Kdo chce do nebe, měl by nastoupat hodně hodně vysoko.
Zdravím, chci se zeptat, když si pořídím Defender Cobra M5, můžu si nějak svépomoci na podstavec přidělat nějaké čudlíky a přepínače sám? Např. že bych si koupil nějaký přepínač, vyřízl pro něj otvor do podstavce, připájel drátky někde na desku plošných spojů a hurá měl tlačítko navíc.
Můžeš cokoliv, co se tam vejde, jen přijdeš o garanci
Nicméně cokoliv "nad" může znamenat třeba další teplo, které musíš odvádět...a tak. Je otázka, jestli se do něčeho takového vrhat, nebo si spíš přidělat (když jsi zručný) vlastní panýlek, nezávislý na kniplu.
Zdravím, chci se zeptat, když si pořídím Defender Cobra M5, můžu si nějak svépomoci na podstavec přidělat nějaké čudlíky a přepínače sám? Např. že bych si koupil nějaký přepínač, vyřízl pro něj otvor do podstavce, připájel drátky někde na desku plošných spojů a hurá měl tlačítko navíc.
Hmm, takhle lehké to asi nebude. I kdyby jsi někam na plošňák ty drátky připájel, tak by jsi ještě ty čudlíky a přepínače musel nějak doprogramovat do čipu, aby s tím uměl zacházet. Což netuším jestli by vůbec šlo.
Jinak si přímo do cobry můžeš pořídit novou destičku cca za 60e i s poštovným, a tam už taková možnost je (http://flightsimc...joy32-pro/).
Onen stupidní patent využívá spousta lidí z herního světa a i když neměli potřebu se vyjádřit, jsou i zde na SVK. Je to v podstatě kopie X65f který byl ovšem z kovu a měl tlakové senzory. Zpracování X55 rhino je ovšem už na první pohled zcela jinde, všude plast a ještě docela méně propracovaný než má X65. Největší zklamání pro mne je asi "z" osa (rudder) která i přes první chvástání že všechny snímače budou provedeny hall technologií, je směrovka s největší pravděpodobností potenciometr jakožto i plynovka. Čím mne ale nejvíce rozladili je hlava joye, přehození červeného 2fire tlačítka je ještě nicka oproti zcela plastovým HAT kloboučkům. A když píší zcela tak zcela včetně imitace imbus šroubu (viz. foto níže) a nemožnosti měnit pozici těchto různě tvarovaných kloboučků, kdo vyzkoušel ví o čem mluvím. Jinak si ale myslím že posun v před to rozhodně je a to už jen zkrze dvojtou plynovku a ovládacích prvků na ní. Pokud bude cena např. 2000Kč za joy anebo plynovku, určitě si své kupce najde.
No právě ta cena ten plastovej klacek zabije. Předplatné je v US 199,99$ a jak zde už bylo uvedeno, hodnota v EU zůstává většinou stejná jen se změní měna. Takže 199€ je smrtící. Samozřejmě se najdou jedinci, kteří si to koupí, ale bude to jen hrstka. Já začínal také na Saiteku (x52, později x52Pro), ale dnes bych se k němu už nevrátil.
Tozzi kdybych měl "Thrustmaster HOTAS Warthog" tak taky chrochtám blahem a dění okolo joyjů bych pustil k vodě Jasan ta cena v přepočtu cca 4200Kč za komplet není nízká ale jiný komplet za ty prachy na trhu není. Předpokládám že když už konečně Saitek oddělil siamská dvojčata, tak je taky bude nabízet zvlášť a potom jak říkáš to ošklivé z dvojčat bude méně žádané:-) Pokud ta plynovka bude za 2500Kč tak si troufám říct že to bude velmi dobře prodejné.
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
Centrální pružina vede k tomu, že není pocitově zřejmé, po které ose se člověk pohybuje. Prakticky se tak dělají blbě manévry, kterých se má účastnit jen jedna z těch dvou os. V zásadě vždy se k tomu přidá i nechtěný pohyb po druhé ose. Navíc se k tomu přidává alespoň v Saitekovém podání velmi nerovnoměrný nárůst sil s výchylkou. Jsou takové tři rozsahy, kolem středu je to skoro volné, pak je rozsah středních poloh, který je docela příjemný a pak je skok a nárůst sil je strmý. Ve spojitosti s tím, že je jedna pružina pro dvě osy to pak vede k tomu, že tento nárůst sil vždy ovlivňuje obě osy. Tedy pokud směrovku přitáhnu do té třetí oblasti, pravděpodobně mi ten nárůst sil nechtěně pohne i s křidélky a naopak. No a na závěr alespoň Saitekové konstrukce chodí do kruhu a ne do čtverce. Myslím maximální výchylka páky opisuje kružnici a ne čtverec. A je to nějak softwarově na čtverec transformovaný. Takže to je další nepřirozenost do toho celého.
Centrální pružina může být udělaná i smysluplněji. Ale musela by mít takovou úhlovou výchylku, aby zůstávala v té příjemné části rozsahu a musela by mít ohraničení pohybu do čtverce. Ale to by vedlo k tomu, že by ta páka musela být dlouhá, nebo by měla poměrně malé výchylky. Nebo by musela mít ten vystřeďovací mechanismus udělaný nějak lineárněji než je ten Saitekový posuvný klobouček.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.