November 26 2024 23:14:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Hoper
Ač jsou CH plastové, já je dodnes nerozlomil (jde o to, že se na ně tlačí patou...) a na přesnost si taky stěžovat nemůžu. Pedály jsem kupoval až "tady" na SVK od někoho, takže je nemám celou dobu jako zbytek, ale nějakých 5-6 let to už být může.
Jen někomu (blahé paměti Kocour) u CH vadily šlapky jak byly blízko u sebe.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Bierglass
Šlapky blízko u sebe? To myslíš něco jako Kofola do trojkyŠklebící se

Ondrej1
Jj, Rumcajsi, máš "drahou" pravdu.
Není to ono. Začátečník ty rozdíly nevidí, jen náznakem cítí. Cítí, že to půjde určitě vylepšit. Tak jako v každym jinym oboru, kde se lze profesionalizovat.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

313_Nevo
Ako spominali Shadow a Leon, netreba byt zas bohac aby si clovek mohol kupit kvalitne kovove pedale. Je tu na forach mnoho sikovnych ludi, ktori ich za cenu 'beznych plastovych' dokazu vyrobit Mrknutí

A vobec, naco pedale.. Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Ondrej1
Jistě, ale samozřejmě nejde jenom o pedály. Hraju teď Baldur´s Gate 2, kde náklady na hraní se rovnají starej komp + hra za 199,- Kč.
Oproti tomu lítacímu začátečníkovi stačí taky starej komp + joy za tři stovky, než chytne slinu a už má doma HW sestavičku se všema udělátkama tak za 50k, přičemž stále šilhá po lepším Úsměv
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

Shadowdeath
Já si někdy říkám, jestli se na to nevykašlu a nekoupím si konzoli, nic neřešíš, jenom se pohodlně uvelebíš na gauči vezmeš gamepad a hraješ. Prostě pohodička Šklebící se
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Rumcajs
Shadowdeath napsal:

Já si někdy říkám, jestli se na to nevykašlu a nekoupím si konzoli, nic neřešíš, jenom se pohodlně uvelebíš na gauči vezmeš gamepad a hraješ. Prostě pohodička Šklebící se
Mě by třeba na takové konzoli chyběl ROF a BOS a i pitomeček CloD. Navíc si nejsem jist, jak by se ten gamepad choval, kdybych na něj šlapal jako na pedály od Milana Šimudži.
Non est specifica

magot
Tam pak ale není ten pocit vítězství, když Cibule nainstaloval CLOD pod W8, jistě uspořádal nějakou garden party Úsměv

310_cibule
Jo, dal jsem si na balkóně pivo.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Shadowdeath
Rumcajs napsal:

Shadowdeath napsal:

Mě by třeba na takové konzoli chyběl ROF a BOS a i pitomeček CloD. Navíc si nejsem jist, jak by se ten gamepad choval, kdybych na něj šlapal jako na pedály od Milana Šimudži.

Na gamepad se samozřejmě nešlape, ten se drží v ruce a nohy si potom můžeš dát třeba na stůl, aspoň si po náročném dni v práci odpočinou Úsměv

Letadélka u mě zatím vítězí, ale jestli se nepovede dotáhnout BOSko, tak to se váhy asi posunou blíže ke konzoli. Potom co jsem si k BOSku čuchnul, tak mě lítat klasik šturma nebo CLOD nějak nebaví Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Baron
Shadowdeath napsal:...Potom co jsem si k BOSku čuchnul, tak mě lítat klasik šturma nebo CLOD nějak nebaví Úsměv

No, tak to nie si sam... Horsie je, ze mna prestalo bavit uz aj DCS a ROF... www.modelforum.cz/images/smilies/36_19_44.gifwww.modelforum.cz/images/smilies/36_2_55.gif

...a uplne najhorsie je, ze som tak nejak presedlal na bombardery www.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gif ...napr. taky He-111 www.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gif... alebo Peshka www.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gifwww.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gif....alebo Stuka www.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gifwww.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gifwww.modelforum.cz/images/smilies/36_1_9.gif
Hals - und Beinbruch!

313_Nevo
Konzole maju tiez joysticky, volanty atd. (ci maju pedale na rozsliapnutie fakt neviem) Úsměv
Tiez som sa nad tym zamyslal, ten PS4 je za rozumnu cenu v porovnani s nejakym lietajucim kompom. Kazdopadne ale s PC ma clovek, ked je nerozhodny, viac moznosti vo vybere lietajucich hier. Pokial je rozhodny, ako Baron, nie je o com Úsměv

PS: ale bacha, BOS na konzolach zatial nefrci Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

310_cibule
Včera jsem chvíli zacláněl na syndikátech, hlavně proto, abych si vyzkoušel, jak mi v online chodí různá zobrazení.

Pak si tam nějaká peška řekla o doprovod a já jsem se k ní na dráze připojil. Musel jsem se vrátit po pár minutách (pilot pešky byl poněkud frustrovaný, alespoň to z chatu tak vypadalo).

Po startu mi cosi v letadle pořád bušilo a forcefeedback mlátil do joysticku v pravidelných (tak půlvteřinových) intervalech. Říkal jsem si, že takto by mohla vypadat simulace podvozkových kol točících se po zatažení v šachtách (ale nevím, zda se něco takového dělo). Na brzdy to nereagovalo, ani po několika minutách to nevypadalo, že to to přestane.

Any idea?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
Nemám FFB, tedy asi neodpovím. Ale není z toho tvýho příspěvku zřejmé, cos přesně dělal.

1) Letěls sám ve stíhačce? Nebo jsi se nějak účastnil v tý Pešce?
2) Pokud jsi letěl jako pilot stihačky, měls zatažený podvozek a klapky? Podvozek dělá slušný bordel.
3) Kdyby náhodou jsi pilotoval druhou pešku, neměls vytažený brzdný štíty? To je zas slušný zdroj turbulence.
4) Offline ti to nedělá?
5) Co jiná letadla? Ty jsou v pohodě?
6) Nepovedlo se ti cestou na dráhu to tvoje letadlo přivohnout? On BOS simuluje různá poškození včetně deformací. Deformovaný letadlo může letět, ale většinou dost blbě a chaoticky.
7) Zkusils to celý restartovat? Myslím včetně vytažení zdroje z klacíku.
Non est specifica

310_cibule
Udělalo to jen v té jedné misi. Vzal jsem jaka a jel za peškou na dráhu (myslím, že jsem to po cestě nikde o nic neopřel). Normálně jsem vzlétl (bez klapek), zatáhl podvozek (zkontroloval obě signalizace) a od té doby to bušilo do joysticku. Tak jsem se vrátil, přistál a tím to skončilo /myslím to bušení/. Žádný poškození, které by se projevovalo na letových vlastnostech, jsem nezaznamenal. Lítalo to v pohodě.

Baron
310_cibule napsal:

Včera jsem chvíli zacláněl na syndikátech, hlavně proto, abych si vyzkoušel, jak mi v online chodí různá zobrazení.

Pak si tam nějaká peška řekla o doprovod a já jsem se k ní na dráze připojil. Musel jsem se vrátit po pár minutách (pilot pešky byl poněkud frustrovaný, alespoň to z chatu tak vypadalo).

Po startu mi cosi v letadle pořád bušilo a forcefeedback mlátil do joysticku v pravidelných (tak půlvteřinových) intervalech. Říkal jsem si, že takto by mohla vypadat simulace podvozkových kol točících se po zatažení v šachtách (ale nevím, zda se něco takového dělo). Na brzdy to nereagovalo, ani po několika minutách to nevypadalo, že to to přestane.

Any idea?

Nezvládnutý manažment motoru počas letu.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Nic to nehlásilo, to se mi nezdá. Motor táhl normálně (čili směs i nastavení vrtule byly v pořádku). Chladiče jsou otevřeny naplno defaultně, stahuji je na zhruba 60 procent oba. Navíc jsem letěl asi tak dvě, tři minuty a začalo to boucha hned, jak jsem se odlepil od země.

Rumcajs
Cibule, po letišti zevlujou vojclové, kteří jsou zjevně bez práce. Sem tam se připletou do cesty. Tuhle jsem jednoho musel zahánět, protože mi strkal hlavu do podvozkový šachty. Neměls třeba na křídle černýho pasažera?

Hele zkus restart, zkus to znovu, dej tomu trochu testování. Večer omrknu IL2 forum, jestli ostatní neřešili podobný problém.
Non est specifica

310_cibule
Jo, tím by se to mohlo vysvětlovat.

Jak jsem psal výše, to nemá s restartem nic společného. Začalo to dělat po odlepení ze země a skončilo, jak jsem přistál. Jen při tom jednom letu, pak už ne. Buď je to nějaký bug, který se projevuje jen při nějaké speciální konstelaci, nebo to má něco simulovat.

Prostě jsem se jen ptal, jestli to někoho taky už nepotkalo. Jinak vysvětlení asi "nevymyslíme".

Baron
Nemusel si mať zatiahnutý podvozok. Raz to avizoval niekto od nás z letky, a ak si dobre spomínam, tak popisoval čosi podobné. Netvrdím, že to musí byť ono. A aby som nezabudol - hovoril, že má kontrolky rozsvietené ako pri zavretom podvozku. Ale bolo to myslím pri patchi 1.003, potom už nikto nič podobné nehlásil.
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,050,149 návštěv