Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Hoper |
Přidané 17-11-2014 18:20
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
Ač jsou CH plastové, já je dodnes nerozlomil (jde o to, že se na ně tlačí patou...) a na přesnost si taky stěžovat nemůžu. Pedály jsem kupoval až "tady" na SVK od někoho, takže je nemám celou dobu jako zbytek, ale nějakých 5-6 let to už být může.
Jen někomu (blahé paměti Kocour) u CH vadily šlapky jak byly blízko u sebe.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Bierglass |
Přidané 18-11-2014 19:39
|
Diskutující
Příspěvek: 2607
Založený: 12.05.10
|
Šlapky blízko u sebe? To myslíš něco jako Kofola do trojky |
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 18-11-2014 21:54
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
Jj, Rumcajsi, máš "drahou" pravdu.
Není to ono. Začátečník ty rozdíly nevidí, jen náznakem cítí. Cítí, že to půjde určitě vylepšit. Tak jako v každym jinym oboru, kde se lze profesionalizovat.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 19-11-2014 07:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Ako spominali Shadow a Leon, netreba byt zas bohac aby si clovek mohol kupit kvalitne kovove pedale. Je tu na forach mnoho sikovnych ludi, ktori ich za cenu 'beznych plastovych' dokazu vyrobit
A vobec, naco pedale..
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 19-11-2014 12:20
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
Jistě, ale samozřejmě nejde jenom o pedály. Hraju teď Baldur´s Gate 2, kde náklady na hraní se rovnají starej komp + hra za 199,- Kč.
Oproti tomu lítacímu začátečníkovi stačí taky starej komp + joy za tři stovky, než chytne slinu a už má doma HW sestavičku se všema udělátkama tak za 50k, přičemž stále šilhá po lepším
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 19-11-2014 14:29
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Já si někdy říkám, jestli se na to nevykašlu a nekoupím si konzoli, nic neřešíš, jenom se pohodlně uvelebíš na gauči vezmeš gamepad a hraješ. Prostě pohodička
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 19-11-2014 14:51
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Shadowdeath napsal:
Já si někdy říkám, jestli se na to nevykašlu a nekoupím si konzoli, nic neřešíš, jenom se pohodlně uvelebíš na gauči vezmeš gamepad a hraješ. Prostě pohodička Mě by třeba na takové konzoli chyběl ROF a BOS a i pitomeček CloD. Navíc si nejsem jist, jak by se ten gamepad choval, kdybych na něj šlapal jako na pedály od Milana Šimudži.
Non est specifica
|
|
|
|
magot |
Přidané 19-11-2014 15:34
|
Fusioner
Příspěvek: 17622
Založený: 19.06.08
|
Tam pak ale není ten pocit vítězství, když Cibule nainstaloval CLOD pod W8, jistě uspořádal nějakou garden party |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-11-2014 15:37
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
|
Jo, dal jsem si na balkóně pivo.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 19-11-2014 16:31
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
Rumcajs napsal:
Shadowdeath napsal:
Já si někdy říkám, jestli se na to nevykašlu a nekoupím si konzoli, nic neřešíš, jenom se pohodlně uvelebíš na gauči vezmeš gamepad a hraješ. Prostě pohodička Mě by třeba na takové konzoli chyběl ROF a BOS a i pitomeček CloD. Navíc si nejsem jist, jak by se ten gamepad choval, kdybych na něj šlapal jako na pedály od Milana Šimudži.
Na gamepad se samozřejmě nešlape, ten se drží v ruce a nohy si potom můžeš dát třeba na stůl, aspoň si po náročném dni v práci odpočinou
Letadélka u mě zatím vítězí, ale jestli se nepovede dotáhnout BOSko, tak to se váhy asi posunou blíže ke konzoli. Potom co jsem si k BOSku čuchnul, tak mě lítat klasik šturma nebo CLOD nějak nebaví
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
Baron |
Přidané 19-11-2014 17:53
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Shadowdeath napsal:...Potom co jsem si k BOSku čuchnul, tak mě lítat klasik šturma nebo CLOD nějak nebaví
No, tak to nie si sam... Horsie je, ze mna prestalo bavit uz aj DCS a ROF...
...a uplne najhorsie je, ze som tak nejak presedlal na bombardery ...napr. taky He-111 ... alebo Peshka ....alebo Stuka
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 20-11-2014 06:48
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Konzole maju tiez joysticky, volanty atd. (ci maju pedale na rozsliapnutie fakt neviem)
Tiez som sa nad tym zamyslal, ten PS4 je za rozumnu cenu v porovnani s nejakym lietajucim kompom. Kazdopadne ale s PC ma clovek, ked je nerozhodny, viac moznosti vo vybere lietajucich hier. Pokial je rozhodny, ako Baron, nie je o com
PS: ale bacha, BOS na konzolach zatial nefrci
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-11-2014 10:39
|
Fusioner
|
Včera jsem chvíli zacláněl na syndikátech, hlavně proto, abych si vyzkoušel, jak mi v online chodí různá zobrazení.
Pak si tam nějaká peška řekla o doprovod a já jsem se k ní na dráze připojil. Musel jsem se vrátit po pár minutách (pilot pešky byl poněkud frustrovaný, alespoň to z chatu tak vypadalo).
Po startu mi cosi v letadle pořád bušilo a forcefeedback mlátil do joysticku v pravidelných (tak půlvteřinových) intervalech. Říkal jsem si, že takto by mohla vypadat simulace podvozkových kol točících se po zatažení v šachtách (ale nevím, zda se něco takového dělo). Na brzdy to nereagovalo, ani po několika minutách to nevypadalo, že to to přestane.
Any idea?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 20-11-2014 11:08
|
Stařešina
|
Nemám FFB, tedy asi neodpovím. Ale není z toho tvýho příspěvku zřejmé, cos přesně dělal.
1) Letěls sám ve stíhačce? Nebo jsi se nějak účastnil v tý Pešce?
2) Pokud jsi letěl jako pilot stihačky, měls zatažený podvozek a klapky? Podvozek dělá slušný bordel.
3) Kdyby náhodou jsi pilotoval druhou pešku, neměls vytažený brzdný štíty? To je zas slušný zdroj turbulence.
4) Offline ti to nedělá?
5) Co jiná letadla? Ty jsou v pohodě?
6) Nepovedlo se ti cestou na dráhu to tvoje letadlo přivohnout? On BOS simuluje různá poškození včetně deformací. Deformovaný letadlo může letět, ale většinou dost blbě a chaoticky.
7) Zkusils to celý restartovat? Myslím včetně vytažení zdroje z klacíku.
Non est specifica
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-11-2014 11:13
|
Fusioner
|
Udělalo to jen v té jedné misi. Vzal jsem jaka a jel za peškou na dráhu (myslím, že jsem to po cestě nikde o nic neopřel). Normálně jsem vzlétl (bez klapek), zatáhl podvozek (zkontroloval obě signalizace) a od té doby to bušilo do joysticku. Tak jsem se vrátil, přistál a tím to skončilo /myslím to bušení/. Žádný poškození, které by se projevovalo na letových vlastnostech, jsem nezaznamenal. Lítalo to v pohodě.
|
|
|
|
Baron |
Přidané 20-11-2014 11:14
|
Diskutující
|
310_cibule napsal:
Včera jsem chvíli zacláněl na syndikátech, hlavně proto, abych si vyzkoušel, jak mi v online chodí různá zobrazení.
Pak si tam nějaká peška řekla o doprovod a já jsem se k ní na dráze připojil. Musel jsem se vrátit po pár minutách (pilot pešky byl poněkud frustrovaný, alespoň to z chatu tak vypadalo).
Po startu mi cosi v letadle pořád bušilo a forcefeedback mlátil do joysticku v pravidelných (tak půlvteřinových) intervalech. Říkal jsem si, že takto by mohla vypadat simulace podvozkových kol točících se po zatažení v šachtách (ale nevím, zda se něco takového dělo). Na brzdy to nereagovalo, ani po několika minutách to nevypadalo, že to to přestane.
Any idea?
Nezvládnutý manažment motoru počas letu.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-11-2014 11:27
|
Fusioner
|
Nic to nehlásilo, to se mi nezdá. Motor táhl normálně (čili směs i nastavení vrtule byly v pořádku). Chladiče jsou otevřeny naplno defaultně, stahuji je na zhruba 60 procent oba. Navíc jsem letěl asi tak dvě, tři minuty a začalo to boucha hned, jak jsem se odlepil od země.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 20-11-2014 11:43
|
Stařešina
|
Cibule, po letišti zevlujou vojclové, kteří jsou zjevně bez práce. Sem tam se připletou do cesty. Tuhle jsem jednoho musel zahánět, protože mi strkal hlavu do podvozkový šachty. Neměls třeba na křídle černýho pasažera?
Hele zkus restart, zkus to znovu, dej tomu trochu testování. Večer omrknu IL2 forum, jestli ostatní neřešili podobný problém.
Non est specifica
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 20-11-2014 12:01
|
Fusioner
|
Jo, tím by se to mohlo vysvětlovat.
Jak jsem psal výše, to nemá s restartem nic společného. Začalo to dělat po odlepení ze země a skončilo, jak jsem přistál. Jen při tom jednom letu, pak už ne. Buď je to nějaký bug, který se projevuje jen při nějaké speciální konstelaci, nebo to má něco simulovat.
Prostě jsem se jen ptal, jestli to někoho taky už nepotkalo. Jinak vysvětlení asi "nevymyslíme".
|
|
|
|
Baron |
Přidané 20-11-2014 13:13
|
Diskutující
|
Nemusel si mať zatiahnutý podvozok. Raz to avizoval niekto od nás z letky, a ak si dobre spomínam, tak popisoval čosi podobné. Netvrdím, že to musí byť ono. A aby som nezabudol - hovoril, že má kontrolky rozsvietené ako pri zavretom podvozku. Ale bolo to myslím pri patchi 1.003, potom už nikto nič podobné nehlásil.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|