November 27 2024 01:38:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
clone9cz
Dyť se v dev týdeníku psalo, že se multiplayer bude řešit až po úspěchu téhle beta verze 1.003

Otázka zní: "co je úspěch ?" Vydání nebo prodej ?
Vlastně je to postavené na hlavu, MP komunita ty simy živí a oni dělaj off-line kampaň a off-line hru jako první. Ano, off-line věci nevyprchaj a pokud si BoS koupí někdo za rok, tak tam bude mít kampaň i bez MP. Je to to samý v čem naráží WildBill, dělá off-line krabici Warbirds skriptovanou kampaní, místo aby předělal grafiku. No, a potom, když mu to nevyjde, tak chce dělat na kickstarteru simulátor 2 letadel, kde žije ?

http://www.wwii-illusion.net
Baron
310_cibule napsal:

Takže opět nastavit celé ovládání znovu. Použít starý config se nedoporučuje.

Nic som v ovladani nemusel nastavovat. Ale je dobre ist do settingov, odporucam skontrolovat si nastavenia grafiky a zvuku. Tzn. zapnut celoobrazovkovy rezim a fps limiter - a stisit zvuk, ktory nastavilo na defaultnu hodnotu.
Upravil/a Baron dne 11-11-2014 08:14
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Baron napsal:

310_cibule napsal:

Nic som v ovladani nemusel nastavovat. Ale je dobre ist do settingov, odporucam skontrolovat si nastavenia grafiky a zvuku. Tzn. zapnut celoobrazovkovy rezim a fps limiter - a stisit zvuk, ktory nastavilo na defaultnu hodnotu.

Prima, tím lépe. Slepě jsem uvěřil tomu, co Zak napsal, aniž bych to otestoval.

Update 1.004 resets all settings and control bindings. We recommend you not to use the config files from older versions. Keeping those may cause unpleasant consequences which we'd like you to avoid.

"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Baron
310_cibule napsal:

Baron napsal:

310_cibule napsal:

Prima, tím lépe. Slepě jsem uvěřil tomu, co Zak napsal, aniž bych to otestoval.

Update 1.004 resets all settings and control bindings. We recommend you not to use the config files from older versions. Keeping those may cause unpleasant consequences which we'd like you to avoid.

Viem precital som si to. Faktom je, ze u mna sa nezmenilo nic, zostali vsetky osy i priradene klavesy a makra. Ovsem na La-5 pribudli nejake ovladacie prvky (a vsimol som si aj nejake zdvojene - napr. 2x odhod bomb alebo odpal rakiet), takze to treba namapovat.

Testoval som asi do pol piatej do rana (nemusim dnes do prace Šklebící se) - ziadne problemy s behom hry neboli, nepadala ani netrhala. Testovane tak online ako i offline (vylietavam Pe-2 a sovietske stihacky s vynimkou La-5, ktory neznasam Úsměv Skopcacke masiny uz su komplet)

Trochu mrzi to obmedzenie serverov na 32 hracov. Je sice pravda, ze i v 32 ludoch sa da poriadne vyblaznit (napr. vcera na =LD=Heavy Metal, lietala II./JG1 proti zvysku sveta Šklebící se a bola to divocaren - od zasobovania letisk v He-111, po obranu Stuk az po zastavovanie tankovych utokov juzne od Staingradu), ale na 130 pilotov, co bolo na LD predtym - to jednoducho nema.

Tiez som zaznamenal po misii oznamenie v azbuke namiesto anglictiny. Nemile, pravdepodobne sposobene implementaciou nemciny do hry alebo hocicim inym.

Zvuk zvaracky v menu je nesmierne otravny.

Myslim si, ze onedlho budeme mat vonku nejaku zaplatu.
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Baron napsal:
Myslim si, ze onedlho budeme mat vonku nejaku zaplatu.

No, především onedlho budu mít nové železo, a tak se konečně podívám i na on-line ;-) Tipl bych si, že to omezení Dservereru na 32 je přechodný jev. Uvidíme, jak dlouho jim ten přechod bude trvat.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
32 lidí na server je určitě dočasné omezení. První museli opravit to padání, to chápu, že to byla priorita č. 1.

Jsem Cibule na to tvoje onedlho železo zvědavej. Určitě se někde potkáme a dáme si do držky. Já se neštítím ničeho, takže to určitě vyjde.
Non est specifica

310_cibule
Rumcajs napsal:
Určitě se někde potkáme a dáme si do držky. Já se neštítím ničeho, takže to určitě vyjde.

Já nikomu do držky nedávám (ne že bych nechtěl, ale zpravidla jsem to já, kdo schytá výprask, takže rozmíšky raději nevyvolávám). Spíše se omezuji na vyhlídkové lety s občasným útokem na mateřské školky či nemocnice (tedy pokud nemají krytí). No, uvidíme.

313_Nevo
No kooonecne, recenzia
SIMHQ: IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad Review
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Rumcajs
Ač duší stihač, propracoval jsem se k bombardování s He 111. Mám za sebou i nějaké úspěchy. Nejvíc tedy válčím s tím, že cíl nevidím dost včas, abych dokázal letadlo srovnat přesně do kursu. S tím mi asi neporadí nikdo. Ale co mi přijde zvláštní je ten bombardovací zaměřovač. Má to nastavení rychlosti a výšky, to je ok, to odečtu z přístrojů. Nastavení snosu větrem taky nastavím podle předpovědi. Ale asi úplně nechápu, co všechno to vlastně dělá. Jak to vnímám, to nastavení snosu udělá dvě věci, posune a vyosí to záměrný kříž. Tedy krom toho, že to míří ne pod letadlo, ale trochu vedle, to i srovná ten kříž do skutečného směru pohybu letadla vůči zemi. To je fajn, protože se dá chytit cíl na tu lajnu a pak jen čekat na odhoz. Ale přijde mi, že ten zaměřovač o tohle vyosení přijde, jakmile se přepne do vyhledávacího režimu. Tedy že se lze spolehnout na tu predikci skutečného kursu jen v zaměřovacím režimu, ale ne ve vyhledávacím. To samozřejmě podstatně komplikuje srovnání se do kursu při bočním větru, protože pak zbývá velmi málo času na finální korekci. Je to tak opravdu, nebo si to jen myslím? Pokud to tak je, je na to nějaký lék?
Non est specifica

Baron
Aj ked das automaticky odhod, musis dorovnavat masinu tak, aby si drzal ciel v krizi. Ak si spravne nastavil vsetky hodnoty, tak ciel zasiahnes. Nefunguje to tak, ze zapnes automatiku a zabudnes na nu, to ani nahodou. Tiez je dobre dat pokyn wingmenom aby nasledovali tvoju akciu - defaultne je to lavy alt+4 - vtedy plosne znicite de facto cokolvek. Ale chce to mat cvik, zaklad je dobre vyratat uhol odkial posobi na masinu vietor + nastavit korektne vysku a rychlost. Tu treba davat pozor, pretoze ani He-111 ani Pe-2 sa neprisposobuju rychlosti bombometcika ale naopak, a je docela ftalne ak je nespravne nastaveny jeden z vyssie uvedenych parametrov.

K tomu vyhladaniu ciela - aj tu plati, ze cim viac mas nalietane, tym lepsie "vidis". Za seba - casto vyuzivam prepinanie sa do mapy (pisem samozrejme o obtiaznosti expert) a predovsetkym si pozriem, ako ciel vyzera a kde ho mam hladat. Teraz uz nie je problem ani delostrelectvo, VZDY su ciele umiestnene pri "niecom" co je vidiet aj z velkej vysky (rieka, mesto, les, zeleznica atd). Cim dalej tym menej ale pouzivam mapu, pretoze ciele som dostal "do oka"- vsetky totiz maju specificky tvar. Zeleznicna stanica ma taky pretiahnuty tvar, supply depot je obdlznik a vzdy na kraji mesta, delostrelectvo tvoria postavenia v rade za sebou, casto su pri nich i nejake bedna, letisko myslim uvidi kazdy atd.

Poznamka: Sovietske letectvo bombarduje z vacsich vysok ako nemecke, pravidelne je to 5 - 6 km. Navyse nema automaticke odpocitavanie, no, niet nad rucnu pracu. Ale napriek tomu sa s Peshkou velmi dobre horizontalne bombarduje. Strmhlave bombardovanie ma tiez cosi do seba, ale horizontalne ma zacalo bavit viac - navyse su strelci aj v He-111 aj v pe-2 perfektne animovani. No a uplne bohoffske je, ked su tam zivi strelci. To je skoro nirvana Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Barone, ty jsi básník a gurmet života ;-)

Rumcajs
Nojo, odpověď je to krásnější, než bych si zasloužil. Představuji si Barona, že jak vidí toho předního střelce, jak hezky vystrkuje prdelku, když přelézá od zaměřovače ke kulometu, že by ho plácnul po tom zadečku a to hezky ručně, bez tý automatiky Cool
Non est specifica

Baron
Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

Baron
Je vonku maly fix - 1.005. Uz sa da konecne vypnut ten otravny zvuk zvaraca (okrem ineho) Úsměv

Zak, on 13 Nov 2014 - 15:26, said:
Version 1.005

We present the new version today as well a small fix for the earlier one. One of the very important parts of this update is our fix for the older TrackIR devices.

Changle log for v.1.005:
- A temporary solution for TrackIR 3 issue wass found and implemented. Start the game, then close it, find the configuration file in <game folder>\data\startup.cfg, find the section [KEY = input] and set the parameter as shown: old_trackir = 1
- Needless extra keys for dropping bombs and launching rockets removed. The corresponding functional bugs were fixed as well;
- AI planes should correctly stay in formation when approaching the action area for attack or bombing;
- La-5's engine start procedure fixed;
- Incorrect axis invertion fixed for La-5's inlet cowl shutters controls;
- Fuse delay in German planes should now be adequate to the settings you put before the flight;
- Several corrections in Russian localiza have been removed;
- Sounds of hangar should turn off automatically when a mission starts, a corresponding setting has been also added to the Sound settings menu;
- Exhaust flames on IL-2 should now correctly work in replay tracks;
- Animation of machine gun and cannon firing trigger was fixed for Bf 109 F-4, Bf 109 G-2, Ju 87 D-3.

And one more thing goes as a hotfix:
- The delay between input and action when controlling stabilizers of Bf 109 was fixed
Upravil/a Baron dne 13-11-2014 16:29
Hals - und Beinbruch!

clone9cz
Já vám řeknu, co je podvod. V adresáři \data\input jsou soubory default.map a current.map a když si ovládání vyresetujete ve hře na default, tak nejsou stejný !!!

http://www.wwii-illusion.net
310_cibule
No, a co jako? Slyšels někdy třeba o postupným zaplavování nizozemského pobřeží? Nebo vysychání Kaspického moře? Náhodou je to dost vymakaný.

Garrett
Stáhnu novej patch 1.005, pustím hru a v půlce mise "program přestal pracovat". Dám repete a zase to spadne...

Rumcajs
Garrett napsal:

Stáhnu novej patch 1.005, pustím hru a v půlce mise "program přestal pracovat". Dám repete a zase to spadne...
Zkus to přeinstalovat. Jako odinstalovat a nainstalovat znovu s tím, že si stáhneš aktuální instalátor. Poslední 2 patche padání hodně odstranily, ale asi ne zcela, nebo ne pro všechny. Osobně s verzema 1.004 a 1.005 mám dobrou zkušenost.
Non est specifica

Rumcajs
Mám teď dvě domácnosti. Ne, nerozvedl jsem se, ani to neplánuju. Prostě jsem si pořídil domeček. No a tak mám dvě místa, kde mám lítací hardware. Takže jsem oprášil starý CH FighterStick, Saitekovou plynovku a Staitekové plastové pedály. Nechal jsem si vyrobit FreeTrack a oživil starší i7 3770. No a zkusil jsem si po čase, jaké to je lítat s tím plastovým zařízením. A je to těžký. FreeTrack je ok, CH Fighter Stick se dá snýst, plynovka od X52 je vlastně moc prima. Ale ty plastové pedály jsou hrozné. Lítám BOSko, které je na směrovku citlivé. A porovnávat ty Saitekové pedály s pedálama od Milana Šimudži nejde. Vůbec to nesnese srovnání. V BOSu jsou pedály a jejich kvalita prostě zásadní. Píšu to, protože mě to dost zarazilo. Lítal jsem se Saitekama víc jak rok a nemyslel, že to je až takový handicap. A je. Možná v jiných simech to tak není, ale v ROF a BOS jo. S klacíkem je to trochu složitější. CH Fighter stick je vlastně slušná volba. Přesto se k tomu člověk těžko vrací, když má kovovou King Kobru. Je to marný, je to marný, náš koníček je drahý. Kdo si to chce užít, musí do toho i něco dát. Musím přiznat, že s těma plastovejma pedálama je to vlastně otrava lítat. Hodně z toho zážitku je o vybavení. Nedá se to okecat, je to nákladné.
Non est specifica

Bierglass
Jo to máš pravdu.Měl jsem ty plastové pedály půjčené ale s těmi poctivými železnými od Big Joa se to nedá srovnat.Škoda,že už je nedělá.Zamračený

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,050,373 návštěv