Miro, koukej na tvar křídel. To je první, co je zdálky vidět. Jsi li za, pak se dívej třeba na chladiče. Má to dva chladiče pod křídlama? Jestli sedíš v Bf 109, nestřílej.
Jinak útok na vlastní není nic neobvyklého. Dokud se člověk nepřiblíží, nemá jistotu identifikace. Musí počítat s tím, že to je lítadlo druhé strany.
Mačkání spouště je pak další krok. Asi všem, co lítaj, se už někdy stalo, že to vyklopili do kamaráda. Já takhle zkraje mýho online snažení vosolil nějakýho chudáka v ROFku na Syndikátech. Byl to můj první online výstřel, soustředím se na to, abych ho dohnal, mířím, mačkám spoušť a v tu chvíli mi došlo, že to je našinec. No a co víc, ten našinec začal hrozně nadávat česky
Spravidla lietam okolo 2200 - 2300 otacok, ale vo vseobecnosti je to bezpecne do 2500 Pomockou su ukazovatele objavujuce sa na pravej strane, kde vypise, ci letis na cestovny rezim, bojovy rezim alebo nudzovy rezim. Bojovy rezim vydrzi motor 30 minut bez prerusenia, nudzovy rezim 3 minuty.
Upravil/a Baron dne 31-10-2014 09:59
Sry za následující OT …
Kromě manévrů a toho, že mimo kanonových podvěsů má Befko ještě zřejmě přídavnou nádrž, i když už je evidentně vysoko nad boxem čtyřmotorových bombrů, je na tom videu ještě jiná zajímavá věc. V guncamu z 20. února těsně předcházejícímu tomu na který upozorňuje Werner střílí ještě Lieutenant Stephens, zatímco v následujícím záběru z 25. února už střílí Captain Stephens … A nakonci v záběrech ze srpna je už Major Stephens
No tak za prvé, ve skutečnosti sedí v tom letadle a ne na židli v obýváku. Takže s tebou mávají všemožmé nesmysli jako přetížení, setrvačnost apd. A za druhé, nemusel mít zrovna svůj letoun. Sry za OT.
Ja mam z pana Stephensa dojem, ze na strelnicu velmi nechodil. Asi bol povysovany za nieco ine.
IMO v tom lietadle v boji, v realnom boji, je to asi trochu ine ako doma za pocitacom. Staci si pozriet zabery z fotogulometov (nielen tento clip) a pravdepodobne na strelnicu nechodili asi vsetci. Zhodou okolnosti sme vcera s MadVlkom pozerali zabery s fotogulometov pri utokoch na bombardovacie zvazy B-17 a B-24. Povedal by som, ze prst zo spuste uvolnili az po prelete cez ten bombardovaci zvaz. Tiez to ale vyzera, ze uspesnost strelby nebola nic moc. Ovsem pilot, co sedel v tej masine by asi nesuhlasil - jednak nevidime zasahy, ktore videl on, a jednak za kompom nemame iba jeden pokus. Tu ked ti ustreli prdel, tak das respawn a ides znovu hore. V reale to bola spravidla konecna. Na okraj - povysovalo sa nielen za zostrely lietadiel, ale aj za znicene pozemne ciele, pocet odlietanych misii atd.
Baron napsal:
...Pomockou su ukazovatele objavujuce sa na pravej strane, kde vypise, ci letis na cestovny rezim, bojovy rezim alebo nudzovy rezim...
Tohle doporučuji vypnout, člověk tím získává hrozně špatné návyky. Je lepší se naučit koukat na budíky.
Podobné jako z tou zatrolenou ikonou na mapě, umíte ji někdo vypnout nebo je to o nastavení serveru/mise? Ztrácet se nad zasněženou krajinou, je už jediné co mě chybí k dokonalosti
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
Ja mam z pana Stephensa dojem, ze na strelnicu velmi nechodil. Asi bol povysovany za nieco ine.
IMO v tom lietadle v boji, v realnom boji, je to asi trochu ine ako doma za pocitacom. Staci si pozriet zabery z fotogulometov (nielen tento clip) a pravdepodobne na strelnicu nechodili asi vsetci. Zhodou okolnosti sme vcera s MadVlkom pozerali zabery s fotogulometov pri utokoch na bombardovacie zvazy B-17 a B-24. Povedal by som, ze prst zo spuste uvolnili az po prelete cez ten bombardovaci zvaz. Tiez to ale vyzera, ze uspesnost strelby nebola nic moc. Ovsem pilot, co sedel v tej masine by asi nesuhlasil - jednak nevidime zasahy, ktore videl on, a jednak za kompom nemame iba jeden pokus. Tu ked ti ustreli prdel, tak das respawn a ides znovu hore. V reale to bola spravidla konecna. Na okraj - povysovalo sa nielen za zostrely lietadiel, ale aj za znicene pozemne ciele, pocet odlietanych misii atd.
To taky není uplně pravda. Je spoustu guncamů, kde piloti střílí až překvapivě dobře. Celkově hodně nabušení v tomle působí amíci, kteří často v guncamech zasahují velmi přesně.
Doporučuju tohle video, kde je spousta divokých soubojů a sestřelů, za které by se člověk nemusel stydět ani v Ilovi https://www.youtu...vOBEJnLO40
Bob Stephens měl za svoji tůru v ETO (prosinec 1943 - srpen 1944) 13 potvrzených sestřelů, to bych asi viděl jako důvod jeho povyšování. V roce 1945 se z něj dokonce stal Lieutenant - Colonel. Mimochodem, na tom videu je k vidění 8 jeho potvrzených vítězství a jedno ve spolupráci.
Este posledny krat OT.
Baron, ja som si samozrejme nedovolil porovnavat Stephensa v reale a seba sa za pc. Nemyslel som konkretne iba suboj s befkom v neg G. Nejak tak celkovo ako pise Werner mi jeho strelba nepride ako "sanka dole, sefe".
Povysovanie som pisal, ze za nieco ine asi. Je tam samozrejme faktor 8 kilov plus serovanie. Ale pri rotacii pilotov ze odlieta svoje a ide domov, bud na bojove hodiny alebo lety, skratka povysovat museli. Ci?
Lanci, to nebolo o tebe Tiez som videl hodne zaberov z fotogulometov - ak ked hovorim hodne tak ich bolo naozaj dost - kde letel nepriatelsky stroj nad zemou, za nim stihac v P-51 a strely isle vsade mozne len nie do toho Bf. Nepouzival stopovky ale na zemi bol vidiet "krasny"rozptyl striel - vyzeralo to, akoby "ciel" letel na rozburenym jazerom. Osobne si myslim, ze Stevens nemal zase az taku zlu musku - v konecnom dosledku zostrelit 13 nepriatelskeho lietadiel za cca 8 mesiacov nie zly vysledok. Niektori nedokazali zostrelit ani jedno nepriatelske lietadlo za celu vojnu. Kazdopadne tvoj nazor na to respektujem a nemal som v umysle ho ziadnym sposobom napadnut.
Ked uz sme pri tom - mate niekto Stephensovu kamuflaz? Resp. kamuflaze strojov na ktorych lietal?
Mno,delší dobu jsem nelétal protože mně již nebavil prasomlejn v MP . Nebyla to již až taková zábava jako na začátku a nikdy jsem nebyl příznivcem map typu Fast Food (Rofkaři vědí o čem je řeč). Včera jsem vyzkoušel všechny tři servery tzn. LD,Syndicate a DED. Dle mého názoru je každý MP tak zábavný jak zábavné jsou mapy. Neni to o velikosti mapy,všechny testované servery mají přibližně stejnou velikost map. LD mně nijak neoslovil to samé se dá říci o Syn., kteří tak nějak dělají stále stejnou mapu jako v Rofku.Tam to vzhledem k rychlosti letadel nijak nevadilo zábavě. V Bosku už je to o poznání slabší.Opravdovou zábavu jsem našel až na serveru DED. I přes poměrně vysoký ping (cca 80) a jeden pád serveru to je opravdu mistrně udělaná mapa.Přesně tak nějak si to představuji.Dostatek různých cílů( děla,tanky,vlak,autíčka) v rozumné vzdálenosti od sebe,cíle nejen na frontě ale i hluboko v zázemí, kde vše souvisí se vším mně opět naplnilo radostí z létání.Se Štukou jít likvidovat nepřátelské kolony nebo vlak hluboko v týlu nepřítele může být opravdu záležitostí na celý večer.Je to server,který doslova volá po akci organizované skupiny.Je sice jen pro 32 hráčů ale má to atmosféru.Jen škoda,že nevím jaká je doba pro rotaci map.Pád serveru cca po 1 hodině Rozhodně doporučuji vyzkoušet.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.