Teorie bojového simulátoru II (War Thunder story)
|
Punik |
Přidané 31-01-2014 00:12
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 113
Založený: 18.01.14
|
606_Tempik napsal:
Vemu jako příklad Bf 109F-4/Trop. Hra nám udává její maximální rychlost jako 687km/h. Podle mého je tento údaj zcestný. Pokud se mnou nesouhlasíš, rád se nechám poučit o maximální rychlosti tropických Fridrichů.
Pak tu máme Fw 190A-5. Jedno z nejrychlejších letadel své doby a ejhle, hra nám udává jako její maximální rychlost 607km/h. Opět platí to co výše. Opravdu má být befko s tropickými úpravami výŕazně rychlejší než Fockewulf? Je to můj kyd, nebo herní kyd, co myslíš?
Máš pravdu, po prostudování dostupných zdrojů, přestože se v údajích nikoliv nevýznamně liší musím konstatovat, že Bf-109 F4 by nemělo být rychlejší než FW-109 A5.
606_Tempik napsal:
Aha, myslel jsem, že se bavíme o Fw 190A-5 a tys mi našel o roky mladší prototyp ranných verzí.
Máš pravdu i v tomhle, za to se trošku stydím, že jsem neuvedl že se nejedná o A5 variantu a sypu si popel na hlavu.
Takže tím pádem uznávám i tvůj další argument, že ve WT jsou nereálně prezentované rychlosti (a jiná data, to jsem ale neověřoval) u podle mě celkem klíčových strojů války.
Zároveň děkuju za poskytnutí super zdrojů, ještě mi toho spousta chybí k přečtení, ale myslím, že "to pude". Já vím, že vám to přijde zbytečné furt dokola linkovat zdroje a citace, ale pro mě je to důležitý, mít možnost si ověřit co tu kdo tvrdí. Berte mě prostě jako blbečka a čtyřletý dítě, kterýmu je potřeba to polopaticky vysvětlit a abych se furt neptal "A proooč?", nebo "A jak jsi na to přišel?", tak mi na konci hodíte link nebo citaci a vono to se mnou možná pak nebude tak zlý... A marný.
---------------------------------------------------------------------------
Pokud moudřejší ustoupí, budou si blbci dělat, co se jim zachce...
|
|
|
|
Punik |
Přidané 31-01-2014 00:15
|
Rozkoukaný
|
1stCL_Fucida napsal:
Po mně už lidi ani nechtějí zdroje...protože se bojí, že bych je taky mohl sepsat .
No, každopádně mi dovol v kleče smeknout, před tím cos postnul na palba.cz, je to hezky strukturovaný, přehledný, s referencema, super. Ještě pár dní tu asi ode mě budete mít pokoj, protože je toho hodně k nastudování. Hezkou kostičku jste mi hodili! Tu budu žvejkat dlouho...
|
|
|
|
Punik |
Přidané 31-01-2014 00:19
|
Rozkoukaný
|
Badysak napsal:
Je dobré, že chcete zdroje po diskutérech, ale né vždy jde vyhovět pak je však člověk jen BLB
Pokud nemůžu něco dokázat, tak stačí říct, že je to "můj kvalifikovaný odhad", nebo "můj názor", případně "domnívám se, že..." a hned se to zkousává lépe a radostněji, než když je to prezentováno jako fakt. Člověk pak nemusí být za blba, jenom je potřeba neplést si dohady a fakta. Potom se totiž dva zhádají vlastně úplně zbytečně, v mém případě... Nebo někdo, kdo věří ve "slovo Boží" může přejmout mylnou myšlenku nebo dohad a dál to šířit jako fakt a to už by fakt blb byl. Sice né úplně vlastní vinou, ale přece...
|
|
|
|
Punik |
Přidané 31-01-2014 00:30
|
Rozkoukaný
|
1stCL_Werner napsal:
Puníku ty dokážeš z věty "As to the rest of the design philosophy, Tank wanted something more than an aircraft built only for speed." vyčíst, že 109 je rychlejší než 190 ?
Nikoliv, použil jsem data z jiných údajů, které byly v souladu s tou větou. Nicméně Tempik mě správně upozornil, že v našem argumentu jsem chybně použil data časného prototypu a né varianty o které byla řeč, čímž můj argument diskvalifikoval a to já plně uznávám.
Takže pochopil jsem dobře, že hodnotíš např. FM War Thunderu právě z této pozice ? Resp. jak můžeš tvrdit že WT je/neni simulace, když nemáš zrovna moc ponětí o tom co má simulovat
Ano, pochopil jsi to dobře. Mám ponětí o tom, že má simulovat chování letadel z druhé vojny. Chápu taky, že simulátor jak ho zde někteří chápou nemá se simulátorem nic společného, ale to je jejich věc. Mojí věcí je uznat, že to není objektivně vzato kvalitní simulátor proto, protože vychází z chybných vstupních dat, k čemuž jsem došel na základě disputace s Tempikem. Což uznávám. Přesto, tvrdit o WT že není simulátor a snažit se shodit každý zdroj který tvrdí opak je prostě hloupé. Je to hra se simulačním režimem, který má chybná vstupní data a tím pádem rozumím, proč s ní mají někteří lidi problémy.
Ale opět - jsme k tomuhle bodu dospěli, protože se konečně našly reference a linky a protože se nebavíme o abstraktním hovně, ale konkrétních, něčím podložených datech.
|
|
|
|
Punik |
Přidané 31-01-2014 00:33
|
Rozkoukaný
|
606_Tempik napsal:
Nekop do mrtvoly. Puník se tu neobjevil už přes dva dny, protože mu prasklo ego
Mé ego je pevné a neochvějné. A kdyby něco, mám ve skříni ještě několik záložních.
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 01-02-2014 01:06
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Punik napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Po mně už lidi ani nechtějí zdroje...protože se bojí, že bych je taky mohl sepsat .
No, každopádně mi dovol v kleče smeknout, před tím cos postnul na palba.cz, je to hezky strukturovaný, přehledný, s referencema, super. Ještě pár dní tu asi ode mě budete mít pokoj, protože je toho hodně k nastudování. Hezkou kostičku jste mi hodili! Tu budu žvejkat dlouho...
Pochvaly na mě můžeš valit klidně častěji
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
DarkTatka |
Přidané 01-02-2014 09:20
|
Uživatel
Příspěvek: 857
Založený: 20.09.10
|
1stCL_Fucida napsal:
Punik napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Pochvaly na mě můžeš valit klidně častěji
Ooo fuci, jehoz znalosti nemeckych stroju jen malokdo vyrovna, a jenz jsi dokazal i Punika dovest k osviceni, necht je pochvalena administratorska ruka tva (a at ta ruka pls uz konecne udela aspon redirect z vwings.net na panzerkampfwagen). |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 01-02-2014 14:44
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Amen!
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Serza |
Přidané 01-02-2014 15:59
|
Uživatel
Příspěvek: 1217
Založený: 24.09.10
|
O velky krali Fuci, Vas lid Vam dekuje za Vase informace, neb Vase Vysost jest timto cinem velmi pomohla poznani poddanstva.
No co. Spatne vtipy, to je moje. Stejne tak srandovne napsana pravda. |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 02-02-2014 11:35
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
magot napsal:
Já nemám ve wiki důvěru, ale takový ty hrubý informace jakože má vrtulník vrtuli občas zvládne
magot, to by si snad mohol vediet, ze vrtulnik ma rotor a nie vrtulu
Dokonca aj wiki to vie
V letectví se tak nazývá nosná plocha letounů s rotujícími nosnými plochami, např. rotor vrtulníku.
Zdroj: cs.wikipedia.org/wiki
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
alfik |
Přidané 02-02-2014 13:18
|
Diskutující
Příspěvek: 4820
Založený: 21.04.06
|
Nene Nevo - musíme to brát přesně podle názvu! Vrtulník má vrtulu a helikoptéra má lítacího hlemýždě!
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
LEON |
Přidané 03-02-2014 18:24
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Správně, jinak by se to nenazývalo vrtulník, ale rotorník, to dá rozum...
|
|
|
|
Koty |
Přidané 03-02-2014 19:02
|
Diskutující
Příspěvek: 2868
Založený: 18.07.11
|
říká se buďto rotující křídlo nebo vrtule. Rotor je např. turbína v jeho motoru.
Burn the Wiki, Burn it all!
Rien n'est parfait; c'est la vie!
|
|
|
|
FK_Stern |
Přidané 04-02-2014 10:10
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 167
Založený: 08.10.09
|
A máš na to nějaké reference ? |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 04-02-2014 10:56
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Koty napsal:
říká se buďto rotující křídlo nebo vrtule. Rotor je např. turbína v jeho motoru.
Burn the Wiki, Burn it all! Prosím tě Koty, rotor je rotující část mechanismu. Rotor v turbíně je tedy ten rotující hřídel s lopatkama. Celá turbína se ale neskládá jen z rotoru. Má i nerotující části, že. Navíc ne každý rotor je v turbíně. Např. elektromotory maj taky rotor, viď. A když už jsme u toho, těm rotujícím křídlům u vrtulníku se taky říká rotor. |
|
|
|
1stCl_Pyt |
Přidané 04-02-2014 12:27
|
Nováček
Příspěvek: 65
Založený: 25.10.11
|
Pojmem rotor se označují rotující součásti strojů (elektrický motor, dynamo, alternátor, čerpadlo). Nerotující část se nazývá stator. |
|
|
|
torr |
Přidané 04-02-2014 13:45
|
Uživatel
Příspěvek: 533
Založený: 05.01.06
|
a vybrující části - vybrátor |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 04-02-2014 14:14
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
vibrující - vibrátor
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
saldy |
Přidané 04-02-2014 14:20
|
Diskutující
Příspěvek: 3650
Založený: 29.01.09
|
Snad se souboj mezi vibrátorem a vybrátorem z více či méně pokleslých dámských webů nepřenese i sem |
|
|
|
torr |
Přidané 04-02-2014 14:28
|
Uživatel
Příspěvek: 533
Založený: 05.01.06
|
ostatně vibrátor taky cosi simuluje ,takže podle mě patří do rodiny simů |
|