November 23 2024 14:01:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Teorie bojového simulátoru II (War Thunder story)
Punik
606_Tempik napsal:
Vemu jako příklad Bf 109F-4/Trop. Hra nám udává její maximální rychlost jako 687km/h. Podle mého je tento údaj zcestný. Pokud se mnou nesouhlasíš, rád se nechám poučit o maximální rychlosti tropických Fridrichů.
Pak tu máme Fw 190A-5. Jedno z nejrychlejších letadel své doby a ejhle, hra nám udává jako její maximální rychlost 607km/h. Opět platí to co výše. Opravdu má být befko s tropickými úpravami výŕazně rychlejší než Fockewulf? Je to můj kyd, nebo herní kyd, co myslíš?

Máš pravdu, po prostudování dostupných zdrojů, přestože se v údajích nikoliv nevýznamně liší musím konstatovat, že Bf-109 F4 by nemělo být rychlejší než FW-109 A5. Mrknutí

606_Tempik napsal:

Aha, myslel jsem, že se bavíme o Fw 190A-5 a tys mi našel o roky mladší prototyp ranných verzí.

Máš pravdu i v tomhle, za to se trošku stydím, že jsem neuvedl že se nejedná o A5 variantu a sypu si popel na hlavu. Mrknutí Šklebící se

Takže tím pádem uznávám i tvůj další argument, že ve WT jsou nereálně prezentované rychlosti (a jiná data, to jsem ale neověřoval) u podle mě celkem klíčových strojů války.

Zároveň děkuju za poskytnutí super zdrojů, ještě mi toho spousta chybí k přečtení, ale myslím, že "to pude". Mrknutí Šklebící se Já vím, že vám to přijde zbytečné furt dokola linkovat zdroje a citace, ale pro mě je to důležitý, mít možnost si ověřit co tu kdo tvrdí. Úsměv Berte mě prostě jako blbečka a čtyřletý dítě, kterýmu je potřeba to polopaticky vysvětlit a abych se furt neptal "A proooč?", nebo "A jak jsi na to přišel?", tak mi na konci hodíte link nebo citaci a vono to se mnou možná pak nebude tak zlý... Šklebící se A marný. Šklebící se
---------------------------------------------------------------------------
Pokud moudřejší ustoupí, budou si blbci dělat, co se jim zachce...

Punik
1stCL_Fucida napsal:

Po mně už lidi ani nechtějí zdroje...protože se bojí, že bych je taky mohl sepsat Úsměv.

Šklebící se No, každopádně mi dovol v kleče smeknout, před tím cos postnul na palba.cz, je to hezky strukturovaný, přehledný, s referencema, super. Ještě pár dní tu asi ode mě budete mít pokoj, protože je toho hodně k nastudování. Mrknutí Hezkou kostičku jste mi hodili! Šklebící se Šklebící se Tu budu žvejkat dlouho... Šklebící se

Punik
Badysak napsal:
Je dobré, že chcete zdroje po diskutérech, ale né vždy jde vyhovět pak je však člověk jen BLB

Pokud nemůžu něco dokázat, tak stačí říct, že je to "můj kvalifikovaný odhad", nebo "můj názor", případně "domnívám se, že..." a hned se to zkousává lépe a radostněji, než když je to prezentováno jako fakt. Mrknutí Člověk pak nemusí být za blba, jenom je potřeba neplést si dohady a fakta. Potom se totiž dva zhádají vlastně úplně zbytečně, v mém případě... Nebo někdo, kdo věří ve "slovo Boží" může přejmout mylnou myšlenku nebo dohad a dál to šířit jako fakt a to už by fakt blb byl. Sice né úplně vlastní vinou, ale přece... Úsměv

Punik
1stCL_Werner napsal:
Puníku ty dokážeš z věty "As to the rest of the design philosophy, Tank wanted something more than an aircraft built only for speed." vyčíst, že 109 je rychlejší než 190 ?

Nikoliv, použil jsem data z jiných údajů, které byly v souladu s tou větou. Nicméně Tempik mě správně upozornil, že v našem argumentu jsem chybně použil data časného prototypu a né varianty o které byla řeč, čímž můj argument diskvalifikoval a to já plně uznávám. Mrknutí

Takže pochopil jsem dobře, že hodnotíš např. FM War Thunderu právě z této pozice ? Resp. jak můžeš tvrdit že WT je/neni simulace, když nemáš zrovna moc ponětí o tom co má simulovat Úsměv

Ano, pochopil jsi to dobře. Mám ponětí o tom, že má simulovat chování letadel z druhé vojny. Chápu taky, že simulátor jak ho zde někteří chápou nemá se simulátorem nic společného, ale to je jejich věc. Mojí věcí je uznat, že to není objektivně vzato kvalitní simulátor proto, protože vychází z chybných vstupních dat, k čemuž jsem došel na základě disputace s Tempikem. Což uznávám. Přesto, tvrdit o WT že není simulátor a snažit se shodit každý zdroj který tvrdí opak je prostě hloupé. Šklebící se Je to hra se simulačním režimem, který má chybná vstupní data a tím pádem rozumím, proč s ní mají někteří lidi problémy.

Ale opět - jsme k tomuhle bodu dospěli, protože se konečně našly reference a linky a protože se nebavíme o abstraktním hovně, ale konkrétních, něčím podložených datech. Mrknutí

Punik
606_Tempik napsal:

Nekop do mrtvoly. Puník se tu neobjevil už přes dva dny, protože mu prasklo ego Smutný

Šklebící se Mé ego je pevné a neochvějné. Šklebící se A kdyby něco, mám ve skříni ještě několik záložních. Šklebící se

1stCL_Fucida
Punik napsal:

1stCL_Fucida napsal:

Po mně už lidi ani nechtějí zdroje...protože se bojí, že bych je taky mohl sepsat Úsměv.

Šklebící se No, každopádně mi dovol v kleče smeknout, před tím cos postnul na palba.cz, je to hezky strukturovaný, přehledný, s referencema, super. Ještě pár dní tu asi ode mě budete mít pokoj, protože je toho hodně k nastudování. Mrknutí Hezkou kostičku jste mi hodili! Šklebící se Šklebící se Tu budu žvejkat dlouho... Šklebící se

Pochvaly na mě můžeš valit klidně častěji Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

DarkTatka
1stCL_Fucida napsal:

Punik napsal:

1stCL_Fucida napsal:

Pochvaly na mě můžeš valit klidně častěji Šklebící se

Ooo fuci, jehoz znalosti nemeckych stroju jen malokdo vyrovna, a jenz jsi dokazal i Punika dovest k osviceni, necht je pochvalena administratorska ruka tva (a at ta ruka pls uz konecne udela aspon redirect z vwings.net na panzerkampfwagen).

1stCL_Fucida
Amen! Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Serza
O velky krali Fuci, Vas lid Vam dekuje za Vase informace, neb Vase Vysost jest timto cinem velmi pomohla poznani poddanstva.

No co. Spatne vtipy, to je moje. Stejne tak srandovne napsana pravda.

313_Nevo
magot napsal:
Já nemám ve wiki důvěru, ale takový ty hrubý informace jakože má vrtulník vrtuli občas zvládne Úsměv

magot, to by si snad mohol vediet, ze vrtulnik ma rotor a nie vrtulu Šklebící se
Dokonca aj wiki to vie

V letectví se tak nazývá nosná plocha letounů s rotujícími nosnými plochami, např. rotor vrtulníku.
Zdroj: cs.wikipedia.org/wiki

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

alfik
Nene Nevo - musíme to brát přesně podle názvu! Vrtulník má vrtulu a helikoptéra má lítacího hlemýždě! Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

LEON
Správně, jinak by se to nenazývalo vrtulník, ale rotorník, to dá rozum... Naštvaný

https://www.rcfree.eu
Koty
říká se buďto rotující křídlo nebo vrtule. Rotor je např. turbína v jeho motoru.

Burn the Wiki, Burn it all!
Rien n'est parfait; c'est la vie!

FK_Stern
A máš na to nějaké reference ?

Rumcajs
Koty napsal:

říká se buďto rotující křídlo nebo vrtule. Rotor je např. turbína v jeho motoru.

Burn the Wiki, Burn it all!
Prosím tě Koty, rotor je rotující část mechanismu. Rotor v turbíně je tedy ten rotující hřídel s lopatkama. Celá turbína se ale neskládá jen z rotoru. Má i nerotující části, že. Navíc ne každý rotor je v turbíně. Např. elektromotory maj taky rotor, viď. A když už jsme u toho, těm rotujícím křídlům u vrtulníku se taky říká rotor.

1stCl_Pyt
Pojmem rotor se označují rotující součásti strojů (elektrický motor, dynamo, alternátor, čerpadlo). Nerotující část se nazývá stator.

torr
a vybrující části - vybrátor

WT_Horrido
vibrující - vibrátor

Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

saldy
Snad se souboj mezi vibrátorem a vybrátorem z více či méně pokleslých dámských webů nepřenese i semÚsměv

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
torr
ostatně vibrátor taky cosi simuluje ,takže podle mě patří do rodiny simů

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,026,176 návštěv