Jo, lom je dobrej. Když se od něj vydáš po té cestě na západ, taky narazíš na Kumána. Jenže tenhle má meč a je dost protivnej. Hnal mne zpátky až k tomu lomu. A to jsem jel na koni a on za mnou pelášil pěšky. Vůbec má tahle hra tendenci mě tak nějak ponižovat (a ještě aby to dělala v jazyce kostnického mučedlníka, to už by bylo moc).
Ale leze jak kamzík, co?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Bože můj přestaňte citovat ten příšerný název, jinak tu hru nikdy nedokončí, protože Vávru propíchnu (třeba i dřevěným mečem). Ta vesnice se jmenuje Mrchojedy.
No, dyť to říkám, že jsou virtuální. Ve skutečnosti to jsou Mrchojedy :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Spec pro Cassia a Magota si dovolím citovat sám sebe: "s výj. písma samosebou"
Čemu konkrétně jste v tomto výroku nerozuměli?
Jasně, dívám se na to optikou člověka který se o historii zajímá a leccos musel v tom divném písmu přelouskat - ale v tom to vězí, to písmo JE špatně luštitelné, avšak řeč nikoli. Takže stačí použít modernější font a budeme tomu rozumět dost na to, abychom věděli kdo je Kumán a kdo našinec
A za který konec se bere meč!
PS: Vesnice se jmenuje Merhojedy protože Vávra je kokot. Kdyby Vávra nebyl kokot, jmenovala by se Mrchojedy. Tomu se říká vztah příčiny a následku. Napsal jsem mu to hned zkraje a málem jsem za to dostal banána na fórum hry. A to přesto, že jsem zvolil mnohem slušnější slovo než kokot. Holt, za pravdu se občas i hoří Upravil/a alfik dne 30-05-2016 12:08
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček
Ale kdepák, Vávra je jen symptom.
Je to problém s českým sebepohrdáním.
Ale to je vlastně jedno. Oni vlastně Češi neexistují - akorát se nemůžou Němci s Rusama dohodnout jestli jsou Češi špatní germáni nebo špatní slovani
No a Češi samotní tím pádem vlastně nemají nárok ani na existenci, ani na Samopše či Mrchojedy
PS: I ti blbí Poláci dokáží dokonce i do her jichž se prodá pár set kusů protlačit polštinu - běžně bývá překlad do čtyřech jazyků: angličtiny, ruštiny, čínštiny a POLŠTINY
O tom že co s potížemi hledám na českých webech to v pohodě najdu na polských ani nemluvím - už od dob mých pokusů s "Čornou akulou" jsem si návody apod. hledal zásadně na polském DCS fóru páč u nás se nic podobného nenajde... a zvykl jsme si poté i chodit raději na polské média - české "vyvážené" zpravodajství se pomalu stává vtipem i v Severní Korei...
Dosti k tomuto problému. Vyřešte si jej či nikoli, ostatně koho to zajímá, když jde o Čechy. Ani je samotné.
Upravil/a alfik dne 01-06-2016 13:12
Tak Alfíku, už můžeš být v klidu. V české lokalizaci jsou na mapě Mrchojedy, ne Merhojedy (on by totiž žádný rodilý mluvčí ve většině neslovanských jazycích Mrchojedy nedal).
Tak už sebou konečně zase můžeme přestat sebepohrdat :-) I když osobně si myslím, že většina lidí ze zdejší kotlinky své češství spíš přeceňuje. Ostatně jako všude jinde.
No, zrovna virtuální prohlídka Sázavského opatství mě hodně láká. Z té ukázky to vypadá fantasticky.
Mimochodem ten kluk má i další hodně zajímavá jůtubka ze téhle hry.
V české lokalizaci jsou na mapě Mrchojedy, ne Merhojedy...
No sláva. Tak už si konečně nebudu připadat jako cizinec v rodném kraji. Ještě jsem zvědavý jak Vávra zapracuje / zpracuje naši obec.
Upravil/a Powerty dne 24-06-2016 07:36
Tak Alfíku, už můžeš být v klidu. V české lokalizaci jsou na mapě Mrchojedy, ne Merhojedy (on by totiž žádný rodilý mluvčí ve většině neslovanských jazycích Mrchojedy nedal).
Tak už sebou konečně zase můžeme přestat sebepohrdat :-) I když osobně si myslím, že většina lidí ze zdejší kotlinky své češství spíš přeceňuje. Ostatně jako všude jinde.
Tak na to se na Hanáckém napijem! A neke že nedorazíš - pak bych si musel toho paňáca dát sám...
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.