1stCL_Fucida napsal:
Třeba já už UP nelétám vůbec a rozhodně se k němu vracet nebudu Je to neskutečný bazmek Jestli bude UP postavený na 4.11 a bude odladěný, pak prosím, ale stávající UP3 byla a je šílená tragédie.
Zcela určitě po stránce simulátoru historie..ale co to kecám. nikdo ted nevi jak to tenkrát opravdu bylo a za tohoto stavu vyhrává lepší pocit z poletu a lepší možnosti stavění misí. Tam jednoznačně vede UP - at je jak chce zabugované - zatím.
Neříkám že se to časem nemuže otočit...třeba v 4.12 bude MDS, kouře, zvuky, 6DOF, RRR, Material Resources, zásobování kolonou, palubni radar, pozemní radar, praskání konstrukce, zasekávání zbraní, tuhé mosty/vlaky, 60 nových ajráků, lítatelný bombry, 45 nových map...a všechno zadarmo.
Jasně Lekku, ale ono je lítat a lítat Sice vím, že B24 a B17 z UP, které mají totožný letový model a jsou místy třeba až o 100 km/h rychlejší, než v reálu, jsou lepší než nic, ale přesto mě UP dokonale odradil při přípravách Invaze. Prostě mně to stačilo
Ve 4.12 vy měl být ten ofiko Liberator a kdyby se podařilo nějakou západní mapu, tak by to byla už jedna velká pohoda. Ale to budeme zase o rok starší
JJ.. souhlas - bylo to náročnější, ale popravdě já si ted neumím představit jakou bych vlastně postavil specku na 4.11 pro DF.
Možná coopka pro max 32 lidí by mohla mít něco z MDS.
Ale jinak by to byla dost drsná arkáda - byt s věrnějšími letovými hodnotami.
Tolik asi k tomu litání a lítání na DF serverech.
Nezapomen že jsme už zhejčkaný - a to taky mj. díky Invazi
Dobrej paradox co
Zrovna včera jsem si při bouchání mapy uvědomil, že nestavim nějakou DF pranici, ale skoro kompletní hru/specku se zápletkou a pravidlama vyvážení. Jsme prostě už jinde a mnohem náročnější. Obyč DF prasomlejn na dva čtverce bez kokpitu (jako v rusku) tady už ani neznáme Upravil/a Lekk dne 23-01-2012 14:51
To ze to bolo stvrtok 19.01. prave 2v1 ( 60v30 ) v prospech RED ale nie je nahoda! Musime si uvedomit, aj vo svetle prechodu na 2/JG26 server, jeden fakt: Ze na SCH je priemerna stvrtkova ucast 43 RED vs 19 BLUE pilotov.
A to je mozno maly hacik. Male vysvetlenie preco byva SCH prave na Spit vs 109 a nie na niektorom inom serveri (okrem toho ze ma potrebne staty, ma solidne vysoky pingkick atd.). Je to prave koli tomu balancu. Kedze modra strana ma vzdy male ucasti, tak verjeny server zabezpecoval ze menej pocetna strana sa vzdy prirodzene dobalancovala - ludia na HL videli celkom plny server a pripajali sa s vidinou dobrej 'masovej' zabavy.
Ale raz za cas sa stane, ze aj tak nastane disbalanc. A vtedy nastava maly problem. Tento stvrtok mozme povedat na to doplatili modry. Samozrejme bol to len jeden z faktorov, dalsim boli modre AI bombre na mape atd. Bo zoberte si stvrtok cca 45 CZSK RED a cca 15 CZSK BLUE. To ked doratame do pomeru 60 ku 30, tak nam vychadza 15 other RED a 15 other BLUE. Tato vzdusna nadvlada neumoznuje CZSK BLUE uhrat ferovy vysledok proti CZSK RED strane v SquadCHallenge (nastastie sa to stalo iba raz v takejto miere).
To ze sa admini na WBoP serveroch rozhodli to riesit vykopavanim a udrziavanim takzvaneho 'CounterStrike balancu' je ich sposob riesenia problemu, ako som uz uviedol.
Takze je dobre ze 2/JG26 server ma potrebne staty, je verejny a ze pokial ho my vsetci budeme pravidelne na HL navstevovat tak ho aj spopularizujeme pre inych pilotov/letky. Ale musime sa aj tak pripravit na take situacie ako nastala prave na Spit vs 109. A len mapy z roku 44 a 45 to nevyriesia
neda mi to neco k tomu nenapsat (sakra mel sem krasnych 666 prispevku na foru )
nevim, kde si sebral tento udaj Nevo? celou dobu sem kontroloval pocty na serveru a nejvetsi nepomer byl 48:31 ve prospech red, a pak nas za pet minut vykopli ze serveru celou 310/311
samozrejme je znamo, ze u zdejsich adminu, nejsme jako letka v oblibe (ale mam pocit, ze ani Lioni )
vzhledem k tomu, ze mam na Spitech opravdu hodne nalitano, tak muzu rict asi toliko pro nejaky vzorek chovani zdejsi komunity a adminu:
mapy obsahuji povetsinou vice modrych, ale ne vzdy, roky 44-45 obcas donuti nektere presednout do cervenych masin, ale vcelku plati, ze v nas hlavni cas (cca18-23 hod) byva modrych vzdy vice (zazil sem pomery - blue3:1red) a obcas to ted i zarve a kope, ale jen pri velkych poctech, naopak kdyz je nepomer nejvic znat (napr. 4 vs. 12) nikdo nekope a server chat mlci... v nocnich hodinach (1-5hod ranni) je naopak vetsinou vice cervenych a nekdy az opravdu ve velkem nepomeru (red letky ABr a 78th FG) a nic se nedeje...
tudiz mam opravdu pocit, ze ve ctvrtek to byl nejaky naschval ze strany adminu
Lekk a Fucida to celkem vystihli:
310_Lekk napsal:
Nevo - z toho co píšeš jsem kapku zmaten.
Nějaký balancing serveru by měl smysl, kdyby opravdu byl ferový, Celé je to o tom, že poměr 2:1 pro modré je běžný stav, který nikdo neřeší. Kdežto obrácený poměr, je trnem v oku a jsou kickováni lidí s letkovým prefixem, místo aby to kopalo lidi kteří jsou tam solo.
On je totiž opravdu rozdíl v tom, když vykopnu solo pažouta nebo pulku wingu, který je ve spolupráci na TS. Nebo když vykopnu někoho kdo je na serveru už pul hodiny/hodinu - místo abych vykopl někoho kdo se připojil čerstvě a vlezl kam neměl (tady do té světlé strany).
Obecně si myslím,že WBoP jsou jinde jak v pojetí DF poletu, tak v přístupu k organizovaným letkám a jsou orientování na individuální polet dvojic - maximálně.
Navíc s full realem to tam moc nemá společného - nemuže se vulchovat, strafovat, bombit AF, prostě nic. A nepředvídatelnost adminů je již legendární.
JG26 server jede na stejných stats (FBDJ) jako WBoP - takže čtvrteční test polet na JG26 by určitě pomohl získat duvěru a jasno. Zvlastě když je možnost si pustit mapu dle našeho požadavku a přesně tehdy kdy chceme.
Osobně již na WBoP nebudu chodit - na to jsem už moc starej, abych tančil jak se vyspí nějakej hamburger v Ohiu.
+
1stCL_Fucida napsal:
Lekku, oni to tam občas kickovali i když bylo hodně modrých. Nicméně většinou mi přišel poměr na Spit vs. 109 relativně vyvážený. Spíš mi vadí celková omezenost a nepřemýšlení tamních adminů.
Kdy se přesunete na 4.11?
ke 4.11 - na Squad Challenge to opravdu potencial zatim nema
a k poctum CZ modrych? trochu me to zarazi, hodne lidi z Invaze co litali za modre, uz zase nelitaji? ponekud mi to hlava nebere...
Upravil/a 310_Pip dne 23-01-2012 15:49
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
Ako pise Fuci, kopali urcite aj modrych. A z pera samotneho RAF238thGunRunnera (RAF v mene nie je nahodou - je to english man jak repa ) viem, ze nie je vobec BLUE pozitive a ked kope, tak kope 'obejktivne'. Tak mi to napisal (z toho mi ale vypliva, ze to nie je nejaky automaticky balanc, balanc udrzuju admini zjavne len manualne a to ked su na serveri, takze ked tam nie su... spytam sa ho este na to detailnejsie)
To ze admini smeruju WBoP smerom, ako pises ty 'orientování na individuální polet dvojic' a ja bych to nazval 'CounterStirke mod', tak to je ina vec. Hold nie je to ideal, a preto dufam ze sa generalka na 2/JG26 serveri podari a prejdeme trvalo tam.
Ale stale tu ostava otazka toho balancu - ked nas stvrtok bude 40 RED ku 20 BLUE (ako som uz pisal vyssie, taky je bezny stvrtkovy pomer CZSK pilotov na SCH)
nejaky ofiko vyjadreni z jejich strany je k dispozici?
Hoka hey!
Co se tyce modrych na 4.11 kteri letali invazi - Ja na UP3 letat nebudu, to rikam rovnou. Uplne mi to stacilo, kdyz mi v letadle nefungovaly budiky, protoze nebylo dodelane, kdyz odeslo to slavne RRR do vecnych lovist, kdyz se spatne loguji udalosti ze hry, kdyz kazdy pilot ktery vyskocil tak umrel, kdyz nesli vypnout strelci, kdyz todle, kdyz tamto. Nebo jste zapomeli?
Spis bych to popsal tak ze vetsina lidi si nejsou bugu vedoma, nebo jim nevadi. A preji jim to - hodne mi to kazilo zazitky z Invaze. Kdyz jsme zjistili ze osvetlovanim cilu svetlicemi jsme vycerpali zasoby dvoutunovych bomb, byl jsem z toho spatny. Ani ne tak kvuli me ze nemam svetlice, ale protoze (ackoli nevedome) jsme zkazili hru klukum co ty dvoutuny meli vozit.
Kdyz jsme zjistili ze strelci nejdou vypnout v bombarderech, ze kdyz se vypnou tak je jen nevidi strilet jejich pilot, tak to byl docela gamebreaker pro nocni pruzkumy ktere spolehaly na ukryti jako jedinou ochranu.
Mohl bych pokracovat ale nebudu. Z meho pohledu je UP3 vic skody nez uzitku a velmi rad budu litat "cistou" 4.11.
Jinak tvou poznamku nechapu. V ultrapacku se projevovaly velmi zavazne a velmi dobre overitelne bugy, schopne shodit cely server, a jsem si jisty ze Fucida jako organizator by o hlavobolech s nim spojenych mohl vypravet dokud by jsme mu nalivali Jagermeistera.
UP3 je sice zmetek, o tom zadna, mas pravdu, ale pokud nebudou dulezity red era v cistym sturmovi a mapa kanalu, tak je jediny vychodisko modovany il! (a to nemluvim o zvuku a vizualni strance)
nebo muzem treba fsichni prejit na HSFX5, ktery je dost opomijeny...
ostatne JG26 nebo Spit vs 109 servery jedou bez problemu
Upravil/a 310_Pip dne 23-01-2012 19:46
Hoka hey!
1stCL_Fucida napsal:
Třeba já už UP nelétám vůbec a rozhodně se k němu vracet nebudu Je to neskutečný bazmek Jestli bude UP postavený na 4.11 a bude odladěný, pak prosím, ale stávající UP3 byla a je šílená tragédie.
(...)
Neříkám že se to časem nemuže otočit...třeba v 4.12 bude MDS, kouře, zvuky, 6DOF, RRR, Material Resources, zásobování kolonou, palubni radar, pozemní radar, praskání konstrukce, zasekávání zbraní, (...)
Tak křídla praskaly už ve 4.04... He 162, či jak se ten hmyz menuje. Při jistém pohybu se mu lámou křídla. A ne, není to let střemhlav.
Dneska jsme zkoušeli JG26 server a mě osobně se líbí. Co se mi nejvíce líbilo bylo hejbání se fronty. Člověk měl tak nějak pocit, že skutečně má smysl zničit tam ty ošklivé Tigery, o které se ve vlnách rozbíjeli hloupé posádky Shermanů. Ikdyž šlo teprve o testovací (respektive zrovna tvořenou?) mapu, tak jsem si ji užil jak dlouho žádnou jinou. Těším se na čtvrtek. Do té dobvy tam určitě ještě zavítám okouknout další mapy.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Add Pip: informaciu o stvrtkovom pomere mam z fora WBoP. Ako tu uz niekto vyssie spominal, virt pilot Asflat sa tam vyjadril a zastal vykopnutych CZSK squadov. Pisal tam aj o tom pomere cca 60 ku 30 pre RED, mozno ta jeho cifra nebola uplne presna..
lets talk about server balance
GunRunner sa k oficialnemu stanovisku vyjadril nasledovne: "At present the whole balance problem is under discussion. I do not see there being any official announcement even if it is resolved."
A ako som uz pisal, vyzera to tak, ze balanc tam zatial udrzuju len admini ktori zrovna tiez hraju na serveri. Prave preto mozu nastat situacie o ktorych pises: "naopak kdyz je nepomer nejvic znat (napr. 4 vs. 12) nikdo nekope a server chat mlci... v nocnich hodinach (1-5hod ranni) je naopak vetsinou vice cervenych a nekdy az opravdu ve velkem nepomeru (red letky ABr a 78th FG) a nic se nedeje..."
To vykopnutie celej 311/310 mohlo ten stvrtok byt kludne nejake naschval, to nepopieram, kedze nezavisle som sa o tom dozvedel od roznych ludi..
Tie pomery su proste fakt. Modrych je nedostatok Ale kedze je server 2/JG26 na HL, tak mozme prepokladat, ze moze dojst k prirodzenemu dorovnaniu stran (ako to byvalo na Spit vs 109). Pokial nie, bude to treba nejak riesiet. Napr. ako pisal Lekk, obmedzit pocty stihaciek na mape... alebo dorovnat pocty AI lietadlami (ako na AIRFORCE WAR)... alebo...
Upravil/a 313_Nevo dne 24-01-2012 10:05
Nevo dik za info, ja to napsal spis v dusledku dlouhodobe frustrace ze smerovani Spitu, serveru jako takoveho (o taktickem litani uz tam asi dlouho neslyseli) a chovani jejich adminu, a taky jako informaci, jak to tam normalne chodi...
Tvuj projekt je samozrejme super a doufam ze vydrzis
No a vyhlasuji: Modri nenechte se zahanbit a prijdte ve ctvrtek zalitat, zazitky budou urcite nefsedni!!!
Hoka hey!
Tak já dorázím (za modré). Ale:
1. Jak se v UP3 pouští mapa?
2. Proč mi u některých letadel nefunguje palivoměr?
3. Musím se někde registrovat? Nebo snad platit stranický známky?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.