September 20 2025 23:28:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit?
clone9cz
FFajtl přece

http://www.wwii-illusion.net
Farky
Když už se tady mluví o Force feedbacku - je dneska k zakoupení nějaký opravdu dobrý joystick s FF?

WT_Horrido
Ne.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Gubis
A tak saitek X52 Pro je lepší volba než Thrustmaster T.Flight Hotas X ne?

Farky
Já jsem si to myslel, protože jsem při rychlém projetí netu na nic nenarazil. Kolega z práce se chce po několika letech vrátit k lítání a chtěl FF klacek, holt se bude muset spokojit s něčím bez FF.

Rumcajs
FF je potřeba pro některý lítací aparáty z ROFu. Obecně ty krámy s rotačním motorem, co strašně rády padají ro různých vrtáků, jsou líp řiditelný s FF. Na cokoli jiného je FF, podle mého obyčejného názoru, nepotřebné. Letadla z WW2 už se nelítají tak na cit, lítají se podle budíků. Respektive je lépe je řídit podle budíků, páčto podle citu se pozná tak maximálně, že to jeden nezvládnul.
Navíc FF prostě kecá do řízení při míření. A ne, nejedná se o nic realistického. Je to elektromotor řízený nějakým umělohmotným programem. A programátoři si strašně vymýšlejí.

1stCL_Fucida
FF v určitých režimech pomáhá i za WW2. Vyzkoušeno Úsměv. Hodněkrát Šklebící se.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Horrido
Fuči, seš nerealistický arkádista! Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

FF v určitých režimech pomáhá i za WW2. Vyzkoušeno Úsměv. Hodněkrát Šklebící se.
Jasně to já nerozporuju. Jen jsem psal, že to není nezbytné. Zatímco lítat slušně Dr. 1, Camel, N11 ... se bez FF dá špatně. Páčto to jsou souboje na utažené zatáčky a kdo to zaletí líp, vyhrál. Jednou přeženeš a musíš to korigovat a máš soupeře v zádech. WW2 se dá bez lítat bez FF, aniž by tím byl člověk nějak handicapovanej.

Farky
Nemá smysl v tomhle případě řešit jestli je FF potřeba pro WWII nebo ne, jestli je realistickej, jestli kecá do přesnosti střelby a nebo jestli je absence FF nevýhoda. Ten kolega měl dlouhá léta Microsoft SideWinder Force Feedback Pro a chce něco podobného za nějaký rozumný peníz. Do použitého Sidewinderu dvojky z netu jít nechce, ale ono mu nakonec stejně nic jiného nezbyde.

Joe Hallenbeck
Já tedy FF raději v jakékoliv éře... Snad kromě Falcona, kde jsem to lítal bez FF.
313_FlyBoy
RY-C

SepiaX
Saitek® Pro Flight™ X-55 Rhino H.O.T.A.S
Níže uvádím link na kterém je poodhaleno zase o něco málo více z kuchyně Saiteku. Zájemci mají možnost předplacení za 199,99 dolarů což je myslím si slušná cena.
http://store.madc...or-PC.html
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

arnysimilar
Saitek?!
Nie, ďakujem. Mal som X52-ku. A nevydržala ani 1000 hodín. Dokonca už odchádza aj tá slávna plynovka. Joystick je nepoužiteľný už pol roka.
Záver - Dizajnovo pekná hračka. Dobré na občasné zalietanie v FSX, nie na bojové simulátory.

http://arnysimilar@gmail.com
SepiaX
arnysimilar napsal:

Saitek?!
Nie, ďakujem. Mal som X52-ku. A nevydržala ani 1000 hodín. Dokonca už odchádza aj tá slávna plynovka. Joystick je nepoužiteľný už pol roka.
Záver - Dizajnovo pekná hračka. Dobré na občasné zalietanie v FSX, nie na bojové simulátory.

Nikdo ji konkrétně tobě nenutí ani nenabízí.

Rumcajs
SepiaX napsal:

Saitek® Pro Flight™ X-55 Rhino H.O.T.A.S
Níže uvádím link na kterém je poodhaleno zase o něco málo více z kuchyně Saiteku. Zájemci mají možnost předplacení za 199,99 dolarů což je myslím si slušná cena.
http://store.madc...or-PC.html

Cena je to hezká. Za podobnou cenu se dostane solo plynovka od CH Products. Tedy celý set je docela levný. Ale jak psal Arny, je to Saitek a tak je tu dopředu podezření, že po relativně krátkém čase některé z těch krásných čudlíků přestanou fungovat, nebo budou generovat nějaký chaos. Takže jsem docela zvědavý na recenze po roce používání.

Shadowdeath
Mě se celkem líbí, určitě vyzkouším, pokud se objeví někde v českém krámu. Páka půjde hned do koše, ale ta plynovka se mě líbí a samostatná plynovka s "dvoj pákou" se asi sehnat jinak nedá, než s nějakým setem. Takže pokud bude za rozumnou cenu, tak proč ne.
Shiping píšou 3. dubna, takže to má stejně čas. Z USA bych si to určitě neobjednával, protože k 200 doláčům se ještě nabalí clo, VAT, poštovné atd. Úsměv

WT_Flan
Ja myslim, ze se to objevi tady nekde pobliz. Jenze zkusenosti s temi dosavadními hotasy od nich radi vskutku k opatrnosti...

Gubis
Ta cena předplacení 199,99 USD je výhodnější nebo se to bude prodávat i normálně za takovou cenu? nevíte? Asi tam nějaká výhoda bude že?

arnysimilar
Nepísané pravidlo je, že čo v USA stojí 200 USD, to v EU stojí 200 EUR. Nezávisle na kurze.

http://arnysimilar@gmail.com
SepiaX
Shadowdeath napsal:

Mě se celkem líbí, určitě vyzkouším, pokud se objeví někde v českém krámu. Páka půjde hned do koše, ale ta plynovka se mě líbí a samostatná plynovka s "dvoj pákou" se asi sehnat jinak nedá, než s nějakým setem. Takže pokud bude za rozumnou cenu, tak proč ne.
Shiping píšou 3. dubna, takže to má stejně čas. Z USA bych si to určitě neobjednával, protože k 200 doláčům se ještě nabalí clo, VAT, poštovné atd. Úsměv

Mno pokud bys tu páku skutečně zahazoval určitě se domluvímeMrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,061,924 návštěv