November 22 2024 09:44:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Freelock a Cam2Pam názory??
CR_PETRAS
Jeden dotázek : U freelooku se mi obraz "zasekává" nebo lepí kolem středové osy v kokpitu a musím diodou pohnout o dost velký úhel než se zase pohne.Poraďte...death zone mam přitom na minimu Smutný

Jinak to funguje docela obstojně i s kamerou vestavěnou v notebooku.S kamerkou na velkém PC jak píše čutora to musí běhat.

TIR jsem neměl,tak nemohu srovnávat. Zamračený

http://avionika.webpark.cz
AH_Cutora
Zrovna dneska se me po PM ptal Joe Hallenback na neco podobneho. Tak to zverejnim, nejspise to bude soucasne odpoved i na tvuj dotaz...

Joe Hallenbeck:
Ahoj Cutoro,
rad bych se zeptal na tvoje zkusenosti ohledne webcamery, led diod a Free tracku (resp. freelooku a Cam2pam bo jak se to jmenuje)

Zajimalo by me pri rozhlizeni, netrha se ti trochu obraz pri rozhlizeni? Myslim tim jestli omezeni 30FPS webKamery neni prilis znatelne pri rozhlizeni.

Cutora:
Pouzivam FreeLook asi 3 roky k plne spokojenosti. FreeTrack ani Cam2Pan jsem nezkousel, zkusil jsem FreeLook a rozbehl se, takze jsem dalsi nezkousel.

Moje kamera ma FPS 25 a je to ZCELA v pohode. Uvedom si, ze lidske oko ma mezni rychlost cca 24Hz (24 snimku za vterinu). Na co nejvyssi FPS ve hre vsichni tlaci pro to, aby i pri "kousnuti" hry FPS nepadalo pod tuhle hranici. Ale u FreeLooku to neni kriticke, tam vykon nekolisa. Ale je potreba udelat jinou fintu.

IL je strasne rozezranej na CPU a utlacuje ostatni aplikace vcetne FreeLooku. Takze je dobre nastavit po spusteni FreeLooku o jeden stupen vyssi prioritu, aby mel vyssi prioritu nez IL a nenechal se jim utlacovat. CTRL-ALT-DEL, task manager, prepnout na bezeci procesy, prave tlacitko na freelook, zmenit prioritu, nastavit o jeden stupen vyssi prioritu.

Pak to pobezi furt stejne plynule ;-)

Pripadne Petrasi jeste zkontroluj i soft death zone. Mrtve zony jsou 2. Jedna zona je zcela mrtva (to male modre kolecko) kde se vubec neprenasi pohyb abys drzel kolem stredu a neklepal obrazem, druha zona je s tlumenym pohybem (ta zelena vetsi).

Kowalski
Vím,že téma se týká Freelooku a Cam2Panu,ale rozchodil jsem Freetrack,bohužel kamerka má jen 10FPS,proto v nejbližších týdnech jdu pro nějakou s 30FPS....Vypadá to opravdu velmi zajímavě přes ten Freetrack,napíšu potom nějakou tu recenzi na to,tak to tu potom postnu.Mrknutí

Joe Hallenbeck
Kowalczyk4 napsal:
Vím,že téma se týká Freelooku a Cam2Panu,ale rozchodil jsem Freetrack,bohužel kamerka má jen 10FPS,proto v nejbližších týdnech jdu pro nějakou s 30FPS....Vypadá to opravdu velmi zajímavě přes ten Freetrack,napíšu potom nějakou tu recenzi na to,tak to tu potom postnu.Mrknutí

Tak to by byla parada Mrknutí Úsměv
313_FlyBoy
RY-C

CR_PETRAS
Jinak Cam2Pan není s troškou snahy jen 5ti minutovej Mrknutí

http://avionika.webpark.cz
LesniHU
AH_Cutora napsal:
Moje kamera ma FPS 25 a je to ZCELA v pohode. Uvedom si, ze lidske oko ma mezni rychlost cca 24Hz (24 snimku za vterinu).
To je obecne rozsireny omyl, oko ma mnohokrat vetsi rozlisovaci schopnost nez 24. Nicmene pro tyto ucely 24 bohate staci, protoze pohyb hlavy je plynuly a da se to pak v sw vyhladit.

Joe Hallenbeck
No oko ma minimalne citlivost na 60-70Hz jestli si to dobre pamatuji.
313_FlyBoy
RY-C

Talbot
No ja som dnes otestil freetrack s jednou IRdiodou,mam ale kamerku len s 20FPS,tak to beha dost vlacne.Pokles FPS v ilovi nebol ziadny.

1stCL_Pison
Free Track verze 2.1 zrovna taky testuju jak přes diody,tak přes odrazky od trackiru.Kameru mam tak cca 20 fps.V okně toho Free Tracku to běhá skvěle,ale v ilovi je to cukavý.Zkoušel sem 1 bodový a 3 bodový,verze 2.1 má přednastaveno 1 bod,3 body na výšku,3 body podle modelu tira a 4 body.Verze 2.0 a nižší nemá přednastaveno 3 body trackir a má o nějaký ty šoupátka míň.

Joe Hallenbeck
Talbot napsal:
No ja som dnes otestil freetrack s jednou IRdiodou,mam ale kamerku len s 20FPS,tak to beha dost vlacne.Pokles FPS v ilovi nebol ziadny.

No ja mam kameru se 30FPS ale v FreeTrack mi najednou prudce spadnou na 12. Nevim ani za boha cim to je Smutný
313_FlyBoy
RY-C

606_Temp
ono zalezi na rozliseni pri tech fps. Oni pisou na tech kamerach slavnych 30FPS, rozliseni 800x600 atd atd. jenze kamen urazu je, ze to bud umi 800x600 nejakych 15-20 FPS a na tech 30 FPS to zvlada rozliseni treba 180x120.

http://no606.ic.cz/
Joe Hallenbeck
No at nastavim jakekoli rozliseni tak to porad jede kolem tech 12ti.
Ve freelooku to jede krasne plynule na 30FPS.
Tak nevim kde soudruzi udelali chybu, pritom mam nastavenych 30FPS ve FreeTracku Zamračený
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Pison
tak sem zozchodil Free Track na kamerce logitech Quickam,Běhá mi to cca 25 fps a na třech červenejch ledkách v konfiguraci tiru.Dá se s tim lítat,ale jelikož mam možnost srovnání s tirem tak musim říct že je tir o moc plynulejší Smutný....no ale proti hatu je to nebe a dudy
Upravil/a 1stCL_Pison dne 29-10-2007 19:21

CZ_BOB
Na základě diskusí na fóru jsem se rozhoupal a koupil si webku Trust WB5500T a jelikož jsem manuální pako,kamarád mi podle nákresu s freeTracku,vyrobil ten vánoční stromek.Z počátku jsem to měl také tak na 15-20 fps ale po chvíli laborování a testování to mám na 30 fps,jitter 03 a 4 zelené signálky.Ještě musím přijít na to kde se nastavují mrtvé zóny,citlivost a rychlost otáčení palicí protože za chvíli bych zákonitě šilhal.A taky mi to zatím nefrčí v FSX,neví někdo jak to nastavit??

1stCL_Pison
CZ_BOB napsal:
Na základě diskusí na fóru jsem se rozhoupal a koupil si webku Trust WB5500T a jelikož jsem manuální pako,kamarád mi podle nákresu s freeTracku,vyrobil ten vánoční stromek.Z počátku jsem to měl také tak na 15-20 fps ale po chvíli laborování a testování to mám na 30 fps,jitter 03 a 4 zelené signálky.Ještě musím přijít na to kde se nastavují mrtvé zóny,citlivost a rychlost otáčení palicí protože za chvíli bych zákonitě šilhal.A taky mi to zatím nefrčí v FSX,neví někdo jak to nastavit??

no taky mi to běží na cca 25 fps,ale jitter mam na 22 a červenej ,nevim jak ten jitter srazit....v tom zkušebnim okně mi to maká jedna báseň,ale v ilovi je to trhaný Smutný

CZ_BOB
[/quote]no taky mi to běží na cca 25 fps,ale jitter mam na 22 a červenej ,nevim jak ten jitter srazit....v tom zkušebnim okně mi to maká jedna báseň,ale v ilovi je to trhaný Smutný[/quote]

Na této straně,nahoře AH Čutora píše že je dobré zvýšit prioritu o 1 stupeň,zkus to.

1stCL_Pison
[/quote]Na této straně,nahoře AH Čutora píše že je dobré zvýšit prioritu o 1 stupeň,zkus to.[/quote]

no na ilu mam prio normal a na free tracku nejvyšší(realny čas),tim to asi nebude.....sakra co je to ten jtter ?

CZ_BOB
Jitter = Chvění , vibrace.

1stCL_Pison
tak už se mi povedlo srazit jitter na 9,ale furt to sakra neni ono Smutný

1stCL_PETRAS
Pisone...zkus ho srazit na kolena Šklebící se ( no to jsem ale vtipný hoch )

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,712 návštěv