November 06 2025 05:51:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
propagační video
1stCL_Fucida
100 pilotů online jsem na TW bohužel nikdy neviděl - naposledy ve WarBirds, v ILovi pak nanejvýš 80. V TW max. 10 a to už je hodně dávno, obvykle tak 2 - 6 Úsměv.
Problém u grafiky není jen v tom, jak je to hezké, ale jak to dokáže simulovat skutečné prostředí - možnosti vidění oka..atd. IL na tom v tomhle směru není zase až tak dobře, ale TW je na tom ještě 100x hůře. Je tam těch nedodělávek strašně moc. Pořád se přidělávají další a další letadla, ale na nedodělávky se kašle (viz. reflexní zaměřovače)..klidně se vsadím, že TW nebude oficiálně dokončen před BoB a to i kdyby měl BoB vyjít v roce 2008, i když já čekám spíš 2007 - někdy za 14 dní + - Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Fucida
hawk napsal:
lol srovnavat 1stpreson strilecku kde se sejde max. 32 lidi ( a to jen, kdyz maji moc moc stesti ) , hraje se mala mapa a vypocty jsou tam urcite jednodusi, s on-line simem je ponekud divne nemyslis?

Ty jsi řekl "hry". Kdybys řekl "simulátory", tak to jasně vymezíš. A i tak bys neměl pravdu.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 18-03-2006 17:19

hawk
reflexni zamerovace jsou
no jasne ale tvurci nemuzou pocitat s tim, ze na serveru bude vecne jen 10lidi
Ja osobne teda se teda radsi proletim v novem eru, nez mit uzasnou vodu a hyper mega efektivni vybuchy, koure, plameny atp.

Ty jsi řekl "hry". Kdybys řekl "simulátory", tak to jasně vymezíš. A i tak bys neměl pravdu.

:rolleyes: nemusis branit, kazdou napsanou kokotinu jenom proto, ze ja hraju TW a ty ILa.
Ta poznamka s tim unrealem byla naprosto zcestna...
taky rozlisujeme multiplayer hry a on-line hry, ze...
Ja to ted moc nesleduju, ale za casu kdy jsem to sledoval tak on-line hry mely rozhodne horsi grafiku nez off-line hry

hehe melo mi byt jasne, ze tady s TW moc nepochodim Šklebící se
Upravil/a hawk dne 18-03-2006 17:35

mkubani
Myslim, ze sa tu este zabuda na jednu vec. TW sa planuje ako pay for play. To ze je teraz free, je len preto, ze sa jedna o betu. Ja osobne nie som ochotny platit cca $10-15 kazdy mesiac = cez $100 - $150 za rok (= cena celej FB+AEP+PF serie dokopy, ktore mi uz teraz davaju 3-4 roky plnohodnotnej zabavy). Nie preto, ze by som bol lakomy, ale z principu. Ak bude TW dokonceny, tak jeho pomer hodnota/cena sa mi zda byt dost mizerna.

Cas ukaze, ale suhlasim s Fucidom, ze BoB s kvalitnejsim mulitplayerom posle TW do vecnych lovist raz a navzdy.

hawk
myslim, ze Vam tu unika ten nejvetsi plus TW...a to, ze v nem mate vse pod kontrolou, muzete si tam pridat prakticky vse co chcete, v Ilovi vicemene berete to, co vam Oleg a jeho tym doda, nic vic ,nic min (netvrdim, ze to nestaci k dobre zabave Mrknutí )...
Obchodni model TW se mi nelibi, no model Ila se mi libi jeste min, aneb at zije open source! Úsměv

Ak bude TW dokonceny, tak jeho pomer hodnota/cena sa mi zda byt dost mizerna

muzes upresnit proc?
Upravil/a hawk dne 18-03-2006 17:54

rudidlo
hawk napsal:
myslim, ze Vam tu unika ten nejvetsi plus TW...a to, ze v nem mate vse pod kontrolou, muzete si tam pridat prakticky vse co chcete
Můžeš udělat anketu, kolik % čtenářů tohoto fóra má o tohle pozitivum zájem (samozřejmě v TW, nikoliv v IL2). IMHO předpokládám, že kladných hlasů bude minimum.

http://silicon-remarks.blogspot.com
hawk
no tak jo no, uz mlcim...
nikdo mi tu nerozumi :sm39:

Mrknutí

mkubani
1. Podla mna FREE Open Source prakticky straca na vyzname resp. coskoro strati. S novou generaciou simulatorov ako bude napr. BoB od Maddox Games, si len malokto z nas bude moct dovolit zadarmo tvorit free modely. Pri danej kvalite kokpitov a externych modelov hovorime o stovkach hodin stravenych modelovanim. Toto uz nie su jednoduche modeliky a la EAW, CFS a podobne. Toto je seriozna praca na plny uvazok. Z vlastnych skusenosti mozem povedat, ze spolupraca pri modelovani Avie a Letov pre ILa bola pre mna neskutocnym zabijakom volneho casu.

Nehovoriac o tom, ze open source vzdy dava priestor podvratnym zivlom, ktore budu chciet z toho vytazit nieco pre seba v podobe hackov alebo cheatov. Plus kontrola kvality je takmer nulova. Osobne som rad, ze Oleg nedovolil lubovolne vstupovanie do jeho simulatora a dufam, ze tak nikdy neurobi.

2. Co sa tyka hodnoty TW, je to moj osobny nazor. Neuznavam system pay-per-play. Mam pri tom pocit, ze si produkt len zapoziciavam a nikdy sa nestavam jeho vlastnikom. To iste ako by som cely zivot jazdil na aute z pozicovne. Nehovoriac o tom, ze je to tak aj drahsie. Ak by som mal za TW platit povedzme $10/mesacne = za 3 roky $360. FB+AEP+PF ma stali max $120 (a ktore mam k dnesnemu dnu povedzme 3 roky) a umoznuju mi hru offline aj online bez dalsich nakladov.

1stCL_Fucida
hawk napsal:
myslim, ze Vam tu unika ten nejvetsi plus TW...a to, ze v nem mate vse pod kontrolou, muzete si tam pridat prakticky vse co chcete..

Nojo, jenže jak pak zaručíš jistou míru kvality - jak zaručíš, že vše bude měřeno dle stejného metru (nebo aspoň se to někdo bude pokoušet měřit dle stejného metru). Vím, že i tam je nějaká vyšší síla, ale může skutečně kvalitně prověřit vše nové? Když se něco nelíbí masám v ILovi, tak zbombardují Olega takovou dávkou spamu, že to Oleg do 14ti dnů opraví, je něco takového možné i v TW? Úsměv

Já se raději proletím v menším množství skutečně korektně namodelovaných strojů, než ve větším množství strojů modelovaných až moc zjednodušeně (typické pro CFS). I když extrém v podobě dvou lítatelných stíhaček Luftwaffe v BoB mě taky moc neuspokojuje - ale tam bude Wellington, což je mazec a 1 000 000 bodů k dobru Úsměv.

LesniHU
1stCL_Fucida napsal:
Hawku, ale proč se dělají s horší grafikou? Pokud grafika není výrazně méně náročná (což není), tak to nemá smysl. A proč by se měla dělat s horší z jiného důvodu? O kolik mají slabší sestavy online než ofline piloti? Imho je důvod jediný - na lepší grafiku není čas, peníze a skill, tak soustředí své síly na věci, kde mohou čistě komerčním produktům konkurovat lépe.
Je jasne, do ceho se vklada nejvetsi usili u komercnich a nekomercnich produktu - u komercnich to jsou 1) pekne screenshoty 2) vse pro vyborne bombarecenze v dobe uvedeni, zatimco nekomercni projekty delaji sami pro sebe lidi, kterym neco u tech komercnich chybi (a grafika to samozrejme neni). O nejakou konkurenci tu nejde.

Trochu me prekvapuje, jak tu spousta lidi povazuje grafiku za dulezitou, ja pamatuji spoustu, ale opravdu spoustu zabavy s hrami s vektorovou grafikou bez textur. No, vlastne pamatuju skvelou zabavu se hrami s wireframe grafikou, asi jsem uz nejak stary...

Pay4play - to taky neni zrovna muj sen. Zatim jsem neprisel na jediny duvod, proc bych do neceho takoveho mel jit. To by muselo byt neco opravdu, ale opravdu vyjimecneho.
Ale kdyz si prectete eulu prumerne hry, tak zjistite, ze vam vlastne taky nic nepatri, ze dostavate jen nejake pravo na pouzivani. Alespon mate tu krabici.

mkubani napsal:
1. Podla mna FREE Open Source prakticky straca na vyzname resp. coskoro strati. S novou generaciou simulatorov ako bude napr. BoB od Maddox Games, si len malokto z nas bude moct dovolit zadarmo tvorit free modely. Pri danej kvalite kokpitov a externych modelov hovorime o stovkach hodin stravenych modelovanim. Toto uz nie su jednoduche modeliky a la EAW, CFS a podobne. Toto je seriozna praca na plny uvazok. Z vlastnych skusenosti mozem povedat, ze spolupraca pri modelovani Avie a Letov pre ILa bola pre mna neskutocnym zabijakom volneho casu.
Tak spatne bych to nevidel, naroky na vysledky rostou, ale zaroven rostou i schopnosti nastroju pro modelovani. Jedine, co to muze skutecne zabit je nejake forma zakonneho vypalneho typu copyright na letadlo.

mkubani napsal:
Nehovoriac o tom, ze open source vzdy dava priestor podvratnym zivlom, ktore budu chciet z toho vytazit nieco pre seba v podobe hackov alebo cheatov. Plus kontrola kvality je takmer nulova. Osobne som rad, ze Oleg nedovolil lubovolne vstupovanie do jeho simulatora a dufam, ze tak nikdy neurobi.
Jak se v anglictine rika - quick reality check:
-open source dava prilezitost podvratnym zivlum stejne jako diky otevrenosti dava proti nim obranu.
-kontrola kvality se u closed source neda (technicky v principu) zajistit lepe, nez u open source
-ze Oleg nedovolil nikomu vstoupit je plus i minus. Mame tu sice super kontrolu kvality, ale diky ni jsme prisli o mnoho potrebnych letadel (jako treba Kate). Ja osobne bych ocenil dulezite typy i v nizsi kvalite. Koneckoncu ted by me stacilo i jen 'naroubovat' nezmenenou kabinu pilota B25 na B17 a vubec by mi nevadilo, ze by to nemelo pristroje pro dva motory, ze by byl primo vepredu ten zamerovac a ze by se nedalo lezt do strelcu.

Jo, a mimochodem, nemyslete si, ze neexistence cheatu pro il2/pf (tedy, pokud vim, nehledal jsem je Úsměv) je dana tim, ze je to uzavreny a dobre chraneny kod. Je to tim, ze to neni zadna rozsirena hra a komunita tvurcu cheatu o to proste nema zajem. Spachat nejaky ten cheat do ila dokazu i ja.

1stCL_Fucida napsal:
Když se něco nelíbí masám v ILovi, tak zbombardují Olega takovou dávkou spamu, že to Oleg do 14ti dnů opraví, je něco takového možné i v TW? Úsměv
Ted opravdu nevim, jestli to ty -jako clovek se solidnimi zkusenostmi- myslis ironicky nebo vazne.

1stCL_Fucida
LesniHU napsal:
Trochu me prekvapuje, jak tu spousta lidi povazuje grafiku za dulezitou, ja pamatuji spoustu, ale opravdu spoustu zabavy s hrami s vektorovou grafikou bez textur. No, vlastne pamatuju skvelou zabavu se hrami s wireframe grafikou, asi jsem uz nejak stary...

Třeba já tu grafiku zase za tak důležitou nepovažuju, ale spíše mi trochu nesedí opačný přístup - že by to "mělo mít" horší grafiku jen proto, že je to online věc a nepřímo tedy vysvětlení "co je online, to má horší grafiku" Úsměv. Já lítal WarBirds na 256 barvách a Tomahawka na dvou Mrknutí

Ted opravdu nevim, jestli to ty -jako clovek se solidnimi zkusenostmi- myslis ironicky nebo vazne.

Mrknutí

Alan Grey
[b]LesniHU napsal:
...Trochu me prekvapuje, jak tu spousta lidi povazuje grafiku za dulezitou, ja pamatuji spoustu, ale opravdu spoustu zabavy s hrami s vektorovou grafikou bez textur. No, vlastne pamatuju skvelou zabavu se hrami s wireframe grafikou, asi jsem uz nejak stary...
[/b]

Protože dnes už na to máme PC. To je logické. Zábavu chce den každy ale s pořádnou grafikou. Proto ji spousta lidí považuje za důležitou.

http://www.alan-grey-page.cz/
rudidlo
LesniHU napsal:

Ja si pamatuji to same . A take si pamatuju, ze nic lepsiho v te dobe nebylo. Hned jak se objevilo neco s lepsi grafikou, hodne lidi preslo k novemu produktu (samozrejme i kvuli jinym kvalitam - hratelnost, zvuk, apod.).

rudidlo
hawk napsal:
no tak jo no, uz mlcim...
nikdo mi tu nerozumi :sm39:

Mrknutí
Myslim, ze jsme si to vysvetlili.Šklebící se Vcera v hospode.

1stCL_pbarry
at je to jak chce, konec TW je v nedohlednu, akorat se pridavaj novy mody, sily se tristi, prace jde pomalu. A hlavne chybej hraci.

barryk.webz.cz
hawk
Nojo, jenže jak pak zaručíš jistou míru kvality - jak zaručíš, že vše bude měřeno dle stejného metru (nebo aspoň se to někdo bude pokoušet měřit dle stejného metru). Vím, že i tam je nějaká vyšší síla, ale může skutečně kvalitně prověřit vše nové? Když se něco nelíbí masám v ILovi, tak zbombardují Olega takovou dávkou spamu, že to Oleg do 14ti dnů opraví, je něco takového možné i v TW?

tohle v TW opravdu neni problem...v Ilovi zda se jo :lucka2:

Myslim, ze jsme si to vysvetlili. Vcera v hospode.

boli me hlava...:sm1:

akorat se pridavaj novy mody, sily se tristi, prace jde pomalu.

pridavani novych modu nema se samotnym vyvojem enginu nic spolecneho, problem je v tom, ze na kodu dela opravdu naplno snad uz jenom jede chlapek. Mel by to pustit jako open source Mrknutí

hawk
jsem na tebe uplne zapomnel fuci...

Terrain Detail = 4000 - zbytecne vysoke imho
Cloud Detail = 15 - 6 by melo stacit
Max Visibility = 30000 - tady taky muzes ubrat, ale asi to neni treba
Anisotropic Level = 2 - ja tam mam 1, na TW foru psali, ale ze je mozno to klidne vypnout, vyzkousej si to Mrknutí
Full Anisotropic = 1 - mam 0
Terrain Render Level = 5 - uber, experimentuj

"check that you have vertical sync off" nevim co to je, imho se to nastavuje pomoci ovladacu karty

jeste tohle:
[Client Network Settings]
Maximum Download Size = 256

zmen si to na:
[Client Network Settings]
Maximum Download Size = 0

Na vykon to nema vliv, ale s hodnotou 256 se ti muze stat, ze te to pripadne nepusti na server.

1stCL_Fucida
Dík..já už to přenastavil na to low - medium a jsem s tím docela spokojenej, jede to plynule a ještě se na to dá pořád trochu koukat Úsměv.

hawk
kdyz nebudes liny a pohrajes si s tim, tak dosahnes mnohem lepsiho vysledku, nez pomoci tech prednastavenych moznosti...Mrknutí

1stCL_Fucida
Já na tom trávi laděníml tolik času..a nakonec jsem spokojený s tímhle lehce upraveným mediumem. Teď to stejně nemá cenu ladit, za pár dní dorazí nová grafika a musel bych to nastavovat znovu.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,468,261 návštěv