Rozhovor před 8 měsíci. Titulky - automatický překlad.
Stručná historie CLOD před TFS, začátky TFS, plány pro jednotlivá budoucí DLC, poptávka po spolupracovnících. YouTube Video
batoh napsal:
Rozhovor před 8 měsíci. Titulky - automatický překlad.
Stručná historie CLOD před TFS, začátky TFS, plány pro jednotlivá budoucí DLC, poptávka po spolupracovnících.
Jj, plány vypadají úžasně. Tak snad aspoň něco z toho vyjde. Klíčem je VR, dokud nebude definitivně hotovo (už na tom pracují léta, loni prý vyřešili nějaký klíčový problém, který dlouho nedokázali rozlousknout. Bez něj nic nového, myslím, ven nedají. Doufejme, že letos...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Pánové, pokud máte zkušenosti s dosavadním editorem misí, napište svůj pohled, díky.
Nikdy jsem editor misí nezkoušel, ale možná tě bude zajímat post, který dnes zveřejnil Neil Pugh, administrátor komunitních FB stránek ClOD (překlad google translator).
"Mluvil jsem s tvůrcem misí z Team Fusion Simulations, ATAG_Lennym, který se chystá poskytnout několik misí, které by rád, aby komunita otestovala. Tyto mise budou ve verzi V6 a budou mít vylepšenou umělou inteligenci (momentálně pro singleplayerové/offline testování).
Rád by dostal zpětnou vazbu ohledně hráčských zkušeností, zjevných problémů, zda je umělá inteligence konkurenceschopnější, chová se spíše jako přirozený soupeř, zůstává v boji déle než současná verze a zda je vidět nějaké znatelné chování „dronů“, kdy se vrátí do hry a poté ignorují jakékoli další útoky. Je zřejmé, že nepřítel bude muset v určitém okamžiku vrátit do hry, ale on hledá zpětnou vazbu.
Mise budou pravděpodobně k dispozici ve středu, možnosti budou pro lety pro Osu i Spojence."
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Otestoval jsem všechny dostupné servery. Žádný bugy jsem nenašel ani krtčí či syslí díry.
Team Fusion 3 Tobruk = start i ze vzduchu; AI
Team Fusion 1 Test = vnější pohled; viditelná vlastí letadla na mapě; z Francie; není Spit
TWC GRANDSON = AI; dlouho se nahrává
DangerDogz BoB = Hurricane Rotol; Spitfire IIa; vnější pohled; AI; viditelná letadla na mapě
Warbirds of Prey (200 hráčů) = dobré
ATAG = jen Spifire Ia, Hurricane Rotol (noc)
VCAF Tobruk = Hurricane Rotol; Spitfire IIa; vnější pohled; viditelná letadla na mapě; AI
Jenom mne zlobí zvuk, někdy nejsou slyšet ruchy, motor atd. dělá mi na všech serverech i ofline. Možná je to jen u mne.
zvuk je zabugovanej, nechápu přoč to TF neopravili
musíš nastavit 100% hlasitosti (nesmíš mít rozsah 1 - 99%), pokud chceš zvuk ztišit, musíš to udělat ve widlých v systému, pak je zvuk OK.
Na ATAGu normálně cyklují mise, teď tam je jaro 1940/ BOF ve dne ..
Upravil/a magot dne 06-01-2026 20:31
Takže z krtčích děr, které prakticky znemožňují normální start a přistání a třeba mohly někoho od vyzkoušení CloD odradit, se problémem ukázal zabugováný zvuk. To jsem si oddechl ; )
No naštěstí na tohle funguje jednoduchý workaround, že si zvuk nastavuješ přímo na sluchátkách nebo ve windows liště.
Myslím, že by to už dávno opravili, ale asi nemají zdrojový kód k driveru zvuku.
DT byla v podobné situaci Oleg dodal jen část zdrojáků k IL2/46 a zbytek se musel hackovat.
Za mě není nic lepšího, než ovladač hlasitosti přímo na kabelu od sluchátek. To byla vlastně jedna z podmínek, když jsem hledal slušný headset k PC. A nakonec to vyhrál Audiotechnica ATH-G1. Firma, jenž dělá profi audio už od roku 1962. To jen tak na okraj mimo téma.
Upravil/a AJaromir dne 06-01-2026 22:05
310_cibule napsal:
... možná tě bude zajímat post, který dnes zveřejnil Neil Pugh, administrátor komunitních FB stránek ClOD (překlad google translator).
"Mluvil jsem s tvůrcem misí z Team Fusion Simulations, ATAG_Lennym, který se chystá poskytnout několik misí, které by rád, aby komunita otestovala. ...
Cibule, pokud vůbec začnu, nejdřív za půl roku, za osm měsíců... ostatně v březnu dostanu novou hypoteční fixaci a začnu vařit čaj z kopřiv.
Jen jsem chtěl naznačit, že práce Team Fusion na tomto projektu stále pokračují (i když z hlediska běžného virtuálního pilota zoufale pomalu). Tak třeba se ke Clod dostaneš právě v době, kdy se začne létat bé sedmnáctkou, lancasterem či focke-wulfem ; )
Dokázali byste nastřelit hardware počítače, který bude s rezervou zvládat CLOD, 3Dsmax a Photoshop?
To 3D modelování i tvorba map mě zaujaly...
Pokud to jede na cloudu, jaké internetové připojení bych měl mít?
A co chceš jako dělat? Budeš si platit 55 000 ročně za 3Dsmax? Photoshop za 24 eur/měs.?
CLOD běží na normálním pc z r. 2019. Pokud chceš aby ti to běželo na max detaily plynule, tak je to stejný pc co na DCS.
Tzn. Ryzen5+, 4070+, 32 GB ram+ a to je spíš to minimum
A co chceš jako dělat? Budeš si platit 55 000 ročně za 3Dsmax? Photoshop za 24 eur/měs.?
Zeptám se na školní licence. Vše ofiko. Pokud by to šlo a pokud bych nedostal žádnou odměnu...
CLOD běží na normálním pc z r. 2019. Pokud chceš aby ti to běželo na max detaily plynule, tak je to stejný pc co na DCS.
Tzn. Ryzen5+, 4070+, 32 GB ram+ a to je spíš to minimum
Díky. Nikdy jsem neměl normální PC, vždycky podměrečnou mašinu i na starého šturma.
A na tvorbu krajiny stačí znalost FMB, případně FMB + Photoshop.
Viz rozhovor v čase 1:16:44 https://youtu.be/...amp;t=4604
We are always looking for people to assists with the maps, you know. I mean, if youd like to see a new Germany strategic bombing map sooner rather than later, then please consider it. The experience required to do that kind of work is not actually that high. If you have a good understanding of the full mission builder in the game, then you can probably work with us. With a bonus being that, you know, if you have Photoshop experience and then, you know, you could certainly look at joining us.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.