December 04 2025 20:26:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Bats eyes/Netopierie oci
veikso
magot napsal:

ta Kukulo našel fix na ten můj problém - on je všemocný Šklebící se
To říkám furt...

Kukuloo
Veikso, ak by v tej knihe boli nake kapitoly o F6F-5N to by si mohol oscanovat Úsměv

Krakene dik za link, k tomu mam totok: http://www.cv6.or...ations.htm

Mam mod ktory da kameru na flek LSO a mozes sledovat pristatie. Lenze to musis byt respawnuty na palube a pohladymusia mat external teda aspon lode lietadlove. Ale viac asi nedosiahneme lebo tam nebude mozne pouzit ten radar cco je na mape, lebo ked cumim na fleku LSO nemozem asi pouzit mapu a tak neodmeram masinu ci ma spravny glideslope Šklebící se Poslem ti v PMke ten LSO mod.

Edit: doplnene
Upravil/a Kukuloo dne 11-05-2020 22:21
Letka_13/Kukulo

Kukuloo
Hot_Dog napsal:

Magote a Kukuloo, je mi jasný že to v BOXu nejde, v jinym simu taky ne, protože tam nemáme ty letadla a lodě (mapu), byl to jen takovej posteskÚsměv Jak sem psal, možná tomu dám šanci a nainstaluju to, abych si udělal obrázek jak to dneska "vypadá"... Nejde mi jen o tu grafiku (ikdyž i o ní mi docela dost jde, ale jak psal Kukuloo, nic stejně nebude vidět), jde mi i o pocit obecně, takže FM, pocit letu, engine management, airplane management atd., atd. jsou věci na kterých mi záleží a tam je prostě Il2 už o generaci, spíš dvě zaostalý proti dnešní konkurenci...

Ale jinak samozřejmě chápu, když chceš k**** letět Hellcata a Naval operation, tak si to leť v Il2 a nebo si trhniPff

HSFX 7.0.3 je niekolko rokov stary modpack. Jeho obsah je uzavrety, uz sa neaktualizuje. Je to vsak relativne stabilna baza na online akcie. I ked server guru Erichos tvrdi ze cisty stock server je menej narocny na obsluhu. Charakteristickym rysom nasich specialok boli novinky zo sveta sturma ktore som kompiloval do modpacku a tak boli piloti "in touch" s novymi vecami v modovacom svete. Kto sa teda prihlasil na nasu akciu takmer vzdy mal nieco co predtym v iloj nemal alebo sme vuzili dovtedy nevyuzitu ficuru z noveho patchu. V Bitke v Sibuyanskom mori sme prvykrat pouzili Curtiss SBC2 Helldiver a Saldak spravil obranny kruh ktorym sa branila japonska flotila a to som doteraz este nezral co tam Saldak porobil. Tusim sme tam mali prvykrat aj japonsku bitevku Kongo ci jako sa volala. V Bitke pri ostrove Samar boli uz japonske bitevky a novum boli vsetky eskortne lietadlove lode z ktorych vzlietali amici v reale a my sme ich mali aj na akcii (v HSFX su iba dve ci len jedna?), dalej Wildcat FM-2 s raketovou vyzbrojou a API municiou do popalcov a Saldak tam spravil taky pribeh ako v skutocnej bitke vratane potopenia jap tazkeho kriznika americkym torpedoborcom na zaciatku boja. V daaaaavnom Utoku na Tarent sme prvykrat pouzili radionavigaciu Hayrake aby sa lietadla dostali spat na lietadlovku a svetlice na osvetlenie ciela v noci. Gentlemani sumraku bola prva specka kde sme pouzili falkonove GCI radary. Wellingtony od 311tej mali kazdy svoj vlastny skin, prva a zatial posledna akcia trvajuca 5+ hodin, v noci na novej mape Europy 1:1. Specialitou boli osvetlenia drah a pouzivanie radiomajakov a Lorenza na pristatie v noci. A takto by som mohol pokracovat este pomerne dlho, to je len stvrtina akcii co sme leteli. Mozno som to malo prezentoval alebo uz nebol o stary iloj zaujem neviem, najviac ludi sa paradoxne prihlasilo na Rebarboru 5/1941 kde bolo hnusne pocasie. Novinkou boli dvojmotorove Whirlwindy a hlavne sme vymazali hlasky o % motora, hlaseni o zostrele ci poskodeni vlastnej masiny. Piloti museli lietat na manifolpressure a otacky resp. ata u nemcov. Studovali sa realne manualy lietadiel (to bolo uz aj predtym) a porovnavali s hrou aby sa lietalo optimalne. Mozeme to skusit aj na tejto akcii. Specialka bola a verim ze zostane oslavou virtualneho lietania.

Edit: napredujeme. Rannisokol spravil marking Enterprise a znak VF(N)-90 na motorovom kryte tohto F6F-5N Early. Takmer finalna veerzia (neviem tie obrazky sem pricapit poriadne)
[img]http://imgway.cz/m/1S1i.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Kukuloo dne 11-05-2020 22:46
Letka_13/Kukulo

CSW_Rannisokol
Tak už jsem konečně vyřešil ten Forcefeedback Cool Našel jsem program FFB editor, ve kterym ty síly jdou upravit. Kdyby s tim měl někdo taky problém, tak sem můžu hodit odkaz na stažení Mrknutí
i.ibb.co/Yp9d9tw/Rannisokol.png

Kukuloo
Tak je to spravne tak to ma byt! Mrknutí

Vcera sme s Krakenom skusili radar. No, ukazali sa neke trable. Radar je integrovany do mapy a je viazany na lave, prave mysitko a kolecko mysi. Krakenovi sa vsak koleckom mysi neda zvacsovat a zmensovat mapa a tym padom anid dosah radaru. Nevedeli sme na to prist ako priradit mysi spravne fungovanie. Sranda je ze to fungovalo v tusim briefingu misie. V hre uz nie. Tak to bolo Krakene?

Mam iste obavy ci nie je polamana istalacia HSFX. Alebo je to v configu. Erichos to mal nainstalene a fungovalo to ok.

Mali sme velmi zaujimavu a plodnu debatu o technikach nocneho pristatia za WW2 v porovnani s modernymi technikami. Toto ma bavi Šklebící se

Tu je ten mod s nazvom NG Map, to ako New Generation map a v tom je integrovany ten radar. Hodit do jsgmemods adresara. Aktivujte to po HSFX. V difficulties v QMB si v zalozke Icons & map vypnite prvu hornu a ostatne 4 nechajte zapnute. Potom si dajte v QMB Koralove more, hocijaku masinu a proti sebe tiez. Ked budete v hre stlacte mapu, pravym mysitko a vyberte radar a kukajte a snazte sa pochopit ako funguje Šklebící se

http://leteckapos.../723022955

Reportujete prosim co sa deje, ci to funguje. Link je aj v prvom prispevku, tam budem davat mody na testovanie.
Upravil/a Kukuloo dne 12-05-2020 11:51
Letka_13/Kukulo

310_cibule
CSW_Rannisokol napsal:

Tak už jsem konečně vyřešil ten Forcefeedback Cool Našel jsem program FFB editor, ve kterym ty síly jdou upravit. Kdyby s tim měl někdo taky problém, tak sem můžu hodit odkaz na stažení Mrknutí

Problém sice nemám, ale dej, prosím. To se může někdy hodit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Rannisokol
Stačí stáhnout z: http://www.mediaf...k.rar/file. Potom musíš otevřít soubory ze složky ForceFeedback. Dá se tam nastavit, na jaký zařízení to nastavuješ, mužeš si tu sílu potom pustit v tom programu

310_cibule
Děkuju. Vyzkouším.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Rannisokol
Jak ten radar vyberu? Dal jsem soubor !!!NG-Map_v3.1 do jsgmemods a spustil. Zapnu ve šturmu mapu (m), kliknu pravym tlačítkem a jenom měnim velikost mapy, radar nikde

311_Vont
Pokud by to dobře dopadlo, tak bych se s velkou chutí proletěl s Ki-45-Kai-Ko podle toho, pro jaký se z uvedených typů rozhodnete a nebo klidně i B6N Jill a pokud se podaří rozběhat i PY1 Gingu.

Ps: Hachimaki mám už vyžehlenou a připravenou na jednorázové použití Cool Mrknutí

ありがとう (Arigatō)
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Kukuloo
Vontiku, predbezne mam v plane vsetky tebou menovane typy pouzit Úsměv

@Rannisokol: stiahol si to z linku co som postoval vyssie? Som teraz na mobile tak len z hlavy, ked to extrahujes do jsgmemods, budes tam mat adresar nazvany nejako NG Map a ked ho otvoris mal by tam byt adresar Mods. Ak to mas inak nepijnde to. Samozrejme treba mat najskor aktivovany hsfx a potom az NG map.
Letka_13/Kukulo

saldy
Ale jen Ki-45 jsou z DT s vlastním kokpitem a vše funkční, podívejte na tu krásu Úsměv

sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2204/ko.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2205/otsu.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2206/hei.jpg
sturmovik1946.estranky.cz/img/original/2207/tei.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
CSW_Rannisokol
Jo, stahoval jsem to z toho linku. Ještě jsem to zkoušel jednou přesně podle návodu, pořád nic. Kliknu pravým tlačítkem a jediný, co se děje je, že se mi mění měřítko mapy

magot
O Ki-45 jsem taky uvažoval. Ale ty jsou jen v čisté verzi - ty košér verze

Kukuloo
CSW_Rannisokol napsal:

Jo, stahoval jsem to z toho linku. Ještě jsem to zkoušel jednou přesně podle návodu, pořád nic. Kliknu pravým tlačítkem a jediný, co se děje je, že se mi mění měřítko mapy

No toto mal aj Kraken. Neviem za ten svet kde sa meni to aby sa meritko mapy dostalo na kolecko mysi a na prave tlacitko by slo menu NG map. Matw niwkto skusenost?

Toto musime doriesit lebo uz druhy pilot hlasi tuto vec.
Letka_13/Kukulo

saldy
magot napsal:

O Ki-45 jsem taky uvažoval. Ale ty jsou jen v čisté verzi - ty košér verze

Aha, já myslel že jsou úplně identické.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Kukuloo
Ki-45 pridali v 4.11 a 4.12 ak sa nemylim. Takze tie v hsfx su tie origo Úsměv
Letka_13/Kukulo

AH_Kraken
Mě se podařilo rozchodit to kolečko myši. Nainstaloval jsem to znovu. Úsměv Dokonce mě bez problémů fungoval i radar, ale když jsem nainstaloval tu noční mapu s F6F-5N tak mě zmizela možnost zapnout rada (jen šedivý nápis a nemožnost radar zapnout) A dokonce to nejde zase zapnout ani když v jsgme vypnu tu noční mapu.

Kukuloo
Hm, co je toto za oneci, nedostatky. Musim kuknut co by tam mohlo kolidovat, ci tam nie su nake konflikty ci co. Dotiahnem modpack do beta stadia a dam na testovanie nech viac ludi otestuje.
Letka_13/Kukulo

Hoper
přelouskal jsem to celé, včetně toho prvého "románu"...

a za odměnu mám, že letím, jó? ztrácím se na denní mapě, natož na noční
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

38,682,569 návštěv