VR je stále v plenkách. Měl jsem tu čest několikrát mít na očích Oculus Rift poslední verzi (min. rok v Listopadu) a bez ohledu na DCS grafiku to vypadá nic moc. VR ještě dlouho nebude použitelné, tedy pro mě ne.
Rapier: já tohle nechápu. Ta změna je prostě natolik zásadní, že po nějakou dobu člověk oželí horší obraz.
Jako zkoušel jsem několikrát ten headset sundat a podíval jsem se na luxusní detailní obrázek na monitoru (Ať už BOS, nebo DCS) a řekl jsem si, hmm, jako dobrý. Ale tak akorát na to udělat screenshot a hodit to na plochu.
Ale hrát takhle? - Nepoužitelný pro mě. Nevydržel bych to. A asi bych ani nelétal. Vůbec. Vlastně jen díky VR jsem ve vzduchu....
Fuci: OK, nemám to kde vyzkoušet. Co je modernějšího?
BTW zrovna v aktuáním Levelu se Dan Vávra vyjadřuje věcně k VR a to včetně toho nejnovějšího.
3IAP Momo: tak nevím no, hrál jsem několik hodin Life for Speed na Oculus Rift, stejně jako DCS World (údajně na HD final verzi) a zkoušel i HTC Vive s výstupem na Mount Everest, apod. dema všeho druhu a nijak mě to nezaujalo. Jde stále vidět mřížka, zorné pole je stále omezené, a další věci jako kabely okolo, atd. problémy s chlazením, pocením, rosením skel, atd..
Sorry jako ale horší obraz na úkor 3D hlouby neoželím.
Mě všobecně taky OC a Vive nijak neuchvátil .. a za ty prachy .. chtěl jsem koupit Vive a teď jsem rád že jsem to nekoupil.
Ale modernější jsou tyto: Pimax, HP, index ... ale obraz stále ještě horší bude než monitor. To je jasné.
Pro srovnání kvalita zobrazení na různých headsetech (je to z jednoho z videí uvedených dříve):
[img]http://www.warbirds-blog.cz/download/headsety.jpg[/img] is not a valid Image.
Máte nejaké informácie koľko bude stáť Primax 8K v Európe, pripadne priamo u nás ? (myslím CZ - Sk). Našiel som ceny v rozpätí cca 900 USD, všetko je to ale spoza mora, čiže k tomu treba prirátať poplatky. Pozeral som na Heureke a Alze ale cenu nemajú stanovenú.
Reálná grafika Indexu - CARS 2 play nasnímané skrze čočky: YouTube Video
IMHO obraz pořád působí poměrně neostře a rozmazaně, i když rozhodně mnohem lépe, než v první generaci headsetů. Taky nepozoruju opravdu žádný SDE. Čím déle se na video člověk dívá, tím více si "zvyká", ale přechod z ostrého LCD na video je, nemohu si pomoct, pořád hodně znatelný... Chtělo by to prostě ještě vyšší rozlišení Už aby tady byly headsety se snímáním očí a "foveated redering", které by při stejných nárocích na HW dokázaly zobrazit vyšší rozlišení...
Když vidím reálné záběry všech těch VRek, tak mi přijde lepší zážitek projektor + Opentrack. Velikost obrazu 1:1 s ostřejším obrazem, bez jakékoliv ztráty výkonu.
Srovnání kvality obrazu Rift S, Index a Vive Pro nasnímané skrze čočky.
Překvapilo mne, jak je subjektivně Rift S docela blízko Indexu (vzhledem k tomu, že je mezi těmito dvěma headsety rozdíl v ceně více jak 10 000 Kč) YouTube Video
Při srovnání kvality obrazu se projevila negativní vlastnost HTC Vive pro, ta používá stroboskopicky stmívané LCD,
tedy hodně podobný systému PWM regulace jasu, jako u některých bohužel i současných lcd monitorů!
Pokud si nechcete zničit zrak, obloukem se tomuhle vyhněte!
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.