CH plynovka
|
AJaromir |
Přidané 05-12-2017 17:00
|
Diskutující
Příspěvek: 2947
Založený: 01.05.06
|
BOOT neboli zavaděč systému. U joysticku je to software uložený přímo v jeho RAMDAC, ve kterém je často uložen i jeho vlastní ovladač, takže nemusíš do PC nic instalovat, protože ovladač je již předinstalován v zařízení.
Bootloader je nahrávač zavaděče. Přes Bootloader můžeš vlastně onen boot sektor upravovat. Někdy jsou v totiž v onom programu, kterému se taky říká firmware, různé chyby, a ty se dají díky aktualizacím firmwaru, který se právě aktualizuje přes bootlader, opravit. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-12-2017 17:13
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Aha, jo. jasně.
První větu vcelku chápu, vlastně i druhou.
A teď: může mi to nějak pomoci vyřešit můj problém? Případně jak?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Fiks |
Přidané 05-12-2017 17:22
|
Uživatel
Příspěvek: 658
Založený: 28.08.10
|
310_cibule napsal:
Mám v tomto ohledu jednu nezanedbatelnou výhodu. V hlavě už nepodržím prakticky nic. Jsem jakžtakž schopný řídit se psanými pokyny, mohu maximálně odkazovat na moudra jiných. Tak jak je to s tím bootladerem?
No je s tím psina.Nedávno jsem dostal dost blbej nápad aktualizovat firmware u Hoga.Plynovka projela v pohodě,ale joy zamrznul.A docela jsem
se orosil.Nějak mě nedošlo,že byl zapojenej do USB 3.Bootloader smazal starej firmware a novej nenahrál.Takže jsem vytáhnul starej noťas s win XP
a USB 1,stáhnul od Thrudmastera zavaděč a znova to aktivoval a nahrál firmware.Bez něj to byl pro Win 10 nefunkčí kus železa .
Takže znova prošmejdit stránky výrobce. |
|
|
|
magot |
Přidané 05-12-2017 17:38
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
proto firmware radši neaktualizuju
v čem je lepší ten nový firm? |
|
|
|
Aces_Wild |
Přidané 05-12-2017 17:44
|
Diskutující
Příspěvek: 4049
Založený: 06.08.15
|
Nejpravděpodobněji se jeví problém na straně CH nikoliv Windows, resp. problém CH manageru s Windows 10 Fall Creators Update.
Control Manager does not recognize devices in Windows 10 Home
Work around for windows 10 controller not recognized |
|
|
|
petsild |
Přidané 05-12-2017 17:53
|
Diskutující
Příspěvek: 4105
Založený: 30.11.14
|
Budeš muset počkat na fix CH nebo od MS no.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-12-2017 17:55
|
Fusioner
|
Jj, to jsme tu už probírali, text v tom prvním odkazu jsem též už dřív nalezl. Ale ten druhý nabízí jakési řešení. Tak to doma zkusím.
Upravil/a 310_cibule dne 05-12-2017 18:03
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
AJaromir |
Přidané 05-12-2017 18:09
|
Diskutující
|
Fixi, zde je oficiání postup při selhání aktualizace firmwaru u warthoga.
http://ts.thrustm..._00140.pdf |
|
|
|
petsild |
Přidané 05-12-2017 18:12
|
Diskutující
Příspěvek: 4105
Založený: 30.11.14
|
Nedávno jsem nahrával fw do myši.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 06-12-2017 00:22
|
Fusioner
|
Tak jsem zkusil postup z druhého Wildova odkazu a zatím to funguje. Jsem zvědav, jak dlouho. To, co poradil Hopřík, taky chvíli šlapalo a pak přestalo. Ale stejně všem dík za snahu.
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 07-12-2017 20:08
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
|
Cibule, tohle není rada, tohle je jen co mám já v zařízení:
[img]https://ovarek.cz/pic/SVK/CHacka.png[/img] is not a valid Image.
Čili tam ty dvě věci u sebe vidíš dobře, nic nemáš navíc.
Ad oprava od MS nebo CH - toho bych se lehce obával... MS na CH s..e a CH na MS vlastně taky. Viz verze ovladačů a viz ikony zařízení. Takže ti přeji, aby oprava, kterou jsi provedl, nyní fungovala. A hlavně fungovala i po dalším upgradu od pánů z MS.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 08-12-2017 09:03
|
Fusioner
|
Dík, Hopře.
|
|
|
|
Aces_Wild |
Přidané 08-12-2017 13:53
|
Diskutující
Příspěvek: 4049
Založený: 06.08.15
|
MS opravdu nebude opravovat odfláknutej soft někoho jinýho.
Jak se APEM zajímá o funkčnost svých produktů:
Prostě si máš odinstalovat CH Manager a doufat... nebo si pořídit jiný HW a namísto štelování CH si zalítat.
Going round in circles - Help! |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 08-12-2017 15:20
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Mno jestli je cílem použití toho CH Manageru nějaká funkčnost, asi by se to dalo nahradit nějakým tím remapperem. Psal jsem o tom hned v prvním příspěvku. Dej do googlu UJR či UCR či jak se to jmenuje a podle všeho to dokáže vyřešit tvoje potřeby, který jsi doposud řešil přes ten manager. Zkus Cibuláku říct, co přesně do toho manažera čekáš.
edit:
Jinak nemusí jít o odfláknutý soft. Já CH Products nijak nebráním, nevím, v čem je problém. Ale ten soft fungoval na platformě Windows v době svého vzniku a teď na Windows 10 občas ne. Tedy dost možná Windows 10 nejsou tak úplně a vždy kompatibilní s původníma Windows. Spíš se jim ten produkt prostě nechce udržovat. Což tedy není hezké, i když třeba pochopitelné. Třeba věděli jste, že aby firma mohla dělat Windows drivery, musí mít od M$ koupený certifikát na podepisování těch driverů a ten snad každý dva roky vyprší a musí se platit znovu? |
|
|
|
AJaromir |
Přidané 08-12-2017 15:29
|
Diskutující
|
No, zřejmě poslední Fall update, kde asi fall neznamená podzim, ale úpadek. Mně totiž po tomto updatu začalo blbnout víc věcí. |
|
|