October 20 2025 04:48:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 1
Alan Grey

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patch 4.03 - vaše první dojmy
Pavel
Mosquito je moc pomalý. Nejde dohonit Bf-110 G. I Beaufighter je rychlejší, co je to za bordel ? A proč má chladiče jen open / closed ? A vůbec, proč nemá hasičáky ? A proč z něj není vidět při přistání ? A proč je skrz čelní štítek Tempestu vidět hůř než přes igelitovej pytlík? Je to jednoznačně modrej patch.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

310_cibule
AH_James_Gastowski napsal:
To jsou Tantalova muka Úsměv Cibule povídej přeháněj, jak lítá Tempest a jak Spit IX. 25lbs? Jsou to rychlíci? A přibyla nějaká mapa nebo ne?

To bys neřek, Jamesi. Tempest lítá rychle, ale nahoře se zadejchává. Mimochodem má skvěle udělanej kokpit. Snad nejlepší v ilovi.

Spit IX 25lbs je prostě úžasnej. Škoda jen, že nevím, co to znamená 25lbs a jak se liší vod normální devítky. Ale jinak paráda.

Nejlepší jsou ale Italové. Ty éra sou prostě úžasný. Skvěle kroutěj. Já je miluju. Už se těším v Saettě na huríky. Prej si je dávali k vobědu.

No, a JU 88? Nemám slov.

Na mapy jsem nekoukal.

Ulevilo se ti aspoň trochu?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

GC3_Messik
Nóó red na tom zas tak špatně nejsou.. a pokud šmoulům přeci jen Oleg trošku přidal tak se to ukáže časem a v příštím patchi jim to zas veme. Lama v befku půjde dolů ať je jeho befko sebeobratnější. a Ti lepší vás sundaj tak jako tak tak co řešit :lol::lol::lol:
Upravil/a GC3_Messik dne 10-02-2006 12:05
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
Ucho
Pavel napsal:
.. I Beaufighter je rychlejší.............A proč je skrz čelní štítek Tempestu vidět hůř než přes igelitovej pytlík? Je to jednoznačně modrej patch.

Je z r.44 Moskyto r.42, tak jestli to nebude tím.

Hmm, ale jinak sem zjistil, že člověk by si neměl stahovat ty leaklé bety :-)... hodně věcí je jinak. U Tempestu evidentně posunuli hlavu pilota dozadu, takže zaměřovač je menší (je tady někdo kdo vidí mušku uprostřed při nejvzdálenějším pohledu? a asi ho i zmenšili nebo co) a je špatně vidět dozadu...
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

57MH_Zvire
313_cibule napsal:
Hele, neměl tohle vlákno být flejm? Viz první příspěvek.

A zatím je to spíš taková selanka. Tak já začnu:

Žádnýmu novýmu letadlu nejde otevřít kabina. Chci vrátit vstupný. Zatracenej Oleg. Hanba. Fuj. S tímhle naprosto zpackaným simem končím...

Lítej za Japonce. TAm jde otevřít většině.

airspace.cz
AH_James_Gastowski
Dík Cibule, hned jsem klidnější Šklebící se

Každopádně se už těším až přijedu do Práglu a stáhnu si ten patch a zalítám si ať už je jakýkoliv.

Messik má pravdu, lama zůstane lamou, byť by lítala v sebe lepším éru. Holt budu muset trénovat Mrknutí

Tajpan
Osobný dojem. jednoznačný zabiják v rukách LW bude Bf109F4. Neuveritelné manévre v mojich rukách i v v AI. Bože , čo potom dokážu taký CSL??Mrknutí
Verzie G sú o trochu poznanie ťahšie, ale nie to nič, čo by skúsený pilot nezvládol.
Tempest - na rýchlost je to žihadlo. Výzbroj tiež dobrá ale vzhladom na jeho vlastnosti asi sa bude treba zmeniť konvergencia. Obrana Bfka, stačí znížiť rýchlosť a zatočiť , zrýchliť . Barell je ideálny. Fw190 má problém v aktívnej defenzíve. vyzeráto na Bf vz Spit a Tempest vz FW.

Úprava Browningov- stopovky. Trochu (velmi , podla mna) nereálne, a asi je to tzv hráčska úprava. Hlavne ked si pozrieť zábery stopoviek z Pacifiku.
Ale velmi , velmi to usnadnuje strelbu. Mám obavy , že nastupuje nová hrozba pre LW v podobe , stále viac vyskytujúcim sa USA mašinám na DF. I ked účinnost 12.7mm je stále rovnaká, možnosť zásahu cielu sa velmi zvyšujú. Bude velmi záležať na stroji a pilotovi.
I ked Bf109F4 verzus P40, to nebudem ani komentovať.
Lagg3 , bez komentára.
Moskyt, velké očakávanie a velké sklamanie. Drevený zázrak sa nekoná.
Jaky , neviem, osobne mi pripadajú lepšie. Vyděšený Ešte niečo testnem.

Berte to ako prvé dojmy. Nič viac.

Proti človeku , to bude určite iné. Možno.

1stCL_pbarry
313_OTU_Gryzlov napsal:

Pokud s Bf109G-14 jsi schopen provést stejnou akrobačku jako se Spit IXe, aniž by se Ti Bef nezkroutil do podivných tvarů a po přistání nešel do šrotu, je to hodně špatně. Bf109G-14 nesnesl namáhání konstrukce jako Spit IXe, zvláště mu nevyhovovaly výkruty v zatáčkách, na zádech při stejném přetížení jako Spitovi. Befovi pak vylezly všechny nejty, křídla se zkroutila s trupem tak, že natažené prsty na ruce sto leté babičky jsou proti tomu Befku rovné.

Tohle je fakt trochu mimo gryzlove. Hadat se kterymu letadlu maj ulitnout nejty. No, to je jedno, kazdopadne se 109kou nedokazes udelat takovy manevry jako se spitem vzhledem k tuhnuti. (pravda dalo by se o tom diskutovat- zvlast v porovnani s jakama,ale spit je na tom stale o tridu lip).
Bf je ted dost stabilni. Ale zatacku toci furt stejne. Stejne tak spit stale dotaci 109ku celkem snadno, zvlast ve vyskach..

Jestli fajtl zacne jezdit trikolky je celkem jedno, pac ve vzduchu sem ho nevidel ani nevim.

barryk.webz.cz
WT_Peci
313_cibule napsal:
WT_Peci napsal:
Cibule, zkus bouchnout Ctrl+E a uvidíš, že se otevře kabina úplně všemu. Ty nejen, že neumíš bruslit, jako tvůj táta :sm54:, ale ještě jsi naprosto neschopnej a ani kabinu si neumíš otevřít...:sm13:

Takhle nějak sis to představoval? Šklebící se

Tak tos pos... Můj táta, že neumí vyskakovat v ilovi z letadel. Můj táta z nich v tomhle simu vyskakoval, když jsi ještě ty ani ten tvůj Masox nebyli na světě.

Bude bitka!

Žádný ty vaše virtuální letadýlka. Pěkně pěstma. Po chlapsku. Muž proti muži. Třistatřináctka proti tobě.

TAK TOHLETO SI LÍBIT NENECHÁM!!!!!

Okamžitě mi pošli něco svých vlasů, abych si u našeho hlavního sektáře mohl nechat zhotovit tvoji voodoo panenku abych do ní mohl píchat špendlíky. :lucka2:

A na bitku se těším… :sm45:

Původně jsem se chtěl dívat, jak bude Sláva mlátit bezbranná zvířátka, ale zeleninu zlikviduju rád osobně… :sm24:

313ka je nějaká lepší odrůda cibule? Já jsem hned říkal, že nebudeš jen tak někdo, ale někdo z lepčí společnosti…:sm25:

1stCL_pbarry
3IAP_Tajpan napsal:
.... I ked účinnost 12.7mm je stále rovnaká....

nedrazdi me tajpane

barryk.webz.cz
Tajpan
1stCL_pbarry napsal:
3IAP_Tajpan napsal:

nedrazdi me tajpane

Vyděšený

EAF310_Baca
WT_Peci napsal:
313ka je nějaká lepší odrůda cibule? Já jsem hned říkal, že nebudeš jen tak někdo, ale někdo z lepčí společnosti…:sm25:

Cibule ty si ako ten zlty ci ten biely?????

http://baca.no-ip.info
Ucho
3IAP_Tajpan napsal:
1stCL_pbarry napsal:
3IAP_Tajpan napsal:

nedrazdi me tajpane

Vyděšený

Cool

Už před tím šel sundat FW na čtyři kuličky ze šesti... a ta desynchronizace umožňuje střelbu, jako když stříkáš hasičskou hadicí :-) furt se něco musí trefit...
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

MK_Paja
Z Do335, nejde po přistání normálně vyskočit a "odběhnout", po stisku ctrl+E se spustí animačka s katapultem a ,....pilot killed :sm39:

WT_Peci
paja_cz napsal:
Z Do335, nejde po přistání normálně vyskočit a "odběhnout", po stisku ctrl+E se spustí animačka s katapultem a ,....pilot killed :sm39:

no pokud ctrl+E znamená, že aktivuješ vystřelovací sedadlo, tak je to v naprostém pořádku...:sm16:

MK_Paja
3IAP_Tajpan napsal:
Osobný dojem. jednoznačný zabiják v rukách LW bude Bf109F4. Neuveritelné manévre v mojich rukách i v v AI. Bože , čo potom dokážu taký CSL??Mrknutí
Verzie G sú o trochu poznanie ťahšie, ale nie to nič, čo by skúsený pilot nezvládol.
Tempest - na rýchlost je to žihadlo. Výzbroj tiež dobrá ale vzhladom na jeho vlastnosti asi sa bude treba zmeniť konvergencia. Obrana Bfka, stačí znížiť rýchlosť a zatočiť , zrýchliť . Barell je ideálny. Fw190 má problém v aktívnej defenzíve. vyzeráto na Bf vz Spit a Tempest vz FW.

Úprava Browningov- stopovky. Trochu (velmi , podla mna) nereálne, a asi je to tzv hráčska úprava. Hlavne ked si pozrieť zábery stopoviek z Pacifiku.
Ale velmi , velmi to usnadnuje strelbu. Mám obavy , že nastupuje nová hrozba pre LW v podobe , stále viac vyskytujúcim sa USA mašinám na DF. I ked účinnost 12.7mm je stále rovnaká, možnosť zásahu cielu sa velmi zvyšujú. Bude velmi záležať na stroji a pilotovi.
I ked Bf109F4 verzus P40, to nebudem ani komentovať.
Lagg3 , bez komentára.
Moskyt, velké očakávanie a velké sklamanie. Drevený zázrak sa nekoná.
Jaky , neviem, osobne mi pripadajú lepšie. Vyděšený Ešte niečo testnem.

Berte to ako prvé dojmy. Nič viac.

Proti človeku , to bude určite iné. Možno.

Ježíš, to je slohová práce, ty jsi celou noc snad ani nespal Úsměv

MK_Paja
WT_Peci napsal:
paja_cz napsal:

no pokud ctrl+E znamená, že aktivuješ vystřelovací sedadlo, tak je to v naprostém pořádku...:sm16:

Pokud vím, tak od pradávna ctrl+E spouští dvě odlišné animace (možná tři) v závislosti na tom jestli letíš, nebo jsi právě dobrzdil po přistání.

Tajpan
CSL_Ucho napsal:
3IAP_Tajpan napsal:
1stCL_pbarry napsal:
3IAP_Tajpan napsal:

nedrazdi me tajpane

Vyděšený

Cool

Už před tím šel sundat FW na čtyři kuličky ze šesti... a ta desynchronizace umožňuje střelbu, jako když stříkáš hasičskou hadicí :-) furt se něco musí trefit...

Možno. Z pohladu útočiace pilota je to velký sprej a nič. Z pohladu pilota Bf-ka samé zásahy.
No nebudeme to riešiť. S USA mašina sa všeobecne menej lieta.
No teraz, môj dojem , že sa USA pilotovi velmi zlepší strelba.
I ked nemyslím , že tie stopovky sú reálne, velmi ulahčujú zameranie i pocit že si niečo trafil.
A ide o dojem, nič viac.
Pri starých stopovkách 4.02m som nevedel či vôbec som trafil, a ktorá je ta správna odchýlka. Teray, v 4.03m viem v dávke presne odhadnúť správnu korekciu , aby som trafil a videl viditelné zásahy.

PS: Môj dojem. Nič viac

Opitze
panove... vidim flejm veliky, jehoz velikost se bude nebes dotykat Úsměv ale az po vikendu, az se vsichni pomasirujou mezi sebou Šklebící se

Mesie Sibul, neboj se, vsechno bude, aji ten flejm... Úsměv
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Tajpan
Ju 88, skvelé lietadlo. Nová hrozba pre RAF a VVS.
Ju88. po odhodení bômb , skvele zastúpi Bf110C. Mať tak jeden pevný kulomet/kanon tak to bude skvelý pohlad na Hurriky, Jaky, Lagy prchajúce pred Ju88. Rok 1940/41 Šklebící se
A velmi vhodné lietadlo na horizontálne bombardovanie. Dal som si minimálne množstvo bômb , výška 5000m .100% paliva skočil do bombometčíka a okamžite , bez trimovania, stabilizácie Levelu ,som mohol po dodaní bombardovacích údajov , bombardovať.
Škoda , že táto verzia nemá torpéda.
Strmhlav . hmm, tak to bude fuška.
Upravil/a Tajpan dne 10-02-2006 12:44

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,313,823 návštěv