Ahojte po dlouhé době !
Předně děkuji všem od Daidalos Teamu za update 4.13, je to masakrální - Norden, Lofte, nové Warhawky,
B-24 se všema špekama (přidávání boostu, střeliště, výsuvná guľa.... ). DÍKY !!
ale zároveň se chci zeptat:
s možností namapování L/P brzdy na osy byla současně zrušena původní funkce diferencovaného brzdění pomocí jednoho tlačítka a směrovky ?
Nemám totiž hotas, takže pro brzdy nezbyly volné osy ovladače, a vypadá to, že si teď nemůžu přibržďovat při pojíždění jen jedním kolem.
Dost se tím zhoršila manévrovatelnost na zemi. Nešla by v hotfixu přidat možnost mít L a P brzdu ještě na tlačítkách ? Dík.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
Ano, dřív nebyl důvod to zjišťovat. Ve výběru 4.12 jsem měl pojmenování jap. letectev v češtině.
Přijď dnes po osmé večer na server BP a rozsekej mě. Budu se bránit miskou na čaj.
Aha! Takže japonci tě zřejmě obecně moc nezajímají. Škoda.
Bohužel to nepůjde - noční! Navíc pochybuji, že bych tě rozmlátil i kdybys tu misku neměl. Mám na létání tak málo času, že jsem všude za "baita".
Toho času ponejvíce v RoF.
Si udělejte z kláves osy .... něco na tomhle principu ...
#Persistent ; Keep this script running until the user explicitly exits it.
SetTimer, WatchAxis, 5
return
WatchAxis:
GetKeyState, JoyX, JoyX ; Get position of X axis.
GetKeyState, JoyY, JoyY ; Get position of Y axis.
KeyToHoldDownPrev = %KeyToHoldDown% ; Prev now holds the key that was down before (if any).
if JoyX > 70
KeyToHoldDown = Right
else if JoyX < 30
KeyToHoldDown = Left
else if JoyY > 70
KeyToHoldDown = Down
else if JoyY < 30
KeyToHoldDown = Up
else
KeyToHoldDown =
if KeyToHoldDown = %KeyToHoldDownPrev% ; The correct key is already down (or no key is needed).
return ; Do nothing.
; Otherwise, release the previous key and press down the new key:
SetKeyDelay -1 ; Avoid delays between keystrokes.
if KeyToHoldDownPrev ; There is a previous key to release.
Send, {%KeyToHoldDownPrev% up} ; Release it.
if KeyToHoldDown ; There is a key to press down.
Send, {%KeyToHoldDown% down} ; Press it down.
return
Děkuju Magote, přiznávám se však, že nerozumím dostatečně. Za středníky ; jsou poznámky. Do jakého souboru (formátu) ten recept zapsat, kam ho uložit, jak ho spouštět? Díky.
Děkuju Magote, přiznávám se však, že nerozumím dostatečně. Za středníky ; jsou poznámky. Do jakého souboru (formátu) ten recept zapsat, kam ho uložit, jak ho spouštět? Díky.
Neim to je nějakej shell nebo python asi, jsem to nějak neštudoval ... googluj
Prostě najdi nějakou srágoru co skriptuje klávesnici ...
Truthmaster na to má taky nástroje ten jejich script engine, nejsem si jist zda má dosah až na klávesnice, možná jo ...
Koukal jsem, že na sasu z 413 zrovna odvázaný nejsou, vypadá to, že převládá názor zůstat u 412, než většinu modů, snad i kampaní, zase překopávat pro nový pač, to se týká zřejmě toho jejich Capu (nadstavba pro hsfx7), takže možná udělají DT pápá a půjdou vlastní cestou, zaujalo mě přirovnání, čím dříve vyskočíme z lodi plující proti útesům, tím lépe. Bude tu pak možná vznikat bez obav ze zpětné konektivity další obsah na základu 412, podobně jako třeba stále populární DBW, která frčí na o něco starším 410. Možná to je celé jen bublina, možná zas tak ne, neumím posoudit.
Nazdar Magote, řešil tu jetě jedno nastavení u B-24D a nevím zda je to ve hře správně nastavené, mohl by jsi se na to prosím tě podívat?
poznámka - hra nastavení vše realita
Jde o nastavení prop. pitch
původně jsem si myslel, že je u B24 nastavení vrtulí plně autoamatické, protože nastavení prop. pitch na osu mi nefungovalo. Přesto mi to nedalo a začal jsem se v tom trochu víc šťourat a zjistil jsem, že pokud ovládání prop. pitch přiřadím na klávesy, tak to ¨funguje¨ a tady je jádro problému. Pokud prop. pitch zvyšuji až do probliknutí zelených kontrolek při cestovním režimu, tak otáčky motorů klesají až na 1600 RPM. Naopak pokud prop. pitch snížím, zase až do probliknutí zelených kontrolek, tak otáčky vylezou až na 2500 RPM má to takto fungovat?
Ve hře se nedá nastavení vrtulí jinak zjistit, než-li tak, že se ti vypíše hlášení prop. pitch Up, nebo prop. pitch Down. Musí se to jen odečíst z budíku kolik právě ukazuje RPM.
Jinak cestovní režim jsem použil nastavení:
Výška 16000 ft IAS, 190mph, mapa Kuban
80% power (2400 RPM) (Man.Pr.45,5) bez Boostu, MIX Auto Rich
Díky za odpověď Vont
Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)
Nazdar Magote, řešil tu jetě jedno nastavení u B-24D a nevím zda je to ve hře správně nastavené, mohl by jsi se na to prosím tě podívat?
původně jsem si myslel, že je u B24 nastavení vrtulí plně autoamatické, protože nastavení prop. pitch na osu mi nefungovalo. Přesto mi to nedalo a začal jsem se v tom trochu víc šťourat a zjistil jsem, že pokud ovládání prop. pitch přiřadím na klávesy, tak to ¨funguje¨ a tady je jádro problému. Pokud prop. pitch zvyšuji až do probliknutí zelených kontrolek při cestovním režimu, tak otáčky motorů klesají až na 1600 RPM. Naopak pokud prop. pitch snížím, zase až do probliknutí zelených kontrolek, tak otáčky vylezou až na 2500 RPM má to takto fungovat?
Ve hře se nedá nastavení vrtulí jinak zjistit, než-li tak, že se ti vypíše hlášení prop. pitch Up, nebo prop. pitch Down. Musí se to jen odečíst z budíku kolik právě ukazuje RPM.
Díky za odpověď Vont
Je to ovládaný přepínačem pro každý motor vlevo od plynovek Takže je to realistický.
Díky za odpověď Vont
Nj je to špatně - obráceně. Vyhráváš taky lízátko.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.