October 04 2025 17:17:38
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.13 venku
Pavel
Ahojte po dlouhé době !
Předně děkuji všem od Daidalos Teamu za update 4.13, je to masakrální - Norden, Lofte, nové Warhawky,
B-24 se všema špekama (přidávání boostu, střeliště, výsuvná guľa.... ). DÍKY !!

ale zároveň se chci zeptat:
s možností namapování L/P brzdy na osy byla současně zrušena původní funkce diferencovaného brzdění pomocí jednoho tlačítka a směrovky ?
Nemám totiž hotas, takže pro brzdy nezbyly volné osy ovladače, a vypadá to, že si teď nemůžu přibržďovat při pojíždění jen jedním kolem.
Dost se tím zhoršila manévrovatelnost na zemi. Nešla by v hotfixu přidat možnost mít L a P brzdu ještě na tlačítkách ? Dík.
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

Koty
Pavel napsal:Nešla by v hotfixu přidat možnost mít L a P brzdu ještě na tlačítkách ? Dík.

+1
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Uzin
Koty napsal:

Pavel napsal:Nešla by v hotfixu přidat možnost mít L a P brzdu ještě na tlačítkách ? Dík.

+1

+1000000

Powerty
batoh napsal:

Ano, dřív nebyl důvod to zjišťovat. Ve výběru 4.12 jsem měl pojmenování jap. letectev v češtině.
Přijď dnes po osmé večer na server BP a rozsekej mě. Budu se bránit miskou na čaj.

Aha! Takže japonci tě zřejmě obecně moc nezajímají. Škoda.

Bohužel to nepůjde - noční! Navíc pochybuji, že bych tě rozmlátil i kdybys tu misku neměl. Mám na létání tak málo času, že jsem všude za "baita".
Toho času ponejvíce v RoF.

magot
Si udělejte z kláves osy .... něco na tomhle principu ...
#Persistent ; Keep this script running until the user explicitly exits it.
SetTimer, WatchAxis, 5
return

WatchAxis:
GetKeyState, JoyX, JoyX ; Get position of X axis.
GetKeyState, JoyY, JoyY ; Get position of Y axis.
KeyToHoldDownPrev = %KeyToHoldDown% ; Prev now holds the key that was down before (if any).

if JoyX > 70
KeyToHoldDown = Right
else if JoyX < 30
KeyToHoldDown = Left
else if JoyY > 70
KeyToHoldDown = Down
else if JoyY < 30
KeyToHoldDown = Up
else
KeyToHoldDown =

if KeyToHoldDown = %KeyToHoldDownPrev% ; The correct key is already down (or no key is needed).
return ; Do nothing.

; Otherwise, release the previous key and press down the new key:
SetKeyDelay -1 ; Avoid delays between keystrokes.
if KeyToHoldDownPrev ; There is a previous key to release.
Send, {%KeyToHoldDownPrev% up} ; Release it.
if KeyToHoldDown ; There is a key to press down.
Send, {%KeyToHoldDown% down} ; Press it down.
return

batoh
magot napsal:

Děkuju Magote, přiznávám se však, že nerozumím dostatečně. Za středníky ; jsou poznámky. Do jakého souboru (formátu) ten recept zapsat, kam ho uložit, jak ho spouštět? Díky.

Uzin
batoh napsal:

magot napsal:

Děkuju Magote, přiznávám se však, že nerozumím dostatečně. Za středníky ; jsou poznámky. Do jakého souboru (formátu) ten recept zapsat, kam ho uložit, jak ho spouštět? Díky.

DoDo !

Uzin
batoh napsal:

magot napsal:

DoDo ! Cool

magot
Neim to je nějakej shell nebo python asi, jsem to nějak neštudoval ... googluj Úsměv
Prostě najdi nějakou srágoru co skriptuje klávesnici ...
Truthmaster na to má taky nástroje ten jejich script engine, nejsem si jist zda má dosah až na klávesnice, možná jo ...

Koty
........nebo si holt počkáme, až vyjde nějakej mod......... -.-'

saldy
Koukal jsem, že na sasu z 413 zrovna odvázaný nejsou, vypadá to, že převládá názor zůstat u 412, než většinu modů, snad i kampaní, zase překopávat pro nový pač, to se týká zřejmě toho jejich Capu (nadstavba pro hsfx7), takže možná udělají DT pápá a půjdou vlastní cestou, zaujalo mě přirovnání, čím dříve vyskočíme z lodi plující proti útesům, tím lépe. Bude tu pak možná vznikat bez obav ze zpětné konektivity další obsah na základu 412, podobně jako třeba stále populární DBW, která frčí na o něco starším 410. Možná to je celé jen bublina, možná zas tak ne, neumím posoudit.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
ať jdou do vole prdele Úsměv

Algy
Chalchyn Gol 1939 oficiálne v hre... :-))))

video: YouTube Video

skiny video: YouTube Video

skiny download:

http://www.missio...mp;t=20080

Ďakujem všetkým, ktorý mi s tým pomohli !!!
Upravil/a Algy dne 13-06-2015 20:47

www.letka13.sk
311_Vont
Nazdar Magote, řešil tu jetě jedno nastavení u B-24D a nevím zda je to ve hře správně nastavené, mohl by jsi se na to prosím tě podívat?

poznámka - hra nastavení vše realita

Jde o nastavení prop. pitch
původně jsem si myslel, že je u B24 nastavení vrtulí plně autoamatické, protože nastavení prop. pitch na osu mi nefungovalo. Přesto mi to nedalo a začal jsem se v tom trochu víc šťourat a zjistil jsem, že pokud ovládání prop. pitch přiřadím na klávesy, tak to ¨funguje¨ a tady je jádro problému.
Pokud prop. pitch zvyšuji až do probliknutí zelených kontrolek při cestovním režimu, tak otáčky motorů klesají až na 1600 RPM. Naopak pokud prop. pitch snížím, zase až do probliknutí zelených kontrolek, tak otáčky vylezou až na 2500 RPM má to takto fungovat?

Ve hře se nedá nastavení vrtulí jinak zjistit, než-li tak, že se ti vypíše hlášení prop. pitch Up, nebo prop. pitch Down. Musí se to jen odečíst z budíku kolik právě ukazuje RPM.
Jinak cestovní režim jsem použil nastavení:
Výška 16000 ft IAS, 190mph, mapa Kuban
80% power (2400 RPM) (Man.Pr.45,5) bez Boostu, MIX Auto Rich

Díky za odpověď Vont
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Koty
No - jde o to, že 4.13 je zcela překopaná... a bez zpětný vazby od DT se s tím nic moc dělat nedá...

Koty
311_Vont napsal:

Nazdar Magote, řešil tu jetě jedno nastavení u B-24D a nevím zda je to ve hře správně nastavené, mohl by jsi se na to prosím tě podívat?

původně jsem si myslel, že je u B24 nastavení vrtulí plně autoamatické, protože nastavení prop. pitch na osu mi nefungovalo. Přesto mi to nedalo a začal jsem se v tom trochu víc šťourat a zjistil jsem, že pokud ovládání prop. pitch přiřadím na klávesy, tak to ¨funguje¨ a tady je jádro problému.
Pokud prop. pitch zvyšuji až do probliknutí zelených kontrolek při cestovním režimu, tak otáčky motorů klesají až na 1600 RPM. Naopak pokud prop. pitch snížím, zase až do probliknutí zelených kontrolek, tak otáčky vylezou až na 2500 RPM má to takto fungovat?

Ve hře se nedá nastavení vrtulí jinak zjistit, než-li tak, že se ti vypíše hlášení prop. pitch Up, nebo prop. pitch Down. Musí se to jen odečíst z budíku kolik právě ukazuje RPM.

Díky za odpověď Vont

Je to ovládaný přepínačem pro každý motor vlevo od plynovek Mrknutí Takže je to realistický.

magot
311_Vont napsal:

Díky za odpověď Vont

Nj je to špatně - obráceně. Vyhráváš taky lízátko.

311_Vont
Koty napsal:

Je to ovládaný přepínačem pro každý motor vlevo od plynovek Mrknutí Takže je to realistický.

Jo to vím, šlo mi jen o to nastavení vrtule UP/DOWN Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
Koty
311_Vont napsal:

Koty napsal:

Jo to vím, šlo mi jen o to nastavení vrtule UP/DOWN Mrknutí

Jako - taky jsem na to čuměl, ale po chvilce jsem si vsugeroval, že je to nějaká nová fičura Úsměv

saldy
Nějak se nemůžu dostat přes první misi, nějaká rada jak na Ki-27 s tím ruským předchůdcem Fw 190?
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,198,318 návštěv