- Úprava GUI, nově je přepínání letadel přehlednější.
- Každé letadlo má svůj konfigurační profil. Křivky lze definovat pro každé zvlášť. Mapování os a tlačítek také.
- Základ pro diagnostiku chyb. Nově se logují některé chyby běhu. Cílem je tenhle nástroj vylepšit a díky němu odhalit, proč to někdy nespolupracuje se všema osama.
Pro jistotu sem dávám odkaz ke stažení aktuální (použité) instalace vJoy. https://drive.goo...sp=sharing
Je třeba vědět, že jednotlivé verze vJoy jsou spolu "skoro" kompatibilní a tedy nezbývá, než mít nainstalovanou správnou verzi. Potíže s osama můžou být způsobeny starší instalací, která není úplně kompatibilní s aktuálním vJoy interfejsem. samozřejmě že instalací vJoy se riskuje to, že si windows přehází pořadí HID a tedy bude nutno přemapovat hry.
Ačkoli jsem vJoy teď neaktualizoval, připravuje se další verze. Bude umět adresovat až 16 vJoy zařízení a bude mít tedy k dispozici až 16 * 8 os a 16 * 128 tlačítek. To by mělo stačit už na cokoli. Navíc se to bude umět snést s jinými softy, který třeba používaj vJoy a mají natvrdo konfiguraci přiřazeného ID.
Co je ale podstatné je to, že vJoy se vyvíjí i na straně autora toho virtuálního joysticku. Autor je nějaký Shaul Eizikovich. No a v nové verzi budou některé opravdu nové vymoženosti. Myslím, že jsem na fóru četl, že bude konfigurovatelná frekvence aktualizací stavu. To by mohlo snížit input lag, páčto by to šlo zvednout třeba na 500Hz. No a předevší už je k dispozici verze s FFB. Jo vJoy už umí FFB. Tím se tedy otvírá docela hezká cesta ke tvorbě vlastní FFB páky. Když se zkombinuje Arduino (nebo jiný programovatelný USB chip) a dva servo motory, vJoy FFB driver a mezitím nějaký můj program, co to bude řídit, mohlo by se to prostě povést. Začínám o tom úplně vážně uvažovat.
Aby se to posunulo správným směrem, zadotoval jsem Shaula Eizikoviche 10 dolarama, aby se nastřádaly peníze na zaplacení digitálního podpisu u Microsoftů na další rok. Celkem je třeba 420$. Tedy kdyby někdo chtěl přispět, jde to třeba přes PayPal na stránkách vJoy http://vjoystick.....net/site/.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.