November 23 2024 13:43:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa CSR - Lynx
magot
Osobně plánuju doladění mapy v builderu v oblasti východních čech (až bude v nějaké finální fázi), nějaká menší města/vesnice schází, taky umístění některých srubů mám v hlavě, případně protitankových zátaras

Ještě pro inspiraci, mapa Polska od Uzina obsahuje generické budovy nádraží ale s vlastníma názvama měst (kopie budov s rozdílnou cedulí), (zřejmě jen těch velkých) - podle tohoto se občas navigovalo a mohlo by to být zajímavé Úsměv

Lynx23
magot napsal:

Lynx23 napsal:

magot napsal:
Jo jinak TJurma psal že podklady co měl pro CZ mapu dodá když mu dá souhlas Valhera.

A nepsal radsi neco ze by radeji dal k dispozici tu mapu co delal on? Šklebící se

A k čemu by ti byla? Ta tvoje je větší tím pádem lepší co se pokrytí týče ..
Ale zeptat se ho můžu. Jo jinak psal že s tou jeho mapou je konec, že nemá čas.

No byla by treba k tomu ze pokud ma hotova letiste tak bychom je nemuseli vyskrabavat z literatury. Jde o to co ma hotovo a vlastne jsou zajimave pro nas pouze staticke objekty, ale vubec netusim jestli s timto vubec zacal.
Upravil/a Lynx23 dne 01-09-2014 17:20

Lynx23
magot napsal:

Osobně plánuju doladění mapy v builderu v oblasti východních čech (až bude v nějaké finální fázi), nějaká menší města/vesnice schází, taky umístění některých srubů mám v hlavě, případně protitankových zátaras

Ještě pro inspiraci, mapa Polska od Uzina obsahuje generické budovy nádraží ale s vlastníma názvama měst (kopie budov s rozdílnou cedulí), (zřejmě jen těch velkých) - podle tohoto se občas navigovalo a mohlo by to být zajímavé Úsměv

OK super,

pridani par mest je mozne, ale prosim aby se to neprehanelo. Dokonce jsem si tam jako autor mapy nedal ani svoje mestecko s 2000 obyvateli, protoze je nevyznamne. na mape je ted 370 mest a je jiste ze tam budou nejaka chybet. Ale ta mapa by mela byt vyvazena, nejde treba na jednom miste udelat kazdickou malo uvesnici a jinde vynechavat dulezita mesta. Takze lze pridavat, ale vyvazene s ohledem na celou mapu.
Sruby a opevneni je samozrejme dulezita vyjimka a je dobre pridat co se pridat muze.

Uzin mi primo psal, takze o tom vim, rikal ze by se to i dalo pouzit pro inspiraci (nachod). Navrh jsem ze by bylo dobre, kdyby se mohl postarat o nadrazi na cele mape on. Treba alespon 20 hlavnich nadrazi (opet rovnomerne na cele mape).

Lynx
Upravil/a Lynx23 dne 01-09-2014 17:35

magot
No to by bylo super s těma nádražíma Úsměv

Fokker
Snad nejkrásnější mapa do hry co jsem viděl. PARÁDA! Šklebící se

Lynx23
TIMTO SLAVSNOSTNE ZAHAJUJI NASI SPOLECNOU PRACI NA MAPE

- Prave jsem tam nahral posledni verzi s kterou muzeme zacit

- Vse potrebne najdete v nasem sdilnem adresari Dropbox.
- Je tam i Navod a ja Vas prosiM abyste si ho vsichni prostudovali, neni to nic zavratne dlouheho.
- V navodu je i podrobne popsano jak si pripravit FMB na editaci map
- Hlavne prosim peclive oznamujte (vytvorenim adresare) ze momentalne na mape pracujete. Na mape muze pracovat jen jeden clovek v jeden okamzik. Muzete si i rezervovat cas v .xls rozvrhu ve sdilenem adresari
- Se sdilnym adresarem manipulujte opatrne.
- Apeluji obzvlaste na nove mapotvurce aby si napret vse vyzkouseli nanecisto, pak si znova nahrali cerstvou verzi a pak az teprve pracovali. Nic si nezkouselte na teto mape!!
- Nedavejte na mapu zbytecne objekty a zbytecne moc, popuste trochu fantazii, stejne ta mapa nebude nikdy fotorealisticka.
Idealne se nezamerujte pouze na jednu oblast ale spise na nejaky specificky prvek napr: nadrazi na cele mape, namesti na cele mape, pestrejsi skladba domku vetsi mest, kosteliky malych mest na cele mape. Hangary na vsech letistich,...
- pokud budete chtit udelat vetsi zmeny vzdy mi to prosim oznamte abych alespon ja mel prehled aby v tom nebyl curbes
- zacnete od nejvetsich nevyraznejsich zmen /objektu a postupne prechazejte k mene dulezitim (aby nebyl kousek mapy modelarsky detailni a zbyte naprosto bez objektu)

PS: pokud nekdo nevite jak se dostat on-line prez dropbox k mape navodu a tak, tak mi napiste soukromou zpravu

Tak vzhuru do prace a snad to takto bude fungovat, v pripade nejasnosti se obracejte hned na me. Prubezne prosim davejte reporty sem do vlakna (i klidne screenshoty pokud bude potreba) Na cem pracujete, co jste udelali a kde potrebujete zmenit treba map_h. Ale pristup do dropboxu nedavejte prosim zadnym tretim stranam, at nam tam neco omylem nesmaznou!!!!

DIKY VSEM KDO BUDETE POMAHAT A SNAD VAS NEODRADI SPOUSTU RESTRIKCI V NAVODU.
Upravil/a Lynx23 dne 02-09-2014 01:24

Lynx23
Co je urcite treba udelat:

nadrazi na cele mape (cca 20)
namesti na cele mape (cca 15)
pestrejsi skladba domku vetsi mest (cca 10)
kosteliky malych mest na cele mape (cca 100) - idealni pro nekoho s dvama monitory
Hangary na vsech letistich (cca 50) - pro zkuseneho maptvurce
srovnat tovarny na cele mape (cca 30)
Tezni vez na cele mape (cca 70) - udela Lynx
Opevneni na cele mape (obzvlaste sudety)
kontrola silnic a zeleznice na cele mape (jestli nekde nejede prilis dokopce)
kontrola (v normalni HSFX hre) zda nekde neprekazeji domecky nejakym pozemakum v pohybu

ostatni veci jsou uz jen bonusy.
Upravil/a Lynx23 dne 02-09-2014 01:26

Lynx23
Mrknutí

magot
ještě bych k tomu dodal pár poznámek:
- pokud možno používejte konzistentní objekty pro ČR a Německo (CZ,SK, DE a generické pro evropu) nedávajte tam nesmyslné objekty jako ruské kostely, mešity, Libijské domy atd ...
- používejte objekty z celého seznamu HSFX7, primárně proto že tam jsou CZ objekty, CZ hangáry atd ...
- při zabydlování se zaměřte primárně na vojenské objekty, letiště, velká a střední města a nakonec malá města a vesnice
- sjízdné mosty (vlaky, auta) dělá pouze Lynx
- Nové domy a jiné objekty vhodné k přidání na mapu které se neobsahuje HSFX konzultujte s Lynxem, sami je nepřidávejte
- Pokud chcete vytvořit nový objekty v 3dmaxu tak mne kontaktuje via PM nebo v jiném vlákně, poradím co a jak ...
- detaily jako ovce na horách, elektrické vedení či zázemí na letištích a jiné jsou vítány Úsměv (myslím že to naše pc utáhnou)

Vladimir
pokud by to pomohlo, opevnění_vojenské objekty na mapě wikimapia.org (ukázka)

[img]http://www.jpeg.cz/images/2014/09/02/GUOs.th.jpg[/img] is not a valid Image.

olda Olde maly
Co se týče Řopíků, tak zde: http://www.ropiky.... Srubů a pevností zde: http://www.opevne....
Ačkový řopíky mám hotový všechny. Jsou připravený k exportu do ILa. Jen chci ještě trochu poladit texturu. Ještě mám nějaký Béčkový a Céčkový. Stejně tam všech 10 000 nenarveme Úsměv. Ještě jsou nějaké atypy, tak je potřeba se domluvit , kde budou. A také které Sruby. O víkendu snad už budu mít PC. Dám pak vědět.

saldy
Nezapomente udělat splavnou řeku, tam bude plout ten říční monitor Masaryk
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
splavný řeky se nedělaj

beermajkl
Máte to hodně hezký.Mrknutí

Monty CZ
Ahoj kdybyste chtěli tak mám 3D modely hangárů
Hart, Wagner, kbelský velký (typ neznám), Pícha,
pak německý a nějaký další věci (něco k vidění zde
http://combatace.com/topic/67263-munich-war-1938/page-7#entry674139)
Pošlu vám zdrojáky jestli chcete ale neumím nic dalšího
Pavel

Uzin
magot napsal:

splavný řeky se nedělaj

a co map_R.tga ?

magot
Uzin napsal:

magot napsal:

splavný řeky se nedělaj

a co map_R.tga ?

Lodě neprojedou pod mosty, engine není stavěnej na to aby se lodě dostali úplně ke břehu, kompletní potopení bismarcku v říčce o šířce 2 metrů bude komické ...
To nevyřešíš jednou texturou ...

Uzin
magot napsal:

Uzin napsal:

magot napsal:

splavný řeky se nedělaj

a co map_R.tga ?

Lodě neprojedou pod mosty, engine není stavěnej na to aby se lodě dostali úplně ke břehu, kompletní potopení bismarcku v říčce o šířce 2 metrů bude komické ...
To nevyřešíš jednou texturou ...

Omlouvám se, nejde o map_R.tga.
Problém splavnosti fjordů (a řek) byl řešen tady:

http://www.sas194...575.0.html

zejména moderem asheshouse, v reply no. 9.
Jde o úpravu map_T současně s map_c.
Chvíli mi trvalo, než jsem thread vyhledal, sorry, paměť už není sloní.

magot
Tak jasně že to jde, ale je to mimo rozsah enginu.
Na mod mapě Northern Africa se takhle udělal Suez, tam to je ještě v rámci možností ok.

Uzin
magot napsal:

Tak jasně že to jde, ale je to mimo rozsah enginu.
Na mod mapě Northern Africa se takhle udělal Suez, tam to je ještě v rámci možností ok.

Jak to udělat v misi, píše NS_Radge:

http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,42590.0/topicseen.html

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,026,102 návštěv