Instalace vcelku OK
Aktualizace mohla běžet rychleji, ale měl jsem debatu s jedním lojzou, tak mi to utíkalo. Jen doufám, že aktualizace se budou dělat i nadále automaticky, ne stylem RoF
Menu přehledné, jen je třeba při nastavování grafiky dávat bacha, aby to neschazovalo vaše rozlišení do 1280x1024 (bylo to vidět i na ofiko videu).
Hranatá tlačítka ala W8 jsou trošku jako pěst na oko, ale důležitější je vlastní hra, že...
Nastavování ovládání je bezva vymyšlené, ale... Ale dělá mi to občas problémy. Mám problém s nastavením osy pro plyn - bere mi jen půlku dráhy. Od středu do jedné krajní polohy. Takže jsem první let absolvoval na půlce plynu (přidávání a ubírání plynu přes tlč ale funguje)
Namapoval jsem brzdy na osy, ale přišlo mi, že mi to nebrzdilo, nebo děsně málo / neznatelně.
Moje první, co bylo, že jsem kouknul na nastavení grafiky (max) a obtížnosti a šel do letadla. I s tím, že asi neodstartuju.
Jenže pak mi to nedalo a asi půl hodiny "mapoval". Nejsem si jistý, jestli je chyba s plynem, trimama a brzdama u mne nebo v nastavení, v jedenáct večer jsem už to hrotit nechtěl. Takže dám vědět dnes večer (tedy jestli autoři dovolí :)
Jo a típal jsem pro lojzu obrázky a oni nikde - kam se ukládají ? Kontroloval jsem si i nastavení správné klávesy a to mačkám taky správně.
Efekt startu motoru, kdy zasvítí i palubka je zajímavý, prvně jsem myslel, že mi jde oheň do kabiny :)
Pajďulák je naprosto suprovej, v tomhle mají autoři u mne jednoznačné plus.
Palubka je z exteru trošičku odfláklá (textura) ale za letu mi nikdo z venku do kabiny čučet nebude :)
Měl jsem krapet problém s TiRem při pohledu dolů na hejblata od plynu, s tím si budu muset pohrát.
Vycentrování pohledu s přiblížením k zaměřovači do výchozí polohy je pro mne nové a nezvyklé, budu muset zjistit, aby mi zůstal pohled oddálený.
S letadlem jsem se i na půl plynu odlepil, udělal "nějaký" okruh a zase sednul. Brzdy, jak jsem psal, mi nebrzdily, takže jsem si udělal i první zimní brázdu ve sněhu (taky fajne :) ale letadlo zůstalo poslušně stát na všech třech.
Dojem z krátkého letu - chová se to jinak, možná principem trošku jako Pony v DCS. Nevím jestli to bylo (ne)nastavením plynu a otáček, ale přišlo mi, jako by letadlo ve vzduchu plavalo (do stran).
Co tu nikdo nezmínil, ač mi přijde, že by měl, je brífink v misi. Zkoušel jsem jen tu první, ale to co v ní bylo mne teda překvapilo. Hodně a příjemně...
Jen mne mrzí, že jsem nikde nenašel ten text fyzicky a nemohl si to vytisknout. Myslím, že na začátek by se mi to hodilo.
Jinak světla svítí, světlomet z určitého úhlu pohledu vydává takovou zajímavou "hvězdici" - hezké :)
Když jsem se přepínal z kabiny ven a z venku do kabiny, "delší" dobu se mi načítaly textury (jak kamo, tak i palubka). Dokonce opakovaně.
Kamo byla v jednom případě ta původní a až pak se načetla ta mnou zvolená.
Zvuků jsem si popravdě nějak moc nevšiml. V tom časovém presu jsme to neřešil, ale co jsem tu tak četl, tak se budu muset podívat, jestli nemám hlasitost nějak hodně sníženou.
Ukončení pgm OK. Pád za celou dobu žádný (a to jsem při nastavování joye měl program v okně a přeskakoval z BoSka do programu na joy a psal lojzovi :)
Prosím o info, jestli fungují brzdy (na osách), trimy (na tlč) a kam se ukládají obrázky. A ideálně ten text misí.
+
1. Rychlá instalace a updater jako RoF
2. Intuitivní a přehledné Menu
3. Jako RoF funguje v plném rozlišení bez problémů
4. Zvuk
-
1. Rozhraní ala W8 fuj. Mnohem hezčí je v RoF. Nevím proč jej nezachovali.
2. Stejný problém s načítáním kamufláže jako RoF. Přepnutí na externí pohled a skin se zobrazí cca po 1-2 vteřinách
3. nepoběží to 24/7 (zatím)
Dalo se čekat, že rozdíl mezi BoS a RoF nebude velký. Běhá to svižně na plné detaily a vypadá to moc hezky. Dojem kazí jen problémy, které si BoS převzal od RoF+porodní problémy hry hotové z 32%. Těším se na další update.
Upravil/a TozziFan dne 19-11-2013 12:39
1920/1200 jede. Ve hře se, nevím proč, zobrazuje neustále 1280/720 nebo něco takového.
Stačí prý nezaškrtnout "Full screen" a bude držet požadované nastavení. Asi nějaká anomálie. Jak se dá Full Screen, po návratu se přepne na nižší rozlišení. Nějak to zlobí.
Brzdy ano, ale ako na Spitfire, t.j. nie na pedaloch, jednotlive kolesa brzdis zatlacenim brzdy a smerovkou.
Screeny sa ukladaju priamo v priecinku BoS ako *.bmp
Bez 'Full screen' funguje uz ok, dik. Ako sa oplati nastavit nVidia panel? Staci zapnut application controlled alebo radsej FXAA? Nemam bohuzial cas s tym moc experimentiovat...
Start chce asi jen trochu trpělivosti a jde to i na na ten expert mode. Přistání je ale trochu lotrie. Letadlo má tendenci dropnout tuším pravé křídlo. Dosedat je třeba při velmi nízké vertikální rychlosti, jinak odskakuje. Celkově má tendenci nad zemí plavat, což je asi dobře, ale povedených přistání bude míň než v CloDu. Možná by to chtělo zkusit dosedat na dva body.
Tohle, jakkoli to vypadá jako ne úplně čisté přistání, je jedno z těch lepších, co se mi zatím povedlo YouTube Video
Když přišel CFS, učil jsem se přistávat týdny. Když přišel Il, nemlich to samé (postupem let jsem to dotáhl čtyři úspěšné pokusy z pěti ). Když dorazil CoD, taky bylo přistání nejdřív porod. Ono se to poddá...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
zatím jsem nadmíru spokojen
až na
1. sem slepý ale nevíte kde je v nastavení uhel listů vrtule ???
2. nejde mě nastavit přiblížení oddálení pohledu na osu na plynovce od sajteku
3. já už chci po něčem střílet
Ono se to třese co to bestii nastartuješ Jinak pěkné přistání, já z toho zatím pokaždé udělal kánoj Až dorazím domů zkusím trochu pošteloval S křivku na výškovku, snad to pomůže.
Jinak grafika pěkná, zvuky úžasný, až člověka pěkně štve, že když vystrčí za letu hlavu z kokpitu, tak necítí žádný průvan
V tabulce nastavení je u namapoveného čudlu takova ikonka se šipkou, invertuje osy.
BTW G940 jede dobře, žádný problém s reversal bugem.
Show me.
[img]http://i39.tinypic.com/350s6xz.jpg[/img] is not a valid Image.
Tak tady bych to viděl přesně v tom co popisoval Rumcajs. Nemusí ti to jít pro zdvojenou osu.
Nehledě na to mne zajímá použití tvého nastavení. Jak brzdíš pravou brzdou při zatáčení chápu, ale levou teda naprosto nepobírám!
Zdravím chtěl bych se optat zda LaGG 3 má zatím správný FM ? a zda v BoSu to hodlají vývojáři dodržet i u ostatních letadel ? Nevíte o tom prosím někdo něco ?. Nejsem žádný znalec letadel, ale co se týče WT tak to mě hodně zklamalo a u starého Il2 byla některá letadla hodně nepřesná a nerad bych se znovu nechal na pálit jako u WT a pokud by tomu vše bylo o hru bych měl veliký zájem. Co se týče 2. sv. tak mám rád reálnost O. Děkuji.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.