December 22 2024 06:19:46
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Oculus Rift
Joe Hallenbeck

Pff cílená skupina jsou puberťáci? Pff ale fakt mě to video pobavilo Šklebící se
313_FlyBoy
RY-C

FK_Stern
Honem, kde je to k dostání? Cool

313_Nevo
Ben Kuchera: hraní s Oculus Rift může být nepříjemný zážitek
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Rumcajs
To je jako se vším. Pamatuju doby, kdy myš u počítače bylo nové zařízení a něteří na to sahali jako na hada a tvrdili, že tohle tedy oni nikdy dělat nebudou. No tak to nedělají no, svět se kvůli tomu nezastavil.

313_Nevo
Mna to skor priviedlo k myslienke, ake 'hrozive' to bude pre nase virtualne lietanie. Kolkym sa bude z toho krutenia zdvihat kufor Úsměv

Rumcajs
313_Nevo napsal:

Mna to skor priviedlo k myslienke, ake 'hrozive' to bude pre nase virtualne lietanie. Kolkym sa bude z toho krutenia zdvihat kufor Úsměv
No to je dobrá poznámka. Ono tedy samotné nevirtuální létání taky není pro každého. A myslím, že i TrackIR může u některých vyvolávat blinkání. Někteří lidé vůbec nesnášejí 3D hry byť na placatém monitoru a 3D na 3D monitoru je ještě větší potíž. Akorát bude průšvih, když v sobě jeden objeví Oculusofobii poté, co to za těžce uspořený peníz koupí. Na to, že by to bylo zdarma, jak tuhle psali, rozhodně nevěřím.

313_Nevo
Tiez sa mi to zadarmo moc nezda. No co, tak si pockame na tych Oculusofobnych a lacno to od nich kupime (a potom mozno este lacnejsie predame dalej) Úsměv

Tom_The_Maniac
Chlapí taky jsem nad tím přemejšlel.
Co když budu používat occulus a bude mě šoufl?
Ono to je podle mýho o zvyku, i skutečnej pilot si musí zvyknout na tu 'realitu kokpitu', že jo...
Je fakt, že mám hodně intenzívní strach z výšek (Ale třeba v letadle mi to nevadí - ovšem jít natřít střechu to jsem posranej až za ušima), tak doufám, že mě to jednou nezpůsobí rakovinu očního víčka Šklebící se Šklebící se
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

313_Nevo
Ako pises, v lietadle to nevadi, horsie ked budes musiet z toho skocit.. Šklebící se

Rumcajs
313_Nevo napsal:

Ako pises, v lietadle to nevadi, horsie ked budes musiet z toho skocit.. Šklebící se
Ano a co teprv až se ti neotevře padák.

alfik
S Oculusem bude těch problémů víc. Pokusím se je nastínit:
O vyšším vcítění - immersi už bylo psáno. Skutečně, to co všichni chtějí, může být pro někoho děsivé až odpuzující, ale myslím, že časem si lidi zvyknou - a ti co ne, tak to používat nebudou. Ale bude jich málo, většina jen potřebuje čas.
Dále je tu nižší kontrola. Jakmile si nasadíte na oči a uši Oculus, může vám někdo např. vybrat byt. A myslete taky na ovládání např. v simulátoru - jak nahmatáte klávesnici, myš a klacek, když podle "obrázku" který vidíte očmamima je klacek jinde a myš s klávesnicí v kokpitu vůbec není???
Tak to bychom měli takříkajíc psychické otázky či problémy, a teď k těm fyzickým.
Byla zmiňována kinetoza, tzn. "špatně" v důsledku nesouladiu informací ze středního ucha a očí. Ta je do jisté míry vrozená, ale většina lidí to má na "trénink", a to tedy znamená, že to časem nebude problém. Viz simulátory obecně, vč. např. těch v autoškole. Když jsem dělal řidičák já, tak se špatně dělalo každému druhému, dnes je to výjimka, protože každý už hrál nějakou tu hru s rychlým pohybem.
Další je problém vidění, tedy očí. Ne každý má oči přibližně stejně dobré, či špatné, a pokud bude mít někdo rozdíl větší než cca tři dioptrie, bez ohledu kam, bude mít problém který ani nejlepší soft či hard nevyřeší - neřeší to ani brejle mezi námi. Rovněž stačí, aby měl člověk v jednom oku vadu barvocitu, a 3D se nekoná. Přitom na to může takový jedinec přijít až v kině nebo s Oculusem, normálně to mozek klidně "dodělává" třeba celej život.
A nakonec třešnička. Existuje nemalá skupina lidí se zdravýma očima i mozkem, kteří přesto NIKDY neviděli a neuvidí prostorově, nejsou toho schopni, resp. jejich mozek to čertvíproč neumí, a jim to ani za mák nevadí! Tedy až do návštěvy kina nebo do nasazení Oculusu.
A teď uši. Zkrátím to - je to prakticky totéž co oči, ale s tím, že ne každý má oboje. Tedy skupina lidí s problémem s očima, plus ti s problémem s mozkem, plus ti s ušima, tak to máme... dost moc lidí Šklebící se
Nevím kolik procent, nejsem lékař, ale těch co si Oculus neužijí nebo jim něco bude vadit, bude dost.

Rumcajs
Já se tedy úplně sobecky přiznám, že mě k oculuštěstí postačí, když to budu snášet já. Jestli hodně ostatních bude blinkat, mít epileptické záchvaty, či se začnou počurávat, snad nebudu muset osobně řešit.
Nicméně, že jsou lidi, co mají dvě fungující oči a nevidí prostorově, to je pro mě novinka. Pokud ale nevidí prostorově, pak asi neuvidí prostor ani s Oculusem na hlavě, ne? A pokud ano, bude to pro ně možná velká životní událost. No jako když jeden ztratí pel nevinnosti.
Já spíš váhám, jak velký vliv to bude mít na letecké simulátory. Mám 3D monitor a občas to zapnu. A je to hezké. Jak ROF tak CLOD se dají v 3D lítat a některé ty dojmy jsou fakt moc hezké. Možná a kupodivu je CLOD v 3D i hezčí jak ROF (pokud dojem nekazí takový ten artefakt při pohledu na vzdálený zemský/mořský povrch). Ale podle mě to nemá vliv na hratelnost. Vzdálenosti mezi letadly jsou veliké na to, aby ten 3D dojem vedl k lepší prostorové představě. Viditelnost se taky nezlepší. No ale úžasné jsou efekty. Blízké průlety, střelba zejména když střílej po mě no a v ROFu jsou úžasné pohledy do těch kolimátorů. To má jeden pocit, jako by padal do trubky. Samotnému manévrovému boji to ale nijak hmatatelně nepomáhá. Střelbu to nezlepší. Ruku to nezpřesní.

WT_Flan
alfik napsal:

A myslete taky na ovládání např. v simulátoru - jak nahmatáte klávesnici, myš a klacek, když podle "obrázku" který vidíte očmamima je klacek jinde a myš s klávesnicí v kokpitu vůbec není???

Tohle me zajima zdaleka nejvic a nejak si to proste nedokazu predstavit.

LEON
Hold člověk musí zainvestovat ještě do dobrého HOTASu, aby nemusel šátrat po slepu po klávesnici.

https://www.rcfree.eu
Tom_The_Maniac
Můj první kontakt se 3D byl Minecraft s 3D brejlema, které mi půjčil kamarád (stály ho asi dvě stovky).
Jediný, co mi vadilo, byly rozbitý barvy, jinak mě potěšilo, že problémama s představivostí netrpím.
Jenom teda doufám, že Vokulus bude tak uzpůsobenej, aby se do toho daly vecpat brejle (pro nás, čtyřvoký ...)
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

Hoper
o uzpůsobitelných čočkách se tu v nějakém linku psalo, dokonce jsem na to upozorňoval
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Rumcajs
Hele a nebude mít vestavěnou kamerku? No aby se člověk mohl přepnout na pohled ven. Je to sice úchylné, aby se člověk díval na svět skrz kameru, co má namontovanou přímo před očima, páčto má přes ně neprůhlednou placku ve tvaru potápěčských brejlí, ale problém to řeší. I kdyby to neměl přímo Oculus, určitě to někdo udělá, aby tohle šlo.

alfik
Rumcajs napsal:
Nicméně, že jsou lidi, co mají dvě fungující oči a nevidí prostorově, to je pro mě novinka. Pokud ale nevidí prostorově, pak asi neuvidí prostor ani s Oculusem na hlavě, ne?

Neuvidí. Ale úplně ochuzeni nebudou - uvidí stejně jako vidí bez. Oni se totiž časem naučí vzdálenost odhadovat, např. podle změny úhlové velikosti známých předmětů (ostatně paralaxní vidění funguje cca na 70-80cm, i u těch co ho mají v pořádku, potřebujeme to na jemnou motoriku - paže - a na dálku se to učíme odhadem vlastně všichni a celý život).
Proto právě často takoví lidé na tuto nedokonalost přindou až v tom kině...
Mch tipl bych si, že to má nějakou mezírku (třeba dole) na orientaci doma, takže stačí vyvrátit palici a podívat se. Ovšem zase ta kinetoza - vyvrátit hlavu třeba v rychle letícím letadle v nestandartní pozici (třeba hlavou dolů)... Úsměv

Joe Hallenbeck
No ani se nedivím že se u toho málem podělal. Vidět zombíka před očima tam, kde jsem jej nečekal, když v ruce necítím žádnou zbraň, tak se asi taky poto.... No ale ty infarkty, když za vámi přijde zezadu přítelkyně, vy máte ocullus a zrovna mastíte nějaký horror a třeba vám položí ruku na krk... To je pak teprve o infarkt....
No jsou žánry, na které bych to rozhodně nepoužil, ale to létání, na to mě to láká. I když mám strach z výšek. Už jen to vyzkoušet, jaké to je, i za cenu paniky.
313_FlyBoy
RY-C

CSL1_Talbot
Pekny zostrih rekaciiŠklebící se
YouTube Video

[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,126 návštěv