January 20 2026 12:05:28
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.12 released
kouty
já jen doufám, že na 4.13, resp 4.12.1(s Greifem) bude co nejdříve Úsměv

310_cibule
Mno, kdyby byl wimpy létatelný, možná bych znovu ila nainstaloval. Magote, vyřiď to prosím nahoře, třeba by je to mohlo motivovat Úsměv

Nové textury krajiny? Zamračený No, ty by tomu hodně pomohly, myslím
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
No já myslím jak jen zdáli uslyší jméno "Cibule" tak se dají do práce Úsměv Ne na rovinu nebude. Lanc by ale měl být, nicméně práce jdou pomalu, min rok počítej.
Textury by pomohli ale kdo pomůže nám? Úsměv

magot
Saburo napsal:

Btw poptám se co dál ...

Já bych věděl.
"Yokosuka P1Y Ginga" (Francess) Mrknutí

Vyrobeno více jak 1100 kusů a postiženo velmi podobnými problémy jako Greif...
Navíc to bylo nádherný letadlo. Úsměv
Létal s ní i Takašige Egusa (velel střemhlavým bombrům u Kido Butai).

To jsi špatně pochopil, to bylo myšleno co dál s létatelným greifem ...

310_cibule
magot napsal:

Copak já bych pomoh', moc rád. Ale nic neumím Smutný
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

frantak
magot napsal:

Pokud máš IL2 nainstalovaný, tak si můžeš tu celou složku zkopírovat někde vedle a tam si doinstalovat 4.12.
Můžeš tak mít neomezeně instalací IL2 pro různé mody, verze, pracovní verze apod.

Já mám nainstalovaný il2 1946 4.10.1 + UP3 4RC. Vedle mám čistou kopii 4.10.1. Takže do kopie můžu nainstalovat 4.11 + 4.11.1 + 4.12 a půjde to pustím? Rozumím tomu dobře?

cyberolas
magot napsal:

No já myslím jak jen zdáli uslyší jméno "Cibule" tak se dají do práce Úsměv Ne na rovinu nebude. Lanc by ale měl být, nicméně práce jdou pomalu, min rok počítej.

Jestli tomu dobře rozumím tak ten člověk musel být mimořádně zdatným grafikem/kresličem/malířem, který zmáknul velký balík textur a možná je začal vkládat na některé mapy... nebo to byly natolik přesné reapinty, že by nemusel sahat na actor.static, ale přesto to vypadalo skvěle? Znáš podrobnosti celého případu?Úsměv

saldy
magot napsal:

313_123 napsal:

už je změněná textura krajiny, či nikoliv ???

Bohužel. Tvůrce na to poslední rok prakticky neměl čas. Je to zhruba na 70%. Je to velká škoda protože tyhle krásný textury by udělali z trabanta mercedes ... nejsem si jist zda alespoň část bude kdy vůbec vypuštěna.

Alespoň bylo nasazeno kompletní re-texturování budov. (To bylo taky ohroženo zda to kdy vůbec vyjde)

Nebylo by proto lepší přibrat některé zdařené již hotové mapy, které zbytečně leží někde ladem, včetně map, které prošly remakem? Jako příklad uvedu mapu Kurské oblasti, která už není jen placatá, jsou tu údolí a má novou texturu, předělaný jsou olegovský letiště.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
Když to tvůrce mapy zvládne se všema požadavkama a standartama MG/DT tak klidně, berem cokoliv klidě středozápadní tatarstán.
Musí se ale sám ozvat a vše připravit, my na to čas nemáme. Maximálně mu poradíme. Mod mapy z 90% neodpovídají standardům MG.

TozziFan
frantak napsal:

magot napsal:

Pokud máš IL2 nainstalovaný, tak si můžeš tu celou složku zkopírovat někde vedle a tam si doinstalovat 4.12.
Můžeš tak mít neomezeně instalací IL2 pro různé mody, verze, pracovní verze apod.

Já mám nainstalovaný il2 1946 4.10.1 + UP3 4RC. Vedle mám čistou kopii 4.10.1. Takže do kopie můžu nainstalovat 4.11 + 4.11.1 + 4.12 a půjde to pustím? Rozumím tomu dobře?

Na čistou kopii 4.10.1 nainstaluj 4.11m, potom 4.11.1m a naposledy 4.12m

Ajvn
Ahoj.
Jsst to perfektní.
Musel bych vyjmenovat celé guide.
Zvlášť mě potěšilo nastavení intenzity osvětlení zaměřovače, větší zorný ůhel...
Prostě mockrát díky borci největšíŠklebící se

Avšak mám tady kurevský velký problém:
Nevidím záblesky 20ti ani 30ti ani jiných kanonů, při zásazích, do jakýchkoli cílů. U explozivních třicítek nevidím ani záblesk- výbuch při střelbě do země.
Prostě vidím jen zaprášení, jako když vezmeš kámen a hodíš jej do trávy.

Ve 4.11 je to OK.
Avšak ve 4.11+HSFX6.17 je to totéž.
Musím si navolit efekt low a je to vpořádku (efekt low vrací tyhle efekty do 4.11)
No ale teď nikde nic v klsické 4.12 nepřepnu, takže jsem v prdeli i z toho důvodu, že na trochu větší vzdálenost nevidíš žádný zásah.
No těžko mi někdo poradí, ale přesto: co s tím?SmutnýSmutnýSmutnýSmutný

magot
57_OTU ajvn napsal:

Ahoj.
Jsst to perfektní.
Musel bych vyjmenovat celé guide.
Zvlášť mě potěšilo nastavení intenzity osvětlení zaměřovače, větší zorný ůhel...
Prostě mockrát díky borci největšíŠklebící se

Avšak mám tady kurevský velký problém:
Nevidím záblesky 20ti ani 30ti ani jiných kanonů, při zásazích, do jakýchkoli cílů. U explozivních třicítek nevidím ani záblesk- výbuch při střelbě do země.
Prostě vidím jen zaprášení, jako když vezmeš kámen a hodíš jej do trávy.

Ve 4.11 je to OK.
Avšak ve 4.11+HSFX6.17 je to totéž.
Musím si navolit efekt low a je to vpořádku (efekt low vrací tyhle efekty do 4.11)
No ale teď nikde nic v klsické 4.12 nepřepnu, takže jsem v prdeli i z toho důvodu, že na trochu větší vzdálenost nevidíš žádný zásah.

můžeš udělat 2x screen 4.11 vs 4.12 těch záblesků? postnu to jako bug.

Ajvn
No on ten problém bude určitě u mě.
protože mi tohle dělalo ve všech verzích HSFX i všech verzích UP. Vždycky to řešíl efekt low.
Prd tomu rozumím, ale ve 4.12 se "něco" muselo začít podobat HSFX(Šklebící se).
Nikomu jinému se tohle neděje.
Dělalo mi to na starém železe i na novém.
Jediné co zůstalo stejné je HDD+ windows.
Disk jsem už zakoupil, teď musím počkat až si na mě sinátor udělá čas s přeinstalací. doufám že je to v tom.
Já jenom jestli by někde nešlo něco přepsat...
Nešlo ja vím...

Ajvn
A nebo mě napatlo jestli by něco někdo neporadil s Black phanters tam se v tom furt někdo vrtáŠklebící se

Ajvn
Jo ještě jsem zapoměl.
Jinak všechno ostatní vidím normálně.
Exploze bomb , " výstřelné" záblesky ze všech kanonů , hořící letadla , tanky , vlaky atd.

frantak
TozziFan napsal:

frantak napsal:

magot napsal:

Na čistou kopii 4.10.1 nainstaluj 4.11m, potom 4.11.1m a naposledy 4.12m

OK, už jsem pochopil a realizoval díky.

Lynx23
Diky moc za tento patch. kate je monstrozni pocin.
a ty sakury, no parada

batoh
Děkuju moc za 4.12.

Paulus
57_OTU ajvn napsal:
...Avšak mám tady kurevský velký problém:
Prostě vidím jen zaprášení, jako když vezmeš kámen a hodíš jej do trávy...

Tak pod tenhle problém se podepíšu!!! Mám to samé, zásahy do země jsou téměř neviditelné, trasírky jsou velmi slabě vidětVyděšený

Chybí mi tam mnoho letadel. Téměř tam nejsou letadla starší než r. 1941, hlavně Britská Spitfire I a II, Hurrikany atp. Dávat Patch se mi už nechce.

Určitě si s tím vývojáři dali hodně práce, klobouk dolu před jejich prací. Mrknutí
Přesto, graficky už je to překonané, (nebudu jmenovat čímÚsměv), pokud se nezmení grafika map a kokpitů (některé jsou velmi podařené) už to není ono.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

clone9cz
Já ti ty modely předělám, máš dost peněz ? Počítej ale mnohem víc než za Greif, bude to vyšší standard.

120*1500
80*400
56*2000+4*1000
$548000=10,661,046 CZK

S cenou 59Euro to budeš muset prodat více jak 8000 lidem, dáš to ?
Zároveň bude potřeba bejt nepřetržitě připojenej online k účtu na SVK, jinak se i za letu loadnou starý kokpity. K tomu bude nutná licence na publikování nahranejch videí.

http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,122,397 návštěv