První screen je z coopky, ten druhej je z mapy Dunkirk z AoE serveru (Moranka a pod ní přímo Dunkirk).
Zbrzdím ale tvoje nadšení ... screeny mají upravené vyvážení barevnosti. Večer sem můžu hodit originály...
Barevně upravené je to přes Flight FX? Mně totiž Ila nebere ale RoF a Cloda ano.A nejde jen o barevné vyvážení.Třeba stromy jsem takovéhle ještě ve Šturmovi neviděl.Dá se tato verze létat na Spit vs.109?
Zdravím všechny.
Můj následující dotaz je trochu nepřehledný a obecný, tak prosím o shovívavost. Shrnul bych to asi jako "jde mi o co nejhezčí grafiku IL2 1946 - jak na to?"
PC: Win XP SP3, procesor AMD 4600+, grafika GT 430, 1GB RAM, TV LCD 1920x1080.
Kdesi jsem četl, že nejde instalovat UP3 na 4.11.1, což se mi nepotvrdilo, neboť mám několik dní instalováno a skvěle a bez chyb mi chodí toto: základní hra + 4.08 + 4.09 + 4.10 + 4.10.1 + 4.11 + 4.11.1 + UP3_RC + UP3_RC2 + UP3_RC3 + UP3_RC4.
Četl jsem návod na instalaci UP3 http://www.panzerkampfwagen.cz/forum/viewthread.php?thread_id=3687, kde bylo napsáno "instalujte mimo Program Files".
Nevím, co tím autor myslel:
1) rozbalit to "někam" a pak překopírovat (přepsat) do složky s hrou, kterou jsem měl nainstalovanou do C:/Program Files/IL2?
2) NEinstalovat vlastní hru do složky Program Files a rozbalit UP3 rovnou do této složky?
Udělal jsem to jako variantu 1) a všechno vypadá ok, pravda, v načítací obrazovce píše vlevo dole červeně "UP3 based on 4.10.1", takže nevím. Spíš mám jako začátečník v této hře pocit, jestli o něco nepřicházím (co se vytěžení maxima pěkné grafiky týká), takže jsem teď vše znovu odinstaloval, a pěkně od začátku patchoval až na verzi 4.10.1 + UP3 až do RC4 a jdu to hned vyzkoušet
Dále prosím zasvěcené o informaci, jak poladit conf.ini, jde mi o nejlepší možné nastavení uvedené grafiky pro mou gráfárnu, můžu zkusit aplikovat kdesi v předchozích příspěvcích uvedenej úryvek nastavení conf.ini, nebo je to individuální podle konkrétní PC sestavy?
Jaké přesně grafické vylepšení UP3 umožňuje? Tohle jsem zatím nikde nenašel..
Klasický příklad - kdybych třeba zapomněl zapnout S3TC, jako začátečník ani nepoznám, jestli vylepšenou grafiku využívám, či ne, to je pro vaši představu to, o co mi jde.
pokud si projdeš toto vlákno od začátku, najdeš tady toho dost k dané problematice - použiju sám sebe:
UP3 je na verzi 4.10.1 - je zde více letadel, ale graficky je horší než HSFX6!
instaluj Ila mimo adresář c:\Program Files\ (např: c:\Hry) - ušetříš si tím případné potíže...
jinak obecně platí:
1. nainstalovat čistého Ila (verze asi 4.07 nebo 4.08)
2. opatchovat na verzi 4.10.1 (případně 4.11.1) - tzn. (4.08) 4.09 --> 4.10.1 --> (4.11.1)
3. 4.10.1 nainstalovat UP3RC a pak stáhnout RC4 a doinstalovat (pak zapnout v JSGME UP3)
4. pokud budeš mít 4.11.1, tak nainstalovat HSFX6 verze 6.0.0 - update na 6.0.1 - stáhnout HSFX Client Updater a ten pak automaticky stáhne na verzi 6.0.17 (a zase zapnout v JSGME mod HSFX6)
to co zde postoval Snakes, můžeš použít, platí obecně pro nVidia karty, limitem je pouze výkon grafické karty a PC - tady bych viděl kámen úrazu na tvém stroji - PC: Win XP SP3, procesor AMD 4600+, grafika GT 430, 1GB RAM, TV LCD 1920x1080 - pokud máš jen grafiku 430 a 1GB RAM nepovažuji to za největší hitparádu, jsou to dost limitující faktory, takže pochybuji, že to pojede na plný detaily...
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
310_Pip:
Skvělý, díky za informace. Půjdu se na to podívat. Diskuzi jsem pročítal zbrkle.
Zatím pro představu přikládám screenshot, je to v tuto chvíli 4.10.1 + UP3_RC4, jediná úprava nastavení je změna rozlišení v conf.ini na 1600x900 + textury S3TC, ve hře detaily na maximum, chodí mi to nádherně plynule, jen by to očividně chtělo trošku antilízing. Vodní hladina se dynamicky leskne a stromy jsou taky ok.
Screen zde: http://img24.eu/v-n0rftk5.jpg
Jo a chválím za parádní a rychlé odpovědi na tomhle serveru
Jo - tak ten HSFX 6 mě nadchnul, např. si nejsem vědom měnících se stínů v kokpitu u UP3 jak je vidět třeba zde: http://www.youtube.com/watch?v=PVtp6AcJm-s
Tak se mi podařilo celkem bez potíží na 4.11.1 naroubovat HSFX 6.0.0.0 (další verze si nainstaluju později). Grafika fajn, jednu misi jsem si zalít bez potíží, bohužel mám teď problémy s ovládáním.
Po zahájení mise mi nejde nijak ovládat letadlo ani joyem, ani klávesnicí. Jenom koukám, jak letadlo stojí na letišti, nejde nastartovat, nic, jen kolem něj točím myší. V informační tabuli - modré hlášky v pravo - píše "no beacon", nevím, zda-li to souvisí, ještě mi to nikdy nepsalo.
Jediná klávesa, která funguje, je ESC.
Skočím do menu hry a tam funguje všechno: joy, myš, klávesnice.
Jedinej rozdíl oproti prvotnímu - a kromě nefunkčního escapu - naprosto funkčnímu testu a pohodovym letu je ten, že jsem měnil obtížnost hry. Nějak to nechápu.
V conf.ini jsem ihned po doinstalování HSFX a negativním ozkoušení hry jen přidal ten řádek napravující nefunkční ESC...
Ještě mi teda problikává textura letiště (koukám pod povrch země), ale to půjde vyladit editací conf.ini, jak jsem si tak už zjišťoval.
Stalo se vám něco podobného?
Upravil/a hubert dne 06-06-2013 21:09
Ještě malá poznámka. Na takovéhle zkoušení modů se vyplatí více kopií hry. Tzn. Nainstaluj Šturma (např: c:\Hry\Il2 Sturmovik) a opatchuj na 4.10.1. Pak si udělej několik kopií hry (jednoduše zkopíruj celý adresář a pojmenuj např. (např: c:\Hry\Il2 Sturmovik_UP3 a c:\Hry\Il2 Sturmovik_HSFX). Na těchto kopiích zkoušej módy.
Il2 se dokáže množit kopírováním a každá kopie je funkční. Má to tu výhodu, že když se něco pokazí (jako teď Tobě to ovládání) stačí smazat pokaženou kopii a udělat si novou z instalované čité hry (odpadá tak nutnost znovu instalovat a patchovat na základ 4.10.1.) Ti co používají módy mají běžně několik kopií Šturma. Já jich měl svého času asi šest, teď už jen tři (UP, HSFX, ADW) plus čistou instalaci jako zálohu
ringlett, 310_snakes: díky za tipy.
Jj, už jsem si ty kopie začal taky dělat, trochu mě zmátlo to instalování, ale hra se opravdu chová jako plnohodnotná portable verze, což je fajn.
ide my to priemerne 38 fps a mam ešte jeden problemik na hyperfigter.sk sa my neda urobit nový učet a na stari som zabudol heslo a heslo sa my neda poslať
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.