Virtuální joystick
|
Ajvn |
Přidané 27-11-2013 19:19
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Rumcajs.
Zájem by byl, ale zatím to máš na obyč. blbca moc nesrozumitelné.
Potřeboval bych softík, který by uměl uložit "do paměti" X nastavení os joe.
A hlavně aby fungoval on line. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 27-11-2013 19:59
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
57_OTU ajvn napsal:
Rumcajs.
Zájem by byl, ale zatím to máš na obyč. blbca moc nesrozumitelné.
Potřeboval bych softík, který by uměl uložit "do paměti" X nastavení os joe.
A hlavně aby fungoval on line.
Přiznám se, že úplně nerozumím.
- jo je to možná poněkud nesrozumitelné. Ale je k tomu docela rozsáhlý popis, ze kterýho by to mělo být jasný. Konfigurace přesto může být pro nezasvěceného potíž. Většinou je to ale tím, že nejprve je potřeba pochopit cíl toho sw a to chce pročíst ten návod, nebo se mě zeptat na TS. I tak to není úplně dokonalé a sem tam se trefí nějaká ta chybka.
- co to je uložit do paměti X os? jako aby to umělo osy obecně a ne explicitně výškovka, směrovka, křidélka?
- on-line? Jak on-line by to mělo fungovat? Je to v principu lokální soft. Je to programovatelný driver HID zařízení. On-line to nemá žádný význam. Nebo nerozumím, co se pod tím on-line požadavkem skrývá. Prosím, zkus to popsat. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 27-11-2013 21:13
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Jo sory.
V iloj máme k dispozici 3 možnosti nastavení joe. Ja jich potřebuju aspoň 50.
Tím onlajnem jsem myslel- příklad: V 4.13 přibude 10 letadel.
Potřebuju si na každé zvlášť nastavit osy (3).
Nahazuju jednoducháč-určím si lletadlo-lítám-šteluju. Fajn.
Jdu na server-bojuju, ale jeko vždy to v reálu ještě není nějak ono-přistanu a pořebuju přištelovat-např nastavení číslo 42. (Které mám uložené v databázi toho softíku.) Kapito?
Jinak kašli na to potkáme se na místním spíku, stejně se na Tebe chystám už delší dobu.. |
|
|
|
LEON |
Přidané 16-12-2013 07:23
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Hlásím drobný potenciální konflikt mezi SlimJoy a FaceTrackNoIR. Včera jsem chtěl ten FaceTrack testnout, protože na tu novou verzi 1.7 se všude pěje jenom chvála, ale po jeho instalaci mi přestal fungovat SlimJoy, resp. vJoy, který SlimJoy pro svoji funkci potřebuje. FaceTrack si totiž při své instalaci instaluje také vlastní virtuální device Vjoy (viz. obrázky) a po jeho instalaci přestal ten první vJoy instalovaný pro SlimJoy fungovat. Odinstalace FaceTracku nepomohla, pomohla až opětovná reinstalace původního vJoy pro SlimJoy. Pro mě to problém není, protože ten FaceTrack nutně nepotřebuju, jen hlásím potenciální problém pro uživatele FaceTracku.
[img]http://www.cak.ic.cz/files/SVK/Vjoy.PNG[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-12-2013 07:56
|
Stařešina
|
Jo tohle bude LEONe potíž. Z nějakého magického důvodu jsou dva softíky s téměř stejným jménem a identickým cílem.
První je vJoy http://vjoystick.....net/site/. To je to, co používám.
No a pak je tu VJoy od Headsoft. http://headsoft.c...egory=vjoy
Je dost možné, že ty softíky spolu budou nějaká zápasit. Nezkoumal jsem, zda mají společný původ. Nebo zda jsou oba originální konstrukce. Jejich koexistence se ukázala problematická i u mě doma, takže jsem ten od Headsoft vyhodil. Tohle je bohužel mimo sféru mého vlivu a tedy FaceTrack a SlimJoy je dost možná neřešitelná kombinace vybavení na jednom PC. |
|
|
|
LEON |
Přidané 17-12-2013 19:02
|
Diskutující
|
magot napsal:
No T.A.R.G.E.T. software od truthmasteru generuje virtuální prostředí joye.
Tak jsem ten softík od Thrustmasteru teď zkoušel, bohužel je dělaný pouze pro tyto konkrétní periferie:
[img]http://www.cak.ic.cz/files/SVK/TARGET.jpg[/img] is not a valid Image.
Nainstalovat to sice jde, nainstaluje se virtuální device Thrustmaster, dají se nastavovat všechny křivky, upravovat skripty, ale pro spuštění virtuálního device se musí zvolit jedna z výše uvedených periférií a když jí to nenajde, objeví se v logu mezi řádky tato chyba:
[img]http://www.cak.ic.cz/files/SVK/Target2.PNG[/img] is not a valid Image.
Zkoušel jsem to na Thrustmasteru HOTAS X, ale ať jsem zvolil kterýkoliv z těch joysticků v tabulce, virtuální joystick se nehýbal a vždycky to hodilo tu chybu, akorát s jiným číslem ,,hardware ID".
Je to docela škoda, protože to nastavovací prostředí s křivkami tam mají docela zajímavý
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 17-12-2013 19:30
|
Stařešina
|
Podobně to mají u CH Products. Taky mají nějaký takový manager, který spravuje jejich zařízení. Umí to pospojovat a společně naprogramovat jakoukoli sadu CH Products zařízení. Člověk si nejen může udělat vlastní křivky, ale vlastně do toho napsat cokoli, protože to je programovatelný. Jenže ... je to jen pro CH Products zařízení. Nic jiného to nevidí.
Shodou okolností pracuju na softíku, který je takovým potomkem SlimJoye. No a bude to virtuální joystick, který bude plnohodnotně programovatelný. Bude to umět brát jako vstupy stav jakéhokoli fyzického HID zařízení a klávesnice a výstupem bude stav virtuálního joysticku. Nebo cokoli, co se do toho povede napsat. Tak nějak odhaduju, že to stihne start BOSka.
Vlastně jak jsem tuhle psal, že trimuju vejškovku toho LaGG-3, tak to není SlimJoy ale tohle. SlimJoy už jsem uložil ke spánku. |
|
|
|
LEON |
Přidané 17-12-2013 20:18
|
Diskutující
|
V tom T.A.R.G.E.T šel taky vygenerovat přímo script pro chování periferie, který šel hned v té aplikaci editovat, kdyby tomu člověk rozuměl (a měl ten správný Thrustmaster), daly by se tam asi dělat zajímavý věci Držím palce při tvorbě nového softíku a pokud to tam bude jen trochu možné, prosím o přidání dalších dvou bodů pro definici S křivky
|
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 17-12-2013 20:39
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
Rumcajs napsal:
....
Shodou okolností pracuju na softíku, který je takovým potomkem SlimJoye. No a bude to virtuální joystick, který bude plnohodnotně programovatelný. Bude to umět brát jako vstupy stav jakéhokoli fyzického HID zařízení a klávesnice a výstupem bude stav virtuálního joysticku. Nebo cokoli, co se do toho povede napsat. Tak nějak odhaduju, že to stihne start BOSka.
Vlastně jak jsem tuhle psal, že trimuju vejškovku toho LaGG-3, tak to není SlimJoy ale tohle. SlimJoy už jsem uložil ke spánku.
Tak to sa už teraz teším, a hlásim sa ako Alfatester.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 17-12-2013 20:41
|
Stařešina
|
Nemám v plánu dělat editor křivek. To, co vzniká, je univerzální programovatelný virtuální joystick. Prostředí, kde si snadno načteš aktuální stav fyzických zažízení a namapuj si to na virtuální zařízení jak chceš. Osy, čudlíky, klávesnice, myš ... cokoli. Si tam klidně vrzni funkci jakou chceš. Newtonův polynom nebo Bezier? Tvoje volba. |
|
|
|
magot |
Přidané 17-12-2013 23:02
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
LEON napsal:V tom T.A.R.G.E.T šel taky vygenerovat přímo script pro chování periferie, který šel hned v té aplikaci editovat, kdyby tomu člověk rozuměl (a měl ten správný Thrustmaster), daly by se tam asi dělat zajímavý věci
Je to magie. Jsem si zkoušel napsat skriptíky pro T16000M, Warthoga a MFD a šlape to jak po másle. |
|
|
|
LEON |
Přidané 18-12-2013 07:36
|
Diskutující
|
Jen mi není úplně jasné, proč Thrustmaster omezuje použití T.A.R.G.E.T.u pouze na některé ze svých joysticků. Chápal bych obchodní důvody, kdyby podporu omezil jen na svoje nejdražší modely, ale když už to podporuje i T-16000M, tak by tam mohli klidně dát i ten HOTAS X, když stojí téměř stejně.
|
|
|
|
magot |
Přidané 18-12-2013 10:21
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
No to taky nechápu, respektive jsem si původně myslel že to jde ...
Jinak umí to právě že takový vychytávky, jako že jde nastavit "analogový" otáčení (např. nordenu v 4.13), nastavit si více polohové přepínače, časové mezery spínačů atd .. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 18-12-2013 10:56
|
Stařešina
|
Důvody budou asi obchodní. Je to pobídka utratit za dražší model. Podpora cizích zařízení pak není jen proto, že přeci nebudou podporovat konkurenci. |
|
|
|
LEON |
Přidané 05-01-2014 04:42
|
Diskutující
|
Hlásím, že vJoy+SlimJoy fungují i na Win8-64bit bezvadně
Edit: Tak bohužel vJoy ve Win8 sice chodí, jeho virtuální osy se hýbají, ale nedetekují se ve hře. Tvrdošíjně mi hra bere pouze Physical Device, zatímco Virtual Device mi hra brala ve Win7-64 ochotně
Upravil/a LEON dne 14-01-2014 17:21
|
|
|