November 22 2024 02:22:52
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Knipl FW-190 KG13
WT_Horrido
To záleží na tom z jakého materiálu přesně to budeš odlévat. Znáš označení?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Klot
WT_Horrido napsal:

To záleží na tom z jakého materiálu přesně to budeš odlévat. Znáš označení?

Tož už jsem to prošetřil přímo ve slévárně, používají směsku s 1% smrštivostí. Každopádně jsem rád, že jste mi to tady nasadili do hlavy, ten půlmilimetřík by mě udělal dost problémů.

1stCL_Novotny
Jo jo, jen pro úplnost za našeho učení to nebylo v %, ale v promilích(myslím že to nevadí) dál klidne v %. Mrknutí
Musíš na to koukat takhle. Pokud to je 1% tak je to malinko ale jak se to vezme že. Na 1m je to 1cm zmenšení u odlitku, takže na 1dm(10cm) je to už 1mm. Na šířku té páky to bude cca pár desetin,ale na výšku už to bude sakra dost! Úsměv Pokud si seženeš modelářské metry tak ti to půjde skvěle od ruky a nemusíš pracně přepočítávat. Mrknutí Jen jedna rada dávej u každého měření pozor zda máš tu správnou stranu metru, bývá na něm na každé straně jiné měřítko smrštění.
Přeji hodně štěstí. Je to nádherná práce a pokud to budeš dělat ze dřeva doporučuji Olši nebo Javor. Voňavému řemeslu zdar.

1stCL_Novotny
Ještě mne napadla jistá věc. Pokud máš někde nějakou plochu na opracování frézou či soustruhem pro výsledné přesné rozměry či plochy je pravidlem v těchto místech přidat "přídavek pro opracování", od oka se řeší v poměru cca.1-5mm podle potřeby. Pokud je to případ děleného modelu(dvě samostatné poloviny) je nutné tento přídavek podřídit potřebám vyjmutí modelu. To znamení pokud je to odlitek třeba hranolu je potřeba jak čisté plochy tak tyto přídavky zešikmit cca. na 1-5°. Jinak si rozerveš formu pro odlitek. Když se jedná o přesné součásti tak se to následně nechá opracovat na přesno. Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 05-03-2013 10:46

Rumcajs
Sakra Novotňas, ještě k přídavkům na opracování přidej přídavek na dělení materiálu, časové normy, výrobní šarže, zásobování a uděláme z toho fórum pro technickou přípravu výroby v kooperaci.

1stCL_Novotny
Nooo to asi nedám,ale furt si jako jeden z 11 lidí co jsme v republice vystudovali modelařinu roku onoho něco pamatuji. Šklebící se . . . . ale jen něco.
No z výkresu bych ještě třípohledový modelářský výkres vyškrtal a jemně nanormoval plus nějaká ta vtoková soustava či tak. Nebo takové modely na vypalování či odstředivé lití! kua to byla práce když se ještě dala dělat! . . . . toooo všechnoooo odnéééés čas, to všechnooo odnéééés čas . . . . . la la la Šklebící se

310_Obluda
No chlapi.

Je to určitě hezkej nápad. Kdybych měl alespoň trochu zájem držet v ruce německej klacek, tak do toho jdu s váma Úsměv
Tuhle stránku možná řada z vás zná. Je to týpek, kterej nastoupil tu samou cestu jako chcete podniknout vy, ale začal už z existujícího odlitku, takže měl jeden krok náskok.
Přesto jeho cesta k výsledku byla hodně dlouhá a pracná. Nakonec ale dospěl k exkluzivnímu výsledku.

Přeju vám, abyste se k tomu co nejvíce přiblížili !!!

http://simhq.com/...oject.html

Jinak pokud vám nevyjde odlitek a budete dělat max. 1-2 kusy, můžu doporučit pěkný dřevo. Třeba ořech jako já.
Vyjde vám z toho osobitá rukojeť, která bude unikátní až dost

http://310-obluda.../1.1.2013/

GOOD LUCK !

Rumcajs
Moc hezký Obludo. Hele a otázka na tělo, to jsou osobně tvoje nožky v pyžamu? Sexi fotka Mrknutí

Klot
X Novotny napsal:

... pokud je to odlitek třeba hranolu je potřeba jak čisté plochy tak tyto přídavky zešikmit cca. na 1-5°.

No jo, tzv. úkosy ve směru od dělící plochy, na to už jsem narazil a taky se mi to moc nelíbilo - maloval jsem si to jako odlitek načisto. Ale lepší na to přijít včas, dokud se to dá upravit.
Jinak já bych model nedělal - byl by to odlitek 1:1 a holt by se muselo přimhouřit očko na 0,5 mm v průměru a cca 2,5 mm na délku.
Jinak ten odkaz od 310_Obludy celkem přesně vystihuje, co by to asi obnášelo. Mimochodem ty čurapajzlíky na dodělání si objednal od Horsta Rieneckera a podle pricelistu ho to muselo přijít nejmíň kolem 200 Eur - pojistka/spoušť 70 Eur, štítek 40, pružina 15. K tomu gumová průchodka, rybina na rukojeť, krytka elektriky...

Klot
Kdo je ve vatě, může si koupit hotovku KG-13 od Schreinerschmid http://www.schrei...ne.de/Home
Cena bratru 590,- Eur, připojení USB, Hal senzory.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,011,854 návštěv