Pepe napsal:
To že někteří nemají ani CoD nainstalovaný a přesto krituzují tak ošklivě někdy, je fak? Jsou tací lidé ještě ještě mezi námi? To je ovšem hrozný
třeba ho měli nainstalovaný a rituálně ho smazali a nechali si poté svůj komp pokropit svěcenou vodou...
Ale neboj... takoví nejsou mezi vámi... takoví jsou z vás vyobcování. takoví mezi vás nepatří.
edit. Jinak připomínám, než se na mě vrhnete a začnete mě zase obviňovat, že vám a celému světu kazím next-gen sim a jeho budoucnost... přečtěte si, jak tu dnes vstoupil cibule a co tu píše k tématu Upravil/a Opitze dne 06-07-2012 17:40
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Opičák má pravdu - dnes je pátek, bude čtivo :)
Teda - mělo by býti :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Baron napsal:
Opičko, s veľa vecami s tebou súhlasím. Pozerám sa však nato trochu inak - Cliff of Dovers ako simulátor (každý si pod tým predstavuje čosi iné) je nepodarok, shit, hnus, niekedy fialový hnus, odpad - plus si dosaďte akýkoľvek negatívny výraz, a budete mať pravdu. Aj preto sa vlastne stal legendou (i keď inou ako sa pôvodne predpokladalo že). To všetko je fakt, o ktorom sa tu popísali desiatky strán.
Takže čo si vlastne môže milovník WW2 a jej vzdušných bojov vybrať? Targetware skrachoval (obrovská škoda), Sturmovik - pri všetkej úcte k tomuto dielu - už dnešným nárokom jednoducho neodpovedá, Wings of Prey a World of Planes (ešte nevyšiel) sú arkády (World of Warplanes ani nespomínam). Inak povedané - ničové nič.
V súčasnosti teda nič lepšie ako Cliff of Dovers nie je. A to napriek bugom a neopraveným chýbam. Pre ľudí, čo nevlastnia túto hru, môžu vlákna o chýbach CLoDu pripomínať jednu neprerušenú veľkú katastrofu, kde v CLoD nie jedobré absolutne nič. To ale nie je pravda. Veľa vecí, ktorá tento produkt obsahuje, mňa osobne baví. Napr. manažovanie motoru Bf-109E1 až E3 je hodne chytľavé a bombardéroch ani nehovorím. Mne sa osobne tiež páči i grafické spracovanie hry, aj keď tu dosť často na CLoD brblem. No a je tam toho viac prečo si vždy CLoD rád zaletím. Obzvlášť pajloti na TS
No Barone, chápu tě, protože tě třeba jiný žánr her nebaví. Ale je tu mnoho zajímavých jiných her, pokud už třeba nechceš lítat ani ten ROF, třeba takový mod DayZ na Armu2 je super. U toho se člověk pobaví a adrenalinové ataky jsou tam asi tak 10x silnější než jsem měl kdykoliv v IL2... Určitě stojí za to.
Prostě jde jen o to, jak člověk vyplní svůj volný čas. Já ho mám málo, tak když už, tak jdu zahrát něco, co je zábava a není to samá frustrace a paranoia, co se zase vysere... I když ten alpha mod Dayz také dokáže připravit pěkné chvilky s různými bugy.
Ono jde totiž o to, že to co je dnes CLOD je vlastně sofistikovaný FPS (First person shooter) v 3D prostoru (ve smyslu pohybu). Což ostatně byl i první IL2... v době Quaku to bylo příjemné zpestření. Bavili jsme se o tomu dlouze a zbytečně, ale jednoznačně historie ukazuje, že cesta kterou se vydal Oleg a po něm Luthier prostě ke kýženému cíli nevede a výsledkem bude malá komunita (něco jako komunita starého Falconu), které se možná jednou poštěstí získat SDK a udělají si nějaký svůj vlastní HSFX... ale problem číslo jedna je stále v tom, že nejde o technickou dokonalost a zda je tlak nebo teplota přesně simulovaná. To zajímá pár jedinců na celém světě. přiznejme si všichni, že IL2 by byl mrtvý dávno bez dobrovolné práce lidí z komunity... všechny ty genadichy, vogon wary a podobně... moc dobře si to pamatuji a vím, jak to celý IL2 osvěžilo a jak mu to vlilo nový život do žil... a co udělal luthier? že by se nechal poučit a něco takového do toho jeho pseudo-simulátoru teplot, tlaků a nýtků dal?
je to prostě celé špatně, největší škoda je ale napáchána nikoliv technickýma bugama, ale celým konceptem či spíš nekonceptem a tím, jak luthier, po vzoru Olega, nasliboval hory doly, očekávání poslal do nebes a pak přinesl tohle... a jakékoliv nápady či rady z komunity poslali do háje s tím, že sami ví všechno nejlíp... tak jo... teď máte k dispozici výsledek jejich práce.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Pepe napsal:
Jestli myslíš tohle, tak CoD je úplně jinej Level.
http://www.youtube.com/watch?v=mOB7YGgREFg
Je to úplně jiná hra, ale takové prodeje Arma2 nikdy neměla... A za jejich strmý vzestup může právě tento alpha mod, který je úplně zdarma... více zde (plus nějaké statistiky) http://dayzmod.com/
Zpět k patchi, chtěli jsme zjistit jestli ona siréna Štuky je slyšitelná jen pro pilota či i pro okolí, což by bylo fakt děsivé a autentické. Odpověď zní: sirénu slyší pouze pilot!
Tímto díky Jarkovi za čas který ztratil při stoupání do 3tísíců metrů.
Upravil/a SepiaX dne 06-07-2012 19:51
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
SepiaX napsal:
Zpět k patchi, chtěli jsme zjistit jestli ona siréna Štuky je slyšitelná jen pro pilota či i pro okolí, což by bylo fakt děsivé a autentické. Odpověď zní: sirénu slyší pouze pilot!
Tímto díky Jarkovi za čas který ztratil při stoupání do 3tísíců metrů.
Mně to za ten požitek střemhlavého útoku za podmanivého zvuku sirény stálo! Jen škoda, že ho neslyší ti dole.
Pepe napsal:
Je to úplně jiná hra, ale takové prodeje Arma2 nikdy neměla... A za jejich strmý vzestup může právě tento alpha mod, který je úplně zdarma... více zde (plus nějaké statistiky) http://dayzmod.com/
Díval jsem se, ale než to pochopím a přelouskám tak něco o tom písni. To je něco jako engin? A to se hodí i pro letecké simulátory?
Pepe napsal:
Těžká věc, Horido, jenže ten zmetek strčí do kapsy ostatní simulátory.
Které simulátory a čím?
Nečetl jsi to a nepřeposlal celé. Psal jsem ti takové přirovnání.
To dá rozum do hrsti, že kdyby tu byl podobný siulátor s podobnou grafikou a atmosférou tak s lehkým srdcem přejdu. Musel by být ale fakt o dost lepší. ty o nějakém takovém víš?
Pepe napsal:
Pepe napsal:
Díval jsem se, ale než to pochopím a přelouskám tak něco o tom písni. To je něco jako engin? A to se hodí i pro letecké simulátory?
Hru Arma2 znáš? Tak si jednoduše si představ mod, který změní ostrov Černarus, cca 220km2 ma bohapusté místo plné zombís a lidských hráčů, kteří po tobě střílí okamžitě, co tě spatří... do toho hlad, žízen, nemoci, infekce a absolutní anarchie a je o zábavu postaráno, hlavně v noci (myšleno ve hře v noci)... Nevím jak teď, ale hrálo to desítky tisíc lidí... a připomínám, že to je alpha a plná bugů.. ale je to zatraceně dobrá zábava plná adrenalinu...
Třeba Horri to radši nehraje, protože se bojí...
Upravil/a Opitze dne 06-07-2012 21:00
Pepe napsal:
Které simulátory a čím?
To dá rozum do hrsti, že kdyby tu byl podobný siulátor s podobnou grafikou a atmosférou tak s lehkým srdcem přejdu. Musel by být ale fakt o dost lepší. ty o nějakém takovém víš?
Ano, dvacet let staré simulátory jsou lepší než tohle. Proto se ptám čím je lepší, protože zmetek možná něco simuluje, ale letecké boje v Bitvě o Británii to nejsou.
Takže ještě jednou: o dost leší než co, a v čem?
Upravil/a WT_Horrido dne 06-07-2012 21:05
Pepe napsal:
Hru Arma2 znáš? Tak si jednoduše si představ mod, který změní ostrov Černarus, cca 220km2 ma bohapusté místo plné zombís a lidských hráčů, kteří po tobě střílí okamžitě, co tě spatří... do toho hlad, žízen, nemoci, infekce a absolutní anarchie a je o zábavu postaráno, hlavně v noci (myšleno ve hře v noci)... Nevím jak teď, ale hrálo to desítky tisíc lidí... a připomínám, že to je alpha a plná bugů.. ale je to zatraceně dobrá zábava plná adrenalinu...
Třeba Horri to radši nehraje, protože se bojí...
No, jestli tam můžu vlítnout s Hurike na ty bestie a pokropit tak jo. Já myslel že mluvíš o geniálním enginu.
Pepe napsal:
Které simulátory a čím?
Ano, dvacet let staré simulátory jsou lepší než tohle. Proto se ptám čím je lepší, protože zmetek možná něco simuluje, ale letecké boje v Bitvě o Británii to nejsou.
Takže ještě jednou: o dost leší než co, a v čem?
Jak bych ti to vysvětlil Horrido.......... víš co je láska na první pohled ne? To ti není normálně pomoci.
Abych se vyhnul sáhodlouhým odborným debatám a slovíčkaření co a jaká část je v jiném simu lepší, které nikam stejně nevedou,pokusil jsem se ti to vyložit takovými příklady že života, hahaha. Nikdy se nesejdeme v názorech, protože je to otázka vkusu a cítění a to je dobře že je ten svět tak barevnej, ne? To víš že mě na tom CoDu sejří mnoho věcí kurva drát, ale seděl jsi v tom cockpitu? Jak ti to mám potom vysvětlit?
PS: Ty se fak bojíš hrát tu hru?
Pepe napsal:
Abych se vyhnul sáhodlouhým odborným debatám a slovíčkaření co a jaká část je v jiném simu lepší, které nikam stejně nevedou,pokusil jsem se ti to vyložit takovými příklady že života, hahaha. Nikdy se nesejdeme v názorech, protože je to otázka vkusu a cítění a to je dobře že je ten svět tak barevnej, ne? To víš že mě na tom CoDu sejří mnoho věcí kurva drát, ale seděl jsi v tom cockpitu? Jak ti to mám potom vysvětlit?
PS: Ty se fak bojíš hrát tu hru?
Pepe do tejto debaty sa ani nepustaj, dozvies sa len, ze CloD je zmetek, ze jedine RoF je dobry sim a jedine offline, lebo online je len 'hospodska rvacka'. Kasli na to.
Inak tusim som Ta videl na repka masomlejn serveri s Hurricanom - dakedy na TSku sa hadam stretneme
joooo? to by bylo faj. Ty jsi lítal za modré ?
Jinak ten ROF je dobrej sim a přeji jim ať je ještě lepší. Mám demo, ale něco mi tam schází a to je to co jsem mu chtěl zdělit. Jsme stejně postiženi a oni mi to vyčítají. To mi přišlo podivné. Já doufám, že jednoho dne mi také budou přát, aby to s tím CoDem dopadlo dobře Robo, to přeci není jinak možné. p,
Nepamatam si, na com som lietal. Na ATAGu som zvycajne cevreny ale na Repke kdejako ako treba.
Nuz ja to vidim rovnako - mam respekt voci vsetkym simulatorom a beriem to tak, ze sme tu na jednej lodi, aj ked kazdy v inej kajute. RoFka sa mi tiez velmi paci, ale CloD sa mi paci viac. Sem tam zalietam Ila, sem tam DCS, sem tam FSX, ale Clod je Clod...
No jistěěěěěěěěěěěěěěě!
PS: S těmi simulátory jsme na tom stejně (asi jako většina. Jeden nejoblíbenější a ostatní na odreagování a změnu a co je tam nového) Ještě řekni že jsi někde od Michalovců a padnu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.