January 20 2026 16:33:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
CloD web
313_123
Robo napsal:
313_123 napsal:
jj už mě to běží z cca 35 min, jsem udělal (dle steamu) 49min Šklebící se
jen to hrajte, mě to nevadí
prostě já osobně nemám důvod - nebavý mě
mám snad právo vyjádřit svůj názor na kvalitu dané hry, no ni Vyděšený

Samozrejme, dobre ze si napisal ze ta to nebavi, to potom hned vidno ze vsetko ostatne je -. Mrknutí

není
po cca pů roce snažení nakonec pomohl uplně čistý počítač aby se mě to rozběhlo (hodně velké -)
grafika - nevím prostě mě přijde tak nějak divná (zem) (+/-)
offline - není (hodně velké - )
online - Qarena a ještě padá (-)
uznávám ovládání motoru kokpit voda asi i letový model dobré něco i výborné (+)
ale prostě mě ta hra nepřináší jeden jediný důvod proč bych ji měl hrát
(---)

vem si že si deně urvu tak cca 2-3 hodky volného času
pro sebe a PC
nebo sebe a pivo
proč bych se měl učit složitou hru když jediné co mě přinese je těžší CS
znám člověka co si pustí FS a letí z Prahy do NY se 747
no a to mě taky nebavý
lidé jsou různi no a každého bavý něco jiného
proto kupujte CLODA hrajte CLODA zastávejte se CLODA
třeba za rok za dva to bude dobrá hra
a sejdem se nad kanálem
Mrknutí

tede přiznávám že věřím spíš komunitě (mody) než samotným tvůrcům
a pokud mě někdo ted bude tvrdit že je clod dobrá hra
zařazuji si ho osobně v hlavě do škatulky někde vedle toho s tou 747

Robo
WT_Peci napsal:
Robo napsal:
Kolko bomberov tam daju, tolko zostrelim. V Sturmovi si kolko lietadiel naraz stretaval? Stovky?

Šturm není nextgen sim s potenciálem, jehož sláva hvězd se dotýká. Tam to cukalo, když bylo moc letadel Úsměv Navíc šturma neladili 6-7 let, to uznej. Vyděšený

A šturm taky nesimuloval bitvu o Británii, ale primárně ruskou frontu, že? A tam LW i VVS lítali trošku jinak, že?

Sturm bol pres 10-timi rokmi nextgen sim s potencialom, teraz su tu ine hry...

Ako to s cimkolvek suvisi? Ak do hry umiestnis vela lietadiel, tak tam budu, kde je problem? Mrknutí

WT_Peci
Souvisí to stím, že šturm, jakožto sim východní fronty nebyl programován ani optimalizován na výskyt velkého počtu letadel ve vzduchu.
Náš nový nextgen sim, se svým zbrusu novým enginem, programovaným pro Bitvu o Británii, to samozřejmě zvládne.
Robo, chtěl bych vidět pořádný Adler Tag, třeba ten z 11.8.1940 (54 Ju 88 od KG 54 a 20 He 111 od KG 27 s ochranou 61 Bf 110 od ZG 2 a 30 Bf 109 od JG 2. Střet nad Portlandem se sedmi perutěmi RAF.). A chtěl bych si to užít v Bf. Podle dobové taktiky - němci blízká ochrana, britové útok z převýšení.
Kde si to v tom simulátoru Bitvy o Británii mohu užít, když si ho koupím? Když tam ta BoB je, jak jsi tady naznačoval s tím, že to každý večer lítáš, tak bych to rád viděl. Nebo alespoň video na youtube, nebo track, kdyby byl, to by bylo něco...

Edit: překlepy
Upravil/a WT_Peci dne 11-04-2012 09:43

Robo
313_123 napsal:

není
po cca pů roce snažení nakonec pomohl uplně čistý počítač aby se mě to rozběhlo (hodně velké -)
grafika - nevím prostě mě přijde tak nějak divná (zem) (+/-)
offline - není (hodně velké - )
online - Qarena a ještě padá (-)
uznávám ovládání motoru kokpit voda asi i letový model dobré něco i výborné (+)
ale prostě mě ta hra nepřináší jeden jediný důvod proč bych ji měl hrát
(---)

vem si že si deně urvu tak cca 2-3 hodky volného času
pro sebe a PC
nebo sebe a pivo
proč bych se měl učit složitou hru když jediné co mě přinese je těžší CS
znám člověka co si pustí FS a letí z Prahy do NY se 747
no a to mě taky nebavý
lidé jsou různi no a každého bavý něco jiného
proto kupujte CLODA hrajte CLODA zastávejte se CLODA
třeba za rok za dva to bude dobrá hra
a sejdem se nad kanálem
Mrknutí

tede přiznávám že věřím spíš komunitě (mody) než samotným tvůrcům
a pokud mě někdo ted bude tvrdit že je clod dobrá hra
zařazuji si ho osobně v hlavě do škatulky někde vedle toho s tou 747

Co pises uplne sedi Mrknutí Je to aj vec preferencii, ako pises kazdeho bavi cosi ine.

Opitze
WT_Peci napsal:
Souvisí to stím, že šturm, jakožto sim východní fronty nebyl programován ani optimalizován na výskyt velkého počtu letadel ve vzduchu.
Náš nový nextgen sim, se svým zbrusu novým enginem, programovaným pro Bitvu o Británii, to samozřejmě zvládne.
Robo, chtěl bych vidět pořádný Adler Tag, třeba ten z 11.8.1940 (54 Ju 88 od KG 54 a 20 He 111 od KG 27 s ochranou 61 Bf 110 od ZG 2 a 30 Bf 109 od JG 2. Střet nad Portlandem se sedmi perutěmi RAF.). A chtěl bych si to užít v Bf. Podle dobové taktiky - němci blízká ochrana, britové útok z převýšení.
Kde si to v tom simulátoru Bitvy o Británii mohu užít, když si ho koupím? Když tam ta BoB je, jak jsi tady naznačoval s tím, že to každý večer lítáš, tak bych to rád viděl. Nebo alespoň video na youtube, nebo track, kdyby byl, to by bylo něco...

Edit: překlepy

ty jsi ale nějaký hnusný hnidopich, a vůbec, protože to nelítáš, tak drž hubu, jo a protože si Adler Tag chceš užít v béefku, tak jsi určitě i fashos... a takoví lidi s fashos myšlením, nikdy nemůžou pochopit, v čem se skrývá krása ROFLu... (máš hrát NBA jako já... mám 215cm vysokého, 150 kg vážícího neg.. černocha s pořádným afrem na škebli a je to sranda a na tom PS3 mi to ještě nikdy nespadlo ani se to neseklo... a ani jsem tam nenahrál nějaké dotNET a úž vůbec ne nějaké drivery, aby se na to dalo vůbec dívat... )

Mrknutí
Upravil/a Opitze dne 11-04-2012 14:37
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

310_Pip
chudak Clone Smutný
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Koty
310_Pip napsal:
chudak Clone Smutný

Chudák já, snaží se mi konkurovat Šklebící se

Ale teď vážně, měli by jste nováčkům předat objektivní skutečnosti - proč to padá, jak často, že optimální sestava není ta, na které to poběží v HD a s 120 fps,...
Rien n'est parfait; c'est la vie!

AMP
310_Pip napsal:
TozziFan napsal:
Hele, jsem pouhý uživatel a virtuálně létám jen pět, šest let. Nemám čas/chuť pročítat zamr***á vlákna o hře/hrách, které mě sice zajímají, ale v současné době je na mojí plečce (I5, GK560TiOC, W7 64) nespustím. Tedy spustím, ale potřeba neustále ladit, zkoušet, restartovat, mě už prostě nebaví. Já chci sednout, spustit a tu volnou chvilku co mám, polítat a vyčistit keblubnu.

ne ze bys nemel pravdu, ale za to taky dost muze treba Steam (pri instalaci me neskutecne sral)

Já jsem konečně našel grafické ovladače které už drží a hra nepadá....VyděšenýVyděšenýMrknutí

http://311raf.com/cs_wing_hangar.php
Hoper
torr napsal:
- GTX275 prakticky nepoužitelná,nízký detaily neberu
- nefunkční AA,s funkcionalitou AF si nejsem jistý
- neni svastika
- kdo ukradl poziční a přistávací světla na BF109,Me-110?
- neexistující funkce FOV incr a FOV decr
- naprosto ale naprosto otřesná melodie v menu
- při spuštění hry se objeví hnusný ksicht kohosi
- QMB je napikaču,s BF109,Me-110 vzlítám a učím se na ang. letišti,asi to má simulovat zrádcovké piloty kteří budou lítat za Luftwaffe,jak bylo slibováno před vyjitím hry

+ kokpity BF109,Me-110 nádhera
+ parádní management motoru
+ hafo dalších věcí který jsem línej vypisovat
+ dlouho odkládaný nákup nové GF(GTX 570) se změnil na nákup GTX680 a jsem zvedavej jak se vypořádá s CoDem

torre, lítám to na GTX275. Sice jsem byl nucen jít s rozlišením dolů (nativ mám 1920x1200, BoBek mám na nějakých 1600x1000) ale lítatelné to je. Dokonce mám zaplé i stíny.

o QMB a startu Němců z Anglie se tu už psalo - jde startovat z Francie, jen se musíš víc a líp dívat ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Robo
WT_Peci napsal:

To nie je celkom pravda Peci. Ked vznikal engine stareho Ila nikto nepredpokladal, ze seria bude mat taky uspech a ze sa rozrastie o AEP, PF az na 1946 ani ze sa bude hrat este v roku 2012. Jediny limit enginu bol vtedy HW (a online vtedajsie pripojenie) a co sa samotneho zvladnutia tyka, s ohladom na vychodnu frontu sa uplne idealne neporiesil model atmosfery vo vyssich nadm. vyskach. Co sa optimalizacie tyka, sice ratali ze to pobezi na plne detaily az na nextgen PC Úsměv ale aj dnes to stale posekava nad vacsimni mestami. Pamatam si kolegu z letky 13 ako v 2002 za nekrestanske peniaze kupil dalsiu 512MB ram (burzuj) a slintal do TSka ze mu mapu Berlina nacita muhaha iba za dve minuty.

WT_Peci napsal:Náš nový nextgen sim, se svým zbrusu novým enginem, programovaným pro Bitvu o Británii, to samozřejmě zvládne.

Bez tvojej sarmantnej ironie sa neobideme, ze? Šklebící se Podla mna to zvladne, ale nie teraz.

WT_Peci napsal:Robo, chtěl bych vidět pořádný Adler Tag, třeba ten z 11.8.1940 (54 Ju 88 od KG 54 a 20 He 111 od KG 27 s ochranou 61 Bf 110 od ZG 2 a 30 Bf 109 od JG 2. Střet nad Portlandem se sedmi perutěmi RAF.). A chtěl bych si to užít v Bf. Podle dobové taktiky - němci blízká ochrana, britové útok z převýšení.

Ano chapem co chces povedat. 300 lietadiel na malom priestore PC neutiahne (sim tam limit nema pokial viem) a online uz vobec nie. Offline by to slo ak mas dost silne PC...

Pre mna je online uspech, ked sa stretne 8 ludi od nas na ACG serveri vzlietneme z domovskej zakladne No.501 (Gravesend) pekne spolu a nechame sa navigovat hlaskami serveru (je na to pekny skript) do priestoru kde je hlaseny utok LW. Potom ich zbadas, na tom serveri tak 20-30 lietadiel. vacsinou bombardery s doprovodom, obcas bez, obcas 110, obcas 109 kryjuce 109E/B. Obcas sa tam zamotaju aj AI RAF. V nedelu sme leteli aj s No.401 co su nasi severoamericko casovozonovi kolegovia a ludi tam bolo tak 15 na strane RAF. Pekne sme sa koordinovali, oni vlzietaju z Croydonu, my Gravesend, stret az nad Isle of Wight, koordinovany utok na bombardery, kym 401 zabava 109. Vsade kopec lietadiel, zrazu nikde nikto, este kratky stret s poskodenou 110 ale nedobehnem ju - z dialky strielam, potom hlasim Robo. Winchester, Bingo Fuel, rtb. Nad Southamptonom sa spajam s kolegom ktory tiez zaostal, prepiname na lean mixture a na zvysok aux tanku dolietame nazad na Gravesend. Len tak tak. Jeho Hurricane je celkom slusne ozuzlany ale vezie si domov dve Stuky.

Boli straty, dake tie launcher.exe aj LW, ale inak pekne. A na BoB sa mi to podobalo aj ked ludi bolo len 8 a LW tak 30ks. 100 lietadiel naraz by server neutiahol, ale ked budu o 5 rokov lepsie PC a linky co ty vies... Tolko moj nazor. Tym nijako zmetka neobhajujem, praveze hlasno kritizujem na 1C a hlasim bugy o 106 - ale uzivam si celkom slusnu zabavu, hram sa na BoB one of the few a verim, ze to je vsetko o pristupe a o tom, ci ludia chcu a ci ich to bavi. Mrknutí

Jara4
Robo napsal:
Pre mna je online uspech, ked sa stretne 8 ludi od nas na ACG serveri vzlietneme z domovskej zakladne No.501 (Gravesend) pekne spolu a nechame sa navigovat hlaskami serveru (je na to pekny skript) do priestoru kde je hlaseny utok LW.

Ten skript by mě docela zajímal. Nebyl by k mání (link)?

alfik
Clone, být tebou, tak v tomto vláknu striktně a nesmiřitelně smažu jakýkoli příspěvek (včetně tohoto mého) ve kterém NENÍ to cos požadoval na začátku, tzn. výpis plusů a mínusů.
Někteří "jedinci" totiž sice umí psát, ale neumí číst tvůj úvod, takže ti to tady zase zasypali kupou sraček (nezlobte se hoši, ale i když s vašimi názory z cca 50% souhlasím, tak na tyto mr**y máte už jiná vlákna).
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

torr
Hoper napsal:

torre, lítám to na GTX275. Sice jsem byl nucen jít s rozlišením dolů (nativ mám 1920x1200, BoBek mám na nějakých 1600x1000) ale lítatelné to je. Dokonce mám zaplé i stíny.

o QMB a startu Němců z Anglie se tu už psalo - jde startovat z Francie, jen se musíš víc a líp dívat Mrknutí

právě že pro tebe je to lítatelné,to je pravda ale to mě nestačí.
ohledně Francie,asi jsem slepý,nemůžu to najít.napiš prosím jak se ta mise jmenuje

WT_Peci
alfik napsal:
Clone, být tebou, tak v tomto vláknu striktně a nesmiřitelně smažu jakýkoli příspěvek (včetně tohoto mého) ve kterém NENÍ to cos požadoval na začátku, tzn. výpis plusů a mínusů.
Někteří "jedinci" totiž sice umí psát, ale neumí číst tvůj úvod, takže ti to tady zase zasypali kupou sraček (nezlobte se hoši, ale i když s vašimi názory z cca 50% souhlasím, tak na tyto mr**y máte už jiná vlákna).

Jistě, do těch jinejch vláken budeme psát něco ve smyslu: "víš alfiku, jak jsi napsal dne 11.4.2012 v 11:34 do vlákna Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover) | IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) | IL-2: Cliffs of Dover - diskuse | CloD web tu ptákovinu, tak já s ní zásadně nesouhlasím"

To bude žůžo, to bude fakt živé forum... Pokud chceš dát někomu z venku info, zda koupit, nebo nekoupit, ať ti nějaký clodfan napíše článek proč koupit, opačný článek sesmolí někdo, kdo clod nemusí a pod tím ať si lidi flejmují. Úsměv Ale takovýhle vlákno je předem odsouzeno ku sterilitě, neobjektivnosti nebo zániku....

WT_Peci
torr napsal:
Hoper napsal:

o QMB a startu Němců z Anglie se tu už psalo - jde startovat z Francie, jen se musíš víc a líp dívat Mrknutí

právě že pro tebe je to lítatelné,to je pravda ale to mě nestačí.
ohledně Francie,asi jsem slepý,nemůžu to najít.napiš prosím jak se ta mise jmenuje

jmenuje se přesně tak, jak si ji pojmenuješ. musíš si ji vytvořit sám...

torr
jo tak,jsem trubka,prostě jsem tu misi hledal ,já ji musím vytvořit.to vše vysvětluje

313_Nevo
Napr ja COD nehram a to preto ze ho nemam. Viem ze mozno nie som tym padom berna vzorka, ale moze to byt tiez zaujimavy nazor, preco ho vlastne stale nemam kupeny Šklebící se

Vyvoj sledujem od zaciatku a cakal som co sa z toho vyvrbi. Moj momentalny nazor:

(-) launcher.exe

Tento minus je pre mna osobne tak velky, ze je vacsi ako akykolvek + Preto mozem kludne napisat, ze

(+) vsetko ostatne

ale to vsetko ostatne je proti tomu (-) momentalne pre mna nepodstatne Mrknutí
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Hoper
@Peci - a proč by bylo nutno reagovat ? Prostě by v tomhle vlákně mohly být napsaný jen samotný + a -. Nic víc.
A nic míň.
(Proto jsem taky víc nereagoval na tvoji otázku. Samu o sobě blbou ;) )

@torre, nevěř Pecimu, který mele jen nesmysly a nadává na něco, co sám pořádně ani nevyzkoušel. Nechce se mi to hledat, ale už kvůli Pecimu to udělám.
(udělal jsem to už jednou kvůli Flanovi a i on musel uznat, že to možné je. Jen stále nevím,jestlu tu prohranou stovku na dětičky "v" UNICEFu poslal...)

ed: nalezeno:
QM - British airfield attack - vybrat si skupinu 110tek nebo posledních 109tek - tyto dvě skupiny startují ze země
z Francie
a mají německé znaky
:))

Upravil/a Hoper dne 12-04-2012 18:46
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Robo
WT_Peci napsal:To bude žůžo, to bude fakt živé forum... Pokud chceš dát někomu z venku info, zda koupit, nebo nekoupit, ať ti nějaký clodfan napíše článek proč koupit, opačný článek sesmolí někdo, kdo clod nemusí a pod tím ať si lidi flejmují. Úsměv Ale takovýhle vlákno je předem odsouzeno ku sterilitě, neobjektivnosti nebo zániku....

Lebo teraz to je uplny ideal internetovej komuniakace - vsetky vlakna, povodne k veci teraz od odveci. Vsetko zadrbane az po strop WTckarskymi mudrackymi debilinami. Mrknutí

WT_Peci
OK, kapituluji. Úsměv Pište své plusy...

+ Clod je ta nejnapínavější hra ever. Nikdy nevíš, kdy tě launcher odstřelí...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,125,268 návštěv