No, hlavně je možná dobrý nevydávat svoje dojmy za fakta, tím bych tak nějak začal
Řekl bych, že Pajda s Magotem to pojali docela věcně. Dobrý základ k normální diskusi. Tedy kdyby někdo diskutovat chtěl
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Vydělaných 18 milionů dolarů miliónů za prvních pár dní promítání nazývají někteří jako "úctyhodné".
Filmoví kritici mu dávají známky kolem průměru (např. pět hvězdiček z deseti), ocenil bych ho si stejně. Každý mu vytýká trochu něco jiného. Kdosi píše, že Vojín Ryan to není (no, to teda není, Band of Brothers také, ale všechno asi nemůže být špička. To by se špička stala průměrem), jiní zase... atd.
Ale proč si zase trochu nezapřehánět, jednoho to hned činí tak nějak zajímavějším, další si třeba mohou spokojeně zamnout ruce, že to vždycky říkali.
Kdyby zase do Milovic přiletěla bé sedmnáctka, pár mustangů a dakota kvůli pokračování, vůbec bych se nezlobil. Posledně mi utekly.
Upravil/a 310_cibule dne 05-03-2012 16:58
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Do těch osmnácti milijonů se vešli lidi, kteří se nechali unést reklamou. Pak ale začali říkat, jak to doopravdy vypadá a tak šlo vydělávání víceméně do kytek. Ale stále se najdou takoví...
A i já bych uvítal, kdyby zase přijeli... tentokrát snad zjistím zavčas, že tam jsou. Ono B-17 1:1 full real nevídíte tak často
Ten horriho odkaz na Rotten tomatoes vřele doporučuji. Je to hodně respektovaná stránka a spousty zajímavých informací. Třeba že 65% díváků, kteří se tam vyjádřili, se to líbí a průměrnou známku od nich to má 3,6 z pěti možných.
Ten film nebude kasovní trhák, vydělá si však nejen na sebe, ale nějaké peníze přinese i producentům. To jsou holt ty drobné nuance mezi pojmy "totální propadák" a "absolutní trhák".
Černobílej svět je krásnej ve svý jednoduchosti. Ale žít v něm je trochu nuda.
Upravil/a 310_cibule dne 05-03-2012 18:43
Tak jsem to musel pustit na rychloposuv abych zjistil, že je to opravdu tak divný jak jsem si myslel :-(
animaci letadel bych udělal věrnější, kdybych si odpoledne pustil 3DSko, americký 0.50ky jsou mocnější než německý 20mm který sice rozeberou B-17 ale Mustangu jen odřou lak, zatímco 0.50ka zničí letiště, potopí loď, prostřelí zeměkouli :-) doufám že Peter Jackson neudělá podobně Dambusters
to by byla škoda.
This was shot using Red, right? Why was the propeller ( 0:55 ) did not suffer from rolling shutter effect?
Ale vypadá to dobře. Teď nemám čas to hledat, ale předpokládám, že se dá někde stáhnout celé (našel jsem jen, že je to krátkometrážní film z roku 2007).
P.S. Ta scéna s plyšákem cupovaným projektily z maxima na konci traileru mě bere
Upravil/a 310_cibule dne 06-03-2012 13:51
ty záběry na fotku frajerky jsou nějaký zmatený
jednou ji drží anglán v ruce v zákopech
pak je zahozená (asi ho naštvala)
a pak leží úplně jinde než u zákopů ale před anglánama (ač ti by už dávno díky svému útoku měli být před ní)
na detaily u tohoto autora asi koukat nesmíme ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
tvl! toho plyšáka necupoval kulomet, ale houfnice tanku... (tedy nechápu, jak to přežil...)
EDIT: navíc - maxim (těžký kulomet Wickers 7,7mm překomorovaný na 7,62 mm) je ruská hračička, takže co by dělal na západní frontě
Upravil/a Koty dne 06-03-2012 19:11
Pánové, pánové to máte z těch videoklipů, neudržíte pozornost. Medvíka nic necupuje, jen na něj dopadne hlína, medvídek totiž patří původně pilotu S.E.5a, vytahuje ho na začátku z kapsy. To že leží na zemi asi něco značí...
Jednu fotku holky drží voják na kterého později míří sniper. Voják v zákopu má jiné foto. Foto které leží na zemi je foto toho vojáka na kterého mířil sniper. To že leží na zemi asi něco značí...
Němci střílí ze 7.92 Maxim 08 MG. To je tak německý kulomet, že už to více nejde.
Upravil/a WT_Horrido dne 06-03-2012 19:54
Tak to prrrrrr. Žádné bludy o medvídkovi si namluvit nenechám. Medvídek, podle toho, co jsem někde slyšel, je ústřední postava celého filmu (Jackson se prý chystá natočit pokračování a shání další plyšáky).
Zhruba v páté minutě se navzdory smrtonosné palbě rozběhne proti bulharskému kulometu v chilské licenci vzor gorkij a zelehne jej vlastním tělem. Tím sice zachrání prakticky celou 5. francouzskou armádu s britskými expedičními jednotkami (to vše pod velením generála Lanzeraca), nicméně film po heroické smrti hlavního hrdiny ztratí poněkud dynamiku a až do konce je prakticky vo hovně.
Co se týče fotografií, jsou opravdu dvě. Jedna patří nevlastní sestře náčelníka německého generálnímho štábu Moltkeho a druhá Včelce Máje (jak se v tom filmu objevila, se zatím nepodařilo zjistit).
Hezky jsme si pokecali. Dík.
Upravil/a 310_cibule dne 06-03-2012 20:22
To není z chlastu (i když trochu asi taky). To je z nadměrného obcování v debatách na těchto stránkách a z nezřízené absence sexuálního vyžití.
310_cibule napsal:
To není z chlastu (i když trochu asi taky). To je z nadměrného obcování v debatách na těchto stránkách a z nezřízené absence sexuálního vyžití.
clone9cz napsal:
Cibul, tvoje sběratelská edice se vyreklamovat nedá, ta vůbec nebyla určená k lítání přece.
310_cibule napsal:
Já s ní taky nelítám, clone, já s ní provozuju sex
Nicméně včera mně nedal a byl jsem nucen kopulovat s RoF. Ve třech, s Larkem.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.