December 27 2024 21:49:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Hoperovo dojmy a poznatky z prý nejdokonalejšího simulátoru současnoti (tvrdí Horri)
Opitze
Hopere, tak testuj, testuj, já nemám na hotelu co dělat, tak si rád počtu tvé dojmy a nemám problém s tím přimhouřit své krásné modré oči i na těmi tvými nejapnými pokusy o popichování Mrknutí
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

Hoper
@ ZVP_Iceman - ok, díky

další dotaz: jde nějak zastavit otáčení letadla v hangáru když jsem v menu ? je to na palici (bez ironie)

dal jsem si let jak psal Opice (+-) - vypadá to hezky (psal jsem i "moc", ale to jsem smazal, kvůli Horrimu :D)
jen efekt Slunce je stejný jako všude jinde, snad dokonce i menší, škoda :(
a voda na rybníce je taková divná. Nečekám vlnky (ač je trochu vítr a turb), ale voda na mapě Lake je, vůči zbytku zobrazování, taková divná

a teď se mi to kousalo teda kurtevsky :( (viz předešlý dotaz)
mám jít s ovladačema někam hodně dolů ? mám NV MSI 275, takže až tak nejnovější ovladače mít asi nemusím... Ale zase bych nerad, abych si tím rozhasil šturma....

ed: Opice - :))
ed2: kdybys nebyl jouda a Novotňas pako, tak sme mohli testovat spolu. Potřebuju se na pár věcí zeptat a nikde nikdo. Asi půjdu na ATAG.... :)))
Upravil/a Hoper dne 17-11-2011 17:05
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

WT_Horrido
GTX275? Huh...

Moje aktuální nastavení pro verzi 285.62 (tenhle ovladač kurví v ROF shadery, proto jsou na high, normálně maximum):

[img]http://www.wtigers.org/extra/ROF/rof_sett.jpg[/img] is not a valid Image.

Ve startup.cfg nastaveno saturation = 0.85000
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_PETRAS
Dobře Ty .... Křečku, pokračuj. Mezi přípravouna invazi se zda rád zasmějuMrknutí

WT_Flan
To je bozske vlakno ! Šklebící se Dokud neprihopsal Hoper netusil jsem jaky strasny simulator mam rad.Šklebící se Hoper odhalil TAKOVE zdrcujici skutecnosti, ze kdyby si tohle precetli tvurci, spachaji sebevrazdu smichem Šklebící se
Krecku, val dal, toto je uzasne

1stCL_Novotny
Jo tak PAKO! VyděšenýŠklebící seŠklebící seŠklebící se

Hoper
Horri - díky, nastavení jsem prošel s Novim, mám trochu ořezané stíny, menší vyhlazování a "slabší" textury. Ono mi to nijak necuká nebo neblbne, jen prostě se to čas od času kousne a asi 5s (deset ne :) ) prostě stojí. Pokud je to offline, tak to zapauzuju (pauza reaguje, je to slyšet na motoru), v online je to už horší...

Flane, vidíš jaký jsi divný a nebýt mne, nevíš to :))

Asi bych to neměl říkat, ale teď jsem se vrátil z konkurenčního simu a tam efekt slunce je tam o poznání lepší.
Není to nic o poměřování čehosi, ale tam aspoň funguje, že pokud se podívám do slunce, skoro celou obrazovku mám "zasvícenou" (nic nevidím).
V RoFku nevidím jen pár cm kolem koblihy a to je vše. Bylo to zatím na všech mapách, co jsem lítal (byly letní).
Ani jeden sim ale nedělá to, že člověk ještě chvíli po oslnění sluncem nevidí...
Krajina jako taková je při zemi v RoFku ale příjemnější a hlavně je hra bezva plynulá. Jen stromy nejde prostřelit, holt maj neprůstřelný listí :)

Jinak dojmy z online "přátelského" poletu dobré. Ze všech účastníků jsem měl nejlepší skóre pod tou ikonkou dole hranatého a nahoře zakulaceného objektu...
Ale za to může Novotňas, protože jsem si k němu sednul do nějaký plečky coby zadní střelec a on ostatní nechal, aby do mně stříleli...
(a vlastně první takovýdle "navtělení se" se mi podařilo, když akorát padal k zemi ;)
:))

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Novotny
Hele Hopříku takže oslnění jo. Hm tak teda jo. Nastavíme Saturaci! Já v ní nevidím ve slunci ani pi*u a hlavně žádný letadlo! Úsměv

Hoper
teda vidíte to, jó ? zvuk mi to nenastaví, takže slyším cvrdlikat vrabce na letišti, ale co mi řiká on na TS ne, nějakou sakuraci, abych nemohl nekoukat do slunce, taky ignoruje... to je teda přístup...

ještě technická k tomu střelišti (se mi smáli, když jsem řekl, že letím ve věži :) - když mám kulomet v přeletové poloze, tak se normálně rozlížím TiRem
když ho odblokuju, tak s ním hýbám myší, ale nezávislý pohled TiRem mi už nefunguje - mám něco špatně ?
a druhá věc - občas se mi, a teď nevím jestli střeliště nebo střelec ;), zjančí a nejde s ním pohnout - zaslechl jsem cosi na TS o Gčkách
ale povídal to Novotňas a znáte to - zapomene na saturaci, tak určitě zapomněl i na to, proč todlencto dělá a plácnul cosi o G... :)
Iceman radil cosi o vycentrování, ale to jsem rychlým projetím numerický klávesnice nenašel

jo a ještě - když jsme lítali ještě jen dva, tak jsem zahlíd zasvítit zelenou raketu. Říkal jsem si, jak to, že letiště je tak dokonalý a střílí rakety :) Ale pak jsem si zase uvědomil, že o varování nemůže být řeč, protože nikdo jiný tam nebyl a AI netuším, jestli to na serveru umí. Mno a hodný milý pan Novotny mi sdělil, že to střílel on.
A že se skoro i trefil.
Do mě! Vidíte to, jo ? A to si hraje na hodnýho učitele.... Prdlačky - je zapomětlivej a ještě k tomu potvorák!
A teda abych se dostal k jádru pudla - co která barva znamená ? Z controls jsem registroval, že je bílá, červená, zelená a žlutá.

A teda hodně mne překvapila rychlost Spada. Hodný a milý pan učitel v něm odstartoval, já se chviličku kochal krajinou a pak jsem slyšel hlášku - "Spad je nemilej svoji rychlostí".
A já na to - "Jo, něco jsem v tom smyslu kdysi na SVK zaregistroval"
Jen tak automaticky jsem se ohlíd za sebe a co nevidim - nadrženej Spad se řítí na mě :)) A později Hokus a tuším Blonďák s nima taky lítali moc dobře, už v tom asi párkrát seděli ;)

Jo a líbilo se mi, jak se ukazuje čat, hezká blbinka :) Jen ještě musáím zjistit, jak se posílá jen svým.

A ještě na něco jsem si vzpomněl - když mám TiR, mám si vypnout rozhlížení pomoci myši ? Protože si zapnu mapu, hrábnu po myši a chci s ní s tou mapou pracovat a ono se to začne rozhlížet (a prát s TiRem). A navíc abych myš "zaregistroval" pro mapu, musím zmáčknout obe její tlačítka. Takže když bych myš zrušil pro rozhlížení, jestli by to nějak pomohlo.

ovarek.cz/hamster.gif

WT_Horrido
Nevím jak je to s efektem slunce, ale ROF je snad první sim kde jsem byl překvapivě napaden (a sestřelen) ze slunce. Předpokládám, že HDR máš zapnuto, v tom případě máš na očích sluneční brejle...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
No jo zas si poslouchá jen co chce. Pokud jsi u kulometu a máš přepnuto na mířidla tak je to hodně citlivé na pohyb myši bo to nějak počítá potřebnou sílu atd. Takže musíš opravdu něžně a pokud se v té poloze sekneš někde je dobré přepnout do volného pohledu bez mířidel či to centrování. Ty Géééčko. S otázkama na TiR ti nepomůžu. No jo no nemám, no a co! Šklebící seŠklebící seŠklebící se A pokud dá tvůrce map tak věř že start i přistání čí poplach ti bude letiště či aotíčko nebo lodička plivat do nebe v podobě flér. Mrknutí

1stCL_Novotny
Hele a ještě k té vodě. Čekáme na tohle. A pokud to dobře dopadne tak to bude co nevidět v nové aktualizaci.

[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/2.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/3.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/4.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/5.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/6.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/7.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/8.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://i1177.photobucket.com/albums/x347/Honza78/News%20RoF/Voda/9.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 18-11-2011 08:50

1stCL_Novotny
Inu jdu přetahat obrázky k sobě! Smutný

Hoper
WT_Horrido napsal:
Nevím jak je to s efektem slunce, ale ROF je snad první sim kde jsem byl překvapivě napaden (a sestřelen) ze slunce. Předpokládám, že HDR máš zapnuto, v tom případě máš na očích sluneční brejle...

Nastavení grafiky jsem si včera "típnul", ale už se mi to nechtělo postovat někam na web... Jo, HDR jsem nechal tuším na nějaké Special-Med
To s těma brýlema je jak ? :) (byl by to první sim, který by to simuloval :)) )

Ad to přepínání ve "věži" - je to trochu složitější, protože jednou rukou hejbám myší, druhou rukou se přehazuju mezi přepínáním od/k mířidlům případně aretace a pak do toho volá Novotňas, proč nestřílím, když za náma letí enemák. A já už nemám třetí ruku, abych mohl zmáčknout "mluvicí" čudl na joyi :))

ovarek.cz/hamster.gif

WT_Horrido
Slunce:
Since we are modeling the real physical and optical processes, the implementation will appear slightly different while using HDR. The sun with HDR turned on will give the appearance as if you have a filter on such as sunglasses.

Novi myslíš tohle?

[img]http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/version1020/4.jpg[/img] is not a valid Image.

Voda je pro bojový sim jedním z nejdůležitějších prvků... Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 18-11-2011 08:42
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Hoper
WT_Horrido napsal:
Slunce:
Since we are modeling the real physical and optical processes, the implementation will appear slightly different while using HDR. The sun with HDR turned on will give the appearance as if you have a filter on such as sunglasses.

Novi myslíš tohle?

http://riseofflight.com/SharedResources/Blog/posts/version1020/4.jpg

Voda je pro bojový sim jedním z nejdůležitějších prvků... :)

ad HDR a slunce - aha. Jsem laicky myslel, že HDR je něco víc pro grafiku, třešnička na dortu. Takže si HDR mám vypnout ? (no ale to pak zase neuvidím anglány, jak útočí ze slunce :)) )

ad voda - bez pokusu o flejm - byl to můj dojem. A když mi tu navíc Opičák poradil, ať se i občas jen kochám...
A je to asi opravdu důležité, když i autoři s tím něco dělají :)

ed: a stejnak se těším, až bude voda (moře) namodelované tak, že si budeš rozmýšlet, jestli sedat po vlnách nebo proti. A podél by to byla sebevražda :) (za to ale může ábíčko, to není z mé hlavy... ;)
Upravil/a Hoper dne 18-11-2011 08:50

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Novotny
Jo tu jsem myslel taky Horry.Mrknutí

Hoper
hmm, ta voda vypadá dobře
a rozhoduju se, jestli odolám nenapsat, že ten první obrázek vypadá skoro jako fotka :)

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Novotny
PROSÍM TO SEM NEPIŠ. Prostě to ujde bude stačit.Mrknutí

LEON
To Hoper: Ono asi spousta (když ne většina) pilotů si spíš s HDR a Saturation hraje právě proto, aby citelně snížila efekt oslnění, protože věř, že na on-line se budeš chytat každého pomocného stébla a nejradši bys pádloval i ušima, když na serveru potkáš hráče s prefixem =FB= v nicku Šklebící se Já nemám ve zvyku mžourat do sluníčka, ale s oslněním se i tak potkám, když mám slunce v zádech a hodí mi to prasátko z optického zaměřovače Aldis, takže úplně ztratíš soupeře před sebou. (Podotýkám, že já jsem si se Saturation nehrál, mám ho na default a HDR na max, bo sem línej se v tom vrtat)
Světlice dovedou střílet i pozemní jednotky, zkus se proletět na serveru Les Hellequins přes frontu. Jakmile Tě tam zmerčí nějaká pozemní jednotka, ihned napráská Tvoji polohu vystřelením červené světlice.
Co která barva znamená, si každá virtuální letka myslím určuje podle sebe. V reálu se dají některé zmínky o barvě světlic tu a tam potkat. Já někde na netu vyhrabal, že (mimo jiné) červenou dává FL signál po ukončení seřazování do formace po startu, když odlétají od letiště a zelenou vystřelí pilot, pokud žádá o doprovod při přeletu přes frontu, když se vrací (např. kvůli poruše).
Upravil/a LEON dne 18-11-2011 09:50

https://www.rcfree.eu
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,143,155 návštěv