| 
 Libye-podzim 1942 
 | 
| Mops | 
 Přidané 27-04-2011 00:34 
 | 

Nováček 

Příspěvek: 15 
Založený: 11.09.10 
  | 
Na Vencoura se nezlobím. Na 2.str. se to tady (v Libyi) probírá více, než by s tématem mělo souviset. Leč krátce:  
-O pokračování "Palby" se mluvilo hned, jak se doletěla-i proto tahle úvaha. 

-Snaha by byla jít do reality tak-jak to jen Il umožňuje. Ano-vím, že neumožní plnou realitu. Proto je formulace "jít do reality tak-jak to jen Il umožňuje" poměrně zásadní. Víme o věcech, které možné jsou (např.:akce den/noc/den). Víme o věcech, které by (zvláště u pozemních sil) možné být měly, ale nemáme je otestované (část z toho bychom chtěli prubnout tady-v Libyii). A jsou tu i nápady, jak udržet "pilota v chodu i po sestřelu", ale to zatím nemůžem testovat. Proto se mi do hloubkové diskuse nad "pokračovačkou" zatím moc nechce ...   | 
|   | 

| 
 | 
| 606_Temp | 
 Přidané 27-04-2011 05:16 
 | 

Stařešina 

Příspěvek: 5502 
Založený: 19.08.07 
  | 
A budou mít piloti zájem o akci noc/den/noc s tím, že budou i po sestřelu aktivní? 
On byl záhul i těch pár hodin a jestli se to protáhne ještě víc, tak to většina lidí v půlce zapíchne  
 "Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“   Benjamin Franklin 
 | 
|   | 

| 
 | 
| 606_vencour | 
 Přidané 27-04-2011 07:36 
 | 

Uživatel 

Příspěvek: 937 
Založený: 31.08.10 
  | 
Mopsi, nebude lepší říct rovnou, o co jde? Tak jako tak se uvidí, co je reálné, co se dá. Plány jsou jedna věc, co z toho vznikne, to se uvidí. Každého pak může oslovit něco jiného, když jim dáš vizi, nějaká jiná část, ale podpořit Tě mohou všichni. 
Mně osobně přijde Palba 1938 vyčerpaná a završená, větší přínos bych dal zalétání Žab (začátek akcí 1.10.1938, konec někdy po 15.10.1938, kdy padla Vídeň), tak, aby pro oblačné počasí nemohla Luftwaffe příliš dominovat. Bohužel tam byly použita v akci koupená letadla z Ruska. Nebo pak někdy v květnu 1942, kdy Rusáci zaútočí přes Polsko na Německo, Evropa se spojí a ubrání. Už s jinými stroji a tak. 
Tudíž máte-li co říci k tématu, jak vylepšit tuto Johanovu myšlenku, ozvěte se, prosím. Ať nám zase něco bere v dech, v tom pozitivním. | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_pbarry | 
 Přidané 27-04-2011 09:23 
 | 

Uživatel 

Příspěvek: 1694 
Založený: 30.09.05 
  | 
 Mops napsal: 
... 
Pakliže by přišel "na scénu" Bf-109 F-4, tak změna palebné síly, dle mého, mění i poměr sil u stihačů. Zřejmě (ještě nerozhodnuto) bych pak nahradil i Hurricane Mk IId za univerzálnější P-40 (nejspíše Kittyhawk).  

Málo, chce to Thunderbolty  
 Není důležité vyhrát, ale přežít. 
I když vyhrát je taky fajn. 
Obzvlášť, když vyhraju já! 
 | 
|   | 

| 
 | 
| lochness | 
 Přidané 27-04-2011 10:32 
 | 

Uživatel 

Příspěvek: 954 
Založený: 19.03.10 
  | 
 Mops napsal: 
Pakliže by přišel "na scénu" Bf-109 F-4, tak změna palebné síly, dle mého, mění i poměr sil u stihačů. Zřejmě (ještě nerozhodnuto) bych pak nahradil i Hurricane Mk IId za univerzálnější P-40 (nejspíše Kittyhawk).[/i]  

Jaky vliv ma nasazeni F4ky na pouzitelnost Hurri IId jako bitevnika? Podle stejneho vzorce by nekomu mohlo pripadat, ze nasazenim P40 by doslo ke zmene pomeru sil u bitevniku a bylo by vhodne nahradit modreho fiata necim univerzalnejsim. Napriklad treba Hs129, ktery muze pripadne tanky nicit hlavnovou vyzbroji a dokaze jich tak v jednom letu znicit vic, nez na jeden utok pumou. Nebo Bf109 s pumou atd. (nebral jsem ted v potaz historickou korektnost) 

O tom, ze se tim vytraci tebou zmineny fakt, ze Hurri IId je jakasi bitevni legenda, ani nemluve. To ta legenda vzala velmi rychle za sve   Bez Hurriku se to ani nemusi letet na UP, na to postaci cista verze

| 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_Fucida | 
 Přidané 27-04-2011 10:46 
 | 

Hlavní administrátor  

Příspěvek: 11141 
Založený: 26.01.13 
  | 
Nahradit Hurricany něčím schopnějším nepochází od Mopse, ale ode mě. Od Mopse pochází nápad mít Spity / Hurricany / A20 v poměru 1 : 1 : 1, tzn. pouze 1/3 letadel je použitelná jako stíhačky, neboť Hurri Mk.IID se pro stíhací boj absolutně použít nedá (naopak, je vůči stíhacímu útoku čehokoliv zcela bezbranný). 

U Luftwaffe a Regia Aeronautica je tento poměr 2 : 1 (Bf 109 F + MC.202 vs. CR.42). V důsledku by LW a RA nejspíše byly schopny vyřadit nepřítele během velmi krátké doby a celá akce by šla dopryč. Nešťastné jest především samotné vyvážení, kdy obě strany mají stejný celkový počet letadel, kdežto na straně osy mohou všechna bojovat proti čemukoliv (pravda, CR.42 proti A20 moc šancí nemá), kdežto u DAF se mohou za stávající situace postavit nepříteli pouze Spitfiry. Ono ani pro P40 to není proti Bf 109 F-4 žádnej med.
 "Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt." 
 | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_pbarry | 
 Přidané 27-04-2011 11:24 
 | 

Uživatel 

| 
Nezohledňuješ pozemní situaci o kterou tu jde fuči a Lochness to naznačuje. A-20 a P-40 jsou silné v útocích proti pozemákům, proti Fiatu nepoměr.
 | 
|   | 

| 
 | 
| lochness | 
 Přidané 27-04-2011 12:45 
 | 

Uživatel 

Příspěvek: 954 
Založený: 19.03.10 
  | 
Fuci, presne jak pise pbarry, celou dobu jsem mel pocit, ze jde predevsim o bitevni boj (hlavne ze strany Spolecenstvi) a zejmena prave o Hurri IId jako hlavni typ cele akce. Proto jsem byl hodne prekvapen, kdyz se objevila zminka, ze by se ani nemusel ucastnit. Proto jsem bral za samozrejme, ze Osa ma vice stroju, schopnych branit sve jednotky, kdezto Spolecenstvi ma vic stroju schopnych tyto jednotky nicit. 

Zrejme jsem to tedy spatne pochopil.

| 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_Fucida | 
 Přidané 27-04-2011 13:28 
 | 

Hlavní administrátor  

| 
V původním složení bude po dvou hodinách dobojováno, RA a LW budou nosit pumy se vším, co půjde a Shermany zůstanou nechráněné  
 | 
|   | 

| 
 | 
| Mops | 
 Přidané 27-04-2011 16:57 
 | 

Nováček 

Příspěvek: 15 
Založený: 11.09.10 
  | 
ad.Vencour: 

Ne-ještě to zveřejňovat nechci. "Bitva o RČS" je zatím ve hrozně nezralé fázi vývoje. Vlastně pořádně ani nedumáme nad pravidly. Tak mi přijde, že by to bylo předčasné. I proto jsem trochu nesvůj z toho, jak se to tady probírá ...   

ad.Tempík: 

Ve skutečnosti (zjišťovali jsme si reálnou meteo-situaci na podzim 1938 u ČHMÚ) by šlo o 3 dny a 2 noci   Vážněji-do tohodle by lidé museli jít na kontrakt, ne na celou akci. 

ad."Harišové": 

Celá vášnivá diskuse, která tu, až dosud, proběhla (a víme to všichni) je o tom, že Bf-109 F2 a F4 mají sice +/- stejné letové vlastnosti, ale celkem dost odlišnou výzbroj. Dále pak platí, že "Hariš" má vysokou schopnost přestát poškození v boji. Takže s F2 u Lw bych byvší poměr sil i zkousnul. U F4 nezbývá než souhlasit s Fučim v celém rozsahu ... 

ad."Tanďáky" [i](berte jako fórek):[/i] 

Dobrej nápad. Promyslím   | 
|   | 

| 
 | 
| TozziFan | 
 Přidané 27-04-2011 18:04 
 | 

Uživatel 

Příspěvek: 1431 
Založený: 05.05.08 
  | 
Mno, PALBA 1938 už byla, byla skvělá a tak to má zůstat. Pokoušet se o zopakování specky, která se vydařila je dle mého hloupost. | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_pbarry | 
 Přidané 27-04-2011 18:05 
 | 

Uživatel 

| 
1stCL_Fucida napsal:
V původním složení bude po dvou hodinách dobojováno, RA a LW budou nosit pumy se vším, co půjde a Shermany zůstanou nechráněné     

Nevim z čeho tak usuzuješ když v posledních africkejch akcích jsme A-20ky sotva poškodili. A-20ky sami o sobě nejsou nijak bezbrané. Poprvé jsem svědkem, kdy se "specka" vyvažuje kvůli 5mm v ráži jednoho kanónu. Je to smutné. 

Mopsi. Ty si ani nedokážeš obhájit svoji akci. Neustále se schováváš pod slovíčkem "My" a šturma si snad nikdy neviděl. Jsi zcela závislý na tom co ti kdo napovídá, jak chceš něco plánovat ?
 | 
|   | 

| 
 | 
| 3BAP_Cassius Chaerea | 
 Přidané 27-04-2011 19:56 
 | 

Diskutující 

Příspěvek: 2854 
  | 
No znám lajona, co neseděl ve šturmu a už plánoval obsazení Kavkazu.  | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_pbarry | 
 Přidané 27-04-2011 21:46 
 | 

Uživatel 

| 
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
No znám lajona, co neseděl ve šturmu a už plánoval obsazení Kavkazu.    

Lioni můžou  
 | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_Fucida | 
 Přidané 27-04-2011 21:47 
 | 

Hlavní administrátor  

| 
Jamamoto Krasnodar nejen dobyl, ale následně i udržel všechna naše letiště před nálety Jiříčkových Stuk!   Dobře dobře, téměř všechna  
 | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_Jamamoto | 
 Přidané 29-04-2011 07:30 
 | 

Uživatel 

Příspěvek: 943 
Založený: 29.09.05 
  | 
1stCL_Fucida napsal:
Jamamoto Krasnodar nejen dobyl, ale následně i udržel všechna naše letiště před nálety Jiříčkových Stuk!    Dobře dobře, téměř všechna     

Mohu potvrdit. Než jsem dobyl Krasnodar, tak mne Fuči s Jiříčkem museli nejdřív naučit s TS a z celého ILa jsem znal tak akorát Full mission builder, když jsem schovával své Tigery pod stromy...  on-line létat jsem začal až po akci. 
A mě Cassi určitě znáš, i když jsi mne na tom padáku dodnes netrefil a určitě ses ani pořádně nenaučil ten kulečník....   | 
|   | 

| 
 | 
| Tajpan | 
 Přidané 29-04-2011 10:45 
 | 

Diskutující 

Příspěvek: 2928 
Založený: 11.10.05 
  | 
1stCL_Fucida napsal:
Jamamoto Krasnodar nejen dobyl, ale následně i udržel všechna naše letiště před nálety Jiříčkových Stuk!    Dobře dobře, téměř všechna     
mýliš sa, na Krasnodar sa neútočilo, len sa útočilo na lavé krídlo Jamamota, ktoré skolabovalo a zlikvidoval sa Jamamotov výpad z Krasnodarska na stred. de facto , ešte dalších 24hodín lietania a vznikol by taký malý Cutorovský stalingrad.    | 
|   | 

| 
 | 
| 1stCL_Fucida | 
 Přidané 29-04-2011 11:21 
 | 

Hlavní administrátor  

| 
Tajpane, neblázni   Copak si nepamatuješ, kolik Tigerů oblast bránilo?  
 | 
|   | 

| 
 | 
| Tajpan | 
 Přidané 29-04-2011 11:26 
 | 

Diskutující 

Příspěvek: 2928 
Založený: 11.10.05 
  | 
teraz už viem, tak sa nebojím.    | 
|   | 

| 
 | 
| Hoper | 
 Přidané 29-04-2011 12:27 
 | 

Fusioner 

Příspěvek: 12131 
Založený: 29.09.05 
  | 
měli jsme natolik statečné a výborné letce, že by bojovali aj s nima :))
 Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,  
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

| 
|   | 

|